mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:202/774)

Grillowane piersi z kurczaka w aromatycznej marynacie 167

zestaw surówek Przygotowanie: Każdą pierś z kurczaka kroimy na pół, lekko rozbijamy tłuczkiem. Przekładamy do miski. W miseczce mieszamy składniki na marynatę – 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 4 łyżki oliwy z oliwek oraz 1/3 łyżki papryki wędzonej słodkiej. Marynatą polewamy nasze piersi w misce, a następnie rozprowadzamy ją dokładnie po mięsie ręką (mieszamy). Każdy kawałek piersi musi być(...)lodówki na minimum 1 godzinę. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy nasze zamarynowane piersi z każdej strony po około 4 minuty na średnim ogniu. Czas zależy od grubości mięsa. Grillowane piersi z kurczaka podajemy z ulubionymi dodatkami. Proponuję domowe frytki i zestaw surówek. Smacznego

Słodkie okruszki
PODUDZIA KURCZAKA MARYNOWANE W MAŚLANCE I PRZYPRAWACH 304

Uwielbiam kurczaka marynowanego w maślance lub jogurcie! Tak przygotowane mięso nie jest suche, ale bardzo delikatne. Kurczaka podałam z makaronem risini z warzywami i kurkumą ( przepis ). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje

Przepisy Aleksandry
pulpeciki drobiowe z suszonymi pomidorami i ananasem 161

lekko go zmieniłam.Podaje więc link do oryginalnego przepisu. Połączenie ananasa z suszonymi pomidorami jest naprawdę ciekawe, pyszne naprawdę warte spróbowania. składniki na pulpeciki: 500 g mięsa mielonego z indyka / kurczaka 2 łyżki pikantnego ketchupu łyżeczka oregano szczypta kurkumy łyżeczka papryki słodkiej 4 łyżki tartej bułki sól pieprz Wszystkie składniki wymieszać i uformować małe pulpeciki. Usmażyć na oleju słonecznikowym

cukrem pudrem posypane
Nuggetsy w płatkach kukurydzianych 930

nuggetsami w panko. Rozgrzewamy olej do smażenia. Powinno go być na tyle, by przykrył każdy kawałek mięsa ( można wykorzystać też frytkownicę). Wrzucamy do rozgrzanego garnka mięso, zwracając uwagę, by kawałki kurczaka nie dotykały się. Smażymy około 5 min, w zależności od temperatury oleju, aż do uzyskania złotego koloru. Następnie wykładamy na papierowy ręcznik by odciekł z mięsa nadmiar tłuszczu. Smacznego

zjem to blog kulinarny
Makaron z kurczakiem i pomidorkami suszonymi 176

cenię sobie takie szybkie obiady. Ten robi się w pół godziny. Jest smaczny i pożywny. Można go również zabrać do pracy. Polecam :) 2 szkl makaronu penne 2 filety z kurczaka słoiczek suszonych pomidorów w zalewie 1/2 szkl zielonych oliwek sól morska prowansalska łyżeczka bazylii pieprz natka pietruszki  Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Filety umyć, osuszyć(...)pokroić w paski. Oprószyć solą morską (nie za dużo bo oliwki i pomidorki też są słone) i pieprzem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorków i podsmażyć mięso. Pomidorki pokroić w paski i dodać do filetów. Dodać oliwki i makaron. Doprawić do smaku bazylią, chwilkę przesmażyć. Podawać posypane natką pietruszki

Smakołyki Asi
Żur wielkanocny dla dzieci 178

przepiórcze lub żółtko z jaja kurzego pętko dobrej drobiowej kiełbasy obranej ze skórki (najlepiej z indyka) sól, pieprz do smaku Pierś z kurczaka dobrze myjemy. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy obrane i pokrojone warzywa korzeniowe i mięso. Cebulę opiekamy nad ogniem i dodajemy do zupy. Gotujemy delikatny wywar. Wyjmujemy mięso i dolewamy zakwas na żur. Gotujemy parę minut. Przyprawiamy sola

sierotka maRysia w kuchni
Kurczak w sosie cytrynowym 165

Podobno obiad bez mięsa to nie obiad, dlatego KURCZAK W SOSIE CYTRYNOWYM z dodatkiem czosnku na pewno sprosta Waszym wymaganiom! Artykuł Kurczak w sosie cytrynowym pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
Kalafior nadziewany mięsem mielonym 235

gałki muszkatałowej, ale można dodać natkę pietruszki, szczypiorek ,pieprz, starty parmezan itd czyli doprawić jakbyśmy przygotowywali kotlety mielone.Dla osób na diecie można obniżyć ilość kalori zastępując mięso wieprzowe np zmieloną piersią z kurczaka lub indyka.  Z wystudzonego kalafiora ostrożnie wykroić głąba . Doprawione mięso mielone wciskamy jak najdokładniej w zakamarki kalafiora (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nafaszerowany kalafior odwrócić, posmarować główkę

zielonacukinka
Kurczak pepper masala. 132

moździerzu a jeśli nie mamy to w miseczce dosyć mocno łyżką. Na oleju smażymy cebulę pokrojoną w piórka, następnie dodajemy przecier pomidorowy, roztarte przyprawy a także kurczaka. Mieszamy wszystko dokładnie aż mięso będzie idealnie pokryte powstała pastą. Następnie dolewamy około szklanki wody, przykrywamy i dusimy aż kurczak będzie miękki ,od czasu do czasu mieszamy. Pod koniec dodajemy imbir

Radość kipiąca uśmiechem.
Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 221

Chciałabym Wam przedstawić kolejne danie do wykorzystania z kurczakiem. Kurczak jest najczęściej serwowanym mięsem na polskich stołach, dlatego wiele osób szuka jakieś inspiracji kulinarnej ja też. Dzisiejsze roladki są zbieraniną rożnych przepisów. Wyszły bardzo smaczne, delikatne, rozpływają się w ustach, a to dlatego, że są prużone w delikatnym serowym sosie lekko ostrym. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 roladki w piekarniku(...)połowie czasu najlepiej przewrócić na drugą stronę Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 300 g. pieczarek cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka sól,pieprz Składniki na sos serowy: 1 ząbek czosnku 100g sera pleśniowego typu błękitny lazur 200g serka topionego 1 szkl. mleka 1/2 szkl wytrawnego białego wina 4 łyżeczki musztardy francuskiej z całą gorczycą sól  pieprz

Kubki smaku
Aromatyczna pierś z kurczaka pieczona w jogurcie 275

czosnkiem, papryką, kuminem, oregano i oliwą truflową. Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą, tak aby pokryła całe mięso. Odstawiamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kurczaka pieczemy ok 15-18 min ( w zależności od grubości mięsa). Świetnie smakuje ze świeżą kolendrą, pestkami granatów i creme fraiche. Smacznego

DefinicjaSmaku
Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami 179

proponuję podawać z letnią sałatką, oczywiście można dodać jeszcze ryż lub ziemniaczki. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 1/4 brokuła 50 g fety (centymetrowy plaster) przyprawa do mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy ulubioną przyprawą, po czym robimy kieszonkę tak jak na zdjęciu. Plaster fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej

IMPRESJA SMAKU
Schab i piesi kurczaka w gotowej marynacie BBQ 160

rodzajów mięsa.  Składniki: marynata BBQ od Roleski 0,75 schabu 0,75 piersi z kurczaka 2 cebule szalotki Schab kroimy na grube prostokątne kawałki, piersi kurczaka w szerokie paski. Oba rodzaje mięsa rozbijamy tłuczkiem, cebulę kroimy w pióra. Do saszetki z marynatą wkładamy mięso oraz cebulę, odkładamy do lodówki na 6 godzin.  Mięso z cebulą przekładamy do naczynia

Gotowanie i blogowanie
Filet kurczaka z warzywami w sosie z ryżem lub makaronem 283

Gdy brakuje Wam czasu na stanie przy garnkach, na obiad proponuję szybkie i pożywne danie, którego przyrządzenie nie powinno zająć więcej niż 30 minut. Składniki: pojedyncza

Taste Of My Day
Sajgonki 171

Opis: Sajgonki to tradycyjne danie kuchni wietnamskiej. Najbardziej popularne są sajgonki z mięsem wołowym, rzadziej z kurczakiem. Coraz większą popularnością cieszą się również sajgonki wegetariańskie. Sajgonki są smażone na głębokim oleju. Za 3 szt. sajgonek w barze zapłacimy ok 9-10 zł. Dlaczego więc nie przygotowywać sobie tego dania za mniejszy koszt w domu? Wiadomo, że pierwsze zakupy będą trochę(...)droższe ale sporo produktów zostaje do wielokrotnego przyrządzania. Sajgonki nie są wcale trudne w przyrządzeniu. Składniki: 300 g mięsa mielonego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżi sosu rybnego 150 g makaronu sojowego lub ryżowego ok 10 suszonych grzybów mun 1 jajko ok 12-15 arkuszy papieru ryżowego 1 cebula 3 marchewki 2 ząbki czosnku sól, pieprz olej Sposób przygotowania: Makaron

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne