łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz 3 pełne szklanki płatków kukurydzianych typu Corn Flakes Mięso umyć, dokładnie wytrzeć i pokroić na nieduże kawałki. W misce wymieszać jogurt, sos sojowy, obie papryki, sól i pieprz. Do przygotowanej masy włożyć pokrojone piersi z kurczaka, wymieszać, przykryć i odstawić na ok. godzinę do lodówki. Płatki kukurydziane przesypać do grubego foliowego
Simply Foodcienkie kotlety, które rozbijam i lekko solę i pieprzę. Mozzarellę i oliwki kroję w plastry, suszone pomidory i bazylię cienko w kostkę. Mieszam składniki razem. Fileta z kurczaka rozbijam tłuczkiem do mięsa, kładę na środek masę z mozzarelli, pomidorów, bazylii i oliwek i zawijam rulon. Roladkę obtaczam w mące, jajku i bułce. Smażę na złoty kolor z każdej strony. Podaję
MojaQchnia.pldługa keksówka i1 krótka keksówka 300 g wołowiny zrazowej 300 g schabu 300 g cielęciny 300 g szynki wieprzowej 300 g karkówki wieprzowej 300 g piersi z kurczaka woda do zalania mięsa cały pęczek włoszczyzny (do pasztetu daję 1 marchewkę z ugotowanej włoszczyzny z rosołu) 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 200 g wątróbki drobiowej 1 cebula
Posadzone i zjedzonebułki tartej 0,5-2 łyżeczek chili (wg upodobań, ja w tych proporcjach daję 1 łyżeczkę) 2 łyżki prażonej suszonej cebulki oliwa Wykonanie: Polędwiczki z kurczaka umyć i osuszyć. Delikatnie lekko rozbić tłuczkiem do mięsa – nie tak jak kotlety, ale tylko trochę, aby kawałki mięsa były mniej więcej płaskie. Porządnie osolić i oprószyć pieprzem. Ułożyć w naczyniu wypełnionym maślanką(...)połowy). Oliwa musi być mocno rozgrzana. Kłaść na niej polędwiczki (zmniejszyć ogień – w innym przypadku panierka się przypali, a mięso w środku będzie surowe) i smażyć z obu stron na złoto. Odsączyć usmażone polędwiczki z kurczaka na ręczniki papierowym. Polędwiczki z kurczaka w panierce są doskonałe i na ciepło i na zimno ze świeżymi lekkimi sałatkami. Post Polędwiczki
Pociąg Do Kuchnipałeczek z kurczaka szklanka startego sera 1/2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy. Ze wszystkich stron oprószamy solą i pieprzem. Kurczaka przekładamy do rondla, wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajko roztrzepujemy widelcem, wlewamy mleko
magiczna kuchnia Kasigrubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać starte pieczarki i smażyć aż odparują wodę. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Piersi kurczaka naciąć tworząc kieszonkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron. Na dno każdej kieszonki włożyć złożony na pół plasterek sera a następnie pieczarkowy farsz. Ciasto francuskie rozwinąć na dużej blaszce wyłożonej papierem
Monia miesza i gotujeodchudzić, zwłaszcza dla osób które stosują dietę białkowa polecam zastąpić ryż całym opakowaniem sera Emilka, robiłam już tak kiedyś i wyszły równie dobre ;) Składniki: 500-550g mięso mielone z indyka/ kurczaka 4 łyżki sera chudego białego Emilka 150g ryżu brązowego 1 mała biała kapusta (jeżeli nam zostanie to polecam pokroić i ugotować jako jarzynkę do obiadu) 1 słoik
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćniektórych osób połączenie pomarańczy i piersi z kurczaka może się wydać dziwne. Nic bardziej mylnego. Soczysta pomarańcz idealnie pasuje do mięsa drobiowego. Poniżej umieszczam przepis na rewelacyjną, słodką i bardzo smaczną sałatkę z piersi kurczaka i pomarańczy. Najlepiej smakuje, gdy jest podana schłodzona. Tak podana sałatka sprawdzi się idealnie na finger party. Przepis dodaje do akcji " Pomarańcze - wszyscy tańczą(...)samym początku pierś umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić solą oraz pieprzem. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy z oliwek. Piersi z kurczaka przesmażyć na złoty kolor (najlepiej na średnim ogniu). Upieczone kawałki mięsa drobiowego ostudzić. W międzyczasie pomarańcze umyć i sparzyć wrzątkiem. Odciąć kapelusze pomarańczy (na wysokości około 1/5 od góry). Delikatnie wyjąć środek pomarańczy. Miąższ
Ugotowaćkurczaka , gdyż rodzina za owocami morza nie przepada.Zapachy unosiły się aż do sąsiada , a Paella na stałe zagości w naszym menu!SKŁADNIKI :* bulion warzywny – 1 l* filet z kurczaka – 400 g* papryka – 2 szt* czosnek – 2 ząbki* pomidor – 1 szt* oliwa – 50 ml* słodka papryka – 1 szczypta* chili – 1 szczypta* szafran(...)czas gorący.Filety oczyszczamy , kroimy w kostkę.Paprykę kroimy w kosteczkę , sparzonego i obranego pomidora również.Czosnek kroimy w plasterki.Na dużej patelni z wysokimi ściankami rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso ok. 4-5 minut.Dodajemy przygotowane warzywa , ok. 1 płaską łyżeczkę soli i przesmażamy razem ok. 5 – 7 minut na wolnym ogniu cały czas mieszając.Doprawiamy szczyptą papryki i chili
Ostra na SłodkoFajny obiad trafił na mój stół. Lubicie takie indyjskie wariacje z mięsem? Tutaj użyłam podudzi z kurczaka bez kości, ale z kostkami też będzie ok. Aromat i smak tak podanego mięsa bezcenny, polecam serdecznie. Podudzia po indyjsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKurczak to chyba najbardziej popularne mięso i można go przyrządzać na różne sposoby. Ponieważ postanowiłam poeksperymentować z goździkami i kardamonem w mięsie- przygotowałam aromatyczne udka z kurczaka. SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka 4 nasiona kardamonu 5 goździków 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżka oregano 1 łyżka lubczyku 3 łyżki oliwy WYKONANIE: kardamon, goździki
Kuchnia Beatysłodka, szczypta chili cayenne i imbiru - przyprawy do szpinaku: papryka słodka, chili cayenne, bazylia suszona - olej rzepakowy - ryż do podania Filety z kurczaka przekrój wzdłuż na cieńsze plastry, grubsze części rozbij mocno tłuczkiem, pozostałe delikatnie. Zamarynuj mięso w 3 łyżkach oleju, soli, pieprzu, przyprawach i pokrojonym ząbku czosnku, włóż(...)lodówki. Rozmrożony szpinak wymieszaj z pokrojonymi suszonymi pomidorami, dodaj 2 sprasowane ząbki czosnku, sól, pieprz i przyprawy, podsmażaj 3 minuty na kilku kroplach oleju. Po zamarynowaniu mięsa (minimum 1 h), plastry kurczaka posmaruj farszem szpinakowym i zwiń w roladkę. Włóż roladki do naczynia żaroodpornego z przykryciem i piecz ok. 25 minut w 200 stopniach. Po tym czasie wyjmij naczynie, posmaruj
Corner With RecipesPrzygotowanie Marynata : maślankę wymieszałem z oliwą, sosem chili, musztardą, czosnkiem, łyżeczką soli i połową łyżeczki pieprzu. Dodałem cebulę i dokładnie wymieszałem, aby sos zgęstniał. Włożyłem kawałki kurczaka, wymieszałem, aby sos pokrył mięso. Przykryłem folią, wstawiłem do lodówki na 4 godziny. Od czasu do czasu odwracałem kurczaka w marynacie. Przygotowałem panierkę : wymieszałem bułkę tartą z serem, mąką, tymiankiem, papryką, pieprzem
R'n'G KitchenSoczysta pierś z kurczaka z aromatycznym pieczarkowym farszem to idealna kompozycja na obiad. Mięso upieczone w rękawie jest delikatne, rozpływające się w ustach, a pieczarki dodają całemu daniu wyrazistości i idealnego smaku. Rolada z Kurczaka z Pieczarkami - Składniki:2 piersi z kurczakaprzyprawy: słodka papryka, czosnek w proszku, kolendra, majeranek, chili, gorczyca (ewentualnie można użyć gotowej mieszanki do kurczaka(...)rękawie do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok. 30- 35 minut. Pod koniec duszenia rękaw należy przeciąć, odsłonić mięso i podpiec kilka minut, aby wierzch się przyrumienił. Gotowego kurczaka kroimy na plastry. Podajemy z dowolnymi surówkami i ziemniakami.Moje posty
Słodka Stronasoku z cytryny2 łyżki sosu sojowego1 łyżeczka musztardy delikatesowej6 łyżek oleju rzepakowego1 łyżka przyprawy do kurczaka z grilla KamisSkładniki marynaty dokładnie wymieszać.Kurczaka pokroić w dużą kostke i wrzucić do marynaty,dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso.Ja zazwyczaj przykrywam folią wstawiam do lodówki na noc ale wytarczy ok 30 minut, zanim nam się grill dobrze rozpali mięsko juz bedzie(...)kawałki, cukinię w plastry,cebulę w plastry lub ćwiartki,pieczarki przekroić na pół. Składniki nadziewać na patyki według własnych upodobań.I grillujemy szaszłyczki ze wszystkich stron aż mięso nabierze złocistego koloru.Zamiast kurczaka można dać plasterki kiełbasy lub przyrządzić szaszłyczki z samych warzyw
Monia miesza i gotuje