mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:175/774)

Sałatka z czerwonej kapusty i wędzonego kurczaka 129

wrzucamy kapustę. Ponownie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 15 minut – aby kapusta zmiękła, ale pozostała lekko ale dente. Odcedzamy ją i pozwalamy nieco przestygnąć. Z piersi kurczaka usuwamy skórę; mięso kroimy w 2cm kostkę. Oliwki dzielimy wzdłużnie na pół, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę rozkrajamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w niedużą (7-8mm) kostkę(...)border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-189 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone składniki Kapustę lekko podgotowujemy Składniki mieszamy w dużej misie Sałatka z czerwonej kapusty i wędzonego kurczaka Post Sałatka z czerwonej kapusty i wędzonego kurczaka pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Kurczak w ketchupie 219

cyklu sobotni mięsny rytuał , naszła mnie ochota na kurczaka , dość dawno nie piekłam kurczaka , więc wypadło na udka .  Efekt końcowy był mniammmmmm , przepyszne, aromatyczne aż jeść się chce , zapraszam serdecznie do wypróbowania sobotniego mięsiwa . Składniki  8 podwójnych udek  2 cebule  2 ząbki czosnku  10 łyżek ketchupu pikantnego  1 łyżka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka(...)pieczeniem wyciągam nasze mięso i przekładam na blaszkę , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 2 godzinki pod przykryciem .  Po tym czasie odkrywam nasze mięso , i  podpiekam skórę z kurczaka około 20 minut , po tym czasie nasze mięso jest gotowe do podania , doskonale smakuję z pieczonymi ziemniakami

Mój Smak
Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem 150

łyżki jasnej części pora pokrojonej na plasterki 2 połówki brzoskiwini z puszki 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Kukurydzę przekładamy do miski, dodajemy rukolę oraz plasterki pora. Brzoskiwinie oraz mięso z udka z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników w misce. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem

Moja smaczna kuchnia
Smażony makaron z kurczakiem – na szybko 582

Witamy nasz pierwszy wpis to smażony makaron z kurczakiem po chińsku. Zawsze smakował nam smażony makaron od chińczyka, miał swój specyficzny smak, który trudno było osiągnąć przygotowując makaron w domu. Do takiego makaronu można dodać cokolwiek, mięso, warzywa, owoce morza, czy po prostu zjeść go samego. Jako surowy przypomina on ten dodawany do chińskich zupek, ale nie próbowaliśmy robić tego(...)przepisu ze względu na jakąś przyprawę, której nie lubimy. Wszystko ma mieć smak. Nie bójmy się mieszanek przypraw, tylko uważajmy żeby nie były zbyt słone. Przygotowanie Marynujemy mięso: Kroimy pierś z kurczaka na kawałki ok. 2 cm. Wrzucamy do miski i przyprawiamy: 2-3 łyżki sosu sojowego 2-3 łyżki oleju (może być zwykły rzepakowy, czy słonecznikowy) 1 łyżka oleju

KasiaiKrzysiu.pl
Fajitas z wołowiny 215

ryżem. Można też podać fajitas w tortilli – nadziewając półotwartą tortillę mięsem i warzywami, a więc w formie tacos . W praktyce dzisiaj danie to przyrządza się z różnych rodzajów mięsa, w tym kurczaka czy wieprzowiny. Dodatkowo, ponieważ w praktyce większość z nas przygotowuje fajitas w warunkach kuchennych na patelni, nie polecamy użycia niezbyt miękkiego, ani chudego mostka wołowego. W praktyce będziemy(...)mało doświadczeni kucharze-amatorzy, a efekt zdecydowanie wart jest niewielkiego w sumie wysiłku. Fajitas z wołowiny 2016-01-29 12:37:28 Popularne fajitas z wołowiny, czyli cienkie plastry mięsa wołowego grillowane (smażone) z warzywami i podane np. z czerwonym ryżem lub tortillą. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 350g względnie delikatnej wołowiny (np. rostbef, udziec) 1/2 średniej czerwonej

Kulinarna Pokusa
Rolada z kurczaka 8203

kości i wyjąć przez powstały otwór, chodzi o to aby skóra się nie uszkodziła, na piersiach zakończyć zdejmowanie skóry. Powstanie duży płat skóry, który rozkładamy na stolnicy. "Gołego" kurczaka okrawamy z mięsa - z ud, piersi. Mięso rozbijamy lekko, by było płaskie, układamy na skórze na jej całej powierzchni, posypujemy przyprawami, natkę pietruszki umytą, osuszoną kroimy i rozkładamy rzędem na brzegu(...)zastygła. Kroić w grubsze plastry na zimno. Uwaga: W opisie wygląda skomplikowanie, ale zapewniam, że wspaniale się ją przyrządza, szybko, a efekt pod każdym względem wart zachodu! Pozostałe elementy kurczaka można wykorzystać do ugotowania rosołu, czy zupy; nie może się nic zmarnować!; Zamiast gazy można użyć lnianej ściereczki, wówczas roladę można związać jak cukierek na końcach; Roladę przygotowała Jola Smacznego

kgwjanczewo
Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej 147

Wymieszanie składników marynaty zajmuje chwilę, jednak dobrze by mięso leżakowało sobie w niej jak najdłużej. Wówczas nabiera kruchości i delikatności i o taki efekt zawsze mi chodzi. Następnego dnia, mamy obiad praktycznie bez roboty, bo wystarczy tylko zamarynowane mięsko ugrillować. Proste? Pewnie, że tak. 3 pojedyncze piersi kurczaka sól, pieprz Marynata: 250 ml jogurtu greckiego 1/2 szkl. soku pomarańczowego(...)papryczka chili, drobno pokrojona (ilość w zależności od upodobań) 1 łyżeczka tymianku Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, dzielimy na porcje (będziemy grillować, więc lepiej by kawałki nie były zbyt cienkie). Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Umieszczamy w przygotowanej wcześniej marynacie i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnego

Smaki Na Talerzu
Papryki faszerowane kaszą jaglaną, kurczakiem i cukinią 188

Papryki te robiłam już jakiś czas temu. Bardzo nam wszystkim zasmakowało połączenie w farszu kaszy jaglanej z kurczakiem i cukinią. Jest to z pewnością świetna alternatywa dla tradycyjnych papryk zapiekanych z mielonym mięsem i ryżem, tylko zdecydowanie lżejsza. Świetnie smakuje również na zimno. Polecam. ok. 300 g piersi z kurczaka po 1 łyżeczce: kurkumy i oregano po 1/2 łyżeczki: cynamonu(...)Umyte i osuszone piersi kroimy w niewielką kostkę. Wszystkie przyprawy, łącznie z solą oraz pieprzem mieszamy ze sobą. Łączymy z 2 łyżkami oleju, mieszamy. Następnie powstałą marynatą nacieramy kawałki kurczaka. Odstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Przekrojone na pół i pozbawione gniazd nasiennych papryki wrzucamy na wrzątek i blanszujemy około 3 minuty. Po tym czasie papryki odcedzamy

Smaki Na Talerzu
Kurczak pieczony nadziewany jabłkami 143

Polecam Wam kurczaka pieczonego w piekarniku i nadzianego farszem z jabłek. Farsz sprawi, że mięso nie będzie suche, a soczyste. Idealne danie na niedzielny lub świąteczny obiad. Można podawać z ryżem, ziemniakami, frytkami. Najlepiej smakuje gorący świeżo upieczony. I ta chrupiąca skórka :) Pycha! Składniki 1 kurczak sól pieprz oliwa Nadzienie 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula 2 średnie jabłka

O kuchni z uczuciem
Kurczak z tymiankiem na noodlach w sosie z suszonych pomidorów 124

potrzebowałem czegoś na ciepło. I tak o to na szybko powstała potrawa, która ukazuje inne podejście do wykorzystania suszonych pomidorów. Do tego przepisu pierś z kurczaka przekroiłem na pół, dzięki czemu uzyskałem kawałek mięsa o jednakowej grubości na całej długości. Daje to też pewien komfort, że mięso będzie smażyło się równomiernie na całej powierzchni. Mięso obsypałem z każdej strony solą(...)olejów roślinnych. Olej z owoców czerwonej palmy połączony z olejem z kanoli - taki jakiś wynalazek - warto spróbować. Po usmażeniu na złoty kolor odstawiam mięso na chwilę aby odpoczęło. Przecinam na pół pod ukosem. Aromatyczna pierś kurczaka nadziewana tymiankiem doskonale wybija się ponad smak sosu pomidorowego, który nabiera ciekawego charakteru po dodaniu suszonych pomidorów z żurawiną. Proste jak drut

Right Behind The Kitchen
Pomarańczowa pierś z kurczaka pod kruszonką. 220

Lubicie połączenia mięsno - owocowe ? Jeżeli tak to ten przepis jest właśnie dla Was . Pierś z kurczaka jest bardzo soczysta a zastosowana w przepisie kruszonka nadaje mięsu aromatycznej chrupkości. Składniki( 4 porcje ): pierś z kurczaka - 1szt czosnek - 1ząbek sok z połowy pomarańczy sok z połowy limonki oliwa - 4łyżki sól , pieprz Składniki na " kruszonkę ": bułka tarta - 4łyżki oliwa - 3łyżki czosnek - 1ząbek świeża(...)Następnie dodajemy startą skórkę z połowy pomarańczy , drobno pokrojoną papryczkę chili , tarty parmezan. Całość solimy , pieprzymy , dodajemy oliwy i dokładnie mieszamy. Filety z piersi kurczaka wyciągamy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso dokładnie pokrywamy " kruszonką ". Pieczemy w temperaturze 200stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO

Bazylia kontra Rozmaryn
Kurczak pieczony z marchewką (w rękawie) 148

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Bardzo prosta i szybka propozycja na pysznego kurczaka.   Marchewka pieczona razem z mięsem smakuje rewelacyjnie i stanowi idealny dodatek do obiadu.   500-600g kurczaka (dowolne części) 2 łyżki sosu rybnego (*) papryka w proszku czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: 250g marchewki junior (może być zwykła) Kurczaka umyć

Di gotuje
Musztardowe kąski/nuggetsy z kurczaka 189

smaczną przekąskę lub szybki obiad.   Tak przygotowany kurczak doskonale pasuje do pieczywa, frytek, różnych sałatek i sosów. Musztardowe ciasto idealnie komponuje się z soczystym mięsem.   (2 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, duża) (*) przyprawa do kurczaka lub gyrosu Ciasto: 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka musztardy sarepskiej/kremskiej ( Develey ) 1 ząbek czosnku sól (lub sos sojowy), pieprz(...)Dodatkowo: olej Pierś umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Przygotować ciasto. Jajko utrzeć z mąką, szczyptą pieprzu i soli (lub kilkoma kroplami sosu sojowego). Dodać musztardę i czosnek (przeciśnięty przez praskę). Całość wymieszać do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Kurczaka obtoczyć w cieście (każdy kawałek powinien być dokładnie oblepiony) i odstawić do lodówki - na około

Di gotuje
Kurczak w kremowym sosie z ciecierzycą 126

obiad z dużą ilością warzyw, kurczakiem i pyszną ciecierzycą. Taki obiad możemy przygotować nawet dzień wcześniej, a następnego tylko odgrzać i zajadać! 500 g fileta z piersi kurczaka 1 cebula Przyprawa do mięsa Słodka czerwona papryka 1 szklanka ciecierzyce 2 marchewki ½ główki brokułu Kilka różyczek kalafiora 2,5 szklanki bulionu drobiowego Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 18% 100 g serka(...)topionego ze szczypiorkiem Ciecierzycę gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy w paseczki lub kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa, słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni na odrobinie oleju. Dodajemy mięso i przesmażamy. Podlewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy różyczki brokułu i kalafiora, obraną i pokrojoną

VioletoweKucharzenie
Szybki ryż z brokułami i marchewką 145

mój pomysł na smaczny, bezmięsny obiad. Jednak, jeżeli nie wyobrażacie sobie dań bez mięsa, z powodzeniem możecie do tej mieszanki składników dodać przykładowo kawałki grillowanej piersi z kurczaka czy też pozostałości mięsa z obiadu, rosołu, itp. Coraz częściej staram się panować nad ilością tego co kupuję oraz wykorzystywać wszystkie pozostałości z lodówki i wszelkie zapasy, dlatego w głowie rodzi się(...)tytułu przepisu: ryżu, brokuła oraz marchewki. Wszystkie pozostałe składniki, które dodałam do dania to te, które zawsze ma się w lodówce czy szafkach: czosnek, cebula, sos sojowy. Zobacz też: Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Kotleciki ryżowe z soczewicą Ryż z kurczakiem i jarmużem Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Przepis na ryż z brokułami i marchewką Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii