Sajgonki

Sajgonki

Sajgonki

Przepis na : obiad

Opis: Sajgonki to tradycyjne danie kuchni wietnamskiej. Najbardziej popularne są sajgonki z mięsem wołowym, rzadziej z kurczakiem. Coraz większą popularnością cieszą się również sajgonki wegetariańskie. Sajgonki są smażone na głębokim oleju. Za 3 szt. sajgonek w barze zapłacimy ok 9-10 zł. Dlaczego więc nie przygotowywać sobie tego dania za mniejszy koszt w domu? Wiadomo, że pierwsze zakupy będą trochę droższe ale sporo produktów zostaje do wielokrotnego przyrządzania. Sajgonki nie są wcale trudne w przyrząd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

Anna Jankowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, grzyby, sosy, makarony, makaron, mięso, marchewka, mięso mielone, śniadania, naleśniki, śniadanie, obiad, naleśnik, kolacja, kurczak, sos do makaronu, dania chińskie, sos z grzybów , makaron smażony, dania z kurczakiem, kurczak po wietnamsku, obiad z makaronem, makaron na obiad, dania z makaronem, makaron z patelni, makaron po chińsku, mięso na obiad, kurczak z czosnkiem, kurczak po chińsku, kurczak z makaronem

Inne przepisy z FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.