Przepis na : obiad
Składniki: ( 2 duże porcje lub 3 średnie) 500 gram pieczarek 300 gram piersi z kurczaka 1 średnia cebula 1 łyżka masła 1 łyżka skrobi kukurydzianej woda przyprawy: sól, pieprz, estragon, tymianek, pieprz cytrynowy orzeszki nerkowca, koperek- do podania Przygotowanie: Pieczarki obieram i kroję w plasterki. Cebulę siekam i podsmażam na maśle, aż się zeszkli, następnie zalewam lekko wodą. Dodaję pokrojone pieczarki i solę, aby puściły wodę. Wszystko duszę na małym ogniu około 20 minut. Międzyczasie przygotowuje... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...