mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:80/400)

Lasagne z mięsem i pieczarkami 117

płaty makaronu lasagne 300 g żółtego sera Wykonanie: Sos boloński W rondlu rozgrzać olej i zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso mielone i smażyć stałe mieszając. Kiedy mięso już nie będzie surowe dodać rozgniecione pomidory z puszki wraz z sokiem, przecier pomidorowy,majeranek,liść laurowy i doprawić solą i pieprzem. Chwilę wszystko razem dusić. Sos beszamelowy W małym(...)warstwa startego sera 5 makaron 6 pieczarki 7 starty ser 8 makaron 9 starty ser Jeśli chcemy warstwy możemy dalej powtarzać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20-25 minut. Smacznego lasagne z mięsem i pieczarkami

O kuchni z uczuciem
Bakłażan nadziewany komosą ryżową 129

100g komosy ryżowej od Skworcu 50g żółtego sera 2 plasterki żółtego sera 50g ugotowanego mięsa drobiowego pieprz, papryka słodka   Bakłażana dzielimy na dwie części, posypujemy szczyptą soli i polewamy oliwą. Piekarnik nagrzewamy do 180*C, wkładamy połówki bakłażanów zawinięte w folię aluminiową i pieczemy przez 90minut. Do głębokiego talerza wlewamy oliwę, tak by przykryła równomiernie dno i wkładamy upieczonego

Gotowanie i blogowanie
Wiejska zapiekanka z mięsa mielonego – cottage pie 282

naczynia żaroodpornego. Wyrównujemy i na wierzchu rozkładamy delikatnie puree ziemniaczano-porowe. Wygładzamy. Widelcem tworzymy faliste wzory. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C z termoobiegiem (200°C bez termoobiegu) i pieczemy ok. 25-35 minut. Przed pokrojeniem wiejska zapiekanka z mięsa mielonego musi odstać ok. 5 minut, aby sos przestał wrzeć. Wierzch można ozdobić słodką lub ostrą papryką w proszku

Poezja smaku
Pałki z kurczaka w miodowo-cynamonowej marynacie 165

woreczka i zalewamy marynatą. Woreczek zamykamy i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie woreczek z mięsem umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia woreczek rozrywamy, dzięki czemu skórka będzie chrupiąca.   Ja podałam kurczaka z sałatką z marynowanych ogórków i niemieckimi knedlikami

W poszukiwaniu inspiracji
Zapiekanka z Mięsem Mielonym – Rozetka 181

talerzu, białko, koncentrat pomidorowy. Doprawiam majerankiem, lubczykiem, solą, pieprzem. Masę dokładnie wyrabiam w misce. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – farsz jest gotowy. Końcowe przygotowanie zapiekanki z mięsem mielonym: Naczynie w którym będę zapiekała zapiekankę smaruję olejem . Ciasto wykładam na blat lekko oprószony mąką i rozwałkowuję na kształt prostokąta o wymiarach około 25 cm na 50 cm . Na rozwałkowane(...)zapiekania w moim przypadku jest to około 5 cm. Pokrojone ciasto układam w naczyniu, jeden kawałek obok drugiego, nie za ciasno, mogą być luki podczas pieczenia się wypełnią. Pieczenie zapiekanki: Przed wstawieniem naczynia do piekarnika górę zapiekanki maluję rozmąconym żółtkiem z dwoma łyżkami mleka. Zapiekankę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około

Uwaga Babcia Gotuje
Pieczona pierś z indyka na kanapki 141

nacieramy przyprawami i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy pierś do miski, przykrywamy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Po tym czasie przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końce i układamy na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie przebijamy worek do pieczenia i pieczemy jeszcze przez 20 minut

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Szaszłyki ze śliwką 155

Mięso mieszamy z jajkami i przyprawą (tak jak na mielone). Na każdy patyczek od szaszłyka nadziewamy 3 śliwki, następnie oblepiamy je szczelnie mięsem (cienką warstwą). Gotowe szaszłyki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na ok. 30 min (tak aby był mocno rumiany kolor). Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Pierś z kurczaka pieczona z miodem 196

tych bez boczku. Ja zrobiłam w dwóch wersjach, z boczkiem dla mnie, bo miałam smaka, a mąż nie lubi. :)  Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym i polej resztkami marynaty z talerza. Piecz w dobrze nagrzanym piekarniku przez ok 25 minut. Od razu podawaj

Anioszek w kuchni
KURCZAK NA RYŻU Z WARZYWAMI 212

przyprawami. Na blachę wysypać ryż, na to warzywa mrożone. Całość zalać gorącą zalewą. Na wierzchu ułożyć kawałki kurczaka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około półtora godziny, co chwilę polewając wierzch mięsa zalewą, aby się nie wysuszyło

Zrób to smacznie
Kurczak zapiekany z ryżem i ananasem 150

półmisek, a na tej samej patelni dołożyć łyżkę masła i podsmażyć ryż. Wyłożyć go do naczynia do zapiekania. Na wierzch ułożyć mięso i ananasa pokrojonego w kostkę. Sokiem z ananasa polać zapiekankę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż będzie lekko przyrumieniona. kurczak zapiekany z ryżem i ananasem

O kuchni z uczuciem
Roladki z golonek indyka (z bazylią, czosnkiem i marchewką) 165

wsadzić w siatkę do wędlin. (Można związać nitką.) Tak przygotowaną roladkę wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso posmarować olejem, obwinąć folią aluminiową i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 40 minut w 180 stopniach. Następnie roladę rozwinąć (ostrożnie!) z folii (można ściągnąć też siatkę) i podpiec dodatkowo z 15 minut (aby nabrało

Di gotuje
Bakłażan faszerowany ryżem z mięsem mielonym 188

wydrążyć srodek uważając by nie uszkodzić skórki. Wydłubany miąsz posiekać w drobną kostkę i dodać do mięsa. Ryż mieszamy z mięsem i doprawiamy wedle uznania i upodobań. Farsz pakujemy do wydrążonych „łódeczek” Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 30-35 minut

Mr. Taste
Pikantna zupa krem z pieczonych buraków 160

przepis ) Przygotowanie Bu­raki bardzo dokładnie umyć, zawi­nąć w folię alu­mi­nio­wą i piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 40 minut (można to zrobić przy okazji pieczenia innych potraw np. mięsa lub chleba). *** Na patelni rozgrzać olej, dodać obrany i starty na tarce imbir, posiekany czosnek, liść laurowy i kumin (ewentualnie także nasiona kolendry

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczeń rzymska z jajkiem 187

posmarować olejem, posypać delikatnie bułką tartą, wyłożyć połowę mięsa, zrobić małe wgłębienie i włożyć ugotowane i obrane jajka. Na wierzch wyłożyć pozostałe mięso i delikatnie posypać bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę

magiczna kuchnia Kasi
Nogi kurczaka pieczone z imbirem, sosem sojowym i czerwoną cebulą 118

naczynia, układamy plasterki imbiru. Całość polewamy sosem sojowym i pieprzem, przykrywamy, odstawiamy do lodówki na 4-5godzin. Przed upieczeniem polewamy mięso oliwą z oliwek.  Pieczemy w zamkniętym naczyniu przez 70 minut od momentu nagrzania piekarnika

Gotowanie i blogowanie
Żytnie kruche ciasteczka (nadziewane) 158

sporych odstępach) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Aby uzyskać wzorek - ciastka należy docisnąć widelcem lub tak jak ja - tłuczkiem do mięsa.) Piec około 15 minut w 190 stopniach. (Powinny być zarumienione.) Ostudzić na kratce piekarnika i opcjonalnie przełożyć ulubionym dżemem/konfitur

Di gotuje
Rozmarynowa polędwiczka wieprzowa z sosem śliwkowym 105

oleju (wystarczą 2 łyżki). Polędwiczkę wyjmujemy z folii i obsmażamy z każdej strony (po ok. 2 minuty) na lekko brązowy kolor. Następnie mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego (bez przykrycia) i pieczemy przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Powinna ładnie zbrązowieć i pozostać miękka i soczysta. Polędwiczkę wieprzową kroimy na lekko ukośne plastry ok. 5 minut

MyCookBook.pl
Szaszłyki z karkówki 131

ziarnek, kroimy w kawałki nie mniejsze niż kawałki mięsa. Cebulę obieramy kroimy w grubsze plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian mięso paprykę i cebulę.Tak przygotowane szaszłyki pieczemy na grillu, patelni grillowej lub w piekarniku z funkcją grilla około 20 minut. Podajemy na gorąco Szaszłyki przygotowała Alicja Smacznego

kgwjanczewo
Faszerowana pierś z kurczaka w cieście francuskim. 289

starty ser żółty włożyć do środka piersi z kurczaka. Z wierzchu mięso posolić i popieprzyć,  Kolejno paski ciasta francuskiego zakładać na mięso. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec ok. 30 -40min. ( ja dziś piekłam 35min.) Smacznego

W kuchni u Moniki
Nadziewany wyluzowany kurczak 135

pierś. Całość mieszamy. Wyluzowanego kurczaka kładziemy na desce, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, vegetą. Kurczaka zszywamy i formujemy z niego kieszeń, faszerujemy przygotowanym mięsem mielonym, zszywamy do końca i przyprawiamy zewnętrzną część solą, pieprzem, papryką. Pieczemy w piekarniku przez ok. 1 ½ godz. W temp. 185 o C-190 o C. Gdy skórka z obu stron będzie zarumieniona przykrywamy kurczaka folią aluminiową

Smaki Ewy
Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami 214

żaroodporne posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na dno naczynia układać kolejno: makaron mięso warzywa sos beszamelowy makaron połowa startego żółtego sera mięso warzywa sos beszamelowy żółty ser Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 20-25 minut. Smacznego

na moim stole...
Kurczak po hawajsku 256

Jedliście kiedyś karmelizowaną cebulę? W tym daniu wyszła idealna. Upiekła się z miodem i ostrą czerwoną papryką. Z kurczaka powstał sos, który idealnie komponuje się z pieczonymi warzywami. 7 udek z kurczaka 1 cebula 1 czerwona papryka Pieprz młotkowany z kolendrą Cząber Zioła prowansalskie Glazura: 4 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka(...)minut do lodówki. Przygotowujemy glazurę. Miód, koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i przyprawy dokładnie mieszamy ze sobą. Tak przygotowaną glazurą smarujemy kurczaka. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Od czasu do czasu mięso przewracamy

VioletoweKucharzenie
Domowe i zdrowe kotlety na hamburgery 169

łyżeczki ostrej musztardy 1 jajko sól, pieprz, oregano, czerwona papryka Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy blachę wykładamy papierem do pieczenia z mięsa formujemy na papierze za pomocą łyżki i noża kotlety wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut po 15 minutach przewracamy na drugą stronę, lekko zduszamy kotlety (co mnie zdziwiło w środku kotletów zebrało

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem (106 kcal) 129

podsmażamy jeszcze dwie minuty. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy szpinak, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z mięsa formujemy kotleciki wielkości mandarynki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok pół godziny

e-PrzepisyKulinarne
Schab zapiekany z marchewką i cebulą 133

Bardzo smaczna propozycja obiadowa - kolejny po Schabie zapiekanym pod pierzynką warzywno-serową przepis na pieczone plastry schabu, które wcale nie są suche :)  Mięsko wychodzi miękkie, kruche, z lekko słodkim posmakiem marchewki zrównoważonym przez ostrość przypraw. SKŁADNIKI: ok 50 dag schabu w plastrach 1 marchew 2 cebule sól pieprz pieprz cytrynowy Rafex ostra papryka 3 łyżki śmietany(...)najlepiej wetrzeć je w mięso). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na to wyłożyć warzywa ze śmietaną. 3. Piec pod przykryciem ok 1 godziny w 200*C (w zależności od grubości mięsa czas może się troszkę skrócić lub wydłużyć). Ostatnie 10 minut można piec bez przykrycia. Po wyłączeniu grzania warto zostawić mięso jeszcze na kilka minut w piekarniku, żeby się "uspokoiło". Inspiracja

Kto ugości moich gości?