mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:68/400)

Karczek pieczony z polędwicą w środku 234

ponownie do rękawa, podlałam około połową szklanki czerwonego wina, zamknęłam rękaw, zrobiłam w nim kilka małych dziurek Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 15 min, a potem zmniejszyłam temp. do 160 stopni C, piekłam jeszcze około godziny. Mięso bardzo pyszne, kruche i aromatyczne :) Nie jest może proste do przygotowania, ale trud  naprawdę się opłaca

Proste Potrawy
Rolada z żółtego sera z papryką 181

jajek rozmącić, wymieszać z serem i majonezem. Blachę wysmarować olejem i wyłożyć pergaminem, też natłuszczonym. Wylać masę serową i piec 15 minut w temperaturze 200oC. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Mięso wymieszać z pozostałymi jajkami, papryką i odrobiną bułki tartej. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Wyłożyć na wypieczony

Świat Smaku
Boczek faszerowany 224

cebulkę do mielonego mięsa, dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, kaszkę i sporo majeranku (min. 2 łyżki), dokładnie wyrabiamy. Nakładamy farsz na boczek. Zwijamy jak roladę zaczynając od grubszego końca boczku. Dratwą związujemy pieczeń nadając jej formę rolady. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak duży boczek zajął całą szerokość blachy w piekarniku. Naciętą skórę nacieramy solą(...)pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na ok. 45 minut i pieczemy bez przykrycia. Jak mięso się zrumieni, a nacięcia otworzą jak wachlarz, przykrywamy boczek folią aluminiową, zmniejszamy temperaturę do 170 stopni C i pieczemy jeszcze ok 1,5 godziny. Po upieczeniu jemy na zimno lub ciepło, pokrojony w grube bądź cieniutkie plastry. Smacznego! The post Boczek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone roladki z indyka ze szparagami (Involtini di tacchino con asparagi al forno) 185

owijamy plasterkami wędzonej szynki. Dno i boki żaroodpornego naczynia smarujemy olejem. Do formy w ykładamy roladki, szparagi oraz pomidorki. Mięso i warzywa skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Roladki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 20-25 minut. **** PREPARAZIONE Leggermente battute i petti di tacchino; aggiustate di sale e pepe. Iniziate pulendo gli asparagi

La grande e la piccola cuoca
Żeberka w miodowej marynacie 196

godziny. Zamarynowane żeberka wyjmujemy z marynaty i obsmażamy na oleju na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron. Wkładamy żeberka do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut. W trakcie pieczenia możemy polać mięso pozostałą marynatą. Gotowe! Żeberka świetnie smakują na przykład z dodatkiem zasmażanej kapusty kiszonej

Dieta bez mleka
Pieczone udźce indyka w winie z pomarańczami 185

czasie przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego. Na każdym kawałku mięsa nakładamy masło i przykrywamy pomarańczami. Polewamy winem, w którym moczyło się mięso. Wszystko posypujemy rozmarynem. Przykrywamy naczynie przykrywką i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze

Qchnia po prostu
Golonka pieczona w bejcy piwnej 155

winnym, miodem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiam do smaku solą i pieprzem, maczam w marynacie, układam w naczyniu żaroodpornym, resztą marynaty zalewam mięso, odstawiam na godzinę po czym piekę w nagrzanym do 190*c piekarniku przez 45 minut aż skórka zrobi się chrupiąca.  Podaję od razu po wyjęciu z piekarnika. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Pieczony pulpet z kurczaka z cukinią i marchewką (Polpettone di pollo con zucchine e carote) 158

wykładamy papierem do pieczenia. Cebulę kroimy w kostkę. Mięso mieszamy z cebulą, wyciśniętym ząbkiem czosnku, jajkiem, pokrojonym drobno szczypiorkiem i natką pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonym oregano.    Cukinię i marchew kroimy w podłużne cienkie plastry . Na dno formy wykładamy 1/3 mięsa, po czym(...)kładziemy plastry cukinii.  Na cukinię wykładamy kolejną porcję mięsa, którą przykrywamy plastrami marchwi. Marchew przykrywamy ostatnią porcją mięsa. Pulpet przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w kąpieli wodnej 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdejmujemy folię i pieczemy bez przykrycia kolejne 20 minut

La grande e la piccola cuoca
Glazurowane filety z udek kurczaka. 244

gładką masę. Kawałki kurczaka podsmażyć (partiami) do lekkiego zrumienienia z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokryć glazurą i wstawić do piekarnika (190 stopni) na 25 - 30 minut. W trakcie pieczenia poodwracać kawałki mięsa dwa, trzy razy, tak aby z każdej strony były równomiernie pokryte czerwoną masą. Ryż ugotować wg instrukcji - brązowy około 25 - 30 minut. Ogórek pokroić

zadanie-gotowanie
Polędwiczka wieprzowa z tymiankiem 220

rękawa do pieczenia. Piec ok 30-40 minut w 180st. Mięso będzie gotowe jeśli po nakłuciu wyleje się jasny sok. Przed końcem pieczenia można rozciąć rękaw aby mięso bardziej się zarumieniło. Mięso po wyjęciu z piekarnika należy odstawić na ok 10 minut aby odpoczęło

Smakołyki Asi
Piersi gęsie pieczone w rękawie 168

rękawa do pieczenia zawiązać. Włożyć do środka owoce, na nich ułożyć pierś. Rękaw zawiązać, zrobić kilka małych otworów, wstawić do piekarnika, najlepiej na głębokiej blaszce.   Piec ok 70 minut. Po tym czasie mięso wyjąć, odstawić na 10 minut. W tym czasie odcedzić owoce, zmiksować, ewentualnie przetrzeć przez sito. Dodać tyle płynu z pieczenia aby uzyskać

Stare Gary
Fileciki w pomarańczowym pieprzu z warzywami 210

oraz pomarańczowym pieprzem. Mięso odstawiamy na 30 minut do lodówki. Formę o średnicy 26 cm smarujemy olejem. Wysypujemy warzywa, a pomiędzy nimi wciskamy mięso. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 35-40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię i całość posypujemy serem. Po upieczeniu dekorujemy natką pietruszki

VioletoweKucharzenie
Saszetki z kurczaka ze szpinakiem 150

Mięso z piersi kurczaka przecinamy wzdłuż tak by powstała kieszonka. 4. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w oleju i ulubionych przyprawach. 5. Mięso z piersi faszerujemy szpinakiem. Całość pieczemy ok. 25-30 min w piekarniku. 6. Gotujemy marchewkę i ziemniaki. 6. Saszetki podajemy z ziemniakami i marchewką. Saszetki z kurczaka ze szpinakiem są bogate w: - pełnowartościowe białko, które stanowi budulec

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Karkówka w sosie słodko-kwaśnym. 180

ananasa w kostkę, wszystkie składniki smażymy na lekkim ogniu na klarowanym maśle,dodajemy wino, ocet winny w razie potrzeby podlewamy syropem z ananasa, mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem i pieczemy około godz. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania