mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:183/774)

Pieczone udźce kurczaka w miodowo-musztardowym sosie 153

Składniki: 1 kg udźców kurczaka 3 łyżki przyprawy do kurczaka  5 łyżek miodu 5 łyżek ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Umyte mięso obtaczamy przyprawą do kurczaka i pozostawiamy na godzinę. Po tym czasie wykładamy je na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 50 minut. Na patelni rozgrzewamy miód, dodajemy musztardę, sól i pieprz. Mieszamy

Qchnia po prostu
KURCZAK W PIKANTNEJ KOKOSOWO-MIGDAŁOWEJ PANIERCE – przepyszny! 214

czasie ukochane słodkości zamieniłam na rozgrzewające dania obiadowe, gulasze, zapiekanki, zupy, no i oczywiście mięsa ( to znak, że zima zbliża się wielkimi krokami :D ). A jak mięsa – to u mnie zdecydowanie króluje kurczak – bo szybko, łatwo i bardzo smacznie! Od jakiegoś czasu zdecydowanie chętniej niż po kurczaka na wagę sięgam po kurczaka pakowanego. Zwracam jednak uwagę na jego(...)takie pakowanie drobiu jest niezwykle praktyczne – mięso nie brudzi się od innych produktów, nie przesiąka innymi zapachami, a opakowanie stanowi skuteczną ochronę przed zakażeniem bakteriami. No to tyle o pakowanym mięsie i przechodzimy do tego, co lubimy najbardziej – czyli do pichcenia! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne Piersi z kurczaka w ostrej kokosowo-migdałowej panierce. Do tego

Ostra na Słodko
Tagine z kurczakiem i oliwkami 138

godziny Składniki: 500 g filetów z podudzia kurczaka 2 cebule 1 marchewka 200 g zielonej fasolki szparagowej 150 g zielonych oliwek bez pestki 1 puszka pokrojonych pomidorów bez skórki 4 ziemniaki ok. 200 ml bulionu sól morska oliwa do smażenia  posiekana natka pietruszki Marynata do mięsa: 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry(...)Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 4 godziny. Ja marynuję cała noc. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy kurczaka do lekkiego zbrązowienia. Mięso przekładamy do tagine, a naczynie ustawiamy na kuchence i podgrzewamy. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, a po chwili dorzucamy do niej marchewkę

Kulinarne przygody Gatity
Podudzia pieczone z warzywami 393

jest trochę pracy, bo trzeba najpierw ugotować ziemniaki, podsmażyć mięso i warzywa. Następnie upiec w piekarniku. Zapewniam jednak, że ten wysiłek się opłaci :) jeżeli nie mieliście jeszcze okazji jeść pieczonej cebuli i czosnku to koniecznie musicie spróbować! Składniki na 2 porcje: z przepisu Krew i mleko 4 podudzia z kurczaka 8 małych ziemniaków 4 pietruszki 4 marchewki 1 cebula

Moja Galeria Smaku
Pieczone udka z miodem, cytryną i imbirem 157

gorąco tak przygotowane udka nie tylko na codzienny obiad, ale również na duże, rodzinne spotkania. Nic nie stoi na przeszkodzie, by mięso przyrządzić również na grillu :) Składniki (na ok. 4 porcje): ok. 1 kg udek kurczaka 1 pełna łyżka startego imbiru 2 ząbki czosnku 1 pełna łyżeczka tymianku 3 łyżki miodu sok z cytryny 2 łyżki masła 1 łyżka oleju(...)dużej patelni rozgrzewamy masło wraz z olejem. Układamy udka skórką do dołu, jedno obok drugiego. Smażymy ok. 5 minut poruszając od czasu do czasu patelnią, by mięso nie przywarło. Potem obracamy kurczaka i smażymy z drugiej strony również przez ok. 5 minut. Na patelnię dodajemy marynatę i dusimy jeszcze przez 2 minuty. Następnie udka przekładamy do naczynia żaroodpornego (wraz

MyCookBook.pl
Domową kiełbasę wcale nie jest trudno zrobić. 149

kości i kroimy  w  kostkę (+-)3  x 3 centymetry,  podana waga jest już wagą czystego mięsa. Wieprzowinę kroimy w podobnej wielkości kostkę.  Do wieprzowiny dajemy jakieś 40 g pektosolu, a resztę do kurczaka.  Posypujemy i dokładnie mieszamy ( w osobnych naczyniach), przykrywamy szczelnie i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 48 godzin. Należy pamiętać(...)Wtedy nie tylko są czyste w środku, ale także lepiej się nakładają, jak to ja mówię... złapią powietrza. Na drobnych oczkach ( takich jak mielimy ser ) mielimy kurczaka,a razem z nim czosnek. To mięso zadziała jako spoiwo, także dzięki mięśniom . Później zmieniamy sitko na większe, u mnie jest to 9 mm i mielimy wieprzowinę.  Wszystko wkładamy do dużej miski

Dieta moja pasja
Drobiowa szynka z szynkowaru 167

sklepieDrobiowa szynka z szynkowaru SKŁADNIKI:piersi z kurczaka -1,5 kgmajeranek - 3 łyżkisól peklowana - 3 łyżeczkiżelatyna -3 łyżeczkiczosnek -3 ząbkipieprz biały do smakuPRZYGOTOWANIE:Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, ręcznikiem papierowym. Następnie mięso pokroić w kostkę. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć do mięsa, przez praskę. Dodać do mięsa majeranek, sól peklowaną , pieprz i żelatynę, dokładnie wymieszać. Piersi z kurczaka, dobrze rozgnieść

Kuchnia Danusi
Misz masz z kurą i marchewką 112

Ten moment kiedy rosół już zjedzony, zostało tylko mięso, a lodówka pusta :D Jest i na to sposób, szybko i jednogarnkowo :) Składniki: mięso z rosołu 1

Malinowo w kuchni
Zdrowe grillowanie 162

owocami alkohol - nie przesadzajmy z procentami, w ten sposób pobudza nasz apetyt i tym samy jemy po prostu więcej  tłustą kiełbaskę, boczek czy karkówkę zastąpmy chudym mięsem m.in pierś z kurczaka, ryby, wołowina jedzmy dużo warzyw- zawierają dużo wody, więc są nisko kaloryczne  zioła i przyprawy - idealnie nadadzą się do marynat i sosów  fit desery - zamiast ciężkich(...)rukola lub sałata, pomidorki koktajlowe, nasiona dyni z oliwą z oliwek lub innym zdrowym olejem  filety z kurczaka w marynacie z ziołami i oliwą z oliwek grillowane ryby np. pstrąg z cytryną i czosnkiem, łosoś w ziołach  szaszłyki z mięsem lub warzywami czy owocami grillowane warzywa np. cukinia, pieczarki lub bakłażan  grillowane owoce np banan, mango ciasta

Truskawkowa Fiesta
Papryka faszerowana mięsem i kaszą 186

łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczka pieprzu Cayenne olej do formy Przygotowanie: Ugotować kaszę w osolonej wodzie. Mięso pokroić w małe kawałeczki, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju kokosowym. Do mięsa dodać kaszę, pomidory, przecier oraz resztę przypraw. Wymieszać wszystko i podsmażyć 5 minut. Odkroić

KuchniaWeDwoje.pl
"Kurczakowe" muffinki nadziewane pieczarkami / Poultry muffins stuffed with mushrooms 394

Nietypowe podejście do tematu muffinek zaskakuje ciekawą formą oraz bogatym aromatem. Jest to również dobry sposób aby podejść małych niejadków stroniących od mięsa. Składniki - 3 filety z kurczaka - 30 dag pieczarek - 1 cebula - 10 dag startego żółtego sera - przyprawa do kurczaka - sól, pieprz - słodka mielona papryka - pęczek natki pietruszki Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)Filet umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy filet podzielić na trzy części, rozbić na cienkie plastry. Doprawić solą, pieprzem, papryką i przyprawą do kurczaka. Głębokie foremki do muf finek posmarować odrobiną oleju. Każdą wyłożyć dwoma rozbitymi plastrami mięsa, tak aby końce wystawały ponad brzeg. Wnętrze wypełniamy wcześniej przygotowanym farszem, nadając kształt babeczek. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 40 minut

Świat Smaku
Kurczak pieczony w CocaColi 170

cukru - czosnek granulowany, chili, imbir, sól, pieprz - dwie łyżki oliwy do podania: - ryż - sezam Przygotowanie kurczaka najlepiej rozpocząć dzień, lub przynajmniej kilka godzin wcześniej, aby mięso dokładnie przeszło smakiem i aromatem przypraw. Pałki z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce mieszamy oliwę, połowę sosu sojowego, posiekany czosnek, odrobinę chili (w zależności od tego jaki lubimy stopień ostrości(...)powstałym sosem.  Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, grzałka góra-dół i pieczemy bez przykrycia 40 minut od czasu do czasu polewając mięso sosem, następnie włączamy termoobieg i pieczemy aż skórka ładnie się zarumieni.  Gotowego kurczaka posypujemy ziarnami sezamu, podajemy z ryżem

Cook&Love
Kotleciki z piersi kurczaka z serem 216

dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Co najważniejsze moja córka niejadek uwielbia te kotleciki. Do kotlecików polecam sos paprykowy , idealnie się komponuje z delikatnością mięsa. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 20-30 dag żółtego sera 3 jajka 3 łyżki majonezu 3 łyżki mąki ziemniaczanej dowolna przyprawa do kurczaka lub po prostu sól i pieprz olej do smażenia

na moim stole...
Wolnowar Crock-Pot recenzja. 191

duszenia. Bigos gotowany w wolnowarze Crock-Pot nie przypala się, nie trzeba stać i pilnować. Bigos sam się robi! Wrzuciłam do ceramicznego naczynia kilka gatunków upieczonego w piekarniku mięsa, kiszoną kapustę, przyprawy, suszone grzyby oraz przecier pomidorowy, włączyłam urządzenie na pozycję HIGH i zostawiłam na 6 godzin. Tuż przed pójściem spać przestawiłam go na pozycję LOW i poszłam spać. Rano(...)śniadanie, a reszta bigosu wylądowała w słoikach, została za pasteryzowana i poczeka do Bożego Narodzenia. Przepis na bigos z wolnowara będzie wkrótce na blogu. Konfitowane udka kurczaka – to technika, przygotowania mięsa, który polega na jego bardzo powolnej obróbce cieplnej w niskiej temperaturze. Mięso najpierw marynuje się w soli i przyprawach, a następnie bardzo powoli, przez wiele godzin, dusi się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak w sosie sojowym 175

Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania pieczonego kurczaka w sosie sojowym, Mięso będzie naprawdę smaczne - lekko słodkie i aromatyczne :) Szczerze polecam! Pamiętajcie o tym, aby kurczaka zamarynować kilka godzin przed pieczeniem, ponieważ musi "przejść" przyprawami i sosem sojowym. Składniki: 1 cały kurczak (wagowo ok. 1,80-2,00 kg) sos sojowy jasny (ja dałam 1/4 szklanki) pieprz cytrynowy i zwykły

Ugotować