mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:87/400)

Kurczak po turecku z ryżem. 219

łyżeczka papryki sól, pieprz olej Mięso podzielić na mniejsze części ,oprószyć solą ,pieprzem ,papryką i curry ,ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem. Mięso obłożyć kawałkami cebuli i owoców ,posypać rodzynkami i orzechami. Skropić maggi i piec w piekarniku pod przykryciem lub dusić na kuchence do miękkości. Jeżeli macie ochotę na dodanie jeszcze innych owoców np. śliwek ,gruszek ,to nie bronię

Kulinarny karnet Christophera
Schab w majeranku 181

sól i pieprz majeranek - 1,5 łyżki PRZYGOTOWANIE: Schab umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie schab dobrze posypać majerankiem. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i odstawić do lodówki na całą noc. Piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop. przez 60 minut

Kuchnia Danusi
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym. 323

dokładnie miksujemy. Solimy i dodajemy pieprz.  Na dno wyłożonej papierem do pieczenia formy żaroodpornej układamy połowę ziemniaczanych plastrów, na to całe mięso mielone i przykrywamy pozostałymi ziemniakami, wszystko zalewamy sosem. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 50 min. Następnie przykrywamy górę zapiekanki startym serem i pieczemy kolejnych 10 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Kotlety mielone z marchewką 164

znudzą się tradycyjnie smażone kotlety mielone, albo po prostu nie chce się stać przy patelni, robię wtedy mielone w piekarniku. Taka wersja nie obciąża żołądka, a i przy okazji można przemycić marchewkę. kotleciki przed pieczeniem kotleciki po upieczeniu 1 kg mięsa mielonego (zmielona łopatka) 1 duża marchewka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku(...)praskę. Wszystkie składniki dodać do mięsa, dokładnie wymieszać. Bułki tartej na początek dodać 1 łyżkę i w zależności od konsystencji, ewentualnie później można dodać drugą. Podczas formowania kotleciki mają się nie rozpadać. Włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką lub do innej formy do pieczenia, przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Wstawić do zimnego piekarnika i piec około 60 minut

Kuchcik gotuje
Niezawodny sernik jeżynowy z ziemniakami 147

twarogu półtłustego 5 jajek 2 szklanki cukru 2 łyżeczki prawdziwego cukru waniliowego 3/4 kostki masła (150g) 3 średnie ugotowane ziemniaki rodzynki/owoce (u mnie jeżyny) Przygotowanie: Przez maszynkę do mięsa przekręć ser, ugotowane ziemniaki i masło. Możesz zrobić to nawet dwukrotnie. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem (narazie z ok. 1,5 szklanki) i cukrem waniliowym na jasną, puszystą(...)masy serowej i wymieszaj delikatnie łyżką. Wylej połowę ciasta, na to połóż umyte owoce lub rodzynki i zalej resztą ciasta. Piecz w rozgrzanym piekarniku w 160C aż się zezłoci (ok. 30 minut).  Wskazówki: Jeśli nie posiadasz maszynki do mięsa, masę spróbuj zblendować blenderem A jakie jest Wasze ulubione ciasto, którego nie umiecie sobie odmówić? ;)  Jeśli macie jakieś pytania

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Golonka w Piwie z Miodem i Rozmarynem 191

się do 40 minut. Tu jeszcze przed polaniem miodem Pieczenie: Po ostudzeniu ponacinałam w kratkę skórę golonek, które następnie włożyłam do naczynia żaroodpornego. Wlałam piwo i uzupełniłam bulionem do 1/3 wysokości mięsa. Wierzch posypałam papryką, tymiankiem i rozmarynem. Tak przygotowane mięso przykryłam przykrywką od naczynia żaroodpornego i wstawiłam do zimnego piekarnika, temperaturę ustawiając na 200 stopni i od momentu nagrzania

Blondynka Gotuje
Schab pieczony 135

wielu wielu lat moja mama robiła domowe świąteczne pieczyste. Teraz według tego przepisu korzystam ja, bo nie wyobrażam sobie świątecznego stołu bez pieczonego w domu schabu. SCHAB PIECZONY Składniki: 1 kg schabu bez kości 4 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki soli  1/3 łyżeczki pieprzu 3-4 łyżki majeranku smalec do smażenia Przygotowanie: Schab nacieramy solą i pieprzem oraz(...)ognia, mięso podlewamy szklanką wody i wstawiamy ponownie na ogień pod przykryciem, aby mięso mogło się powoli dusić. W taki sposób mięso pieczemy przez godzinę co jakiś czas przewracając je na inną stronę. Trzeba uważać aby mięso się nie przypaliło,jeśli woda wyparuje trzeba jej dolać. Po "upieczeniu" schab odstawiamy do ostygnięcia. Schab można też upiec w piekarniku w rękawie

Bon appetit mon amie
Zapiekanka makaronowa z brukselką i mięsem mielonym 118

Odstawić do przestygnięcia. Składniki na sos potrzebny do zalania zapiekanki: 2 jajka 600 ml mleka 3 łyżeczki koncentratu 2 łyżki majonezu 6 łyżek mąki luksusowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki pieprzu mielonego Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować w misce na jednolitą masę. Dodatkowo: 250 g sera żółtego startego na tarce o dużych(...)wykładamy na dno wysokiego naczynia żaroodpornego o wymiarach: 15cm x 27cm (wysokość min 10 cm). Wykładamy połowę mięsa. Na nim układamy brukselkę. Następnie wykładamy drugą część makaronu. Druga część mięsa. Na mięsie układamy pozostałą brukselkę. Ostatnia część makaronu. Polewamy sosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 0 C i pieczemy przez 10 minut. Wystawiamy posypujemy serem. Pieczemy 15 minut

Przepisy Babci
Kurcze pieczone 336

Pieczony kurczak. Taki smaczny i soczysty... I jeszcze robi się sam. Danie idealne, gdy nie mamy czasu na pilnowanie garnków. Wystarczy przyprawić, wsadzić do piekarnika i nie zapomnieć, że coś się piecze. Dziś podany z gotowaną marchewką. Dlaczego tak? U nas w domu ziemniaków się raczej nie spożywa i o ile nie robię domowych frytek lub nie gotuję zupy(...)szczypty majeranku połączyć z olejem. Nasmarować kurczaka i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie delikatnie posolić i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na godzinę. Po około 30 minutach polać mięso marynatą, w której się piecze. Marchewki obrać i ugotować. Pokroić w plastry. Wyłożyć na talerze razem z mięsem

W poszukiwaniu inspiracji
Karkówka z piekarnika 207

Pyszna karkówka pieczona z pieczarkami, cebulką, czerwoną papryką i ogórkiem kiszonym. Mięso wprost rozpływa się w ustach. Dodatki można oczywiście zmieniać według własnych upodobań i fantazji. Zanim jednak sięgniemy po dodatki karkówkę należy zamarynować w oleju rzepakowym z przyprawami. Potrzebujemy:ok. 1,20 kg karkówkikilka łyżek oleju rzepakowegozioła prowansalskie, sól, pieprz, przyprawa np. Kucharek lub Vegetamała cebula2 małe ogórki(...)pieprzem. Wymieszać aby mięso było równomiernie przyprawione, ułożyć ciasno, pojedynczą warstwą w naczyniu żaroodpornym, przykryć i odstawić na kilka godzin (może być na całą noc) do lodówki. Następnie obrać i pokroić pieczarki, wyłożyć na mięso. Pokroić w kostkę ogórki, cebulę i paprykę i rozłożyć równomiernie na pieczarkach. Przyprawić Kucharkiem. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni

Praktyczna pl
Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem grillowanej papryki i cukini 141

Warto także przy smażeniu zwracać uwagę na krawędź mięsa, na której łatwo zauważyć, jak „głęboko” mięso jest przysmażone. Ogólnie, według mojego nieskromnego mięsożernego smaku, stek powinien być krwisty, ewentualnie tzw. „medium”. Stopnie wysmażenia podane są na poniższym zdjęciu: Można także spotkać zasadę, że do każdego stopnia wysmażenia mięso smaży się po 2 minuty z każdej strony(...)pozwalamy im odpocząć kilka minut na kratce do pieczenia – w tym czasie stek nadal „dochodzi” w środku, więc pamiętajcie, żeby go nie przesmażyć. Ogólną zasadą jest także, że stek wypieczony dopieka się w piekarniku. Możecie także oczywiście posłużyć się setkami internetowych poradników na temat temperatury mięsa na danym stopniu wysmażenia i termometrem kulinarnym, jeśli takowy posiadacie. Stek

Pociąg Do Kuchni
Faszerowany schab pieczony w boczku 256

mięsa mielonego z łopatki 1 mała cebula 1 jajko 4 łyżki sosu z pieczonej papryki ajvar 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płatków owsianych sól pieprz kolorowy papryka słodka mielona Mięso mielone połączyć z drobno posiekaną cebulą i pozostałymi składnikami nadzienia. Dobrze doprawić i wyrobić mięso. Schab naciąć w środku długim i ostrym nożem. Wypełnić środek przygotowanym nadzieniem. Wierzch(...)mnie wyszły dość grube, ale można cieniej. Wtedy lepiej będą przylegały do mięsa. Plasterkami boczku owinąć schab, wkuwając miejscami goździki, które będą podtrzymywały boczek i nadadzą dodatkowego aromatu. Schab włożyć do naczynia i owinąć w folię aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 120*C i piec przez 1,5 godziny. Po tym czasie podwyższyć temperaturę do 180*C, ściągnąć folię

https:KKuchniaMniam
Faszerowane papryki 138

usunąć gniazdka nasienne. Tak przygotowane papryki układać na blasze wyłożonej papierem  do pieczenia. Papryki polać oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika aż zmiękną (trzymać w piekarniku około 20-30 minut). Farsz: Na oliwie z oliwek zeszklić cebulę, dodać przyprawy i czosnek. Następnie dodać mięso i przecier pomidorowy. Gdy mięso będzie gotowe, zestawić z ognia i dodać śmietanę. Wymieszać

KreatywnePiny
Rolada z piersi indyka ze szpinakiem, ricottą i suszonymi pomidorami 357

szpinak o czosnkowym posmaku, wyraziste suszone pomidory i delikatna ricotta współgrają idealnie ze słoną szynką i lekkim mięsem z indyka. Danie wszystkim wyjątkowo przypadło do gustu. Razem z indykiem można upiec jednocześnie cząstki ziemniaków – wspaniale się z nią komponują, a pieką dokładnie tyle samo. Roladę z indyka można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce, a upiec przed podaniem. Rolada(...)pomidorach i przyprawach (u mnie papryka słodka, świeży rozmaryn i suszone zioła prowansalskie) – tak przygotowane rozkładamy wokół. Roladę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (bez termoobiegu) i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie przykrywamy mięso kawałkiem folii aluminiowej lub papieru do pieczenia, zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy jeszcze 20 minut. Wyjmujemy. Mięso kroimy na plastry

Poezja smaku
Indycze podudzia (wyluzowane) podwójnie faszerowane 96

pieczarkami i papryką. Natomiast farsz zielony rozsmarowałam między skórką a mięsem, dokładnie wypełniając całą powierzchnię dookoła podudzi.   Delikatnie nakryłam skórką, która była zsunięta do dołu. Spięłam wykałaczkami skórkę a końce wykałaczek obwiązałam bawełnianą nitką. Można też zaszyć.     Piekarnik włączyłam na 220 °C. Gotowe do pieczenia podudzia oprószyłam solą i pieprzem, włożyłam na patelnię na rozgrzany olej. Obsmażyłam(...)Podsmażone z lekko zarumienioną skórką przeniosłam na srebrną folię. Zawinęłam i wstawiłam do gorącego piekarnika. Piekłam około 60 minut. Gotowe podudzia już mogłam zaserwować na stół.   Można przekroić je wzdłuż albo pokroić w plastry. Można podać w całości.       Jeśli lubicie mięso z drobiu a chcecie trochę urozmaicić smak Waszej potrawy, to polecam takie rozwiązanie. Jest

Kuchnia u Krysi