mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:187/774)

Kurczak zapiekany z fetą i szpinakiem 407

dwie mniejsze części. Do środka kieszonki włożyć farsz ze szpinaku. Nacięcie zamknąć wykałaczkami. Kurczaka posypać granulowanym czosnkiem, papryką i solą. Nagrzać piekarnik do 200°C. Włożyć kurczaka do formy posmarowanej masłem. Na wierzch mięsa również położyć kawałek masła. Piec około 20 minut. Po tym czasie przekręcić na drugą stronę i piec jeszcze 15 minut

Bullio
Sałatka z kurczakiem i brzoskwinią 271

Sałatka z kurczakiem to połączenie chudego mięsa i słodkiej brzoskwini. Bardzo dobra, prosta i pożywna przekąska na imprezę lub pyszne śniadanko. Składniki na ok. 6 osób: 1 mały filet z kurczaka - podwójny 3 brzoskwinie z puszki - u mnie 6 połówek 220 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Przygotowanie: W garnku zagotuj wodę z 1/4 łyżeczki

Alutka-Gotuje
Makaron w sosie śmietanowym z groszkiem i selerem naciowym. 150

pierś z kurczaka (pojedyncza) sól, pieprz do smaku, przyprawa do kurczaka. Przygotowanie; Makaron gotujemy zgodnie z poleceniem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone w kostkę mięso, oprószamy przyprawą do kurczaka. Dolewamy śmietankę, dorzucamy groszek oraz pokrojony seler. Wszystko mieszamy od czasu do czasu i dusimy aż sos się zredukuje i wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy solą oraz pieprzem

Radość kipiąca uśmiechem.
SAŁATKA Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I MAKARONEM 121

Uwielbiam sałatki.Tym razem przygotowałam z kurczakiem, szpinakiem oraz z makaronem z zupek chińskich. Pyszna i lekka na bazie jogurtu naturalnego. Polecam.  SKŁADNIKI: Mięso 2 filet z kurczaka 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego  Sałatka 2 garście mix sałat 1 Garść

Gotowanie Patki
Pałki kurczakowe w zapiekance marchewkowo-ziemniaczanej 125

Zwykłe podudzia z kurczaka można podać w niecodzienny sposób. U mnie w zapiekance marchewkowo-ziemniaczanej z sosem serowym. Składniki: Mięso • 8 podudzi z kurczaka • sól, pieprz czarny, papryka słodka • 3 łyżki oleju Warzywa • 3 duże marchewki • 6 ziemniaków Sos serowy • 200 g sera feta • 1 łyżka majonezu • 1 łyżka śmietany • 1/2 szklanki wody

To co kocham
Dewolaje z kurczaka 483

Składniki : filet z kurczaka 4-5 średnich pieczarek 2-3 plastry sera żółtego pół średniej papryki - u mnie żółtej ewentualnie 2-3 suszone śliwki - wcześnie je namoczyłam  sól, pieprz jajko, cebula olej do smażenia, tarta bułka Przygotowanie: Po przekrojeniu mięsa uzyskałam 8 dość cienkich plastrów, które lekko rozbiłam i posypałam pieprzem Pieczarki i cebulę pokroiłam drobno, przesmażyłam na oleju

Proste Potrawy
Kurczak w musztardzie 3274

Zdjęcie kurzyny w internecie było tak piękne, że musiałam sprawdzić czy danie jest tak samo smaczne jak piękne. Jak na kurczaka za którym nie przepadam,  wyszło całkiem dobre. Duża ilość musztardy powoduje, że mięso staje się wyraziste. Danie wymaga nieco pracy, ale warto je zrobić. Użyłam udek kurczaka  zagrodowego, który jest zdecydowanie smaczniejszy niż zwykły kurczak. Polecam! składniki(...)kawałki kurczaka  razem z boczkiem i cebulą. Przykryć i gotować kurczaka na małym lub średnim ogniu, obracając kawałki w sosie kilka razy, aż kurczak będzie upieczony  przez 15 do 25 minut. Sprawdzić czy mięso nie jest czerwone - jeśli tak, kontynuować gotowanie przez kolejnych kilka minut. Zdjąć  patelnię z ognia. Przenieść kurczaka na półmisek, a do sosu

Stare Gary
Curry z kurczaka i mango w mleku kokosowym 293

Curry to jedno z moich ulubionych dań. Można je przyrządzać na bardzo wiele sposobów. Jednak zawsze jest pełne niezwykłych aromatów, które wzajemnie się przenikają w czasie

Food Square
Kurczak a'la królik 174

latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś u mnie na obiad kurczak a'la królik duszony w śmietanie z tymiankiem i rozmarynem. Mięso wychodzi bardzo smaczne, aromatyczne i delikatne. Składniki: 5 ćwiartek z kurczaka Spora garść(...)tymianku oraz rozmarynu Sól, pieprz do smaku Czosnek świeży lub granulowany Mąka 2 duże cebule Śmietanka 30-36% Olej do smażenia Przygotowanie: Z ćwiartek z kurczaka zdjąć skórę ( nie będzie już nam potrzebna), mięso posolić, natrzeć czosnkiem, posypać obficie pieprzem , rozmarynem oraz tymiankiem. Najlepiej odłożyć przyprawione mięso na przynajmniej 30minut w chłodne miejsce. Po tym czasie obtoczyć mięso w mące

W garach u Gosi
Kawałki kurczaka w sosie piwnym 311

Propozycja dla fanów złocistego trunku (i nie tylko). Podudzia i pałki kurczaka pieczone z suszonymi pomidorami i porem w sosie piwnym.  Efektem są pyszne, soczyste kawałki mięsa z niesamowitym, aromatycznym sosem. Pycha!Czas przygotowania: 15 minut + 45 minut pieczeniaIlość porcji: 4Składniki:8 kawałków podudzia lub pałek z kurczaka100g suszonych pomidorów1 duży por2 ząbki czosnku0,5 l. jasnego piwa2 duże(...)myjemy i osuszamy. Obsypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem. W  brytfance rozgrzewamy olej wraz z połową masła. Kiedy tłuszcz będzie już rozgrzany to układamy mięso i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Kurczaka przekładamy na talerz, a nadmiar tłuszczu odlewamy. Cebule kroimy w piórka, a dwa obrane i posiekane ząbki czosnku rozcieramy w moździerzu z solą. Do brytfanki

Kolizje Smaków
Quesadilla z kurczakiem i kurkami. Tortilla z kurkami. 508

papryki słodkiej pół łyżeczki czosnku 1 czubata łyżeczka bazylii sól i pieprz do smaku kilka łyżek majonezu 2 łyżki oleju rzepakowego do marynowania mięsa + trochę oleju do podsmażenia cebuli   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quesadilla z kurczakiem i kurkami. Tortilla z kurkami. – Wykonanie: Kurki dokładnie oczyścić, krótko umyć pod bieżącą wodą i osuszyć na sitku. Pokroić na mniejsze kawałki(...)paprykę słodką, czosnek, bazylię oraz pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Cebulę obrać, posiekać w kosteczkę. Podsmażyć na patelni do czasu aż się zeszkli, następnie dorzucić kurczaka i smażyć całość do czasu aż mięso będzie dobre. Dodać kurki, przemieszać. Każdy placek tortilli posmarować cienko majonezem, posypać na 3 plackach połowę sera, następnie nałożyć wyżej przygotowany farsz z kurczaka i kurek

Kulinarne Przeboje
Kurczak z orzeszkami ziemnymi po chińsku 235

nieopatrznie się pochwaliłam. Danie jest na prawdę przepyszne i bardzo trudno je zepsuć więc polecam każdemu. Skład: marynata do mięsa: 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki sosu sojowego składniki do smażenia: papryka 1 cebula por połówka 2 suszone ostre papryczki kurczak piersi czosnek ząbek lub dwa (ja daję dwa) pietruszka orzeszki ziemne około pól szklanki lub ile mamy (ważne jest(...)czasie kroimy paprykę, cebulę i pora ( w przypadku braku pora pasuje tez szczypiorek ale dodajemy go na patelnie na samym końcu z pietruszką). Podsmażany mięso i warzywa na oleju. Kurczaka lepiej smażyć osobno i potem dodać do warzyw bo potrzebuje trochę więcej oleju przez to że jest "pomazany" masłem orzechowym. Dodajemy zmiażdżony czosnek i przyprawy (papryczki kruszymy przed dodaniem), polewamy

Lubczyk i Wanilia
Kurczak teściowej... (który żył na wolności) 187

naszych babek. To na Sycylii prawdziwa rzadkość. Będziemy robić danie na niedzielę. Uwaga, zostaną użyte ziemniaki- tam ziemniaki się je wyłącznie od święta , kosztują jak mięso, i są rarytasem. Składniki -udka i podudzia z kurczaka, który żył na wolności -suszone pomidory OLE- dlaczego OLE? Dlatego, że ja suszyłam pomidory kilka dobrych lat, na tarasie, na słońcu słonecznej Sycylii(...)nami do gwarnego stołu, pełengo aromatycznego lokalnego wina Nero d'Avola, z chlebem o wdzięcznej nazwie panuzzeddo. Przełam chleb rękami i... zjedz ze smakiem kurczaka teściowej ,hodowanego na wolności... A na drugi dzień? Jeśli zostanie mięsa i ziemniaków w brytfannie- odgrzej na kuchence, nawet indukcyjnej.. Połóż brytfannę na kuchni, załącz malutki palnik i podgrzej danie, bez obaw , że się

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak pieczony z cytryną. 107

Marynata: cytryna łyżeczka miodu płaska łyżeczka pieprzu cayenne łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka soli łyżka suszonego rozmarynu kilka plasterków słoniny Kurczaka po dokładnym oczyszczeniu i wypłukaniu osuszamy papierowym ręcznikiem. Mokre mięso nie chłonie tak jakbyśmy chcieli marynaty. Z cytryny ocieramy tak około 3/4 skórki. W niewielkim naczyniu mieszamy składniki na marynatę razem ze skórką. Rozmaryn należy rozetrzeć w dłoniach, aby uwolnić(...)zwiększyć temperaturę do 190 stopni, ale to już indywidualna sprawa każdego. Po wyjęciu z piekarnika, zdejmujemy słoninę, usuwamy cytrynę i po 10 min jak sobie mięso odpocznie  czyli zamkną się pory możemy kroić. Kurczak jest lekko pikantno -  cytrynowy, aromatyczny i soczysty. Polecam czasem spełnić swoje kulinarne zachcianki, które podane z sałatą i młodymi ziemniaczkami z koperkiem zaspokoją niejedno

Dieta moja pasja
Schab zapiekany pod pierzynką warzywno-serową 288

duża cebula 2 łyżki (czubate) majonezu 2 łyżki (czubate) keczupu 15 dag sera żółtego w kostce * zamiast schabu można użyć szynki lub piersi indyka lub kurczaka, dostosowując tylko czas pieczenia do rodzaju mięsa 1. Schab leciutko rozbić, doprawić według uznania (u mnie Delikat do mięs Knorr). Odstawić do lodówki. 2. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w piórka a paprykę(...)warzywa. 4. Keczup wymieszać w kubku z majonezem, rozsmarować dokładnie na warzywach. 5. Całość piec ok 60 min w 180 st.C (doi miękkości mięsa).  Podobny czas pieczenia będzie miała szynka, piersi z kurczaka - ok 30 min, piersi z indyka - ok 45 min. 6. Ser zetrzeć na tartce. Posypać potrawę i zapiekać jeszcze 5 minut. Wyłączyć piekarnik i odczekać kilka

Kto ugości moich gości?