Chiński, słodki kurczak w cieście
Chiński, słodki kurczak w cieście
Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; Szczypta soli; Olej do smażenia. Ciasto: 1 jajo; 1 łyżka zimnej wody; 1 łyżka mąki pszennej; 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Sos: 1 łyżka ketchupu; 1 łyżka cukru trzcinowego; 1 łyżka zimnej wody; 1 łyżeczka octu spirytusowego 10%. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę i oprószyć solą. Wszystkie składniki sosu wlać/wsypać do miseczki i dokładnie wymieszać. Do miski wsypać/wlać wszystkie składniki na ciasto tj. ro... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, sosy, ciasto, pierś, piersi, kurczak po chińsku, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sos do kurczaka, mięso, ryż, filet z kurczaka, kurczak z ryżem, potrawy z kurczaka, sos do ryżu, ryż smażony, ryż po chińsku
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję