mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:92/400)

Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 179

blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st.  Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę

moj przepis na
Boczek z batatami i borówkami 164

lekko rozpuszczonym olejem kokosowym i miodem. Plastry boczku maczamy w oleju z przyprawami i wkładamy w naczyniu żaroodpornym do rozgrzanego piekarnika na 45-60 min w 180-200 stopniach. Pod koniec pieczenia można otworzyć naczynie, żeby mięso przyrumieniło się i było bardziej chrupkie i podsuszone. Batata myjemy i (w całości, bez obierania) umieszczamy w garnku do gotowania na parze

PaleoSMAK
Chrupiące piersi kurze 226

jogurtu, lekko potrząsnąć płatem mięsa i położyć na pokruszonych krakersach. Obtoczyć dokładnie kawałki mięsa z wszystkich stron. Włożyć tak przygotowane mięso do żaroodpornego naczynia, uprzednio lekko wysmarowanym masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 30-35 minut. W połowie czasu przewrócić na drugą stronę. Można je również piec ułożonych na raszkach w piekarniki, wtedy już masełko

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 258

prawie miękkie. Śmietanę wymieszać z puree z dyni, natką pietruszki i posiekaną suszoną chilli. Doprawić solą i pieprzem. Wylać masę na mięso i pieczarki.   Na górę rozłożyć ugotowane ziemniaki i przekrojone na pół. Piec zapiekankę w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 35-40 minut. Jeśli nie macie puree z dyni można je bardzo szybko przygotować. Oskrobać dynie

Kuchnia Pokoleń
Pierś z kaczki w sosie żurawinowym 213

mięso ok 1 minutę. KROK 3: Podsmażone piersi przełożyć do naczynia żaroodpornego lub do naczynia wyłożonego folią. Polać delikatnie odrobiną tłuszczu mięso, zakryć naczynie i piec w temperaturze 180 stopni ok 15 minut. Następnie wyjąć kaczkę z piekarnika. Odstawić jeszcze pod przykryciem ok 5 minut. KROK 4: SOS ŻURAWINOWY : na patelni, na której była smażona kaczka zostawić odrobinę tłuszczu. Wlać

smacznieinatemat
pieczony schab 178

papryki ostrej sól,  pieprz Dodatkowo sznurek do wiązania pieczeni Sposób przygotowania Wszystkie składniki marynaty wkładamy do sporej miski i dokładnie mieszamy. Schab myjemy, wkładamy do miski  i dokładnie z każdej strony nacieramy marynatą. Miskę szczelnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 12 godzin ( najlepiej pozostawić mięso w lodówce na 24 godziny).  Wędzony boczek kroimy(...)lodówki schabie. Całość  mocno owijamy sznurkiem (naturalnym i bezbarwnym, aby nie okazało się, że farbuje on mięso w trakcie pieczenia). Schab wkładamy do brytfanki i całość wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na około 30 minut, nie przykrywając pieczeni. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, nakrywamy schab i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy

Miód i pieprz
Kurczak pieczony na warzywach 273

  Szybki, dietetyczny obiad. Kurczak pieczony w piekarniku z cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Dzięki bazylii i skórce z cytryny bardzo orzeźwiające danie. Składniki na 2

Moja Galeria Smaku
Kieszonki kurczaka nadziewane warzywami w sosie serowym 309

oprószamy przyprawą gruboziarnistą do kurczaka, wstawiamy mięso do lodówki na godzinę , aby naszło przyprawami, a następnie pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku pod przykryciem około 50 minut. Sos: Słodką śmietankę podgrzewamy w rondelku z solą i białym pieprzem, dodajemy serek topiony i posiekany szczypiorek, mieszamy aż się rozpuści.Sosem polewamy pieczone kieszonki drobiowe przed podaniem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Miodownik z orzechami 772

zagnieść szybko ciasto.Podzielić na dwie części wylepić dwie jednakowe duże blaszki do pieczenia wyłożone papierem pergaminowym.Jedną wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec 15 minut. Masa orzechowa: Orzechy lekko rozdrobnić tłuczkiem do mięsa-nie na miazgę! w rondelku roztopić margarynę z cukrem wsypać orzechy dodać miód i na wolnym ogniu mieszając gotować około 10 minut,gorąca

Wanilia i Kardamon
Kofta z pitą i hummusem 119

być zwarte. Zwilżamy dłonie wodą, nabieramy garść mięsa i formujemy na patyczkach do szaszłyków podłużną koftę. Układamy na papierze do pieczenia. Postępujemy tak z resztą mięsa (powinniśmy otrzymać 5-6 koft). Nabite na patyczki mięsa wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop (funkcja góra-dół lub grill) na 20 minut. W tym czasie robimy humus z tego przepisu

Mango Papaja
Pizzerinki z mięsem mielonym. 142

blachę. Na wyłożone okrągłe pizzerinki  nakładamy sos pomidorowy (ewentualne ketchup), a następnie nakładamy na każdą składniki : plasterek szynki, mięso mielone, podsmażone warzywa, ogórek kiszony, posypujemy serem i doprawiamy oregano oraz ostrą papryką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15-20 minut. Smacznego

Symfonia smakowa
Klops z papryką 173

mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, ostudzoną paprykę, cebulkę oraz przyprawy. Mieszamy. Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej mięso. Posypujemy na wierzchu ziołami prowansalskimi i wstawiamy do piekarnika na godzinę. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 200 stopniach, a potem zmniejszamy do 180 stopni

Aga w kuchni
Szynka pieczona w ziołach 228

łyżeczka pieprzu młotkowanego 2 łyżki oleju sól Wykonanie: Ze wszystkich ziół, musztardy i oleju robimy pastę, którą potem nacieramy szynkę. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i umieszczamy w lodówce na 24 godziny. Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy szynkę przez 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika szynkę studzimy w rękawie, następnie z niego

Kulinarne przygody Gatity
Miodowo - jogurtowe udka z kurczaka 174

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do kurczaka, sól i pieprz. Udka umyć, osuszyć i wysmarować marynatą. Odłożyć na kilka godzin. Mięso przełożyć do woreczka, szczelnie zamknąć i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 170oC Uwaga – sprawdzona rada 1)      Kto nie przepada za gotowymi mieszankami, przyprawę do kurczaka

Świat Smaku