mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:195/774)

Curry z botwinką i kurczakiem 156

mleczka kokosowego 2 szklanki bulionu Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania mięsa. Podudzia kroimy w kawałki. Na dużej patelni, a najlepiej w woku rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka na złoty kolor. Usmażone mięso wyjmujemy z patelni i smażymy na niej pokrojoną cebulę, seler naciowy, papryczkę, czosnek, imbir i buraczki. Po 10 minutach dodajemy usmażone mięso i pokrojone liście i łodygi botwinki

Smakowity Blog Kulinarny
Galaretka drobiowa 1268

galarety z nóżek, lecz ta najlepsza jest w wykonaniu mojej mamy. Ale wracając do tego pysznego rosołu w formie stałej ;).  Składniki: 4-5 ćwiartek z kurczaka (lub innych części zasobnych w mięso) 2-3 marchewki korzeń pietruszki kawałek pora  kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe natka pietruszki, selera (posiadam zamrożoną) opalona cebula przyprawy do smaku czosnek żelatyna

Malinowe Pocałunki
Penne w sosie porowym z grillowanym kurczakiem 109

Sposób na szybki i pyszny obiad, uwielbiam grillowane mięso, a do tego dobry makaron i gotowe :). Składniki dla 4 osób: - 50 dag makaronu penne  Mięso: - 2 piersi z kurczaka Marynata: - 2 łyżeczki sosu sojowego - sól - pieprz  - oliwa Sos: - 250 ml słodkiej śmietanki 12 % - 1 duża czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - 1 por, tylko biała część - sól - pieprz - łyżka(...)godzinkę. Zamarynowane mięso opiekać na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym na rumiano. 3. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, smażymy drobno pokrojony czosnek, cebulę i pora. Podsmażone warzywa zalewamy śmietanką, doprawiamy do smaku, łączymy z wodą zostawioną przy odcedzaniu i dodajemy makaron, mieszamy wszystko razem. Na talerz wykładamy makaron, a na wierzch kroimy w plastry kurczaka. Smacznego

Apetyczna babeczka
Kurczak z warzywami po chińsku 216

miski ,dodajemy sos sojowy i przyprawę do kurczaka,mieszamy i odstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki.Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa,zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok.Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy do miękkości warzyw,co jakiś czas mieszając.Doprawiamy do smaku

Bajeczna Kuchnia
rolada drobiowa. 153

drobiu ser żółty 100 g pieczarki 6 szt papryka świeża 1 szt olej Sposób wykonania: Kurczaka oczyściłam umyłam a następnie wytrybowałam. Rozcięłam na pół i uformowałam prostokąt. Mięso posypałam pikantną przyprawą do kurczaka. Na patelni podsmażyłam pokrojone na drobno pieczarki i paprykę. Mi ęs o po sypa łam potarkowanym serem żółtym pieczarkami i papryką. Wszystko razem ciasno zwinęłam i związałam

Darcia w kuchni
Tortilla 195

śniadanie :) Są pyszne i zawierają sporo warzyw - mięso traktuję tylko jako dodatek, a nie składnik główny. Zazwyczaj robię z kurczakiem, tu akurat miałam łopatkę. Choć wolę kurczaka, wieprzowina to jednak twarde mięso i nie bardzo przypadło mi do gustu w formie gyrosa. Przygotowujemy dowolne warzywa. Tu mam różne rodzaje sałat, pomidora, ogórka kiszonego i paprykę. Mięso kroimy w kawałeczki obficie

chwile dla mnie
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 1996

połowie, a nie sama kiszona, jak to zazwyczaj bywa, – kapusta kiszona, a nie kwaszona! – kilka gatunków mięs, u mnie wieprzowina, kurczak, indyk i gęś, – stosunek mięsa do kapusty to 1:1, nie lubię bardzo kapustnych, – śliwki wędzone, a nie suszone, – dodatek czerwonego wina. Używam gotowych przypraw(...)obsmażyć na patelni bez tłuszczu. – Żeberka pokroić na pojedyncze kostki z mięsem. – Obie kapusty wymieszać w dużym garnku z wszystkimi przyprawami, grzybami, śliwkami i podsmażonym boczkiem. – Do garnka z kapustą powciskać udka kurczaka, szyjki i żeberka, tak aby były przykryte kapustą. Garnek przykryć szczelnie folią aluminiową. – Piec

To co kocham
Kurczak z cytrynowym ryżem 159

pozbawiona pestek i pokrojona w kostkę (opcjonalnie) do podania: drobno posiekana natka pietruszki  świeżo starta skórka cytrynowa  przygotowanie Mięso umyć i osuszyć. Cytryny wyparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć potrzebną ilość soku Połączyć składniki marynaty, umieścić  razem z kurczakiem w plastikowej torebce ( najlepiej z zamknięciem strunowym) wymieszać, torebkę zamknąć  i odstawić na co najmniej 20 minut, a najlepiej(...)suszonego oregano, sól i pieprz, kiszoną cytrynę pokrojoną w kostkę oraz odłożoną marynatę. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować przez ok 30 sek. Na wierzchu ułożyć kurczaka skórą do góry. Ponieważ płynu jest sporo mięso może się w nim zanurzyć.  Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na  35 minut. Po tym czasie pokrywkę zdjąć, mięso wyciągnąć na wierzch ryżu

Stare Gary
Bułeczki z nadzieniem mięsno pieczarkowym. 137

tyle ile mąka "zabierze". Kiedy ciasto już się nie klei do rąk odstawiamy na około godzinę aby wyrosło. Składniki na farsz; ok. 30 dag zmielonego w maszynce mięsa ( może to być kurczak, schab ...) 1 marchewka z rosołu 20 dag pieczarek sól, pieprz, przyprawa do gyrosa pęczek pietruszki 1 jajko 1 cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka masła Dodatkowo; niebieski

Radość kipiąca uśmiechem.
Kurczak w marynacie z majonezem - z grilla, patelni lub piekarnika 117

umyć, osuszyć i obtoczyć w marynacie. Całość przykryć i odstawić do lodówki - minimum na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso można grillować, poddusić na patelni (*) lub upiec w piekarniku (**). (*) Kurczaka należy podlać odrobinką wody i dusić pod przykryciem do miękkości. (**) Mięso piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków

Di gotuje
Kurczak w carry 316

Składniki:    dla jednej osoby: mały filet z kurczaka  papryka żółta cebula  czosnek 4 ząbki sól, pieprz, olej imbir świeży, carry Przygotowanie: Umyty filet pokroić na kawałki, zamarynować w oleju i carry (płaska łyżeczka na 3- 4 łyżki oleju) Na rozgrzanym oleju przesmażyć czosnek, cebulę, dołożyć mięso -smażyć  Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać około

Proste Potrawy
Pasta na kanapki z kurczaka-w 5 min 178

wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu,lub z resztą pieczonego kurczaka???Potrawka się wam już przejadła,a szkoda żeby się zmarnowało.Mam dla was  pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz ją w 5 min i jest naprawdę pyszna-można ją również wykorzystać jako farsz do jajek lub nadzienie do roladek z szyneczki -będzie super(...)przekąska,lub po prostu podać ją na krakersach na imprezę-polecam!! Składniki: ok 20 dkg mięsa z rosołu lub pieczonego bez kości(może być kurczak,wołowina lub wieprzowina,za każdym razem będzie inny smak) 1 jajko ugotowane na twardo łyżka majonezu 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz Przygotowanie: Mięsko dajemy do miski,dodajemy ugotowanie jajko,majonez-rozdrabniamy blenderem,dodajemy

Swojskie jedzonko
Kurczak curry z mleczkiem kokosowym 249

czerwona cebula - 1 sztuka  - mleczko kokosowe - 1 opakowanie - makaron pełnoziarnisty wstążki - 1 szklanka   - czosnek - 2 ząbki  - pieprz, sól, curry  Sposób przygotowania:   Mięso z piersi z kurczaka pokroić na podłużne kawałki, przyprawić curry, solą oraz pieprzem, a następnie usmażyć na patelni grillowej (bez dodatku tłuszczu). Wszystkie warzywa dokładnie umyć oraz posiekać w cienkie paski. Lekko poddusić

Fit-amina
Pyszny szybki obiad 284

jest pyszniutki. Szaszłyki z koperkowym ryżem - mmm... Lista składników nie jest ścisła, na patyczki można nabijać to co komu przyjdzie do głowy. Składniki: szaszłyki pierś z kurczaka (można też użyć mięsa gulaszowego jednak wtedy szaszłyk będzie trzeba dłużej smażyć/piec) papryka cebula pieczarki posypka bosforska Skworcu olej Można też użyć: boczek, cukinię, pomidora bez miąższu, itd. ryż koperkowy: ryż koperek

Brzuszki Łakomczuszki
Muffiny z kurczaka z pieczarkami 578

muffin nie tylko świetnie smakują , ale i rewelacyjnie wyglądają.Takie mięsne muffiny nadają się nie tylko na rodzinny obiad , ale i przyjęcie czy też ważną uroczystość. SKŁADNIKI:- filet z kurczaka – 2 szt- pieczarki – 300 g- cebula – 1 szt- starty ser żółty – 100 g- natka pietruszki – 1 pęczek- sól , pieprz , paprykaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Cebulę drobno kroimy.Pieczarki myjemy(...)kawałki , cienko rozbijamy ( najlepiej przez folię ) na średniej wielkości kotlety.Doprawiamy solą , pieprzem i paprykąForemki do muffinek ( u mnie niezawodne silikonowe ) delikatnie smarujemy odrobiną oleju.Każdą wykładamy rozbitym plastrem mięsa , tak by końce wystawały ponad brzeg.Faszerujemy przygotowanym nadzieniem.Zakrywamy wystającymi końcami fileta ( nadajemy kształt babeczek ).Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na ok.30-40 min.Podajemy z ulubioną surówką i sosami.Smacznego

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania