mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:71/400)

Schab w paście serowej 142

coś jeść. U mnie jak zawsze propozycja dania mięsnego. Schab w paście serowej to świetna propozycja na obiad. Mięso nie jest suche, ale syte i smaczne. Do tego podałam surówkę z pora   i frytki pieczone w piekarniku. Składniki 4 grubsze kotlety schabowe 2 duże cebule 1 jajko 200 g żółtego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

O kuchni z uczuciem
Ziemniaki smażone na patelni 205

pomidorów koktajlowych. Uwielbiamy ziemniaki w takiej postaci, doskonale pasują do grillowanego lub pieczonego mięsa, tym razem zostały podane do grillowanego schabu. Jak przygotować szybko pyszne smażone ziemniaki na patelni ? Polecam też inne przepisy na ziemniaki: młode ziemniaki z piekarnika . młode ziemniaki zapiekane z rozmarynem śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z tymiankiem Składniki: 1 kg młodych ziemniaków oliwa sól morska

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczarki faszerowane mięsem i natką 186

Malakser włączyć na wolne obroty i miksować aż pieczywo będzie naprawdę drobne. Dorzucić mięso mielone. Zmiksować, aż składniki się połączą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do środka pieczarkowych kapeluszy włożyć łyżeczką farsz. Ułożyć papryki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia polanym łyżką oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 20 minut. Podawać gorące. ------------ Podobne: Pomidory faszerowane

Weekendy w domu i ogrodzie
Miodowe żeberka zapiekane 161

przykryciem na godzinę do lodówki. Następnie żeberka osączyć z marynaty, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Marynatę podgrzać, polać żeberka i piec jeszcze 5 minut. Uwaga – sprawdzona rada 1) mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku. Komentarze oraz lajki mile widziane

Świat Smaku
Paluszki drobiowe zrolowane w boczku 227

porcji (po 5 paluszków z jednej piersi). Dodajemy wszystkie składniki marynaty (dużo chilli, powinno być ostro), mieszamy z mięsem i odstawiamy na ok. 1,5 godziny. Warzywa myjemy, oczyszczamy. Rozpuszczamy masło, dodajemy sól wędzoną. Kukurydzę wkładamy do woreczka do pieczenia, dodajemy pokrojone na ćwiartki szalotki, trochę skórki cytrynowej, polewamy przygotowanym masłem (część zostawiamy do groszku), skrapiamy lekko sokiem z cytryny(...)kilka sztuk, kładziemy zamarynowane paluszki drobiowe i zawijamy. Wkładamy do formy wyłożonej folią, przykrywamy kawałkiem folii,  wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200° C i pieczemy ok. 35 minut.  Pod koniec pieczenia odkrywamy folię, aby boczek się zrumienił.  Jednocześnie z mięsem pieczemy warzywa, (potrzebują trochę mniej czasu) mają być al dente.Paluszki drobiowe zrolowane w boczku podajemy z warzywami i ulubionym sosem

mojewypiekiinietylko
Piersi kacze w sosie śliwkowym z figami / Duck breasts with plum sauce and figs 170

piersi do naczynia żaroodpornego, wstaw na 10 minut do piekarnika, na ostatnią minutę możesz włączyć funkcję grilla. Ja posiadam patelnię przystosowaną do pieczenia w piekarniku (polecam!), w przepisach takich jak ten jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Wyjmij mięso z piekarnika i odstaw je na deskę do krojenia na minimum 5 minut aby „odpoczęło”. Włóż kaczkę wraz z sosem(...)plum sauce and figs (2 servings) Ingredients: 6 red plums, stoned and cut into small pieces 2/3 cup water juice of one orange ½ teaspoon Chinese five spice 1 cm piece ginger, grated 4-6 tablespoons of honey salt and pepper to taste 2 duck breasts olive oil for brushing 2 figs, quartered Preparation: Put the plums, water, orange juice, five

karmelowy
Pieczone kotlety z karkówki 283

Mięso myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Następnie ostrym nożem kroimy na odpowiadające nam porcje. Jeżeli trafimy na zbyt tłustą karkówkę, nadmiaru tłuszczu możemy się pozbyć. Mięso polewamy oliwą. Dodajemy przyprawę do wieprzowiny, sprasowany czosnek (na 1kg mięsa dodaję pół główki czosnku), posiekany świeży rozmaryn i majeranek. Polewamy oliwą i wszystko razem mieszamy. Tak przygotowane mięso rozkładamy na blaszkę do pieczenia(...)Można użyć przyprawy do ziemniaków lub ziół prowansalskich, ale wtedy uważajmy z solą. Nasze mięso miało być w piecu niecałą godzinę. Po połowie tego czasu zdejmujemy folię aluminiową, na wyższy poziom wkładamy ziemniaki. Pieczemy jeszcze pół godziny. Jeśli ziemniaki były większa lub macie słabszy piekarnik, można je uprzednio nieco podgotować. Jeżeli Twój piekarnik ma funkcję wentylatora – użyj go, gdy dołożysz

MarcinChef
Pieczeń cielęca 246

mięso. Z gałązek tymianku oberwać listki, rozetrzeć je z solą. Mieszankę wetrzeć w cielęcinę. Odstawić na 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 170°C. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim mięso ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia do pieczenia. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu obsmażyć szalotki. Dołożyć do cielęciny. Polać ⅓ wina. Piec przez 70 - 90 minut. W trakcie pieczenia

Pełny talerz
Pieczony schab z morelami i śliwkami 202

suszone morele. Ziarna jałowca bardzo drobno posiekać. Mięso dokładnie natrzeć mieszanką z miodu, oleju, jałowca, soli i pieprzu. Przełożyć do rękawa do pieczenia, zacisnąć końce, tak aby postał „wielki cukierek” i wstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień wyjąć z lodówki i przełożyć na blaszkę do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 1,5 godziny

Oryginalny smak
Soczysta pierś z kurczaka pieczona bez tłuszczu 449

myjemy, czyścimy z błonek, kroimy wzdłuż na cieńsze kawałki. Dokładnie nacieramy piersi wszystkimi przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Mięso o temperaturze pokojowej umieszczamy w specjalnym woreczku do pieczenia bez użycia tłuszczu. Pieczemy mięso ok. 30 minut (bez termoobiegu). Sałatka: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Mieszamy je z rukolą, cebulą pokrojoną

OstryKęs
Soczysta pierś z kurczaka pieczona bez tłuszczu 1272

myjemy, czyścimy z błonek, kroimy wzdłuż na cieńsze kawałki. Dokładnie nacieramy piersi wszystkimi przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Mięso o temperaturze pokojowej umieszczamy w specjalnym woreczku do pieczenia bez użycia tłuszczu. Pieczemy mięso ok. 30 minut (bez termoobiegu). Sałatka: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Mieszamy je z rukolą, cebulą pokrojoną

OstryKęs
Szynka i boczek - pieczone razem w marynacie 148

pieczoną uwielbiam o ile nie jest zbyt tłusta. Ja zresztą w ogóle nie lubię tłustych wędlin. Niestety - SMAK MIĘSA TKWI W TŁUSZCZU i muszę się z tym pogodzić, czy tego chcę czy nie :) To był mój debiut w pieczeniu mięs w zaciszu domowym - udany i to do potęgi N-tej :D wiem skromność - ale taka prawda :) Postanowiłam zamarynować mięso(...)podlewamy marynatą, w której się moczyło i wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni. Pieczemy 40 minut, gdy się zrumieni zrzucamy rozmaryn z boczku i przykrywamy brytfannę folią aluminiową. Zmniejszamy temperaturę do 150-160 stopni. Pieczemy jeszcze około 1,5 godziny. W trakcie pieczenia można kilka razy polać mięso sosem z brytfanny. Jednak nie jest to konieczne (ja nawet

Kolorowy Przepisownik
Meksykańskie pierożki drożdżowe 145

Przepis na pyszne pierogi pieczone w piekarniku z farszem meksykańskim. Składniki (na 20 sztuk): Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka jajko żółtko jajka 40 ml oleju 50 g drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru Farsz: 400 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego pół puszki pomidorów puszka kukurydzy cebula czerwona papryka sól, pieprz, papryka ostra, papryka wędzona olej(...)ciasto rozwałkowujemy i wycinamy małym spodkiem koła. Na koła nakładamy po łyżce farszu i dokładnie sklejamy pierogi. Gotowe pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkiem. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym

e-PrzepisyKulinarne
Karczek na wyjątkowe okazje - SOKOŁÓW 98

szklanka wody Przygotowanie: Mięso myjemy i lekko nacinamy w krzyżyki, następnie nacieramy marynatą z wyżej wymienionych produktów. Odkładamy zamarynowane mięso na noc do lodówki. Wkładamy rano do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika. Proces pieczenia to ciągłe obserwacje i manewrowanie funkcjami w piekarniku. Ja piekłam prawie 2 godziny, przy czym po 1 godzinie i 30 minutach

ClauditteMissCooking