mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:329/774)

Pieczony kurczak w warzywnym kuskusie 119

przepadam za smażonymi postanowiłam przyrządzić wersję zdrowszą i przy okazji kolorową dzięki wykorzystaniu sezonowych warzyw. Do tego dania możecie też wykorzystać piersi z kurczaka albo mix (uwaga: piersi upieką się dużo szybciej). Mięso doprawiłam i upiekłam w piekarniku polewając od czasu do czasu sosem żeby nie było suche. Całość podałam z kaszą kuskus wymieszaną z świeżymi warzywami i podprażonymi ziarnami

Milion Smaków
Fileciki z serem feta 124

Składniki  1 podwójna pierś z kurczaka ser feta przyprawa typu kebab, gyros Sposób Fileta pokroić na małe kawałki, obtoczyć delikatnie z obu stron w przyprawie

Kuchenne aromaty
Bites, czyli coś na ząb. 232

kurczaka 2 łyżeczki przyprawy warzywnej bez glutaminianu sodu od Przyprawy Premium 2 łyżki oleju rzepakowego dodatkowy olej do smażenia mąka do panierowania Pierś z kurczaka kroimy na małe prostokąty i posypujemy przyprawą warzywną. Mięso umieszczamy w naczyniu i polewamy dwiema łyżkami oleju. Wkładamy całość do lodówki na kilka godzin, aby się zmarynowało.  Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Mięso wkładamy

MamaOskarka
Tat Soi z karkówką w rozmarynie z parowaru 181

ziemniaków również na folii układamy na 2 poziom urządzenia. Włączamy parowar na 40 minut.   Ziemniaki tym razem pokroiłem tak, żeby zrobiły się równocześnie z mięsem. Karkówka robi się dłużej, niż np. pierś z kurczaka, także jakbym ziemniaki pokroił na plastry jak przeważnie to robię, żeby się szybciej ugotowały, to musiałbym je w trakcie dokładać. A tak zaoszczędziłem sobie czekania

Parowar Faceta
Rolada kurczakowa z puree z brokułów 125

piersi z kurczaka kawałek sera żółtego suszone pomidory papryczka chili sól, pieprz brokuły czosnek jogurt naturalny gęsty (lub śmietana 12 %)  Oczyścić pierś z kurczaka, przekroić wzdłuż, oprószyć solą  i pieprzem. Na środku mięsa umieścić plasterki sera pokrojone suszone pomidorki i pół papryczki chilli. Skręcić roladki, przebić wykałaczką. Smażyć na małej ilości oleju do zarumienienia  Umyć brokuła, pokroić

MarciochaKucharzy
Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami i majonezem + film 141

podsmażamy pieczarki i cebulę, całość mieszamy, doprawiamy przyprawą typu wegeta oraz pieprzem. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy z ognia. Umytą pierś z kurczaka dzielimy na cztery niezbyt grube części, każdy kawałek mięsa delikatnie oprószamy solą i pieprzem i przekładamy do formy do pieczenia. Na każdej piersi układamy porcję pieczarek a na pieczarkach kładziemy warstwę majonezu i rozprowadzamy

Smakowite Dania
Skrzydełka z grilla + film 159

miodowej bejcy to super smaczny sposób na udane grillowanie. Wystarczy nasmarować je w przygotowanej w przepisie marynacie a następnie cieszyć się z rewelacyjnego smaku delikatnego mięsa skrzydełek. składniki na 4 porcje 8 skrzydełek z kurczaka 3 łyżki miodu 4 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy do kurczaka przepis Do miski wlewamy miód i olej, wsypujemy przyprawę do kurczaka i wszystko bardzo

Smakowite Dania
Grrillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym. 272

danie i urzekło mnie smakiem, tak  więc chcę podzielić się tym z Wami. Sos cytrynowo-maślany jest wspaniałym dodatkiem do drobiu, ryb, chudego mięsa wieprzowego-polędwiczek, czy schabu... SKŁADNIKI: filet z kurczaka około 500gr.,  sól, pieprz grubo mielony (najlepiej biały, u mnie czarny niestety), maggi, odrobina tymianku SOS: kieliszek 50ml wytrawnego wina białego lub 1 łyżka octu winnego

Kuchnia Beaty
76. Piersi z kurczaka a'la pizzerinki 141

kotletów z piersi kurczaka 1 opakowanie sosu bolońskiego w proszku  300 g mięsa mielonego 200 ml. bardzo gęstej śmietany 500 g pieczarek 1 cebula  5-6 plastrów dobrego sera żółtego olej do smażenia pieprz, sól Kotlety delikatnie rozbić posolić i popieprzyć. Przygotować sos boloński dodać podsmażone mięso mielone i śmietanę, wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć

Jadło i czytadło
Zapiekanka Maminka 172

sera -3 jajka -2 łyżki majonezu -2 łyżki mąki ziemniaczanej -sól, pieprz -przyprawa warzywna    Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.     Ser ścieramy na grubych oczkach lub drobno kroimy. Kroimy też pora i suszone pomidory.    Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojone warzywa, ser i sparzoną pszenicę i dokładnie mieszamy. Dodajemy jajka i mieszamy. Dodajemy

Maminek kulinarny
Kurczak w warzywach z woka 238

ogniu rozgrzewamy mocno wok, sprawdzamy dłonią w odległości 10 cm czy jest nagrzany o wlewamy olej - mocno rozgrzewamy, cały czas na dużym ogniu Przekładamy pokrojonego kurczaka, przyprawiamy i smażymy - wciąż na dużym ogniu Gdy mięso będzie usmażone, przekładamy warzywa i cały czas smażymy wszystko na dużym ogniu. Dzięki temu warzywa będą podduszone i chrupkie jednocześnie - właśnie dlatego uwielbiam wok! :) Całość

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałatka z buraczków 357

oladek z kurczaka podałam sałatkę z buraczków. Świetnie będzie pasować do mięsa wieprzowego i wołowego. Sałatkę możemy również podać do wędlin, ale równie dobrze można do niej wkroić... śledzie. Składniki: 3 jednakowej wielkości buraki 1 winne jabłko 3 korniszony (lub ogórki kiszone) 1/4 czerwonej cebuli sok z cytryny posiekany koperek 2-3 kubka kwaśnej śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka

Czerwień i błękit
Rolada drobiowa ze szpinakiem 200

gramów mrożonego szpinaku  3 ząbki czosnku  100 ml jogurtu naturalnego  2 jajka 2 plastry sera typu feta sól pieprz Wykonanie: Filety z kurczaka oczyścić, osuszyć, przeciąć na pół (wzdłuż) i rozbić. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Papier do pieczenia delikatnie wysmarować olejem i wyłożyć na niego mięso tak aby tworzyło kwadrat, odstawić. Na patelni podsmażyć szpinak

Krakowskie smaki Ani
Ryż, curry, kurczak i warzywa 210

podsmażyć na łyżce oleju. Dodawać stopniowo rosół aż ryż będzie miękki. Dodać curry i dokładnie wymieszać. 2. Pierś pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. 3. Do podsmażonego mięsa wrzucić warzywa i dusić aż warzywa będą miękkie. 4. Gdy warzywa zmiękną połączyć z ryżem i przyprawić solą oraz pieprzem

A Ty Smakuj Mnie
Grillowany kalafior z sosem Panna 190

się ładnie połączyły. Najlepiej stosować go chwilę po przygotowaniu. Sos można przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Polecamy ten sos podawać z makaronami, grillowanymi mięsami; takimi jak kotlety cielęce czy grillowane piersi z kurczaka. Grillowany kalafior z sosem Panna is a post from: naRuszcie.pl The post Grillowany kalafior z sosem Panna appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie