mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:192/774)

Naleśnikowa zapiekanka Gyros 466

przepisu, nie dodawać do ciasta cukru tylko dodać łyżkę przyprawy gyros. Jeżeli robisz naleśniki pierwszy raz, zapraszam Cię do poradnika naleśnikowego :) Składniki na farsz: 0,8 kg mięsa drobiowego z piersi kurczaka łyżka przyprawy gyros mała główka kapusty pekińskiej 1 zielony ogórek ( nie za duży) 1 pomidor puszka kukurydzy konserwowej czerwona papryka tłuszcz do podsmażenia mięsa Składniki na sos serowy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 155

moja propozycja, którą możecie modyfikować uwzględniając to co macie w danej chwili w lodówce. W przepisie można pominąć kurczaka i zrobić danie wegetariańskie, jeśli jednak lubimy mięso to można użyć piersi z kurczaka świeżej (do usmażenia), gotowanej lub z pary. Taki makaron to dobry sposób do zagospodarowania “resztek” z lodówki. Nowy post Makaron z kurczakiem i szpinakiem pojawił się

Wypieki i Rumieńce
Gulasz wołowo - drobiowy w czerwonym winie 140

przedziale od 1h do 2,5h trzeba po prostu sprawdzać czy mięsko jest mięciutkie. Tyle wywodu przejdźmy do przepisu. Składniki: 500g wołowiny bez kości 250g mięsa drobiowego ( np. filet z uda kurczaka lub indyka) ok. ½ szklanki mąki do oprószenia mięsa 2 średnie cebule 3 marchewki 3 łodygi selera naciowego 2 papryki (zielona i czerwona) 5 ogórków konserwowych 1 szklanka wytrawnego

W kuchennej krainie
,,Rolada z kurczaka z pistacjami i żurawiną’’ 223

pęczek natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej Wykonanie: Myjemy i osuszamy kurczaka następnie zabieramy się za rozcinanie na plecach lub brzuchu i wypruwanie z kości nie uszkadzając skóry, począwszy od odcięcia skrzydeł, szyjki i kupra. Zaczynamy od rozcinania piersi i po kościach wycinamy na około wszystkie mięso pozostawiając sam szkielet. Powstanie prostokąt. Grubsze piersi przycinamy i uzupełniamy nimi puste miejsca(...)musztardą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Kurę dobrze nacieramy przygotowaną marynatą i pieczemy 90 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Co kilkanaście minut podlewamy mięso powstałym sosem. Zwiniętego kurczaka obwijamy na około szpadatem i papierem do pieczenia a następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 200 stopni

Podróż w kulinaria
Kurczak po włosku - z ziołami w pomidorach 146

prowansalskich 0,5 łyżeczki lubczyku 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka maggi 150 g sera feta 125 g ryżu z warzywami Udka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Mięso oblewamy miodem. Krojone pomidory wraz z zalewą mieszamy z ziołami - suszoną bazylią, ziołami prowansalskimi i lubczykiem oraz maggi. Pomidorami zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem przez 60 minut

VioletoweKucharzenie
Tortilla 122

Kolejna tortilla na blogu ..wykonana przez moje córki.. placki tortilla  mix sałał papryka  cebula fioletowa pomidor pierś z kurczaka przyprawa do kebaba olej do smażenia mięsa majonez z czosnkiem WSP"Społem" sos cygański WSP "Społem" Pokrojoną pierś z kurczaka przyprawić przyprawą i usmażyć.Warzywa pokroić.Placki smarować majonezem , sosem cygańskim, ułożyć warzywa, mięso, polać sosem i zawinąć

Moje domowe kucharzenie
Zupa misz-masz z nutką orientu 177

udało mi się znaleźć w lodówce :) Bardzo przyjemny "proces twórczy" z równie przyjemnym efektem końcowym. Czyli pikantna zupa warzywna z odrobinę orientu w tle. Składniki: Wywar: korpus z kurczaka na wywar świeży korzeń imbiru, ok 3 cm 2 ząbki czosnku cebula 4 liście laurowe  4 ziela angielskie łodyga trawy cytrynowej łodyżki świeżej kolendry Zupa: 2 pietruszki pół selera(...)smaku kasza jaglana pasta miso Wykonanie: W pierwszej kolejności przygotowujemy wywar. Ja wykorzystałam duży garnek (ok 8 l), ale oczywiście możecie użyć mniejszego naczynia. Do garnka wkładamy mięso, np. korpus z kurczaka, liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą i gotujemy.  Gdy zacznie bulgotać zdejmujemy z powierzchni białą pianę (szumowiny), zmniejszamy ogień, dodajemy łodygi kolendry (opcjonalnie) oraz trawę cytrynową

Taste Of My Day
Kotlety z kurczaka 271

głębokim talerzu z papryką, solą oraz pieprzem, aby składniki dobrze się połączyły. Obtaczamy w nim kawałki kurczaka. 4 Mąkę wysypujemy na płaski talerz i panierujemy w niej mięso. 5 Tak przygotowane kawałki kurczaka smażymy na mocno rozgrzanym oleju - około 4 minut z jednej strony - do złocistego koloru. Artykuł Kotlety z kurczaka pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Kurczak w kremowym sosie z suszonymi pomidorami 27689

Piersi z kurczaka umyć, oszczyścić, pokroić na paseczki. Dodać przyprawę do kurczaka i oliwę z oliwek (lub zalewę z pomidorów suszonych). Dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię, podsmażyć kawałki kurczaka z obu stron. Ściągnąć mięso z patelni. Na tej samej patelni, na której smażył się kurczak podsmażyć czosnek i suszone pomidory pokrojone na mniejsze kawałeczki. Następnie dodać mascarpone i bulion, dokładnie wymieszać

Kulinarne Przeboje
Kurczak w sosie Teryiaki 372

końcu dodajemy mąkę.  Mieszamy cały czas podgrzewając do momentu aż składniki się połączą.   Do kurczaka dodajemy sos i podgrzewamy do momentu, aż zgęstnieje i oblepi mięso. Zdejmujemy z ognia. Nakładamy kurczaka na talerz. Posypujemy dymka i sezamem

Mania Gotowania
Barszcz z uszkami 217

buraków2 pietruszki3 marchewkikawałek selera4 ząbki czosnkusok z jednej cytryny-4 łyżki sokusól, pieprz ziarnaka I mielony, 4 liście laurowesuszone warzywamięso- kawałek wołowiny, wieprzowiny lub kurczaka do ugotowania wywaru Wykonanie:Gotujemy wywar na mięsie. Po ugotowaniu mięso wyciągamy. Dajemy liście laurowe, ząbki czosnku, około pół łyżki soli, pieprz ziarenka, marchew , pietruszke I seler. Teraz można dodać około 2-3 łyżek

Smaki Edyty
Skrzydełka w sosie sojowym (danie z piekarnika) 195

Lekko słodkie, aromatyczne i bardzo soczyste skrzydełka z kurczaka. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko sos sojowy, pieprz i cukier trzcinowy. Wystarczy mięso odpowiednio naciąć, zalać zalewą i wstawić do piekarnika, a już po godzinie możemy cieszyć się pysznymi skrzydełkami. Świetnie pasują do ugotowanego ryżu, jak i ziemniaków. Spokojnie możecie je przygotować na domową imprezę.  Składniki: co najmniej(...)skrzydełek z kurczaka 1/3 szklanki sosu sojowego lub przyprawy w płynie typu maggi  2 łyżki cukru trzcinowego lub miodu mielony pieprz opcjonalnie mielony czosnek Skrzydełka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, tzn. każde skrzydełko przeciąć na 3 części, z których powstaną 2 pałeczki i lotka. Przygotowane mięso ułożyć w naczyniu do pieczenia. Do miski wlać sos sojowy, dodać

Ugotować
Sałatka z kurczakiem mixem sałat i mozzarellą + film 151

łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki keczupu czarny pieprz sól przepis  Umyty i oczyszczony filet z kurczaka kroimy w paski a następnie w niewielką kostkę, pokrojone mięso posypujemy przyprawą do gyrosa. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy kurczaka i smażymy aż ładnie się zrumieni od czasu do czasu mieszając. Usmażone mięso zdejmujemy z ognia i studzimy. Pomidorki koktajlowe kroimy

Smakowite Dania
Tropikalne szaszłyki 165

grillowy nadal trwa, więc pora na pożywne oraz smaczne szaszłyki tropikalne. Jest to idealne danie dla wszystkich wielbicieli łączenia smaku słodkiego i ostrego.  Składniki: (10 szaszłyków) - mięso z piersi z kurczaka - podwójna pierś  - ananas (świeży) - 1/2 sztuki  - papryka zielona - 1 sztuka  - cebula - 2 sztuki  - czosnek - 2 ząbki  - oliwa - 2 łyżki - zielona pietruszka  - cytryna(...)suszone zioła ( tymianek, oregano, bazylia) - ostra papryka, curry  Sposób przygotowania: Oliwę mieszamy z przyprawami, sokiem z cytryny oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem, a następnie obtaczamy pokrojone w kostkę mięso. Pierś odstawiamy na 30 minut do lodówki. Obranego ze skóry ananasa oraz paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy w grube plastry. Na patyczki nabijamy na przemian wszystkie składniki. Szaszłyki grillujemy

Fit-amina
Klopsiki z indyka z cukinią i marchewką 93

lodówce i zamrażarce. Do przygotowania pulpecików potrzebujemy: – 1 filiżankę mąki gryczanej – 2 całe jajka – 1 cukinię – 3/4 marchewki – ok 400- 500 g mięsa z indyka (lub kurczaka) – pół cebuli – dwa małe ząbki czosnku – sól, pieprz Cukinię i marchew zetrzeć na tarce (duże oczka) i odcisnąć nadmiar wody. W osobnym pojemniku zmielić mięso

Szybko Tanio Smacznie