przygotować z moich przepisów tutaj. Polecam! Pasztet wielkanocny w indykiem Składniki na 4 keksówki o wymiarach dna 20 x 7cm: 1kg łopatki wieprzowej 3 udka z kurczaka 1 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) 500g surowego boczku wieprzowego 300g wątróbki drobiowej 3 jajka 3 czerstwe bułki 4 cebule pęczek włoszczyzny garść suszonych śliwek przyprawy: sól, pieprz, gałka
Smak mojej kuchniSkładniki (na 1 porcję) - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - mięso z piersi kurczaka (ok. 100 g), - suszony pomidor z zalewy (ok. 20 g), - świeży ogórek (ok. 36 g), - 2 łyżki kukurydzy (ok. 30 g), - 2 łyżki kaszy pęczak (ok. 30 g), - listki świeżej kolendry, - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - przyprawy: curry, sól, pieprz. Sposób przygotowania 1. Kroimy pierś
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPiec do miękkości ok 35-45 min. Ok 10 min przed końcem pieczenia ściągnąć daszki papryk. INSTRUKCJA WYKONANIA - KROK PO KROKU: KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Mięso mielone drobiowe (kurczak, indyk) 286 200 38 15 0 Cebula (czerwona) 8 25 0.3 0.1 1.53 Kasza gryczana biała 206 60 7.8 1.86 37.8 Masło klarowane
Atlas Smakówalbo po prostu mega pyszny i jedwabisty pasztet z przysmażonych wątróbek, który zresztą pokazywałam Wam jakiś czas temu. W temacie gwóźdź programu mam do wyboru każdy rodzaj pieczonego mięsa, począwszy od kurczaka, skończywszy na jagnięcinie. Długo bym mogła opowiadać, ale propozycji jest tak dużo i są tak różnorodne, że można się się przykleić do książki na bardzo długo. Świetne propozycje
Blondynka Gotujesitku. Cebulę pokroić w kostkę. Kapustę pekińską pokroić na mniejsze kawałeczki. Ketchup wymieszać razem z majonezem. Na dnie szklanej miski ułożyć warstwę podsmażonej piersi z kurczaka ( kilka kawałków mięsa zostawić na koniec). Na to wysmarować odrobiną sosu z ketchupu i majonezu. Kolejno warstwa z ogórków konserwowych-> cebula i wysmarować znów sosem. Następnie poukładać kukurydzę i wyłożyć pozostałe
Zrób to smacznietego, co akurat ma w lodówce. Sałata, rukola, roszponka, marchew, kukurydza, groszek, cieciorka, seler naciowy, pomidorki, kiełki, pikle, oliwki, suszone pomidory, ser żółty, feta, mozzarella, wędliny, pieczone mięso (np. kawałki kurczaka), tuńczyk albo inne ryby, ugotowane na twardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone pestki... Do tego lekki dressing lub ulubiony sos. Możliwości jest całe mnóstwo. Mój słoik zawierał makaron
Obiad gotowywcześniej na to nie wpadłam Tak właśnie jest z tym daniem, jest banalnie proste i przepyszne. Na pewno będę je często robić. Przepis na dwie porcje. 300 g mięsa z piersi kurczaka 1 duży por 1 średnia cebula 1 czubata łyżka masła 3 łyżki śmietany 22% sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki suszonego estragonu olej do smażenia 1/3 szklanki
BullioQuesadillę najczęściej jadamy z dodatkiem mięsa (fileta z kurczaka) i przepis na nie z pewnością pojawi się również na blogu, tym razem jednak chciałabym przedstawić bezmięsną propozycję. Ostatnio w sklepie trafiłam na piękne pieczarki Portobello i przypomniałam sobie, że niedawno widziałam przepis z ich wykorzystaniem. Długo się nie namyślając, kupiłam je i tak oto na kolację mielismy pyszną tortille
Smaki Na Talerzugłównej. Z dużą ilością kolorowych warzyw, karmelizowanymi buraczkami i kozim twarożkiem. Zdrowe, lekkie i pyszne. Będzie bardziej sycące jeśli składniki połączymy z drobno pokrojoną i podsmażoną piersią kurczaka lub mielonym mięsem z indyka. Aby zaoszczędzić trochę czasu polecam ugotować kaszę i upiec buraka dzień wcześniej i do czasu użycia przechowywać w lodówce. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 łyżka masła
cool and mintybazylia Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać, zeszklić. Dorzucić pokrojone w półplasterki pieczarki, dusić aż pieczarki puszczą wodę. Zdjąć pokrywkę, dołożyć pokrojony w drobną kostkę filet z kurczaka, smażyć aż mięso z wierzchu przestanie być surowe, a woda z pieczarek odparuje, dołożyć pokrojoną w cienkie plasterki cukinie i smażyć aż zmięknie, ale nie będzie papkowata. Jajka dokładnie wymieszać
Cook&LovePierś kurczaka zapiekana z sosem pomidorowym i plastrami bakłażana. Całość posypana startym parmezanem. Danie dość szybkie do wykonania. Można podawać np. z opiekanymi ziemniakami. 1 podwójna
BullioSkładniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni Lubella 70 mięso mielonego z kurczaka 1 pęczek jarmużu 30 dkg pieczarek 1 czerwona papryka 2 cebule sól, pieprz słodka i ostra papryka przyprawa do … Czytaj dalej Cannelloni z kurczakiem i jarmużem
czarrna od kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka „leśna polana” zaskakuje swoim wyglądem jak i smakiem. Jestem pewna, że zaciekawi każdego kto ją zobaczy. Do
Marta Gotujeoliwek. Pokrojoną w drobną kostkę cebulkę wrzucamy na patelnię wraz z przeciśniętymi ząbkami czosnku. Podsmażamy, ciągle mieszając. W momencie, gdy cebulka lekko się zarumieni dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Podsmażamy aż mięso będzie gotowe. Następnie dodajemy szpinak (u mnie mrożony) i podsmażamy aż będzie miękki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. W momencie, gdy szpinak już będzie miękki, dodajemy na patelnię
Emcia Pichcipieprz przyprawa do kurczaka, papryka ostra Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i papryką. Mięso podsmażamy na patelni razem z posiekanym porem. Ser ścieramy na tarce, słoneczniki prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, przyprawiamy i polewamy oliwą
e-PrzepisyKulinarne