mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:85/400)

ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA OWIJANE BOCZKIEM 122

Wykonanie: Każdą połówkę piersi z kurczaka rozkroić wzdłuż na pół, rozbić tłuczkiem, doprawić do smaku. Na każdy kawałek mięsa ułożyć kilka plasterków ogórka i papryki, zawinąć w roladkę. Owinąć boczkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 30-35 minut. Po około 20 minutach pieczenia roladki odwrócić na drugą stronę

Zrób to smacznie
Cielęcina zapiekana w sosie szparagowo – pomidorowym 148

cielęciny. Układamy w naczyniu do zapiekania i smarujemy sosem szparagowym. Na koniec polewamy sosem pomidorowym i wykładamy całe pomidory. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez około 1 ½ godziny w temperaturze 190 o C. Warto sprawdzić podczas pieczenia czy mięso jest dostatecznie miękkie, gdyż czas pieczenia może wahać się zależnie od użytego kawałka.  (function

Smaki Ewy
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 193

rozsmarowujemy łyżeczkę ketchupu, następnie układamy pieczarki i plasterek żółtego sera. Zaplatamy paseczki od ciasta, od lewej do prawej. (pozostawiając malutkie przestrzenie aby mięso podczas pieczenia mogło swobodnie oddychać. Tak przygotowane cztery porcje smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około

Smaki Natalii
Szynka pod pierzynką z musztardy z piekarnika 199

końcu posiekaną natkę pietruszki i dokładnie całość mieszamy. Na suchą szynkę nakładamy przy użyciu pędzla mieszankę z musztardy i przypraw. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni z termoobiegiem. Pieczemy 75-80 min w zależności jaki kawałek mięsa mamy (w oryginale była mała kulka ok kilograma ja miałam 1,6 kg dość płaskiej szynki nie kulkę dlatego wydłużyłam czas pieczenie

Piekielna Kuchnia Pati
Pieczona wołowina 157

Marynowana, a następnie pieczona wołowina. Delikatna, miękka, soczysta. Taka właśnie jest moja pieczeń. Było smacznie i Wam również polecam. Udało mi się kupić ładny kawałek wołowiny, wiem że jest dość droga, ale od czasu do czasu warto. Upiekłam w całości. Wspaniała pieczeń do obiadu. Można ją podawać z ziemniakami , ryżem, kaszą lub frytkami. Do tego miałam surówkę z kapusty(...)Wołowinę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć mięso do miski i zalać marynatą po czym obtoczyć w niej mięso ze wszystkich stron. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego, wlać zalewę , polać dwoma łyzkami oliwy i piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około

O kuchni z uczuciem
Kurczakowe kule z warzywami i serem 676

przyprawą do kurczaka. Układamy farsz na mięsie i formujemy kulę. Najłatwiejszym sposobem jest wykorzystanie foremek do babeczek. Wykorzystałam te silikonowe. Wypełnione farszem mięso układałam złączeniem do dołu. Kurczaka obsypujemy słodką papryką i podlewamy delikatnie olejem. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut

VioletoweKucharzenie
Żeberka duszone w Coca-Coli. 164

idzie - tamtego przepisu też. Jednak nic straconego, bo osobiście uważam, że żeberka dużo lepiej zachowują się w pieczeniu niż szynka. Dobrałam przyprawy, zostawiłam mięso na noc w marynacie, podsmażyłam i włożyłam do piekarnika z dodatkiem Coli. Efekt przekroczył moje najśmielsze oczekiwania. Mięso wyszło niezwykle brązowe. Karmel zawarty w Coli jednak nie tylko zabarwił mięso, ale także nadał mu bardzo ciekawy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kurczak pieczony w sosie sojowym z chili i limonką 247

lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć kurczaka z marynaty i ułożyć w naczyniu żaroodpornym dolewając 2-3 łyżki marynaty. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny czas, od czasu do czasu obracając mięso, aby nabrało koloru z każdej strony

My simple kitchen
Klops wieprzowy na kanapki 206

mniejsze kawałki. Dodaję do masy jajka oraz przyprawiam. Wszystko dokładnie mieszam ręką. Przekładam wszystko do keksówki nasmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką. Mięso ubijam dokładnie w formie i wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 170-180 °C Czas pieczenia: około 60 minut

Kuchnia co dnia
Kurczak „pomarańczowy” 177

głębokość 1 cm, doprawiłem pieprzem włożyłem do miski, polałem sosem, przykryłem i wstawiłem na 3 godziny do lodówki, co jakiś czas odwracałem mięso w zalewie. Po zamarynowaniu przełożyłem kawałki kurczaka do żaroodpornej formy, piekłem 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni

R'n'G Kitchen
Soczysty udziec z indyka 200

będzie się piekł indyk wysmarować olejem, włożyć udziec skórą do góry i polać marynatą znajdującą się w naczyniu po wyjętym z lodówki indyku.  Indyka piec 60 minut pod przykryciem w temperaturze 190 stopni C, następne zaś 30 minut bez przykrycia w 180 stopniach C, aby się zapiekł. Czas pieczenia zależy jak duży jest udziec, średnio piecze się tyle czasu(...)waży mięso (np. waży 1,5 kg to piec godzinę i 30 minut, waży 1,2 kg to godzinę i 20 minut).  Po upieczeniu, indyka przykryć i zostawić w wyłączonym piekarniku na około 5 minut.   Jeśli lubimy mięso z sosem, to na bazie wytopionego rosołu można przygotować sos. Do części wytopionego rosołu dodać około 1/3 szklanki zimnej wody

Kuchcik gotuje
Paprykowe skrzydełka 327

góry dziękuję. Wykonanie Mięso umyć, osuszyć. Składniki marynaty połączyć ( prócz soli ), zamarynować mięso, odstawić na kilka godzin ( najlepiej na całą noc ). Mięso wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C. Piec 40 minut ( po 20 minut z każdej strony ). Po upieczeniu posolić. folię aluminiową posmarowaną olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego

Świat Smaku
Żeberka w coli 135

przygotowania: Mięso dzielimy na porcję (dobrze, gdy nasze żeberka są dość tłuste). Następnie rozgniatamy czosnek, dodajemy sól, pieprz i paprykę. Mieszanką nacieramy mięso. Przyprawione żeberka zalewamy colą i odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce. Pieczemy w piekarniku przez ok. godzinę ( w 180 stopniach) lub na grillu do uzyskania pięknego, złotego koloru. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie

Wielki apetyt
Sałatka z pieczonym indykiem 141

Sałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch osób. 200 g mięsa z piersi indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka(...)sera feta 1/2 czerwonej cebuli Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać

Bullio

Proponowane wyszukiwania