Sąsiadka podarowała mi trochę pomidorów różnego rodzaju, jak byłam u niej po liście aronii do nalewki (o niej jeszcze napisze). Szczególnie zachwyciły mnie malutkie żółte pomidorki
Pasja Smakugroszek – 1 szklanka czosnek – 2 ząbki maggi sól, pieprz ziemniaki – 2 sztuki mix nasion – 4 łyżki PRZYGOTOWANIE : Do garnka nalać wody. Wrzucić skrzydełka z kurczaka z suszem warzywnym i gotować do miękkości. Wyciągnąć skrzydełka, wyskubać mięso i zostawić do zupy na koniec. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w krążki. Dodać do zupy. Wyłuskać groszek i również wrzucić do wywaru. Wycisnąć
kuchniabellissima.wordpress.comfantastyczny smak - to danie ma w sobie wszystkie wspomniane zalety. Gwarantuje, że zachwyci niejedno podniebienie. Kluczem są wysokiej jakości składniki, które należy wykorzystać by mięso miało właściwy, bogaty smak ;) CORDON BLEU Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 8 plastrów sera typu emmentaler - 4 plastry dobrej jakości szynki wędzonej lub suszonej - mąka - bułka tarta - jajko - olej - pieprz - sól Przygotowanie: Piersi przekrawamy wzdłuż
Życie zamknięte w smakuPasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska 2-3 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypierś z kurczaka 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szkl sera o wyrazistym smaku (lub ulubionego) sól, pieprz Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki. W misce wymieszać resztę składników i zalać mieszaniną pokrojone mięso. Odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Artykuł KOTLETY SZARPANE NAJPROSTSZE pochodzi z serwisu Każdy
Pieguskowa Kuchniakończą mu się pomysły i chciałby coś nowego. Jakby to krótko napisać.... mówisz i masz. :) łyżka masła pierś z kurczaka sól i pieprz cayenne do smaku szklanka kuskus woda 2 liście jarmużu 0,5 owocu granatu Czyste mięso kroimy w kostkę, wielkość dowolna, według własnych upodobań Oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na maśle. Ilość przypraw też należy
Dieta moja pasjasuszone owocu z sosu – rodzynki, morele (wcześniej gotował się w nim bażant i dzik), ale można też namoczyć je w wodzie – mięso, u mnie bażant (świetnie sprawdzą się resztki indyka czy kurczaka) – pomidorki koktajlowe – 2 małe lub jeden duży ogórek – garść suszonej żurawiny – 2 papryki – 1 cebula czerwona – cukier Żurawinę namoczyć(...)pomidory pokroić (ja miałam raptem dwa), ogórki i marchew obrać – wkroić do sałatki i zetrzeć na tarce. Wszystko wymieszać. Sałatę nakładać do miseczek, posypać żurawiną i ułożyć mięso (może być gorące). Na wierzchu kłaść karmelizowaną paprykę i cebulę
Szybko Tanio Smaczniekurczaka, dlatego w przepisie użyłam właśnie tej części kury. Oczywiście możecie również wykorzystać nogi lub piersi. Oryginalności przepisowi nadaje glazura, którą polewamy mięso pod koniec pieczenia. Nadaje mu ona niepowtarzalny smak. Zapraszam na przepis. Chrupiące skrzydełka z kurczaka w glazurze pomarańczowej Składniki: 12 skrzydełek z kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka curry ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego 2 łyżki ciemnego sosu
Mania GotowaniaZapiekane kotleciki są świetnym pomysłem na niedzielny obiad. Zazwyczaj w tym dniu nie mam zbyt dużo czasu na przesiadywanie w kuchni, dlatego też danie to przygotowywuję
zielonacukinkawymieszać. Kawałki kurczaka umyć, osuszyć, przełożyć do miski z ketchupem, olejem i przyprawami. Dokładnie wymieszać, aby marynata dobrze pokryła każdy kawałek mięsa. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc), aby kurczak przesiąkł smakiem przypraw. Naczynie żaroodporne delikatnie wysmarować olejem. Ułożyć kawałki kurczaka oblepione marynatą (nadmiar marynaty pozostały w misce wylać). Tak przygotowanego
Gospodyni Miejskarzeczywiście niesamowity, delikatnie różano-anyżowy. Przepiórki mnie nie zachwyciły z kilku względów. Są za małe i jest na nich bardzo niewiele mięsa. Może i wyglądają czarująco, ale zdecydowanie niewygodnie się je obgryza. Ale jest na to rada- podudzia kurczaka. Ponieważ został nam sos, drugiego dnia zrobiłam to samo danie, ale właśnie z podudziami. Też je podsmażyłam, polałam sosem i upiekłam(...)warto pitolić się z wątpliwym przepisem z latynoskiej powieści? Jak najbardziej! Ta literatura jest zdecydowanie jadalna. W wersji z kurczakiem to bardzo ciekawy przepis, którym można zabłysnąć z jakiejś okazji. Wiecie,w stylu "kochanie, z okazji rocznicy przygotowałam mięso w sosie różanym". Brzmi nieźle, prawda
les mirabellessmaku ząbek czosnku 1 łyżka oleju roślinnego świeża kolendra dojrzałe mango ostra papryczka - ilość wedle uznania sałata rzymska Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć krótko na oleju roślinnym. Oprószyć solą, curry i smażyć mięso 3-5 minut, aż się zezłoci. Dodać posiekany czosnek, krótko podsmażyć i zdjąć z patelni. Mango i chili posiekać drobno, dodać świeżą kolendrę
Kulinarne Inspiracjekosteczkę, wrzuć do miseczki. Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i opakowanie przyprawy do Gyrosa. Wymieszaj i odstaw na 30 minut, by mięso przeszło przyprawami. Cebulę pokrój w piórka. Rozgrzej patelnię, wrzuć na nią cebulę i kurczaka. Pod koniec smażenia przykryj patelnię na 1-2 minuty, by kurczak trochę się ‚podusił’. Papryki pokrój w paseczki. Majonez wymieszaj z jogurtem
Kulinarne Przebojeopruszamy maka, doprawiamy do smaku. Piers z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paski. Do miseczki wlewamy 2 lyzki oliwy/oleju, dodajemy przyprawe do kurczaka, mieszamy, Pokrojona piers wrzucamy do miseczki z przyprawa i mieszamy. Rozgrzewamy patelnie, smażymy mieso . Kasze Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu (może być zalana bulionem, ja zalalam osolonym wrzatkiem). Na talerz wykladamy kasze
PychaDaniacienkie paseczki, a następnie mieszamy z przyprawami i odstawiamy żeby trochę nimi nasiąknął (ja nie miałam na to czasu, ale lepiej jest przygotować mięso wcześniej) Jajko mieszamy z jogurtem i sezamem i w tej mieszaninie obtaczamy kurczaka. Paski układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 minut. Sałata: 2 garście rukoli kilka
Cynamonowe szczęście