Pyszna zielona potrawka z kurczakiem w roli głównej. Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają szpinak. U mnie często gości w wersji obiadowej. 3 filety z piersi kurczaka (pojedyncze) Przyprawa do kurczaka 1 cebula 450 g mrożonego szpinaku (w kostkach) ½ główki brokułu 3 ząbki czosnku 150 g sera feta 1 szklanka wody 2 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebule kroimy w kostkę, szklimy na patelni. Gdy zmięknie dodajemy mięso, przesmażamy. Następn... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...