były w dobrej cenie. W środku pysznie różowe, delikatne i mięciutkie, wilgotne, bez wiórowatego posmaku, za który nie lubię drobiu innego, niż kurczak. Moja wersja nie zawiera jabłek, pomarańczy, ni nadzienia, czego sobie gratuluję, bo wyszło to mięsu (na mój gust) na dobre. Skrzydełka nieco się przypiekły, ale to wina mojego zabiegania i dezorientacji. ;) Serdecznie polecam na główne danie przy
Kuchenna KontrrewolucyaTak przygotowany schab smakuje jak... kurczak. ;-) Naprawdę trudno się zorientować, że to schab. Jest kruchy i soczysty, gruba krakersowa panierka dodaje mu oryginalnego smaku. Polecam go
Szefowa kuchniDoskonały pomysł na obiad - surówka robi się z mięsem. Propozycja nie tylko na schab, ale i drób - np. udka i skrzydełka z kurczaka. Polecam na pyszny obiad :) Składniki: 1/2 kg schabu bez kości 1/2 kg kapusty kiszonej 1 duża marchewka 3 łyżki oliwy z oliwek kilka liści laurowych kilka ziarenek ziela angieskiego do smaku: przyprawa uniwersalna gałka muszkatołowa sól
Kolorowy PrzepisownikDanie z kuchni hinduskiej Składniki: 1 kurczak 2 płaskie łyżeczki kurkumy 2 cebule 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka
O kuchni z uczuciemChciałabym Was zaprosić dzisiaj na kurczaka po tajsku. Odkrywam tę kuchnię małymi kroczkami, a to danie to pierwsze z nich ... Kurczak ten podany z
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkifilet z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 100 g rodzynek 1/2 ananasa świeżego sól olej do smażenia 1 łyżka jogurtu naturalnego Filet z kurczaka należy pokroić w drobną kostkę, delikatnie oprószyć solą i usmażyć na rozgrzanym oleju. Mięso zostawić do ostygnięcia. Rodzynki zalać wrzątkiem, a po 3 minutach odcedzić na sitku. Ananasa przekroić na pół, usunąć twardą część
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPrzepis na cytrynowego kurczaka mignął mi przez ostatnie lata kilkakrotnie, ale jakoś zawsze wybierałam coś innego. Niedawno jednak padł pomysł, by w ramach Lubelskiego Kociołka przygotować
Pasja SmakuWarzywa w połączeniu z kurczakiem i kuskusem to idealne danie, dla osób dbających o linię, czyli w dzisiejszych czasach dla nas wszystkich :) Składniki: - 1 bakłażan - 300
Zainspirowana w kuchniczerwonej papryki w proszku1/2 łyżeczki chili w proszku1 łyżeczka oregano1 łyżeczka bazyliiSól, pieprz do smakuOlej do smażeniaPrzepis:Szpinak płuczemy i osuszamy. Pierś kurczaka nacieramy przyprawą i smażymy (w całości) na złoto z każdej strony. Po usmażeniu mięsa odstawiamy je do ostygnięcia. W tym czasie kroimy paprykę i ogórki w kostkę i rzodkiewki w talarki. Przygotowujemy sos - łączymy olej ze słonecznika
Emcia PichciDanie bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Niestety nie każdy lubi mięsa na słodko. Ja na szczęście nie mam z tym problemów, więc mogłam przygotować sobie takie pyszne danie na wczorajszy obiad. Jeśli też lubicie takie połączenia to polecam. Składniki (dla 2 osób): 1/2 piersi z kurczaka 2 łyżeczki curry 2 świeże brzoskwinie lub brzoskwinie z puszki 1 jogurt naturalny
Pasja SmakuNiedawno prezentowałam kotlety z kurczaka z papryką. Tym razem wersja z pieczarkami. Wydaje mi się, że są jeszcze lepsze, a już na pewno delikatniejsze. Przepis z
Pasja Smakujest dla Ciebie, ale gdy jest zgoła inaczej, zapraszam do dalszego czytania. Żadna galantyna czy galaretka nie odda takiego smaku jak mięso z kością zanurzone w zastygniętym wywarze. Składniki: 8-10 dużych skrzydełek z kurczaka 0,5 kg kurzych łapek 4 duże marchewki 1 cebula kawałek białego pora 1 nieduży seler 4-5 listków laurowych
Gosia gotujeTego mięsa nie trzeba specjalnie przedstawiać. U Edytki znalazłam pomysł na fajne stripsy z kurczaka (ponoć a'la KFC, nie wiem, nie jadłam, nie mam porównania :) Tak czy owak mięsko nam smakowało. Do tego jakiś sosik, frytki, surówka i mamy fast food w domu :) Składniki: 500 g filetów z kurczaka 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
Kuchnia domowa AniMusztarda zwana "zimnym sosem" jest moim ulubionym dodatkiem do mięs. Dzięki niej mięso staje się bardziej kruche (ale nie suche). Składniki: 1 kg filetów z kurczaka 1 słoiczek musztardy francuskiej 1 jajo ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki bulionu drobiowego z kostki olej sól, pieprz Wykonanie: Filety natrzeć solą i pieprzem, włożyć do brytfanny i podlać bulionem. Piec w temperaturze
Tradycyjna Kuchniaprzepis nie jest dla Ciebie, ale gdy jest zgoła inaczej, zapraszam do dalszego czytania. Żadna galantyna czy galaretka nie odda takiego smaku jak mięso z kością zanurzone w zastygniętym wywarze. Polecam. Składniki : 10 dużych skrzydełek z kurczaka 1 kg kurzych łapek 4 duże marchewki 1 średnia cebula kawałek białego pora 1 nieduży seler kilka listków laurowych kilka kulek pieprzu
Gosia gotuje