mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:194/774)

Domowy Grander jak z KFC 999

mlekiem i posypujemy sezamem.  Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut do zrumienienia. Stripsy: Piersi z kurczaka porcjujemy na "kotlety" o grubości ok. 2 - 3 cm i średnicy ok. 10 cm, tak aby powstały porcje mięsa zbliżone do krążków (w razie potrzeby można je lekko rozbić tłuczkiem). Następnie dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy(...)wkładamy do niego kawałki kurczaka (nie za dużo na raz, ok. 1-2 szt.) zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka. Stripsy smażymy w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Śmietanę łączymy z majonezem. Każdą bułeczkę przekrawamy wzdłuż. Na dolną

Słodka Strona
Kurczak duszony na kapuście z pieczarkami. 116

takich może być właśnie proponowana przeze mnie potrawa. Po krótkim przygotowaniu zamykamy wszystko w jednym garze i nich się dusi, a później mamy.... mięso, kapustę, grzybki wszystko pachnące i aromatyczne. 3 duże udka kurczaka 1 kg kiszonej kapusty 0,5 kg pieczarek łyżka masła 3/4 łyżeczki pieprzu cayenne  sól łyżka majeranku łyżka pieprzu ziołowego łyżeczka oregano łyżeczka białej gorczycy(...)szatkuję, w tym wydaniu lubię taką długą i ciągnącą się. Zalewamy wodą i obgotowujemy. Na spód gęsiarki dajemy dwie łyżki tłuszczu ze smażenia mięsa. A uwierzcie zrobi się go sporo po wysmażeniu kurczaka. Resztę tłuszczu zlewamy sobie gdzieś do słoiczka,  a patelnię zalewamy odrobiną wody  aby odmokła. Najpierw na dno wkładamy kapustę , zalewamy wodą z patelni. Na kapustę

Dieta moja pasja
Szaszłyki z piersi kurczaka z ananasem 204

marynatę. Obtaczamy w niej dokładnie mięso i odstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Przystępujemy do tworzenia szaszłyków. Na każdy patyczek nadziewamy metodą "na harmonijkę" pasek przyprawionego kurczaka, następnie kostkę ananasa, znów mięso, a następnie gruby plaster cebuli. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Szaszłyki w tej formie najlepiej grillować na patelni, nie jednorazowych tackach, ponieważ z tych drugich

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak w marynacie miodowo-ketchupowej z czosnkiem 460

przyrządzony kurczak jest po prostu rewelacyjny i kusi zapieczoną skórką z czosnkowym aromatem. Mięso jest soczyste, miękkie i posiada lekko słodkawą nutą. Koniecznie spróbujcie! 4 ćwiartki z kurczaka (mogą być dowolne części; około 1,2 kg) papryka słodka w proszku sól, pieprz Marynata: 2 łyżki miodu 2 łyżki ketchupu pikantnego 1 łyżka oleju (u mnie słonecznikowy Woj-Len ) Dodatkowo(...)ząbki czosnku Kurczaka umyć, ja dodatkowo ćwiartki przecinam na dwie części i po osuszeniu porządnie natrzeć przyprawami. Miód wymieszać z ketchupem oraz miodem i następnie powstałą marynatą dokładnie pokryć mięso. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Piec pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku do miękkości - w 180 stopniach

Di gotuje
Tosty pieczarkowe z wędzonym kurczakiem 134

budki". Przypominamy, proponując wersję troszkę "podrasowaną" wędzonym kurczakiem.    Składniki chleb tostowy 200 g pieczarek 200 g sera żółtego 500 g wędzonych pałek z kurczaka 1 cebula     Przygotowanie   Mięso oddzieliłem od kości, pokroiłem na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyściłem, pokroiłem na plasterki, ser starłem na dużych oczkach, cebulę drobno posiekałem. Na kromki chleba tostowego ułożyłem: pieczarki, kurczaka

R'n'G Kitchen
Tażin z kurczaka z kiszoną cytryną i oliwkami 140

sztuk) - olej do smażenia Składniki na 4 porcje. Najpierw w rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie posiekany i rozgnieciony czosnek. Z udek kurczaka wyciągamy kości, a mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do podsmażonej cebuli z czosnkiem. Na patelni prażymy trochę kminu i kolendry a następnie rozgniatamy je w moździerzu i dodajemy do kurczaka. Potem

Kuchenne Wariacje
Filet z kurczaka marynowany w sosie sojowym 193

jest bardzo prosta do przygotowania, ale z czasem nie mamy już pomysłu jak ją przyprawić by nasz obiad nie był taki jak zawsze. Proponuję filet z kurczaka zamarynować w sosie sojowym z miodem. Mięso z takiej marynaty po usmażeniu jest bardzo soczyste i aromatyczne. Taki filet świetnie smakuje podany z ryżem i japońską sałatką z ogórków . Składniki

Kuchcik gotuje
Brokułowa zupa krem z pestami dyni i grzankami 214

fani "brokułowej" z popularnej restauracji Manekin, ten przepis oddaje jej charakter i smak ! Zdecydowanie :)   Składniki: udko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 pora 1/4 selera 2 małe ziemniaki 1 brokuł 150 gram jogurtu naturalnego Z mięsa i warzyw(...)oprócz brokuła), gotujemy wywar jak na rosół. Wody nalewany tylko tyle, aby pokryć wszystkie składniki. Przyprawiamy solą, pieprzem. Możemy dodać kostkę rosołową. Po około godzinie, gdy mięso i warzywa będą miękkie, wyjmujemy kurczaka i dodajemy umytego  i podzielonego na części brokuła. Razem gotujemy ok 10 - 15 minut. Mięso w udka kroimy i dodajemy do zupy. Wszystko miksujemy blenderem

Mój Smak na Życie
Kurczak z boczniakami w cieście francuskim 259

Zalać winem i dusić, aż płyn odparuje. Przyprawić. Ciasto francuskie pokroić na cztery części. Przestudzone grzyby włożyć w kieszonki filetów z kurczaka. Tak przygotowany filet położyć na kawałku ciasta. Połowę ciasta pokroić radełkiem i tą część założyć na mięso chowając końce pod spód. Posmarować(...)wierzch rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na ok 25min do zrumienienia. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z grzybami , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: boczniaki , ciasto francuskie , filet z kurczaka

https:KKuchniaMniam
"flaczki" z kani 167

przedstawię.  P.S. tą zupę robimy na rosole więc polecam na poniedziałek- będzie fajnym pomysłem na wykorzystanie mięsa i rosołu z niedzieli. Składniki: 2 litry rosołu mięso z rosołu (najlepiej kurczak- ilość dowolna) 4-5 kani 4-5 ziemniaków marchewka cebula majeranek sól, pieprz 2 łyżki mąki łyżka smalcu 2 łyżki octu ząbek czosnku liście laurowe ziele angielskie Mięso

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Studencka zupa pomidorowa - pomidorówka z ryżem dla bardzo głodnych i leniwych 202

gotujcie do miękkości z mięsem lub bez)  - 200g ryżu (dwa woreczki) - sól, pieprz *opcjonalnie:  - 2 udka lub 2 skrzydełka z kurczaka,  - włoszczyzna - pół łyżeczki suszonego chili,  - śmietanka 30%, 18% lub jogurt Jeżeli używamy mięsa , płuczemy je pod bieżącą wodą, wkładamy do miski z zimną wodą i szczyptą soli, moczymy ok. 10 minut. Do garnka wlewamy

Be Fit Be Strong
Kurczak pieczony z marchewką i cebulą o smaku wędzonym 110

nabycia w eSłoneczku ) Dodatkowo: 1 cebula 1-2 marchewki Cebulę pokroić w piórka, a marchew w plasterki. Kurczaka umyć, ja dodatkowo przecinam na dwie części i po osuszeniu porządnie natrzeć przyprawami. (Możecie użyć dowolnych przypraw, ale nie zapomnijcie o soli wędzonkowej.) Mięso z warzywami umieścić w rękawie do pieczenia, a następnie worek szczelnie związać i schować do lodówki minimum(...)czasie całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 minut w 230 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Następnie temperaturę obniżyć do 180 i kurczaka piec do miękkości. (Pod koniec pieczenia worek można przeciąć, aby mięso się zarumieniło

Di gotuje
Wołowe klopsiki w sosie pomidorowym z kukurydzą 386

Szkoda, że wołowina nie jest tak popularna jak kurczaki, czy wieprzowina, bo mięso to jest bardzo smaczne. Klopsiki ze zmielonej wołowiny w pikantnym sosie ze świeżych, smażonych pomidorów smakują wyśmienicie. Dodatek kukurydzy osładza i jednocześnie łagodzi ostrość pikantnego sosu. Dobór i ilość przypraw zależy od gustu, ale to danie, aż się prosi żeby dodać więcej chilli ;) Polecam! KLOPSIKI

https:KKuchniaMniam
Coxinha de galinha- brazylijskie kotleciki po mojemu 179

umieszczamy w garnku. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, posiekany czosnek oraz masło. Całość zalewamy 5 szklankami wody. Doprawiamy pieprzem i wrzucamy kostki rosołowe. Gotujemy do miękkości mięsa. Po ugotowaniu wyjmujemy kurczaka, odmierzamy do osobnego garnka 3 szklanki powstałego bulionu, gotujemy. Wsypujemy mąkę i czekamy minutę. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji (ciasto musi odchodzić od ścianek garnka). Odstawiamy do przestygnięcia. Kurczaka

VioletoweKucharzenie
Curry z botwinką i kurczakiem 156

mleczka kokosowego 2 szklanki bulionu Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania mięsa. Podudzia kroimy w kawałki. Na dużej patelni, a najlepiej w woku rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka na złoty kolor. Usmażone mięso wyjmujemy z patelni i smażymy na niej pokrojoną cebulę, seler naciowy, papryczkę, czosnek, imbir i buraczki. Po 10 minutach dodajemy usmażone mięso i pokrojone liście i łodygi botwinki

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania