Chiński, słodki kurczak w cieście

Chiński, słodki kurczak w cieście

Chiński, słodki kurczak w cieście

  Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; Szczypta soli; Olej do smażenia. Ciasto: 1 jajo; 1 łyżka zimnej wody; 1 łyżka mąki pszennej; 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Sos: 1 łyżka ketchupu; 1 łyżka cukru trzcinowego; 1 łyżka zimnej wody; 1 łyżeczka octu spirytusowego 10%. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę i oprószyć solą. Wszystkie składniki sosu wlać/wsypać do miseczki i dokładnie wymieszać. Do miski wsypać/wlać wszystkie składniki na ciasto tj. ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, ciasto, pierś, piersi, kurczak po chińsku, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sos do kurczaka, mięso, ryż, filet z kurczaka, kurczak z ryżem, potrawy z kurczaka, sos do ryżu, ryż smażony, ryż po chińsku

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję