chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami
Moja smaczna kuchniaoleju rzepakowego, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, kasza gryczana niepalona, ogórki kiszone. Przygotowanie: Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Każdego fileta możemy podzielić dwie części, lub oddzielić tylko polędwiczki. Mięso nacieramy solą, pieprzem czarnym i cytrynowym, przekładamy do żaroodpornej brytfanki . Posypujemy startą skórką z cytryny, polewamy olejem, sokiem z ½ cytryny i obracamy(...)Filety pieczemy już bez przykrycia do uzyskania złotawego koloru. Co jakiś czas odwracamy mięso, aby równomiernie się przyrumieniło. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Na talerzu układamy kaszę, którą polewamy sosem powstałym podczas pieczenia z dodatkiem cebuli i papryczki, dodajemy kurczaka i podajemy z ogórkiem kiszonym. Smacznego
Moniki Smakołykidrobiowe -1 podwójneszynka -4 plastryser żółty -4 plastrypapryka czerwona -4 słupki papryka żółta -4 słupkisól i pieprzjajko -2 szt mąkabułka tartatłuszczPRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka umyć, osuszyć przeciąć na pół,aby powstało 4 roladki. Mięso dobrze rozbić, uważając by nie porwać mięsa,osolić i opieprzyć. Następnie na każdy filet drobiowy nałożyć po jednym plastrze szynki,sera żółtego i słupki papryki
Kuchnia DanusiRany...nie pamiętam kiedy robiłam to mięsko..ale przepis miałam zapisany...Pyszne było...to akurat pamiętam.. około 1,2 kg mięsa mielonego 1 łyżeczka żelatyny
Moje domowe kucharzeniezielonych oliwek lub kaparówCebulaKilka ząbków czosnkuGrillowania pierś z kurczakaSzklanka naturalnego jogurtuOlej lub oliwa2 łyżki musztardyTwardy ser koziSól, pieprz, majeranek, bazylia Pierś z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Polewamy olejem.Grillujemy i kroimy w plastry.Sałatę mieszamy z mięsem, pomidorami, pokrojonymi oliwkami i cebulą. Czosnek siekamy, mieszamy z jogurtem i musztardą. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podajemy
prawdziwe jedzeniesól, pieprz - przyprawa do kurczaka - 2 ząbki czosnku Wykonanie Miód, musztardę, ketchup i jogurt wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do kurczaka, sól i pieprz. Udka umyć, osuszyć i wysmarować marynatą. Odłożyć na kilka godzin. Mięso przełożyć do woreczka, szczelnie zamknąć i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 170oC Uwaga – sprawdzona rada
Świat Smakuwymieszać mięcho z jajkiem, bułką i przyprawami, upiec w piekarniku i obiad gotowy. Klops na zimno jest doskonałą wędliną. Jego smak zależy głównie od mięsa. Moja ulubiona wersja to połączenie wieprzowiny i piersi z kurczaka. Czytaj dalej
Gotuj z Misiempysznym śniadaniem, podwieczorkiem lub kolacją. Jeśli chodzi o nadzienie, można wypróbować różne warianty i dodatki - będą się świetnie komponowały np. z ryżem, kuskusem, fetą, kurczakiem czy moim ulubionym ostatnio pęczakiem... Tym razem proponuję z mięsem mielonym. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówzrobić z ugotowanym mięsem drobiowym (po rosole)?? Oto kolejna propozycja. Składniki 1 duże udko z kurczaka (ugotowane) garść żołądków drobiowych (ugotowanych) 600 g ziemniaków 3-4 łyżki śmietany pęczek koperku mąka ziemniaczana cebula jajko zioła prowansalskie sól ,pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy ,osączamy i razem z posiekanym koperkiem i śmietaną ubijamy na puree. Dodajemy mąkę ziemniaczaną (masa ma być plastyczna). Blaszkę(...)muffinki smarujemy tłuszczem ,do każdej wykładamy farsz ziemniaczany ,robiąc dołek (miejsce na farsz mięsny). Ugotowane mięso oddzielamy od kości i razem z ugotowanymi żołądkami i cebulą mielimy na największych oczkach. Dodajemy jajko ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz wykładamy do każdej babeczki. Wierzch babeczek przykrywamy farszem ziemniaczanym. Babeczki zapiekamy w temperaturze 200°C przez
