mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:197/774)

Tortilla 606

placki i tylko podgrzać lub podsmażyć, przygotować mięsko i inne dodatki i już gotowe.. placki tortilla  mix sałał papryka  cebula pomidor pierś z kurczaka przyprawa do kebaba olej do smażenia mięsa majonez jogurt naturalny gęsty czosnek  Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do majonezu wymieszanego z jogurtem.Pokrojoną pierś z kurczaka przyprawić przyprawą i usmażyć.Warzywa pokroić

Moje domowe kucharzenie
Tortilla z kebabem 193

Domowa tortilla.. placki tortilla  kawałek kapusty pekińskiej papryka  kilka ogórków konserwowych cebula pomidor pierś z kurczaka przyprawa do kebaba olej do smażenia mięsa majonez jogurt naturalny gęsty czosnek  Czosnek przecisnąć prze praskę, , dodać do majonezu wymieszanego z jogurtem.Pokrojoną pierś z kurczaka przyprawić przyprawą i usmażyć.Warzywa pokroić.Placki smarować sosem, ułożyć warzywa, mięso, polać sosem

Moje domowe kucharzenie
Wytrawne paszteciki - przepis na farsz. UWAGA - PYSZNE! O niebo lepsze niż ze sklepu 174

tartego 2-3 łyżki keczupu łagodnego sól, pieprz papryka słodka mieszanka ziołowa do drobiu Przygotowanie: Warzywa oraz kurczaka kroimy w dość drobną kostkę. Kurczaka oprószamy lekko solą oraz przyprawą ziołową (może być do grilla - nadaje mięsu fajny smak). Mieszamy z łyżeczką majonezu   pokrojone w paski. Warto skropić je lekko cytryną by pozostały jasne. Odstawiamy na godzinkę do zamarynowania. Mięso(...)Najpierw cebulę - z dodatkiem szczypty soli. Potem papryki, które obsypujemy słodką papryką. Kiedy lekko zmiękną dodajemy keczup. Podsmażamy jeszcze chwile. Na koniec podsmażamy pieczarki Pozostaje usmażyć kurczaka-uważając by go nie przesuszyć. (Mięso dojdzie w piekarniku. Podsmażone składniki czynszu mieszamy z tartym serem. Farsz gotowy. Wystarczy nasze ciasto francuskie pokroić na kwadraty napełnić farszem i zagnieść solidnie na bokach

Kuchnia po mojemu
Kurczak z fasolą Jaś i papryką 228

szerokim dnem. Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć i dodać do kurczaka. Na tej samej patelni po kolei smażyć pokrojone papryki i dynię. Wielkość i sposób krojenia zależy od naszych upodobań. Wszystko przekładać do brytfanki, zalać przecierem pomidorowy i uzupełnić bulionem lub wodą, tak aby mięso było zanurzone co najmniej(...)połowy. Przyprawić, przykryć pokrywką i dusić około godziny. Pod koniec duszenia dodać ugotowaną fasolę i ewentualnie doprawić do smaku. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad Tagged: boczek , bulion , dynia , fasola , kurczak , marynata , papryka , przecier pomidorowy

https:KKuchniaMniam
Pałki z kurczaka pieczone z jabłkami 183

słodkamajeranek2 łyżki oleju1/3 szklanki bulionu Zawsze mnie kusiło, żeby spróbować upiec kurczaka z jabłkami. Postanowiłam więc na próbę upiec pałki z kurczaka. Muszę przyznać, że wyszły bardzo smaczne. Mięciutkie, rozpływające się mięso z nutą majeranku i dodatkiem pieczonego jabłka wywrą wrażenie najprawdopodobniej na każdym próbującym.Pałki kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć skropić olejem. Następnie(...)naczyniu żaroodpornym lub brytfance. Na koniec do rękawa foliowego włożyć powidła śliwkowe i zalać wszystko delikatnie bulionem, tak żeby nie spłukać przypraw z mięsa. Szczelnie zamknąć całość specjalnym klipsem.Piekarnik nagrzać do temperatury 200ºC i wstawić kurczaka. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 160ºC i piec nadal przez około 50-60 minut. Po tym czasie rozciąć folię i zwiększyć temperaturę

Świat Domowej Kuchni
Tortilla ze Stripsami z Kurczaka 755

duży ogóreksos czosnkowy sos chiliTortilla ze Stripsami z Kurczaka- Sposób przygotowania:Piersi z kurczaka kroimy na długie paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy, tak aby pokryły każdy kawałek mięsa. Odkładamy do lodówki (można je pozostawić na kilka godzin lub nawet całą noc).Sałatę siekamy(...)garnka z pokrywką, lub pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. pół szklanki mąki. Po kolei wkładamy do niego kawałki kurczaka (nie za dużo na raz, ok. 4-5 szt.) zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka.Stripsy smażymy w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut

Słodka Strona
Roladki drobiowe z suszonymi morelami i szynką 265

Piersi z kurczaka to moje ulubione mięso. Przy odrobinie fantazji można z niego praktycznie chyba każdą mięsną potrawę przygotować. Najczęściej jednak robię z nich panierowane roladki - w formie pojedynczych zrazików lub większych roladek, które składam z dwóch-trzech piersi. Dzisiaj przygotowałam pojedyncze, faszerowane szynką i suszonymi morelami. Bardzo lubię połączenie drobiu i owoców. Szynka dodatkowo podkreśla kontrastowość smaków.Składniki:piersi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Podchmielony kurczak na piwie po staropolsku 144

Podchmielony kurczak na piwie po staropolsku Kurczak..nieśmiertelna, obowiązkowa potrawa w mojej familji . Po prostu nie ma tygodnia ,żeby ptak nie gościł na stole , więc trzeba

Ogrodnik w podróży
CURRY Z KURCZAKIEM I MANGO 139

mango w kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy do zeszklenia. Do cebuli wrzucamy pokrojonego kurczaka i podsmażamy do momentu aż zetnie się białko mięsa. Przyprawiamy szczyptą chili, przyprawą do kurczaka, słodką papryką oraz curry. Wrzucamy plasterki marchewki i smażymy razem około 5-7 min, od czasu do czasu mieszając, aby nie przywarło do patelni. Następnie wlewamy puszkę

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz po mojemu 195

tarce jarzynowej oprócz cebuli selera naciowego, którą kroję w kostkę, a seler w piórka Dodaję do mięsa i duszę kilkanaście minut. Podlewam szklanką wywaru z kurczaka i duszę pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W razie konieczności podlewam wywarem. Dodaję osączone i opłukane warzywa z puszki, doprawiam solą, pieprzem, sosem sojowym i miodem. Serki topione przekładam do wysokiego naczynia, dolewam

Bea(u)ty kitchen
Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem 486

Delikatne mięso z aromatycznym nadzieniem Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka sosu chili czosnkowego 1 łyżka majonezu 2 suszone pomidory 2 łyżki kaparów 4 ząbki czosnku z zalewy … Czytaj dalej Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem

czarrna od kuchni
Mandarynkowy sos do mięs na zimno (pikantny) 134

słowem wyrocznia z mojego Małżonka. Jednakże jego zdanie jest dla mnie ważne. Selekcję przez jego kubki smakowe nie przejdzie byle co. Wiem, że nie toleruje połączenia mięso + owoce. Ja z kolei uwielbiam kurczaka z jabłkami i tymiankiem mojej mamy, albo połączenia mięso + owoce w wykonaniu tesciowej (oczywiście zakładając, że mam ochotę na mięso, co zdarza się ostatnio dość rzadko). Obawiałam

Szybko Tanio Smacznie
Kurczak pieczony w rekawie 156

miszeczki wlewamy oliwe nie za duzao  Dosypujemy lyzeczke papryki, dwie lyzki majeranku i rozgniecione 2 zabki czosnku  Mieszamy razem przyprawy, potem solimy wczesniej umytego kurczaka i wcieramy ta sol w mieso Macerujemy przyprawami tez dokladnie wcierajac  ieso wkladamy do rekawa i odstawiamy do lodowki na ok 1 godzine Po godzinie czasu do nagrzanego piekawnika ( 180C) wkladamy mieso

Klaudynkowa kuchnia
Ryż z warzywami i kurczakiem. 176

się jeszcze utrzyma bo nie długo ferie :) Dzisiaj mam dla Was pyszne gorące danie z ryżu, warzyw i kurczaka. Uwielbiam świeże  warzywa no ale cóż teraz musimy zadowolić się niektórymi mrożonkami i takie właśnie dodałam do dzisiejszego dania. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy Skworcu .  Zapraszam:) Składniki : 450 g warzyw na patelnię z przyprawą orientalna z Hortexu(...)przyprawy Kurczak złocisty od Skworcu   pieprz, szczypta chili i domowa vegeta do smaku  około 1 l bulionu z kurczaka 2 piersi z kurczaka pojedyncze  4 łyżki oliwy 1 łyżka suszonej bazylii Wykonanie : Mięso umyć, pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać oliwę, dodać kurczaka i przyprawy, wymieszać i podsmażyć. Następnie dodać warzywa , wlać połowę bulionu i wsypać

Sama słodycz i szczypta chili
Kurczak w sosie bolońskim 357

skórkę, środek wykrawamy. Pomidory blendujemy na gładki krem w blenderze. Dolewamy wodę, koncentrat pomidorowy, sos boloński Amino i przyprawy: oregano i ostrą czerwoną paprykę. Przygotowaną masą zalewamy kurczaka. Wierzch posypujemy liściem lubczyka. Mięso pieczemy pod przykryciem przez 45 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć, aby kurczak ładnie się przyrumienił

VioletoweKucharzenie