mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:326/774)

Sałatka z mozzarellą, kurczakiem i prażonymi nerkowcami 126

mniejsze kawałki. Przekładamy do miski i marynujemy w kurkumie, świeżym tymianku, soli i oliwie z oliwek. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Mięso można też zamarynować wieczorem i wstawić do lodówki na całą noc. Następnie kurczaka smażymy na patelni bez użycia tłuszczu i odstawiamy. Wegetarianie mogą zastąpić kurczaka tofu i przygotować je w ten sam sposób. Nerkowce prażymy

My Chcemy Jeść
Kurczak w sosie miodowym 528

wcześniej kolejny fix Knorr w akcji. Ma ciekawy, miodowy smak i aromat. Dobre połączanie warzyw i mięsa raczej nie może nie smakować. Nawet wybredni, jeśli chodzi o takie smaki mężczyźni w moim domu zjedli kolację bez dąsów.PS. Zdjęcia wyszły kiepskie, bo kurczak zamiast na obiad, został podany na kolację, a za oknami już się ściemniło. Składniki: podwójna pierś

Pasja Smaku
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem 999

wyszło? Bombowo! :D Sałatka jest przepyszna, a do tego prosta i nadaje się na wiele okazji. Wędzony smak drobiowego mięsa doskonale komponuje się ze słodyczą ananasa i selera, a por dodaje odrobinki ostrości. Także, jeśli podczas zakupów traficie na wędzonego kurczaka, nie zastanawiajcie się ani chwili :) Składniki (na ok. 6 porcji): 1 noga wędzonego kurczaka (udko + podudzie) 1 puszka ananasa

MyCookBook.pl
Pałki z kurczaka w miodzie 163

praskę). Dzisiejsza propozycja na obiad, jest niezwykle prosta i niezwykle smaczna :) Wyśmienicie smakuje z ziemniaczkami i mizerią. Z podanych składników przygotować marynatę. Posmarować nią pałki kurczaka i odstawić na całą noc do lodówki. Zamarynowane mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i piec 60 minut w temp. 180°C. Źródło: babyonline.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Ryżowa zapiekanka cztery sery z brokułami 147

zapiekance znajdziemy dużo sera i równie dużo brokułów:). Nie potrzeba mięsa by smakowała świetnie, choć można dodać tu np. kurczaka. Ja wolę bez. Zapiekanka świetna na samodzielne danie. 2 duże brokuły  2 woreczki ryżu  100g sera camembert 100g sera mozzarella 100g sera cheddar 100g sera gouda 200ml śmietany  2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa

Szefowa kuchni
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami i kurczakiem 459

Uwielbiam zapiekanki, bo można w nich wykorzystać właściwie wszystko, co mamy akurat w lodówce 😉 Przedstawiam przepis na zapiekankę makaronową z kurczakiem, szpinakiem, kukurydzą i pieczarkami. Całość

Bullio
Zupa ogórkowa z ogórków małosolnych 163

ząbki czosnku 6-8 ogórków małosolnych po łyżce posiekanej natki pietruszki i kopru 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku Ugotowany wywar z kurczak odcedź i wlej z powrotem do garnka. Ewentualne mięso obierz z kości i skóry. Obierz ziemniaki i marchewkę, czosnek, cebulę, pokrój i wrzuć do wywaru. Gotuj przez 15 minut. Ogórki zetrzyj na tarce lub rozdrobnij

codojedzenia
Kurczak w sosie pieczarkowo koperkowym z kulkami mozzarelli 152

świeżego koperku 100 g mozzarelli w kulkach Sól Pieprz Natka pietruszki do posypania Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę lub paseczki. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Gdy mięso delikatnie zmięknie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz posiekany koperek. Całość podlewamy wodą. Dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut (aż zmiękną pieczarki). Na końcu

VioletoweKucharzenie
Szaszłyki drobiowe z cukinią 154

Dzisiaj mam dla Was aromatyczne szaszłyki drobiowe. Mięso przyprawiłam domową mieszanką gyros i połączyłam z cukinią. Tak przygotowane mięso jest bardzo soczyste. Szaszłyki proponuję podać z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki . Składniki: cała podwójna pierś z kurczaka (wyjdzie około 7-8 szaszłyków) 3 malutkie cukinie patyczki do szaszłyków olej rzepakowy sól Składniki marynaty do mięsa: 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez

Smak mojego domu
MIELONKA SEKRETNA- CZOSNKOWA SŁOIKOWA 144

łyżeczki przyprawy  "sekretna" * 1 łyżeczka soli peklowej (peklosmaczek)   * 1 łyżeczka soli czosnkowej * 1 łyżeczka  żelatyny spożywczej * 1/3 szklanki wody Wykonanie: Pierś z kurczaka i łopatkę wieprzową przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Powstałe mięso mielone wymieszać z wodą, żelatyną, solą peklującą, solą czosnkową, przyprawą sekretna i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mięso przełożyć do słoików ( do pełnego słoika

Zrób to smacznie
Kwasno - pikantna zupa z kurczakiem 173

zależności od pożądanej ostrości - usuwamy pestki i białe błonki lub nie. W dużym garnku podsmażamy czosnek i imbir przez niecałą minutę. Następnie dodajemy paprykę oraz kurczaka i smażymy jeszcze przez chwilę, do momentu, aż mięso się zamknie z każdej strony. Zalewamy wszystko podgrzanym bulionem i gotujemy zupę pod przykryciem przez 10 - 15 min na niewielkim ogniu. W drugim garnku

Kuchnia od dwojga
Podglądamy grille Polaków 177

wymagają wcześniejszego przygotowania, a jedynie doprawienia. Równie popularna jest karkówka, którą z kolei należy zamarynować przed usmażeniem. Wymagające większego zachodu, a jednocześnie bardziej delikatne mięso to drób, zazwyczaj grillowany w postaci filetów z kurczaka , skrzydełek i nóżek. Nie należy zapominać o kaszance i boczku – wiejskich przysmakach, które pieczone na świeżym powietrzu zyskują zupełnie inny smak i aromat. Polacy chętnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami. Błyskawiczny gulasz z piersi kurczaka. 185

łyżeczki mąki - sól, pieprz - czosnek mielony - papryka słodka mielona - sos sojowy - olej - zielona cebulka lub szczypiorek ( opcjonalnie ) Wykonanie Piersi z kurczaka, paprykę, pieczarki kroję w paseczki. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju obsmażam na niej najpierw mięso, przyprawiam, kiedy jest lekko rumiane zmniejszam ogień, dodaję paprykę i pieczarki. Całość chwilkę duszę, aż papryka będzie na wpół miękka. W małym naczyniu rozrabiam

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka z kurczakiem i ryżem Basmati 190

czerwona papryka puszka kukurydzy 5 jajek 5 ogórków konserwowych łyżka śmietany 18% 3 łyżki majonezu sól pieprz papryka słodka Ugotować ryż w osolonej wodzie, ostudzić. Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz papryką, a następnie usmażyć na patelni. Ugotować jajka. Pozostawić składniki do ostudzenia. Oczyścić i drobno pokroić paprykę w kostkę. Tak samo

Karola gotuje
PAŁKI KURCZAKA W SEROWEJ PANIERCE 190

wstawić do lodówki na minimum 3 godziny ( u mnie zawsze ok 5 godzin). Przygotować panierkę: wszystkie składniki na panierkę dokładnie wymieszać. Wyjętego z marynaty kurczaka dokładnie obtoczyć w naszej panierce,dociskając ją do mięsa,ułożyć na blasze wyścielonej pergaminem.Piec

Niespełnione zdolności kulinarne

Proponowane wyszukiwania