Wykwintna zupa z soczewicy – kuchnia podkarpacka

Wykwintna zupa z soczewicy – kuchnia podkarpacka

Wykwintna zupa z soczewicy – kuchnia podkarpacka

Zupa z soczewicy z porami, suszonymi śliwkami i filetem z kurczaka to bardzo sycące i bogate w białko danie. Będzie smakowała wielbicielom gęstych, pełnych warzyw zup. Wykwintna zupa z soczewicy to danie lasowiackie. Na terenach północnego Podkarpacia rośliny strączkowe uprawiane były zwykle jedynie na własne potrzeby. Jeszcze sto lat temu różnie je też traktowano. Ponieważ ziemie zamieszkałe przez Lasowiaków nie były zbyt urodzajne, codzienne potrawy były skromne, ale pomysłowe. Stąd obfitość różnego rodza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, śliwka, mięso, por , seler, kurczak, piersi, pierś, ziemniaki, schab, fasola, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, zupa z selera, dania z kurczakiem, kurczak z warzywami, schab ze śliwką, potrawy z kurczaka, schab gotowany, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.