mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:90/400)

Kurczak cytrynowy z tymiankiem 167

rękawa do pieczenia. Do rękawa wrzucić też cząstki cytryny, 2 ząbki czosnku i kilka gałązek tymianku. Kurczaka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 2 godzin. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw aby mięso ładnie się zarumieniło. Po upieczeniu odczekać 10 minut aby soki się rozeszły po mięsie. Jeśli chcecie, kurczaka można nadziać przed pieczeniem

Smakołyki Asi
Pieczony królik 151

Cebulę obrać, wyłożyć na naczynie . Na królika nanieść niewielką ilość masła. Przykrywamy.  Wsadzamy do piekarnika nagrzanego na 150C, piec około 50-60 minut. Po tym czasie ustawiamy 200C i pozostawiamy dodatkowo 20 minut. Mięso jest mięciutkie i soczyste.  Proponuję podać  z pieczonymi ziemniakami

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Meksykańska zapiekanka z ryżem, mięsem i warzywami 373

mieszamy wszystko. Gotową mieszaninę przenosimy do naczynia żaroodpornego i posypujemy serem mozzarella. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy zapiekankę około 15 minut. Na koniec posypujemy świeżą kolendrą i gotowe. Smacznego!   Sprawdź również ten przepis – zapiekanka meksykańska .   Artykuł Meksykańska zapiekanka z ryżem, mięsem i warzywami pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Schab gotowany w zalewie z dodatkiem majonezu / Pork loin cooked in a marinade of mayonnaise 326

szerokiej oferty sklepowych smakołyków nafaszerowanych ulepszaczami nie ma to jak domowe, 100% pewne i zdrowe wędlinki.Schab dotychczas piekłam w piekarniku, tudzież suszyłam w skarpecie (polecam!). Tym razem wzięłam się za wersję gotowaną i przyznam, że to chyba najlepsze rozdanie! Mięso wyszło mięciutkie i soczyste nie tracąc jednocześnie na aromacie, dzięki wcześniejszym marynatom i zalewie, w której był gotowany. Schab

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Domowy obiad- karkówka pieczona z ziemniakami 294

domowym obiadem, a że jego ulubionym mięsem jest karkówka to i pomysł był dość prosty w realizacji... Składniki: Porcja na około 3-4 osoby  1 kg karkówki surowej 1 kg ziemniaków 1/2 główki czosnku przyprawy: pieprz ziarnisty, gotowe zioła do pieczenia karkówki, liść laurowy 3 łyżki oleju rzepakowego 1 rękaw do pieczenia Opcjonalnie: możemy dodać pieczarki, cukinie, brokuły(...)ziołami i olejem. Ziemniaki kroimy w ósemki. Do rękawa wkładamy karkówkę ziemniaki, rozgnieciony czosnek. Zaciskamy rękaw i wkładamy do piekarnika na 1 godzinę w tem. 160 st. następnie rozcinamy worek i pieczemy około 30 min w tem. 200st.  Mięso wyszło kruche, delikatne i soczyste.Polecam zamiast ciężkich smażonych dań

NaKońcuJęzyka
"Cycki po góralsku" z pieczonymi ziemniakami 188

lekko obgotowujemy (5 min. od zagotowania wody). Wrzucamy do miski z 3 łyżkami oleju i tymiankiem - mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 stopni - opcja grill. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy ziemniaki i grillujemy 7 min. Następnie wkładamy naczynie z mięsem i wszystko razem pieczemy w temp. 190 stopni ok. 30 min. - opcja pieczenie. Gotowe danie

Alutka-Gotuje
Klops paprykowy z cukinią 183

papryki i mielonego mięsa gulaszowego można upiec wspaniałego klopsa, w tej pieczeni ważne są przyprawy, wystarczy za każdym razem zmieniać składniki i już będzie inny, dodatek młodziutkiej cukinii w środku sprawi, że będzie wyglądał atrakcyjnie, doskonały zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 1 kg mięsa mielonego gulaszowego lub z łopatki wieprzowej 1 cebula 1 papryka 1 czerstwa(...)delikatnie dłońmi do połączenia składników, nie uklepywać mięsa dzięki temu klops będzie puszysty a nie zbity. W formie o wym 25/12 cm wyłożonej papierem pergaminowym wykładamy połowę mięsa, umieszczamy cienką cukinię na środku, przykrywamy resztą mięsa, delikatnie dociskamy formując kształt klopsa.  Pieczemy 55-60 minut w temp 180*c. Wyjmujemy z piekarnika pozostawiamy w formie na 30 minut

Wanilia i Kardamon
Pierś z kurczaka zapiekana z wędzonym twarogiem 157

przeciąć wzdłuż, tak by powstała kieszonka. Do powstałej kieszonki włożyć twaróg, całość zawinąć plastrami boczku i posypać chili. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C do zarumienienia boczku. W trakcie pieczenia podlewać piersi sokiem wypływającym z mięsa. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
POLICZKI WIEPRZOWE ZAPIEKANE W SYROPIE Z KARMELIZOWANEGO CZOSNKU Z GRZYBOWYM KASZOTTO I PUDREM PIETRUSZKOWYM 169

minut, by płyn zmienił się w gęsty syrop. CAŁOŚĆ: Przygotowanym syropem zalewamy obsmażone mięso, dokładnie obtaczamy i wkładamy do nagrzanego na 150C piekarnika na ok. 1 godz. ( do 1h 20 min ). – dużo zależy od mocy i jakości piekarnika oraz wielkości policzków. Po mniej więcej połowie pieczenia obracamy je, podlewamy odrobiną delikatnego bulionu oraz marynatą i pieczemy dalej. Policzki mają

Ostra na Słodko
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej marynowanej w jogurcie naturalnym i świeżej kolendrze 185

doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny, posiekaną kolendrą, sola i pieprzem. Dokładnie mieszamy - powstanie nam dip do gotowego dania :) 5. Zamarynowanie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. Kładziemy na blaszce do pieczenia posmarowanej delikatnie olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez około 10 minut. 6. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie lub na parze, do czasu

W kuchni Katie
Przepisy na blogu 193

Śniadania Zupy Na kanapkę Pierś z kurczaka Schab Ciasta z piekarnika Ciasteczka Ciasta bez pieczenia Torty Coś jeszcze na obiadowym talerzu Bezmięsny obiad Inne dania mięsne Mięso mielone

NA MOIM TALERZU
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami 257

patelnię wykładamy polędwiczki i obsmażamy ze wszystkich stron tak aby tylko delikatnie zamknęły nam się pory mięsa i soki nie uciekały. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy marynatą i wkładamy na nagrzanego piekarnika na ok 180 stopni. Pieczemy z każdej strony po ok 10 minut obficie polewając je pozostałą marynatą. Ostawiamy na 10 minut. Makaron rozdzielamy, starając się

sierotka maRysia w kuchni
Pałki z kurczaka po Jamajsku 176

naszą marynatą. Każdą stronę grillujemy średnio po ok 10 min pamiętając każdorazowo smarować kolejne strony pałki marynatą. Wersja w piekarniku: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem. Rozkładamy na brytfannie kurczaka, połową marynaty smarujemy nasze mięso i pieczemy około 30minut. Po tym czasie odwracamy mięso i smarujemy górę pozostałą ilością marynaty i pieczemy znowu około 30minut. Nasze pałki powinny się

PaleoLife
Karkówka "kebab" z piekarnika. 222

pieprzu kolorowego z moździerza szczypta soli WYKONANIE: karkówkę kroimy na plastry rozbijamy lekko nakłuwaczem, składniki marynaty dokładnie mieszamy, zanużamy w niej mięso i zostawiamy na noc, plastry karkówki wkładamy na stojak przemiennie z krążkami cebuli, pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni, kolejno ścinając kolejne warstwy

Kuchnia Beaty
Karkówka w coli i ketchupie 248

naczynia, w którym będzie pieczone mięso. Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek obficie natrzeć przyprawami (w tym solą i pieprzem), a następnie przesmażyć na patelni (z obu stron). Mięso ułożyć na cebuli. Składniki sosu zmiksować i polać po mięsie. Piec (bez przykrycia, w rozgrzanym piekarniku) około 1 godziny w 190 stopniach. Zdjęcie

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania