mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:71/400)

Boczek pieczony do chleba (z sosem przy okazji) 144

jest smaczniejszy od najdroższej kupnej wędliny. Od dawna mięsa nie tyle piekę co duszę w garnku. Po pierwsze mięso jest delikatne , rozpływa sie w ustach. Po drugie mogę zrobić w ten sposób nawet mały kawałek ( w piekarniku raczej pół kg piec nie będę). I po trzecie Pozostaje mi jeszcze wspaniały sos po takim pieczeniu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pieczony filet z kurczaka z salsą pomidorową z jarmużem i imbirem 159

Szybki, łatwy i wyśmienity pomysł na kurczaka! Pieczony w piekarniku, bez tłuszczu, pod delikatną salsą pomidorową z jarmużem, pietruszką, imbirem i nutą czosnku smakuje idealnie!  Mięso jest soczyste, miękkie i przechodzi smakiem warzyw! W sam raz na wprowadzenie odrobiny lata w środku zimy ;) Pieczony filet z kurczaka z salsą pomidorową z jarmużem i imbirem Składniki: 2 filety

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Gulasz wieprzowy ze śliwkami 196

cynamonu, goździki. Patelnie, na której smażyliśmy mięso, zalewamy wodą, wymieszamy z pozostałościami od smażenia i zalewamy tym nasze mięso. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, tak dusimy ok. 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 170, dodajemy przekrojone na pół śliwki i pieczemy do miękkości mięsa, od czasu do czasu mieszając, aby składniki mogły się połączyć i stworzyć jednolitą całość. Gulasz

Basia w kuchni
Gęsina babci 165

zrumienienia skórki. Odwracamy mięso na druga stronę i również zrumieniamy. Ponownie odwracamy skórką do dołu i zmniejszamy ogień, przykrywamy i wytapiamy jeszcze 10-15 minut tłuszcz ze skóry. Ja połowę tłuszczu odlałam, bo wytopiło się go sporo. Następnie dodałam pokrojony w plasterki czosnek, podlałam przegotowaną, gorącą wodą ( 1/3 szklanki ) i wstawiłam do gorącego piekarnika ( 180 stopni ). Pieczemy pod przykryciem(...)podlewamy niewielka ilością wody. Dodajemy poszatkowaną na tarce marchewkę. Dusimy. Po wymienionym czasie pieczenia, wyciągamy piersi z garnka, do wywaru z mięsa dodajemy podduszoną kapustę. Na wierzch układamy piersi skórką do góry, lekko solimy mięso i kapustę. Przykrywamy garnek i wstawiamy  ponownie do piekarnika na 30 minut. Zmniejszamy temperaturę do 100 stopni. Kapustę wykładamy na talerz, na niej układamy

Kulinarne przemyslenia
Kurczak Balmoral 178

dołu. Na piersi ułożyć kawałek haggisa. Kurczaka zrolować wokół haggisa i owinąć w boczek.  Roladki ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 25-30 minut lub do czasu aż mięso nie będzie surowe, a boczek przyrumieniony.  Podawać natychmiast z sosem z whisky, duszoną czerwoną kapustą i zapiekanką ziemniaczaną z brukwią

Codzienne Gotowanie
KURCZAK W SOSIE BARBECUE 98

Dodatkowo :   pieczone ziemniaczki czerwona fasolka z puszki                                                                    Przygotowanie :  Składniki sosu mieszamy w miseczce aż dobrze się połączą. Udka kurczaka myjemy, przecinamy(...)pół i nacieramy solą oraz pieprzem cayenne. Mięso podpiekamy na oleju z jednej i drugiej strony aż się ładnie zarumieni. Udka zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem barbecue. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 *C, przez około 45 minut aż będą miękkie. Na talerz układamy porcje pieczonych ziemniaczków, na to kawałki mięsa i posypujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczone ziemniaki 176

Uwielbiam pieczone ziemniaki. Zwłaszcza, te które w dzieciństwie wyciągałam z popiołu... Niestety w domu takowych zrobić się nie da. A zresztą sądzę, że jeśli nawet, to to nie byłoby już to samo. Tamtym towarzyszyły dziecięce zabawy, śmiechy, wykopki, pogawędki... W domu zatem tworzę inną wersję pieczonych ziemniaków. Bardziej odświętnie podane, pasujące zarówno do codziennego obiadu(...)naczyniu. Posypujemy przyprawami. Na każdego ziemniaka nakładamy palcami masło (z 1-2 łyżeczki). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 30 minut, po czym łyżką nakładamy na wierzch ziemniaków masło. Pieczemy dalej kolejne 30 minut. Ziemniaczki idealnie smakują same, bądź z ulubionym mięsem np. z piersią kurczaka . Czas pieczenia jest dość długi. Ja wykorzystuję go piekąc innego rzeczy

Słodkie okruszki
Szaszłyki ze schabu trochę inaczej 150

cebulę .Ja nabijam dość ciasno . Ułożyć w szkle żaroodpornym .Skropić olejem , podlać kilkoma łyżkami wody. Wstawić do piekarnika , nastawić temperaturę na 220 * C i piec 1 godzinę  przykryte . Odkryć , posmarować resztą marynaty i dopiekać aż się zrumieni , a mięso będzie miękkie . Bardzo trudno podać dokładny czas pieczenia - wszystko zależy od jakości mięsa , wielkości na jaką go pokroimy .Trzeba

Buniabaje w kuchni
Żeberka z sosem czekoladowym 190

czekoladowy: sos z pieczenia mięsa 1 łyża kakao lub 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady chili do smaku 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka cukru trzcinowego 1 opakowanie sosu pieczeniowego jasnego Wykonanie: Opłukane i osuszone mięso nacieram solą i przyprawa pomidor z chili, odstawiam do lodówki na 1 godzinę. Układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego(...)zmniejszam temperaturę do 180 °C i piekę jeszcze przez 2 godziny. Upieczone zostawiam w piekarniku na dwie godziny, potem zlewam sos z pieczenia do rondelka, zagotowuję, dodaję sos pieczeniowy cały czas mieszając, wsypuję kakao, cukier, a na końcu doprawiam octem balsamicznym.  Mięso dziele na porcje, układam na talerzach , polewam sosem czekoladowym i podaję z ziemniakami z wody. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Grillowany boczek w marynacie pietruszkowej (grillowanie w plenerze i piekarniku) 189

zamarynowane mięso posiada rewelacyjny smak, a po upieczeniu jest miękkie i niezwykle aromatyczne. Jasne, że lepiej jest grillować na świeżym powietrzu, ale przy okazji udowadniam, że w domu - także istnieje możliwość przyrządzenia podobnej potrawy i to w piekarniku... gazowym. W sumie posiadam go ze względów ekonomicznych, bo chyba nie ma takiego dnia, abym nic nie piekła. Może w lecie troszkę(...)umieścić na kratce - w rozgrzanym piekarniku. (Kratka powinna być umieszczona na 3/4 wysokości piekarnika.) Pod spodem - umieścić blachę, w którą będzie skapywał tłuszcz. Gdy już tłuszcz będzie się wytapiał - do blachy należy nalać wody. (Inaczej tłuszcz będzie przypalał się, co spowoduje dym i niemiły zapach.) Mięso piec około 40 minut

Di gotuje
Pieczone ziemniaki z czosnkiem, tymiankiem i boczkiem 275

Przepis na pieczone ziemniaki ze strony Jamie Oliver'a,  Ziemniaki przeznaczone do pieczenia w folii na grillu. Ja robiłam w piekarniku, ale myślę ,że w sezonie spróbuję wrzucić ziemniaki na grill. Robiłam jako dodatek do mięsa, ale spokojnie miożna takie ziemniaki podać jako samodzielne danie.składniki4 duże ziemniaki do pieczenia2 ząbki czosnku, obrane i zgniecione4 łyżki(...)ułożyć na grubej lub podwójnie złożonej folii aluminiowej. Anchois lub boczek pokroić w paski i umieścić pomiędzy plasterkami ziemniaków. Dokładnie owinąć ziemniaki folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C , piec 1 - 1 1/2 godziny, w zależności od wielkości. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone.  Smacznego!Uwaga: ziemniaki wyszły smaczne , ale myślę, że pod koniec pieczenia dobrze byłoby folię rozchylić

Stare Gary
Schab w paście serowej 123

coś jeść. U mnie jak zawsze propozycja dania mięsnego. Schab w paście serowej to świetna propozycja na obiad. Mięso nie jest suche, ale syte i smaczne. Do tego podałam surówkę z pora   i frytki pieczone w piekarniku. Składniki 4 grubsze kotlety schabowe 2 duże cebule 1 jajko 200 g żółtego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

O kuchni z uczuciem
Ziemniaki smażone na patelni 183

pomidorów koktajlowych. Uwielbiamy ziemniaki w takiej postaci, doskonale pasują do grillowanego lub pieczonego mięsa, tym razem zostały podane do grillowanego schabu. Jak przygotować szybko pyszne smażone ziemniaki na patelni ? Polecam też inne przepisy na ziemniaki: młode ziemniaki z piekarnika . młode ziemniaki zapiekane z rozmarynem śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z tymiankiem Składniki: 1 kg młodych ziemniaków oliwa sól morska

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczarki faszerowane mięsem i natką 167

Malakser włączyć na wolne obroty i miksować aż pieczywo będzie naprawdę drobne. Dorzucić mięso mielone. Zmiksować, aż składniki się połączą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do środka pieczarkowych kapeluszy włożyć łyżeczką farsz. Ułożyć papryki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia polanym łyżką oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 20 minut. Podawać gorące. ------------ Podobne: Pomidory faszerowane

Weekendy w domu i ogrodzie
Miodowe żeberka zapiekane 136

przykryciem na godzinę do lodówki. Następnie żeberka osączyć z marynaty, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Marynatę podgrzać, polać żeberka i piec jeszcze 5 minut. Uwaga – sprawdzona rada 1) mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku. Komentarze oraz lajki mile widziane

Świat Smaku