mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:60/400)

Karkówka pieczona w serku kremowym. 156

serku kremowym o smaku pomidora i bazylii.  Nawet nie oczekiwałem takiego rezultatu po upieczeniu, mięsko było bardzo soczyste, mięciutkie i niesamowicie smaczne. Jako, że piekłem spory kawał mięsa to jedliśmy go z przyjemnością przez trzy dni i nie znudził się nam jego smak.  Mięsko jest idealne na ciepło zarówno jak i na zimno. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania(...)proponuję trochę poczekać.  Zamarynowaną karkówkę pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 2,5 godziny. Po upieczeniu sprawdzamy czy mięso jest upieczone, wkłuwamy nóż i paczymy jakiego koloru jest sok mięsny, jeżeli jest przezroczysty możemy serwować mięso lecz jeżeli jest różowy pieczemy jeszcze przez ok. 15-30 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Karkówka pieczona w serku kremowym. 234

serku kremowym o smaku pomidora i bazylii.  Nawet nie oczekiwałem takiego rezultatu po upieczeniu, mięsko było bardzo soczyste, mięciutkie i niesamowicie smaczne. Jako, że piekłem spory kawał mięsa to jedliśmy go z przyjemnością przez trzy dni i nie znudził się nam jego smak.  Mięsko jest idealne na ciepło zarówno jak i na zimno. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania(...)proponuję trochę poczekać.  Zamarynowaną karkówkę pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 2,5 godziny. Po upieczeniu sprawdzamy czy mięso jest upieczone, wkłuwamy nóż i paczymy jakiego koloru jest sok mięsny, jeżeli jest przezroczysty możemy serwować mięso lecz jeżeli jest różowy pieczemy jeszcze przez ok. 15-30 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Rolada z piersi indyczej z serem, pieczarkami i papryką 200

mięso i zawiązujemy, pozostawiając na końcu dłuższy kawałek sznurka. Gotową roladę "pakujemy" w folię aluminiową i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub kamionkowego.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i umieszczamy w nim naczynie z mięsem. Pieczemy w folii przez 45 minut. Następnie z góry odwijamy folię i dopiekamy dwa kwadranse polewając co jakiś czas roladę powstałym sosem

Kuchenna Kontrrewolucya
Pasztet domowy 172

wszystkie warzywa. Gotować wszystko ok. 1,5 godziny pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać wątróbkę, bułki i pogotować jeszcze 5 minut. Po wystudzeniu mięsa ( najlepiej następny dzień ) trzykrotnie zmielić mięso oraz wątróbkę a także namoczone bułki. Do zmielonej masy dodać  żółtka, sól, pieprz, majeranek do smaku i dokładnie wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć(...)które należy posmarować smalcem a następnie wyłożyć do nich masę mięsną.  Można dno wyłożyć plastrami słoniny. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni C. Jaki rodzaj mięsa dobry jest na pasztet?   Łopatka, karczek, biodrówka , szynka. ( Schab jest zbyt suchy więc nie polecam

Na słodko lub wytrawnie
Rolada ze schabu z mięsem mielonym i pieczarkami 193

roladę. Obwiązujemy bawełnianą nicią i zawijamy w folię aluminiową. Przekładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (tuż przed końcem pieczenia rozwijamy folię tak, by mięso się zarumieniło

Smaki Na Talerzu
Smoliste żeberka w mielonej kawie 211

wymieszaj w misce, dodaj żeberka wymieszaj tak żeby marynata dokładnie oblepiła mięso. Przykryj miskę folią i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 160 C.  Umieść żeberka na blasze lub w naczyniu żaroodpornym, dolej 1/3 szklanki wody, przykryj folią i umieść w piekarniku. Piec około 2 godziny na ciemny, prawie czarny kolor lub do momentu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
szynka 174

marynatą . Miskę szczelnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 4 godziny ( najlepiej pozostawić mięso w lodówce na noc). B rytfankę smarujemy tłuszczem,( smalcem lub ostatecznie olejem) wkładamy do niej zamarynowaną szynkę i całość na pół godziny, bez przykrywki przekładamy do piekarnika nagrzanego(...)stopni. Następnie  nakrywamy brytfankę pokrywką i zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, piekąc szynkę dalsze 70 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik zostawiając  mięso w zamkniętym piekarniku jeszcze na dalsze 30 minut ( dzięki temu pieczeń będzie bardziej soczysta) . Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno

Miód i pieprz
Pasztet z gęsi z gruszką 160

mięso razem z wątróbką, i odciśniętą bułką. Mięso mielimy trzykrotnie. Do masy mięsnej dodać tłuszcz, gruszki, wlać sherry i dokładnie wymieszać dodając do smaku sól i imbir. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około

królestwo garów
Gęsie szyjki faszerowane, pieczone 211

gęsim tłuszczu. Polecam!A ponieważ czas gęsiny właśnie nadszedł, warto też zajrzeć do pozostałych gęsich przepisów:Gęsie nogi pieczone z ziemniakamiGęsie szyjki faszerowaneCzulentPierś gęsia pieczona II - z imbirem Pierś gęsia pieczona w majerankuPierś gęsia pieczona na jabłkachskładniki (7 - 8 szyjek)7 - 8 skór z  gęsich szyjek (kupiłam na rynku)farsz wieprzowy(...)mleku (może być czerstwa bułka, namoczona i przemielona) 4 ząbki czosnku, posiekane1 cebula,posiekana1/2 pęczka pietruszki posiekany1 jajkomajeraneksól, dużo pieprzu1 łyżka gęsiego smalcufarsz drobiowy300 g mielonego mięsa drobiowego ( u mnie mięso z uda kurczaka)110 g wątróbki drobiowejok 40 g tartej bułki namoczonej w mleku ( może być czerstwa bułka, namoczona i przemielona) 4 ząbków czosnku, przeciśniętych przez praskę

