przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekani i zmiażdżone ) Sposób wykonania : W ymieszaj dokładnie wszystkie składniki na marynatę i natrzyj ją dokładnie wszystkie pałki z kurczaka. Odstaw na całą noc w chłodnym miejscu, niechaj mięso nasiąknie przyprawami. Zamarynowane mięso włóż do rękawa do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 C. Podawaj gorące
Przepisy i porady kulinarnełyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku - pokrojony w cienkie plastry kilka kropli soku z cytryny ulubione zioła (u mnie: prowansalskie, papryka chilli, przyprawa do kurczaka) W misce przygotowujemy marynatę, mieszamy składniki. Wkładamy pokrojone mięso (obtoczyć z każdej strony) i odstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Następnie mięsko grillujemy w piekarniku nagrzanym do 220°C - po kilka minut
Alutka-GotujeDziś zapraszam Was na pysznego kurczaka a la kfc w chrupiącej panierce. Idealny na obiad lub przyjęcie. Do takich chrupiących kawałków kurczaka doskonale pasują najróżniejsze sosy
Słodkie okruszki1 kg piersi z kurczaka mąka sól 2 jajka bułka tarta marynata; 1,5 octu 3 szkl wody szczypta chili w płatkach pół łyżeczki słodkiej papryki
Gotowanie jest łatwePanierowane kotlety z piersi kurczaka z serem Mały dodatek do klasycznego kotleta w postaci żółtego sera, i zwykły kotlet nabiera innego wymiaru. Ja uwielbiam kotlety panierowane
na moim stole...minut. Wystarczy pokroić składniki, doprawić i podsmażyć. Ja najczęściej podaję ja z ryżem lub makaronem. Jeśli same warzywa wam nie wystarczą i lubicie mięso tak jak mój M, można podsmażyć piersi z kurczaka i je razem z ratatują podać. SKŁADNIKI : 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebula 1 mała cukinia ok 10 plasterków suszonych
Basia w kuchniSkładniki: 1 kurczak (mój miał 1,70 kg) 1/3 szklanki ryżu 1/4 główki kapusty 1 marchewka 1 pietruszka 1/2 małego selera 1 cebula 4 ząbki czosnku
magiczna kuchnia Kasismażyć do rumianego koloru uważając by nie wysuszyć mięsa.Zdjąć z patelni i odstawić na około 3 minuty by mięso odpoczęło, następnie pokroić je w plastry. Mix sałat rozłożyć na talerzach, skropić winegretem, poukładać ziemniaczki, pierś z kurczaka i pomidorki. Obsypać boczkiem oraz cienkimi wiórkami parmezanu. Na koniec polać odrobiną sosu na bazie octu balsamicznego i posypać odrobiną soli
noteskulinarnyfigaładnie zrumieni. Skala smaku - 10/10 składniki 1/2kg pałek ½ kg skrzydełek 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej Trochę przyprawy do kurczaka po węgiersku Sól, pieprz 2-3 łyzki oleju Mieso opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem wymieszać z przyprawami i odstawić na jak dłużej się da- najlepiej na całą noc. Wrzucić do naczynia podlać trochę wodą
Kubki smakuząbki czosnku 1 łyżka przecieru pomidorowego łyżeczka suszonej bazylii szczypta chilli pieprz sól łyżka oleju Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać kurczaka pokrojonego w kostkę. Warzywa pokroić i dodać do mięsa, przyprawić, podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Na końcu dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianajbliższej okazji. Gościom smakowała więc polecam. Składniki: seler naciowy garść suszonej żurawiny po garści winogron czerwonych i jasnych najlepiej bezpestkowych duża pierś z kurczaka 2 łyżki oleju 2 łyżki majonezu sól, pieprz Mięso opłukać, pokroić w niezbyt dużą kostkę, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na oleju. Żurawinę zalać wrzątkiem, pozostawić na 2-3 minuty i odcedzić. Seler
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia2 małe kurczaki po ok 1,5 kg marynata 4 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego 1 łyżka miodu 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
Gotowanie jest łatwe1 kurczak 3 łyżki oliwy 3 łyżki wina białego sól pieprz 2 łyżeczki miodu pieprz ziołowy szczypta lubczyku szczypta mięty szczypta oregano Kurczaka poporcjować, umyć
Gotowanie jest łatwepierś z kurczaka podwójna jajko sól pieprz szczypiorek natka pietruszki pieprz ziołowy staropolski szczypta ziół prowansalskich Kilka szt białej rzodkwi bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś
Gotowanie jest łatwePyszne, wegetariańskie danie rodem z kuchni arabskiej :) Miłośnicy mięsa mogą wkroić sobie np. smażoną/grillowaną pierś kurczaka. Danie dzięki ciecierzycy jest jednak naprawdę sycące, aromatyczne i smaczne :) SKŁADNIKI (dla 2 osób) 1 woreczek brązowego ryżu 400g soczewicy z puszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka kminu rzymskiego
Moje Kuchenne Rewelacje