mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:326/774)

ozor w galarecie 153

ozory w galarecie Są jednym z najbardziej dietetycznych kawałków, mięsa wieprzowego. Surowy ozór, ma podobną ilość kalorii co  kurczak, czy tez łosoś. Warto więc abyśmy po niego częściej sięgali, tym bardziej że odpowiednio przyrządzony, odwdzięczy się nam wyjątkowym smakiem. Składniki  6 ozorów wieprzowych 1 cebula 1 marchew 2 łodygi selera naciowego 3 liście laurowe 6-8 ziaren ziela

Miód i pieprz
Ostrygowy kurczak w porach z papryką 209

Szybko, smacznie i aromatycznie. Jeśli ktoś lubi mięso a my do takich należymy to tak podany kurczak będzie pysznym obiadem, jako dodatek ziarna komosy ryżowej i danie iście królewskie. Polecam gorąco. Ostrygowy kurczak w porach z papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Potrawka z kurczaka 159

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na patelni na rumiano. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Na tłuszczu po kurczaki smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucamy do cebuli mięso, potartą na grubych oczkach marchewkę i zalewamy bulionem rozpuszczonym w 2 szklankach wody. Danie dusimy pod przykryciem jakieś pół godziny. Na koniec wrzucamy ryż

Pobite gary Barbary
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i żółtym serem 146

pierś z kurczaka. Polecamy! 1 podwójna pierś z kurczaka kilka suszonych pomidorów kilka plasterków żółtego sera sól pieprz jajko i mąka do panierki Pierś z kurczaka pokroić na pół i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać z każdej strony solą i pieprzem i włożyć do lodówki na godzinę (lub więcej). Następnie na każdym kotlecie ułożyć plasterek żółtego sera, pokrojone suszone

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zapiekane roladki z piersi kurczaka 375

Zapiekane roladki z piersi kurczaka Moja rodzinka uwielbia filety z kurczaka. Na różne sposoby. Najczęściej są to różne różniaste zawijańce, panierowane i smażone-te najbardziej lubi

na moim stole...
Pierś z kurczaka w ziołach i czosnku 335

wsypujemy wszystkie przyprawy, dodajemy 2-3 łyżki oliwy z oliwek i przeciśnięty przez prasę czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Otrzymaną mieszankę wcieramy w piersi kurczaka i pozostawiamy na 2-3 godziny w lodówce.  Mięso smażymy na rozgrzanej oliwie po 6-7 min. z każdej strony na małym ogniu. Gotowe

Kolejny blog o gotowaniu
Pieczony kurczak w warzywnym kuskusie 145

przepadam za smażonymi postanowiłam przyrządzić wersję zdrowszą i przy okazji kolorową dzięki wykorzystaniu sezonowych warzyw. Do tego dania możecie też wykorzystać piersi z kurczaka albo mix (uwaga: piersi upieką się dużo szybciej). Mięso doprawiłam i upiekłam w piekarniku polewając od czasu do czasu sosem żeby nie było suche. Całość podałam z kaszą kuskus wymieszaną z świeżymi warzywami i podprażonymi ziarnami

Milion Smaków
Fileciki z serem feta 149

Składniki  1 podwójna pierś z kurczaka ser feta przyprawa typu kebab, gyros Sposób Fileta pokroić na małe kawałki, obtoczyć delikatnie z obu stron w przyprawie

Kuchenne aromaty
Bites, czyli coś na ząb. 254

kurczaka 2 łyżeczki przyprawy warzywnej bez glutaminianu sodu od Przyprawy Premium 2 łyżki oleju rzepakowego dodatkowy olej do smażenia mąka do panierowania Pierś z kurczaka kroimy na małe prostokąty i posypujemy przyprawą warzywną. Mięso umieszczamy w naczyniu i polewamy dwiema łyżkami oleju. Wkładamy całość do lodówki na kilka godzin, aby się zmarynowało.  Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Mięso wkładamy

MamaOskarka
Tat Soi z karkówką w rozmarynie z parowaru 201

ziemniaków również na folii układamy na 2 poziom urządzenia. Włączamy parowar na 40 minut.   Ziemniaki tym razem pokroiłem tak, żeby zrobiły się równocześnie z mięsem. Karkówka robi się dłużej, niż np. pierś z kurczaka, także jakbym ziemniaki pokroił na plastry jak przeważnie to robię, żeby się szybciej ugotowały, to musiałbym je w trakcie dokładać. A tak zaoszczędziłem sobie czekania

Parowar Faceta
Rolada kurczakowa z puree z brokułów 144

piersi z kurczaka kawałek sera żółtego suszone pomidory papryczka chili sól, pieprz brokuły czosnek jogurt naturalny gęsty (lub śmietana 12 %)  Oczyścić pierś z kurczaka, przekroić wzdłuż, oprószyć solą  i pieprzem. Na środku mięsa umieścić plasterki sera pokrojone suszone pomidorki i pół papryczki chilli. Skręcić roladki, przebić wykałaczką. Smażyć na małej ilości oleju do zarumienienia  Umyć brokuła, pokroić

MarciochaKucharzy
Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami i majonezem + film 167

podsmażamy pieczarki i cebulę, całość mieszamy, doprawiamy przyprawą typu wegeta oraz pieprzem. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy z ognia. Umytą pierś z kurczaka dzielimy na cztery niezbyt grube części, każdy kawałek mięsa delikatnie oprószamy solą i pieprzem i przekładamy do formy do pieczenia. Na każdej piersi układamy porcję pieczarek a na pieczarkach kładziemy warstwę majonezu i rozprowadzamy

Smakowite Dania
Skrzydełka z grilla + film 179

miodowej bejcy to super smaczny sposób na udane grillowanie. Wystarczy nasmarować je w przygotowanej w przepisie marynacie a następnie cieszyć się z rewelacyjnego smaku delikatnego mięsa skrzydełek. składniki na 4 porcje 8 skrzydełek z kurczaka 3 łyżki miodu 4 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy do kurczaka przepis Do miski wlewamy miód i olej, wsypujemy przyprawę do kurczaka i wszystko bardzo

Smakowite Dania
Grrillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym. 293

danie i urzekło mnie smakiem, tak  więc chcę podzielić się tym z Wami. Sos cytrynowo-maślany jest wspaniałym dodatkiem do drobiu, ryb, chudego mięsa wieprzowego-polędwiczek, czy schabu... SKŁADNIKI: filet z kurczaka około 500gr.,  sól, pieprz grubo mielony (najlepiej biały, u mnie czarny niestety), maggi, odrobina tymianku SOS: kieliszek 50ml wytrawnego wina białego lub 1 łyżka octu winnego

Kuchnia Beaty
76. Piersi z kurczaka a'la pizzerinki 166

kotletów z piersi kurczaka 1 opakowanie sosu bolońskiego w proszku  300 g mięsa mielonego 200 ml. bardzo gęstej śmietany 500 g pieczarek 1 cebula  5-6 plastrów dobrego sera żółtego olej do smażenia pieprz, sól Kotlety delikatnie rozbić posolić i popieprzyć. Przygotować sos boloński dodać podsmażone mięso mielone i śmietanę, wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć

Jadło i czytadło