Stare Gary
Boczek pieczony 396

zjadły..:) Przyjmuję to jako komplement :)! Zapraszam na domową roladę z boczku…Boczek pieczony – składniki:1 kg boczku2-3 ząbki czosnkusól, pieprz, papryka, majeranek 1. Mięso – bez skóry – opłukuję i osuszam. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Wcieram w mięso z obu stron. Posypuję solą, pieprzem, papryką i dużą ilością majeranku. Przykrywam folią i zostawiam(...)spód foremki wlewam ok 1/4 szklanki wody.3. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na ponad godzinę. Kilka razy w trakcie pieczenia odwracam mięso, żeby się równo piekło. Przed wyjęciem sprawdzam patyczniem od szaszłyków czy jest miękkie. Po upieczeniu przykrywam folią i zostawiam do ostygnięcia. Smacznego Post Boczek pieczony pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Pierś kurczaka pieczona z cynamonem 193

przynajmniej na 1 godzinę. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 35-40 minut. Około 10-15 minut przed końcem pieczenia naczynie można odkryć dla zrumienienia mięsa. Smacznego

kuchnia doski
Pieczona karkówka wieprzowa QAFP w sosie śliwkowym z puree z marchwii 217

Jakiś czas temu uczestniczyłam w sympatycznych warsztatach dla blogerów  -  Piękno w smaku - wieprzowina QAFP . W trakcie spotkania powstało wiele smacznych dań. Jednym z nich była pieczona karkówka  w sosie śliwkowym z puree z marchwi i grillowaną kukurydzą.   Przepis został zamieszczony na stronie  QAFP  i dzięki temu mogłam go odtworzyć. Pominęłam grillowaną kukurydzę(...)folię aluminiową. tak owiniętą  obsmażyć z każdej strony na dobrze rozgrzanej patelni, najlepiej takiej którą możemy wstawić do piekarnika. Piekarnik rozgrzać do  temperatury 165 st. wstawić patelnię z mięsem (lub przełożyć mięso do brytfanki) i piec przez 1h-1,5 w zależności od grubości ( temperatura mięsa w środku powinna wynosić

Stare Gary
Pieczona szynka świąteczna 171

ilość wody do naczynia, w którym będziemy peklować mięso, tak aby zakrywała dno. Włożyć umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso. Dodać pokrojony czosnek i wlać pozostałą zalewę. Musi przykrywać całkowicie mięso. Przycisnąć czystym talerzykiem, przykryć naczynie pokrywką i wstawić do lodówki na dolną półkę na dwa tygodnie. Co dwa dni należy mięso przekręcić. Więcej na temat peklowania można się dowiedzieć(...)środkową półkę. Włączyć termoobieg i nagrzać piekarnik  do 80°C. Ułożyć szynkę na nagrzanym naczyniu i piec z włączonym termoobiegiem  w temp. 80°C prze 5 godzin. W żadnym wypadku nie należy mięsa przykrywać. Upieczone mięso wyjąć z piekarnika i zostawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce bez przykrycia

Wiem co jem
Pieczeń z łopatki wieprzowej w majeranku z czosnkiem. 194

kanapki. Polecam. Składniki na pieczeń z łopatki wieprzowej w majeranku z czosnkiem: 1,5 kg łopatki wieprzowej- kulki lub szynki, lub karczku 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz (najlepiej czosnkowy) 2 liście laurowe      Mięso nacinamy wzdłuż prawie do końca (zostawiamy 2 cm). Rozkładamy jak książkę i rozbijamy, tworząc 2 cm płat mięsa. Nacieramy z dwóch stron(...)wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika, po 15 minutach zmniejszamy grzanie do 165-170 stopni C i pieczemy 1,5 godziny. Po tym czasie wyłączamy grzanie, uchylamy piekarnik i zostawiamy tak na 20 minut. Po tym czasie mięso jest gotowe

Rozpustne gotowanie
Karkówka Pieczona w Rękawie i Sos do Mięsa 315

marynatę nakładam łyżką). Następnie spinam rękaw z drugiej strony i dokładnie nacieram mięso marynatą. Tak przygotowaną karkówkę w rękawie odstawiam na około 12 godzin w chłodne miejsce do zamarynowania. Po około 12 godzinach : Zamarynowaną karkówkę w rękawie przekładam do naczynia żaroodpornego lub układam bezpośrednio na blasze z piekarnika (karkówki nie wyjmuję z rękawa:). W rękawie od góry robię kilka dziurek(...)sosu: Upieczoną karkówkę odstawiam na chwilę do przestudzenia, następnie przekładam ją na ogrzany półmisek i odstawiam w ciepłe miejsce ( można wstawić do piekarnika który jest jeszcze ciepły po pieczeniu). Sos który zgromadził się w rękawie podczas pieczenia mięsa zlewam do garnka. Do miseczki daję 4 łyżki zimnej wody, dodaję mąkę i dokładnie mieszam . Teraz garnek z sosem stawiam na gazie

Uwaga Babcia Gotuje
Pieczeń z papryką 157

pieczeń z papryką. Idealna do obiadu lub na zimno do kanapek, polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 czerstwa bułka sól, pieprz Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę, paprykę, bułkę odciśniętą oraz jajka dodać do mięsa, doprawić do smaku(...)dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować olejem, mięso przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę

magiczna kuchnia Kasi