R'n'G Kitchenzasadzie Cordon Bleu robi się z mięsa cielęcego, ale wersja amerykańska, drobiowa jest równie smaczna. Składniki 4 filety z kurczaka (po 150 g) 4 plastry sera żółtego 4 plastry szynki gotowanej 1 jajko mąka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem rozcinamy
R'n'G KitchenDziś przedstawiam Wam pyszny i szybki pomysł na obiad dla całej rodziny. Jeśli Wasi bliscy lubią kurczaka, to przygotujecie im chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Takie kawałeczki chrupiącego mięsa idealnie sprawdzą się w towarzystwie ulubionej surówki i ziemniaczków, jako dodatek do chleba, zapiekanek, a nawet na przyjęcie w towarzystwie dipu lub zwykłego ketchupu. Kukurydziane panierka nadaje im tej niepowtarzalnej
Słodkie okruszkiSkładniki filet z kurczaka boczek wędzony - ze spiżarni estragon, lubczyk 2 ząbki czosnku sól, pieprz zielony groszek pół kieliszka białego półwytrawnego wina 2 pudełka śmietanki olej kokosowy Przygotowanie Mięso pokroić na kawałki, przyprawić estragonem, lubczykiem, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, owinąć cienkimi plasterkami boczku. Podsmażyć na 3-4 łyżkach oleju kokosowego. Pod koniec wlać ok pół kieliszka(...)białego półwytrawnego wina. Dusić ok 5 min. Kurczaka zdjąć z patelni. Wino jeszcze troszkę zredukować i wlać 2 pudełka śmietanki. Trzymać na ogniu ok 5-8 min - w razie potrzeby posolić do smaku.. Do gotowego sosu włożyć mięso posypać zielonym groszkiem i gotowe.. Ja podałam z glazurowaną marchewką i pieczonymi ziemniakami.. Smacznego
Gaździnka warzyczerwona słodka papryka * 300g kurek * cebula * ząbek czosnku * łyżka mascarpone * łyżka masła * łyżka oliwy z oliwek * koperek Przygotowanie : Kurczaka pokroić, przyprawić i obsmażyć z obu stron na złoty kolor na oliwie z oliwek. Odłożyć mięso, dodać masło, cebulę i czosnek pokrojone w drobną kostkę. Przesmażyć i dodać kurki. Podlać wodą i gotować 15-20 minut. Pod koniec
Magiczne Życie Martyżołądków drobiowych. Pyszne danie lub jak ktoś woli gęsta mięsna, rozgrzewająca zupka. Idealny obiad na jesienne i zimowe dni. Polecam :) Składniki - 4 udka z kurczaka - 4 skrzydełka z kurczaka - 60 dkg żołądków drobiowych - 2 duże marchewki - pietruszka korzeń - pól selera - cebula, kawałek pora - 2 ząbki czosnku - sól, czerwona mielona papryka, majeranek - listek laurowy, ziele angielskie 2 szt. - przyprawa do flaków(...)masła - łyżka mąki Wykonanie. Oczyszczone żołądki, udka i skrzydełka wkładam do dużego garnka, zalewam wodą, solę i gotuje na wolnym ogniu ok.pół godziny.Po tym czasie do gotującego się mięsa dodaję obrane warzywa, ziele angielskie i listek laurowy. Całość gotuję na wolnym ogniu jak rosół, do chwili kiedy mięso, żołądki i warzywa będą miękkie. Wywar przecedzam do drugiego garnka, udka
Kuchnia z widokiem na ogródPrzygotowanie tego mięsa zajęło mi trochę czasu, ale jest pyszne, więc myślę, że warto. Poza tym mięso można przygotować nawet dzień wcześniej, tak właśnie zrobiłam. SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z kurczaka 30 dag. pieczarek tymianek, lubczyk świeży lub suszony 2 małe cebulki 2 łyżki musztardy 2-3 łyżki masła klarowanego 3 łyżki oleju plastry boczku surowego wędzonego przyprawy: sól
Kuchnia Beaty