mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:199/774)

Piersi kurczaka z patelni 107

pomidory pokrójcie w kawałki i podsmażcie na patelni (ja nie dawałam już żadnego dodatkowego tłuszczu). Po ok 10 – 15 minutach połóżcie piersi kurczaka, doprawcie je solą oraz pieprzem i podsmażcie z obu stron. Gdy mięso będzie rumiane z obus stron zalejcie je bulionem i gotujcie pod przykryciem na średnim ogniu przez ok 30 – 40 minut. Na samym końcu

Szybko Tanio Smacznie
Zupa warzywna z brokułami mielonym mięsem i ryżem 175

Pożywna zupa z dawką białka i węglowodanów dieta Redukcyjna Składniki 300 g mięsa mielonego z piersi kurczaka  1 brokuł  1 pietruszka kawałek selera  1 cebula  1 ząbek czosnku kawałek poru  1 torebka brązowego ryżu  1 łyżka posiekanego kopru  1 łyżka przyprawy uniwersalnej lub kostki rosołowej  sól pieprz  3 łyżki oleju Sposób

W królestwie smaków Beaty
Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu 143

Naleśniki: 250 g mąki 2 jajka 250 ml mleka szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 20 dag mięsa z rosołu marchewka z rosołu 1 średnia cebula 1/2 piersi z kurczaka 4 pieczarki sól pieprz przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki śmietany olej 2 łyżki tartego sera żółtego Z mąki, jajek, mleka i soli przygotować ciasto na naleśniki. Na niewielkiej ilości(...)oleju usmażyć 6 naleśników. Mięso z rosołu pozbawić kości i skóry - rozdrobnić. Marchewkę, cebulę, pieczarki i kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pierś kurczaka posypaną przyprawą. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę smażyć razem. potem dodać marchew i mięso z rosołu. Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Podgrzewać

Ewusiowe Smaki
Roladki szpinakowe 355

Filet z kurczaka, wdzięczne w obróbce mięso, posiada wiele walorów, ale jeden najznakomitszy to ten, że potrawy bardzo szybko się z niego przyrządza, choćby ta właśnie nasza propozycja, z udziałem szpinaku, piękne dla oka i smaczne danie, zachwyci domowników i gości na pewno! Składniki: 1 kg fileta z kurczaka 1/2 kg świeżego szpinaku (może być mrożony) 2 łyżki masła

kgwjanczewo
Sposób na mięso z rosołu 147

rosołu: skrzydełka, ćwiartki Bułka tarta Jajka Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Dodatkowo: Sałata lodowa Czerwona cebula Ogórek zielony Pomidorki Szczypiorek Sos czosnkowy Przygotowanie: Mięso opanierowałam w bułce tartej z domieszką przyprawy do kurczaka, usmażyłam na rozgrzanym oleju i wyszła pyszna kolacja. Domownikom aż się uszy trzęsły tak zajadali. Do tego podałam sałatę z sosem czosnkowym

W garach u Gosi
Pieczone nuggetsy 142

łyżeczka słodkiej papryki  sól i pieprz 3 pełne szklanki płatków kukurydzianych typu Corn Flakes   Mięso umyć, dokładnie wytrzeć i pokroić na nieduże kawałki. W misce wymieszać jogurt, sos sojowy, obie papryki, sól i pieprz. Do przygotowanej masy włożyć pokrojone piersi z kurczaka, wymieszać, przykryć i odstawić na ok. godzinę do lodówki.   Płatki kukurydziane przesypać do grubego foliowego

Simply Food
Roladka z fileta z kurczaka z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą 115

cienkie kotlety, które rozbijam i lekko solę i pieprzę. Mozzarellę i oliwki kroję w plastry, suszone pomidory i bazylię cienko w kostkę. Mieszam składniki razem. Fileta z kurczaka rozbijam tłuczkiem do mięsa, kładę na środek masę z mozzarelli, pomidorów, bazylii i oliwek i zawijam rulon. Roladkę obtaczam w mące, jajku i bułce. Smażę na złoty kolor z każdej strony. Podaję

MojaQchnia.pl
Świąteczny pasztet 181

długa keksówka i1 krótka keksówka 300 g wołowiny zrazowej 300 g schabu 300 g cielęciny 300 g szynki wieprzowej 300 g karkówki wieprzowej 300 g piersi z kurczaka woda do zalania mięsa cały pęczek włoszczyzny (do pasztetu daję 1 marchewkę z ugotowanej włoszczyzny z rosołu) 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 200 g wątróbki drobiowej 1 cebula

Posadzone i zjedzone
Polędwiczki z kurczaka w panierce 126

bułki tartej 0,5-2 łyżeczek chili (wg upodobań, ja w tych proporcjach daję 1 łyżeczkę) 2 łyżki prażonej suszonej cebulki oliwa Wykonanie: Polędwiczki z kurczaka umyć i osuszyć. Delikatnie lekko rozbić tłuczkiem do mięsa – nie tak jak kotlety, ale tylko trochę, aby kawałki mięsa były mniej więcej płaskie. Porządnie osolić i oprószyć pieprzem. Ułożyć w naczyniu wypełnionym maślanką(...)połowy). Oliwa musi być mocno rozgrzana. Kłaść na niej polędwiczki (zmniejszyć ogień – w innym przypadku panierka się przypali, a mięso w środku będzie surowe) i smażyć z obu stron na złoto. Odsączyć usmażone polędwiczki z kurczaka na ręczniki papierowym. Polędwiczki z kurczaka w panierce są doskonałe i na ciepło i na zimno ze świeżymi lekkimi sałatkami.   Post Polędwiczki

Pociąg Do Kuchni
Pałeczki kurczaka w serowej panierce 420

pałeczek z kurczaka szklanka startego sera 1/2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy. Ze wszystkich stron oprószamy solą i pieprzem. Kurczaka przekładamy do rondla, wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajko roztrzepujemy widelcem, wlewamy mleko

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak nadziewany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 393

grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać starte pieczarki i smażyć aż odparują wodę. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Piersi kurczaka naciąć tworząc kieszonkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron. Na dno każdej kieszonki włożyć złożony na pół plasterek sera a następnie pieczarkowy farsz. Ciasto francuskie rozwinąć na dużej blaszce wyłożonej papierem

Monia miesza i gotuje
Gołąbki light 125

odchudzić, zwłaszcza dla osób które stosują dietę białkowa polecam zastąpić ryż całym opakowaniem sera Emilka, robiłam już tak kiedyś i wyszły równie dobre ;) Składniki: 500-550g mięso mielone z indyka/ kurczaka 4 łyżki sera chudego białego Emilka 150g ryżu brązowego 1 mała biała kapusta (jeżeli nam zostanie to polecam pokroić i ugotować jako jarzynkę do obiadu) 1 słoik

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka w pomarańczy 348

niektórych osób połączenie pomarańczy i piersi z kurczaka może się wydać dziwne. Nic bardziej mylnego. Soczysta pomarańcz idealnie pasuje do mięsa drobiowego. Poniżej umieszczam przepis na rewelacyjną, słodką i bardzo smaczną sałatkę z piersi kurczaka i pomarańczy. Najlepiej smakuje, gdy jest podana schłodzona. Tak podana sałatka sprawdzi się idealnie na finger party. Przepis dodaje do akcji " Pomarańcze - wszyscy tańczą(...)samym początku pierś umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić solą oraz pieprzem. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy z oliwek.  Piersi z kurczaka przesmażyć na złoty kolor (najlepiej na średnim ogniu). Upieczone kawałki mięsa drobiowego ostudzić. W międzyczasie pomarańcze umyć i sparzyć wrzątkiem. Odciąć kapelusze pomarańczy (na wysokości około 1/5 od góry). Delikatnie wyjąć środek pomarańczy. Miąższ

Ugotować
Paella z kurczakiem 8066

kurczaka , gdyż rodzina za owocami morza nie przepada.Zapachy unosiły się aż do sąsiada , a Paella na stałe zagości w naszym menu!SKŁADNIKI :* bulion warzywny – 1 l* filet z kurczaka – 400 g* papryka – 2 szt* czosnek – 2 ząbki* pomidor – 1 szt* oliwa – 50 ml* słodka papryka – 1 szczypta* chili – 1 szczypta* szafran(...)czas gorący.Filety oczyszczamy , kroimy w kostkę.Paprykę kroimy w kosteczkę , sparzonego i obranego pomidora również.Czosnek kroimy w plasterki.Na dużej patelni z wysokimi ściankami rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso ok. 4-5 minut.Dodajemy przygotowane warzywa , ok. 1 płaską łyżeczkę soli i przesmażamy razem ok. 5 – 7 minut na wolnym ogniu cały czas mieszając.Doprawiamy szczyptą papryki i chili

Ostra na Słodko
Podudzia po indyjsku 157

Fajny obiad trafił na mój stół. Lubicie takie indyjskie wariacje z mięsem? Tutaj użyłam podudzi z kurczaka bez kości, ale z kostkami też będzie ok. Aromat i smak tak podanego mięsa bezcenny, polecam serdecznie. Podudzia po indyjsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pełne aromatu udka z tymiankiem. 100

Kurczak to chyba najbardziej popularne mięso i można go przyrządzać na różne sposoby. Ponieważ postanowiłam poeksperymentować z goździkami i kardamonem w mięsie- przygotowałam aromatyczne udka z kurczaka. SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka 4 nasiona kardamonu 5 goździków 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżka oregano 1 łyżka lubczyku 3 łyżki oliwy WYKONANIE: kardamon, goździki

Kuchnia Beaty
Roladki z kurczaka pod kołderką z przecieru pomidorowego i mozzarelli + Test naczynia żaroodpornego Termisil 184

słodka, szczypta chili cayenne i imbiru - przyprawy do szpinaku: papryka słodka, chili cayenne, bazylia suszona - olej rzepakowy - ryż do podania Filety z kurczaka przekrój wzdłuż na cieńsze plastry, grubsze części rozbij mocno tłuczkiem, pozostałe delikatnie. Zamarynuj mięso w 3 łyżkach oleju, soli, pieprzu, przyprawach i pokrojonym ząbku czosnku, włóż(...)lodówki. Rozmrożony szpinak wymieszaj z pokrojonymi suszonymi pomidorami, dodaj 2 sprasowane ząbki czosnku, sól, pieprz i przyprawy, podsmażaj 3 minuty na kilku kroplach oleju. Po zamarynowaniu mięsa (minimum 1 h), plastry kurczaka posmaruj farszem szpinakowym i zwiń w roladkę. Włóż roladki do naczynia żaroodpornego z przykryciem i piecz ok. 25 minut w 200 stopniach. Po tym czasie wyjmij naczynie, posmaruj

Corner With Recipes
Pikantny pieczony kurczak 186

Przygotowanie   Marynata : maślankę wymieszałem z oliwą, sosem chili, musztardą, czosnkiem, łyżeczką soli i połową łyżeczki pieprzu. Dodałem cebulę i dokładnie wymieszałem, aby sos zgęstniał. Włożyłem kawałki kurczaka, wymieszałem, aby sos pokrył mięso. Przykryłem folią, wstawiłem do lodówki na 4 godziny. Od czasu do czasu odwracałem kurczaka w marynacie. Przygotowałem panierkę : wymieszałem bułkę tartą z serem, mąką, tymiankiem, papryką, pieprzem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania