mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:67/400)

Domowe burgery 161

czubate łyżki musztardy  1 duża cebula  1 łyżka oleju - u mnie z pesetek winogron 1 łyżeczka soli  1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu nasze ulubione przyprawy do mięsa mielonego olej do smażenia WARZYWA : ogórki konserwowe sałata lub mix sałat pomidory cebula czerwona ketchup majonez Wykonanie : BUŁKI : ZACZYN - drożdże rozmieszać z kilkoma łyżeczkami mleka a kiedy się(...)zostawić na 2 godziny do napuszenia.  Wyrośnięte bułeczki posmarować dokładnie roztrzepanym jajkiem * i posypać sezamem (u mnie jasny i czarny). Piekłam w piekarniku przy włączaonym termoobiegu w temperaturze 175 stopni przez około 17 minut. KOTLETY : Mięso zmielić dodać musztarde, ketchup i przyprawy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oleju a kiedy przestygnie dodać do mięsa i dokładnie

cucinare
Pieczone udka z kurczaka 189

godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Wtedy mięso idealnie przejdzie przyprawami. Udka układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 1,5 godziny. Jak udka będą już miękkie i rumiany to znaczy, że są gotowe i możemy je podawać. Smacznego! Post Pieczone udka z kurczaka pojawił się poraz pierwszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KURCZAK PIECZONY NA BUTELCE PO PROWANSALSKU 202

kurak poszedł na pierwszy ogień do piekarnika , a potem ciasto drożdżowe za które mój brat ostatnią muszkę w groszki by oddał. KURCZAK wyszedł chrupiący,mięso soczyste ,mocno nawilżone przez wydostające się piwo z butelki.Możemy go upiec wraz z warzywami ,ja osobno podałam całą miskę surówki ze słodkiej kapusty.Jak jeszcze takiego kurczaka nie piekliście to ten przepis jest(...)skrapiamy go oliwą i wstawiamy do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Pieczemy 1.5 godz.pamiętajcie ,że długość pieczenia zależna  jest od wagi kurczaka np.jesli kurczak waży 1.20 kg.to Pieczemy go 1 godzinę i 20 minut.!!!!Od czasu do czasu podlewamy kurczaka piwem tak mniej więcej co 15-20 minut.by nasze mięso było soczyste.Jesli z butelki piwo nam nie paruje

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami 188

przygotowane mięso układamy na blasze wysmarowanej oliwą ( może być ta z  pomidorowej zalewy) i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy nasze piersi przez 30-35 minut  ( po pierwszych 10 minutach smarujemy wierzch mięsa odrobina oliwy). Następnie mięso wyjmujemy, kroimy ostrym nożem na trzy części, posypujemy d robno posiekanym szczypiorem

Miód i pieprz
Rolada z szynki z grzybami leśnymi wg Aleex 144

mięsa równomiernie rozłożyć grzyby. 8. Mięso zwinąć w roladę. Uformować ją za pomocą nici. 9. Na pozostałym po duszeniu grzybów tłuszczu obsmażyć rolady na złoty kolor z obu stron. 10. Rolady przełożyć do brytfanny, podlać szklanką bulionu (łatwiej będzie je piec w rękawie do pieczenia, wtedy bulion wlewamy do środka). 11. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Piec

W mojej kuchni
Paluchy francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indyka 187

pozostawić samo ciasto dookoła. Na jarmuż nakładamy w mięso. Ciasto od strony dłuższego boku łączymy przez zwinięcie, końce paluchów ściskamy. Następnie układamy, złączoną częścią ciasta do dołu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierz ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Paluchy pieczemy ok. 20 min w rozgrzanym piekarniku do 200°C. Rada: jeśli chcecie przygotować paluchy z mięsa

Moniki Smakołyki
Żeberka wieprzowe z coca colą z wolnowaru 185

Danie z tych, na które zawsze miałam ochotę, czyli żeberka z coca -colą. Mięso do zrobienia w wolnowarze, żeberka wychodzą bardzo miękkie. Użyłam sosu barbecue domowej roboty. Podane z pieczonymi ziemniakami - super danie.  Niestety, jest to również jedno z tych dań, które na zdjęciu nie wyszły zbyt zachęcająco, trudno, mam nadzieję, ze żebra(...)góry. Mięso będzie odchodziło od kości, trzeba więc przenosić bardzo uważnie. Podlać sosem powstałym podczas pieczenia, nie za dużo, a wierzch żeberek obłożyć sosem barbecue. Wstawić do piekarnika z włączoną funkcją grill i podpiekać do czasu aż sos zacznie się lekko karmelizować i skwierczeć. Jeżeli żeberka zdążyły ostygnąć, możemy je najpierw ogrzać w piekarniku (przykrywając

Stare Gary
O kurcze pieczone! Kura pieczona w całości. 164

Piekarnik rozgrzej do 190 stopni Celsjusza. 5. Na lub nad brytfanką ułóż kratkę,a na niej połóż na jednym boku kurczaka. Piecz 25minut. 6. Po tym czasie przewróć kurczaka na drugi boczek i piecz kolejne 25minut 7.Po tym czasie ułóż kurczaka piersiami do góry i piecz około godziny wg zasady - tyle ile waży kurczak/kura tyle go piekę 8. Na około(...)minut przed końcem planowanego pieczenia dodaj ulubione warzywa np. ziemniaki, paprykę czy marchewki. Możesz też przykryć kawałkiem foli kurczaka by ustrzec go przed przypieczeniem. 9. Wyjmij mięso z piekarnika, odczekaj 15 minut zanim go pokroisz i podasz

Fiolka w kuchni
Empanady z mięsem 140

Dzisiaj zapraszamy na empanady z mięsem mielonym. Są to delikatne, smaczne i pikantno-słodkie pierożki zrobione z ciasta francuskiego i pieczone w piekarniku Składniki: - 250 g mielonej wołowiny - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 200 g pomidorów - szczypta mielonego cynamonu - szczypta mielonego kminku - szczypta mielonej chili - 2 łyżeczki cukru - 1 łyżeczka octu - 1 łyżka posiekanej kolendry - 2 łyżki płatków(...)łyżkę nadzienia, smarujemy brzegi roztrzepanym jajkiem i sklejamy. Wszystkie brzegi dodatkowo dociskamy widelcem. Gotowe empanady nakłuwamy na wierzchu widelcem i smarujemy jajkiem. Empanady wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy 20 minut. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim 611

Składniki marynaty połączyć i oprószyć z każdej strony mięso. Odstawić. W tym czasie można przygotować nadzienie. Czosnek roznieść i wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, po chwili dołożyć pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli, dodać rozmrożony szpinak i przyprawić. Dusić, aż większość płynu odparuje. Przestudzony szpinak rozsmarować w kieszonkach mięsa i położyć plastry żółtego sera. Spiąć dokładnie wykałaczkami(...)piersi z kurczaka, tak aby nacięcia były na wierzchu. Przełożyć na papier do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: ciasto francuskie , filet z kurczaka , marynata , ser żółty , szpinak

https:KKuchniaMniam
Pulpeciki z gorgonzolą w sosie z pieczonych pomidorów z papryką 215

sosie z pieczonych pomidorów z papryką i  pomidorkami koktajlowymi? To taki comfort food w najlepszym wydaniu! Koniecznie z dodatkiem dużej ilości świeżych ziół! Wszystkie wytyczne odnośnie stylizacji tego dania i zdjęcia krok po kroku z jego przygotowania znajdziecie na Smacznej Stronie Tesco ! I koniecznie pamiętajcie o konkursie - smaczne nagrody do wygrania! :)  Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowo(...)układamy na blaszce, skrapiamy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Przyprawiamy solą, pieprzem, suszonymi płatkami chili oraz szczyptą cukru. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 60 minut. Do miski przekładamy zmielone mięso dodajemy pokruszony ser, wbijamy jajko i dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i suszonymi płatkami

Plate of Joy
Jednogarnkowe 153

łyżeczka rozmarynu  Mięso umyć i osuszyć ,pokroić w kostkę nie za małą ,ale i nie za duża ,do mięsa dokładamy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy ,następnie cebulę pokrojoną w talarki wymieszać z mięsem i dostawić na całą noc do lodówki przykrywając folią spożywczą . Następnego dnia wykładamy mięso do żaroodpornego naczynia na jedną połowę na drugą połowę wykładamy ziemniaki . Składniki(...)oliwę i dokładnie mieszamy wszystko razem i wykładamy na drugą połowę naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 150 ,160 stopni i pieczemy dość wolno  około 2 ,2,5 godziny aby mięso i ziemniaki spokojnie dochodziły do miękkości ,kiedy mięso i ziemniaki będą już miękkie podaje z surówką z kapusty pekińskiej i gotowe

Mój Smak
Faszerowany bakłażan 191

100g sera np chedara, grubo startegosól i świeżo zmielony czarny pieprzprzygotowanieRozgrzać piekarnik do 200 st.C.Przeciąć każdy  bakłażan wzdłuż na pół , a następnie miąższ ponacinać w kratkę, nie przecinając skóry. Umieścić  obok siebie na blaszce i skropić każdą połowę oliwą, doprawić solą i piec przez 30-40 minut, aż miąższ będzie miękki,  ale nie zbrązowieje(...)Ostrożnie wybrać upieczony miąższ, pozostawiając przy skórce warstwę gr ok 1 cm. Wymieszać miąższ z  mieszaniną mięsa jagnięcego doprawić  solą i  pieprzem do smaku . Farszem napełnić połówki bakłażanów, posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 8-10 minut, aż ser się stopi a bakłażany będą ciepłe. Smacznego!Uwagi: Robiłam z połowy porcji

Stare Gary
Pierś z kaczki z sosem cytrynowym 247

porcji rosołowych ugotować wywar na czerninę podaną z lanymi kluskami. Udka pieczemy lub poddajemy długiemu gotowaniu w smalcu. Z resztek kaczki możemy zrobić pyszny farsz do pierogów z kaczką. A z piersi… no właśnie. Najlepsza kacza pierś, według mnie, to ta z chrupiącą skórką i lekko krwistym mięsem. I taką z całego serca polecam. Jest miękka, soczysta, na długo(...)smak skondensował się pod skórką. W wyniku wytapiania tłuszczu spod skóry powstanie fantastyczny aromat, który przeniknie do mięsa. Dynię – możemy użyć mrożonej – wkładamy na do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 25 minut, aż zmięknie i zbrązowieje. Po wyjęciu skręcamy piekarnik do temperatury 75-80 stopni, aby wstawić do niego później kaczkę. Upieczoną dynię przekładamy

Jacob Tastes
Sieję poplon 176

mały pęczek listków botwiny mały pęczek listków rukoli Mięso myjemy i okrawamy. Nacieramy obficie chutneyem i wstawiamy do piekarnika w 200*C na około godzinę. W zależności od wielkości kawałków kurczaka może się piec krócej. Podczas pieczenia kilka razy obracamy mięso, żeby równomiernie się podpiekło. Kiedy mięso jest prawie gotowe, na suchej patelni prażymy orzechy nerkowca, aż zaczną intensywnie pachnieć

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania