mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:63/400)

Przepis prosto z Food Trucka: pieczona łopatka wieprzowa po Kubańsku 104

marynatę wrzucamy do blendera i blendujemy, aż wszystko połączy się w jedną całość. Zalewamy dokładnie nasze mięso marynatą i marnujemy 12 godzin w lodówce. Po wyjęciu czekamy, aż mięso uzyska temp. pokojową, a resztki marynaty odlewamy do osobnego pojemnika. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Wkładamy nasze mięso do brytfanki na ruszt tak, aby sos mógł spływać pod spód naszego mięsa(...)kolejne 30 minut do piekarnika. Pozostałą marynatę przekładamy do garnka, dodajemy sok z limonki, skórkę pomarańczy, miód oraz sól i pieprz. Doprowadzamy do wżenia, po czym zmniejszamy gaz cały czas mieszając przez około 2 minuty. W ten sposób powstaje nam pyszny sos do mięsa. Smacznego! Artykuł Przepis prosto z Food Trucka: pieczona łopatka wieprzowa po Kubańsku pochodzi z serwisu

PaleoLife
Kebab- kebap 344

przypraw0,5 łyżeczki pieprzu Cayenne1 łyżeczka soli0,5 łyżeczki czarnego pieprzu 2 foremki do pieczeniaWykonanie:Do dwóch oddzielnych misek dajemy mięso wołowe i jagnięcinę- dzielimy przyprawy na dwie miski.Mieszamy do całkowitego połączenia. Przenosimy do foremek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 C - 1 h 15 min. Po upieczeniu, odstawiamy do odpoczynku na przynajmniej 15min.Kroimy na cienkie paski

Smaki Edyty
Podudzia kurczaka pieczone w bazyliowym pesto 151

marynacie, odstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego z pokrywą.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*c przez około 1 godzinę.  Na kilka minut przed końcem pieczenia, pokrywę zdjąć, aby mięso lekko się zrumieniło. Przed podaniem posypać świeżą posiekaną bazylią. Doskonale smakuje z kremowym risotto z warzywami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Wołowina pieczona w niskiej temperaturze 168

będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z sosem rémoulade.    Składniki:  - 1 kg ładnego mięsa wołowego- sól- świeżo mielony czarny pieprz- słodka czerwona papryka- rozmaryn (dałam suszony)- olej rzepakowy Mięso wyjmujemy z lodówki  na 2-3 godziny przed przyrządzaniem. Piekarnik nagrzewamy do 80°C. Mięso płuczemy, oczyszczamy z błon i dokładanie(...)solą, pieprzem i papryką, oprószamy  rozmarynem. Obsmażamy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Wkładamy do piekarnika na ruszt  na środkowej szynie, pod którą umieszczamy blaszkę na spływający z mięsa sok. Pieczemy 4 godziny. Po upieczeniu zawinęłam w folię aluminiową i zostawiłam… do kolacji.Wołowina pieczona w niskiej temperaturze, to rewelacja. Idealnie nadaje się do obiadu, kolacji, czy też śniadania

mojewypiekiinietylko
Żeberka teriyaki 168

Pieczone żeberka w sosie teryiaki i miodzie to dla mnie hicior ! Nie wymagają dużo pracy, a efekt końcowy powala. Ten smak, ten zapach, ten aromat... i kolor. Wszystko idealne. Zróbcie je koniecznie.Składniki:* około 1 kg żeberek * 3 łyżki miodu* 80 ml sosu teriyaki* 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego* 1 łyżeczka ziaren kolendry* 1/2 łyżeczki soli morskiejWykonanie:Rozgrzać(...)wierzch żeberek posmarować połową pozostałej marynaty i piec kolejne 30 minut. Żeberka ponownie posmarować resztą marynaty i ponownie wstawić do piekarnika na 30-40 minut lub dłużej, jeżeli żeberka są bardzo mięsne.Upieczone żeberka wyjąć z piekarnika. Pozostawić na min. 10 minut. Dopiero, gdy mięso odpocznie, pokroić żeberka na porcje.Podawać z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką lub samodzielnie

kolorowotorcikowo
filet z kurczaka faszerowany fetą 152

kieszeń  (uważając aby nie rozciąć mięsa). Teraz do wnętrza naszej kieszeni wkładamy kawałki fety obtoczone  bazylią. Tak przygotowane mięso układamy na blasze wysmarowanej oliwą  i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy nasze piersi przez 30-35 minut, pamiętając o tym by po pierwszych 10 minutach przesmarować wierzch mięsa odrobiną oliwy. Następnie

Miód i pieprz
Sałatka z pieczonych buraczków-idealna do obiadu 275

Pyszna sałatka z pieczonych buraczków ,super sprawdzi się do mięs  i pieczeni-polecam na obiad Składniki: 3 średnie buraczki  ząbek czosnku 1 łyżka majonezu, 2 łyżki śmietany 18 %(lub jogurtu) sól pieprz Przygotowanie: Buraczki zawijamy w folię aluminiowa(każdy osobno) i pieczemy w 180 stopniach ok 1 godz studzimy(...)kroimy w kostkę,mieszamy z majonezem i śmietaną,dodajemy przeciśnięty czosnek doprawiamy solą i pieprzem  chłodzimy w lodówce Smacznego!! Rada: buraczki zawsze piekę przy okazji,jak mam w piekarniku ciasto,lub chleb czy mięso -zawsze to jakaś oszczędność prądu! Do  tej sałatki można również zamiast czosnku dodać cebulkę i płat śledzia i będzie pyszna sałatka świąteczna

Swojskie jedzonko
Pałki z kurczaka w marynacie barbecue 134

miski wlewamy sos barbecue, dodajemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Pałki nacieramy przygotowana marynatą, przekładamy do miski i wstawiamy na noc do lodówki. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 przez 50 minut pod przykryciem, kolejne 15 minut pieczemy bez przykrycia

Bajeczna Kuchnia
Kurczak marynowany w melasie z granatu 215

misce i dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć, osuszyć i obtoczyć w marynacie. Całość przykryć i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso umieścić w rękawie do pieczenia, związać i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 100 minut w 180 stopniach. (Kurczak będzie rumiany nawet bez rozrywania worka.)  (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się

Di gotuje
prymkowa zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym 171

naczynia żaroodpornego wlewamy masę mięsną. 6. Na mięso wykładamy pokrojone pomidory. 7. A na koniec ziemniaczane puree, które dziobiemy widelcem, by sos z mięsa mógł trochę odparować. 8. Wstawiamy do piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni.  9. I gotowe! Smacznego

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Krem z pomidorów na winie z szarpaną wołowiną 103

Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso z łatwością powinno dzielić się na włókna. Pozostały sos mieszam

Mango Papaja
Pulled beef 96

Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso z łatwością powinno dzielić się na włókna. Pozostały sos mieszam

Mango Papaja
PIECZONY SCHAB Z ZIEMNIAKAMI - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 160

łyżeczka cukru 5 g. 1 niepełna szkla.ugotowanych buraczków - 150 g. 1 mały ząbek czosnku 3 g. woda mineralna bez ograniczeń ************************************************* Mięso natrzec solą , pieprzem i czosnkiem , zawinąć w folię  piec w piekarniku do miękkości , podlewając od czasu do czasu wodą.10 minut przed końcem pieczenia rozchylić folię i piec na złoty kolor.Podajemy z ZIEMNIAKAMI posypanymi zieleniną , mizerią i gotowanymi

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Polędwiczki z dzika panierowane 117

błon, oprószyć pieprzem i zmielonym jałowcem. Obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w 4 płatkach orkiszowych. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć mięso na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 15 minut. Podałam z sosem z owoców leśnych z czerwonym winem . *jeżeli nie mamy płatków orkiszowych możemy użyć płatki kukurydziane. zastawa z  Dziczyznę

królestwo garów
Udka z kurczaka marynowane w soi 165

Dodaj mięso. Wymieszaj tak aby całe mięso było pokryte marynata. Przykryj szczelnie folią i odstaw na 2 godziny lub na noc do lodowki. Nastaw piekarnik na 200ºC. Ułóż mięso na blasze. Zachowaj marynatę do pędzlowania. Piecz kurczaka przez około godziny w zależnosci od wielkości udek. Pedzluj udka resztą marynaty. Podaj z kaszą, ryżem lub sałatką oraz z jogurtem doprawionym świeżą

codojedzenia