mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:52/400)

Dietetyczne roladki drobiowe + lunchbox #2 188

kawałki pora. 2. Zwiń ściśle w roladki, następnie szczelnie zawiń w folię aluminiową. Warto zrobić to bardzo dokładnie, wtedy po upieczeniu mięso nie powinno się rozpadać. 3. Piecz ok. 35 minut (max 40) w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. LUNCHBOX 1. Zimne roladki pokrój w cienkie plastry. 2. Na pieczywie połóż sałatę, pokrojone mięso, rzodkiewkę i paprykę. Posyp szczypiorkiem

Powiedz dietom nie
Pikantne żeberka 101

części mięsa w marynacie, umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie zamknąć, usuwając nadmiar powietrza. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Można również przygotować mięso dzień wcześniej, by marynowało się przez noc. Następnie włożyć do piekarnika i piec do miękkości (70-80 minut) w temperaturze 170 o C z termoobiegiem. Na griilu pieczemy na specjalnych tackach, polewając pozostałą marynatą

Czerwień i błękit
Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką. Karczek w pieczarkach i papryce. 525

samego początku jest pieczona z papryką, pieczarkami i cebulką jest bardzo aromatyczna. Takie mięsko to świetna propozycja na niedzielny, czy świąteczny obiad. Polecam :) Składniki - 1 kg karkówki - 0.5 kg pieczarek - 1 duża czerwona papryka - 1 duża cebula - sól,  domowa wegeta , czosnek mielony, kminek mielony, majeranek, papryka melona, pieprz - olej Wykonanie Mięso kroję w grubsze plastry ( nie rozbijam ). Każdy(...)wielkości.. , paprykę w większa kostkę, cebulę siekam. Zamarynowane plastry karkówki przekładam do delikatnie wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, na mięso wykładam cebulę, paprykę i pieczarki. Całość zalewam szklanką wody. Naczynie przykrywam pokrywką, wkładam do zimnego piekarnika i piekę w temperaturze 180-190 stopni z termoobiegiem 1.5-2 godziny. Co jakiś czas w zaglądam do mięsa, delikatnie obracam i w razie

Kuchnia z widokiem na ogród
Dietetycznie: roladki z kurczaka ze szpinakiem i frytki z marchewki i selera (337 kcal) 165

dokładnie. Można odłożyć na 30 godz do lodówki. Następnie warzywa wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 min. w piekarniku w 200 C. Piersi z kurczaka przekrawamy na pół, żeby z dwóch piersi wyszły 4 roladki. Mięso tłuczemy na cieńsze plastry, oprószamy z dwóch stron przyprawami i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 min. Szpinak(...)przeciśnięty przez praskę podsmażamy na oliwie. Do podsmażonego szpinaku dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na porcjach mięsa, które zawijamy w rulon. Przygotowane rolady przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podlewamy odrobiną wody. Rolady pieczemy w piekarniku w temp

e-PrzepisyKulinarne
Dietetycznie: roladki z kurczaka ze szpinakiem i frytki z marchewki i selera (337 kcal) 250

dokładnie. Można odłożyć na 30 godz do lodówki. Następnie warzywa wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 min. w piekarniku w 200 C. Piersi z kurczaka przekrawamy na pół, żeby z dwóch piersi wyszły 4 roladki. Mięso tłuczemy na cieńsze plastry, oprószamy z dwóch stron przyprawami i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 min. Szpinak(...)przeciśnięty przez praskę podsmażamy na oliwie. Do podsmażonego szpinaku dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na porcjach mięsa, które zawijamy w rulon. Przygotowane rolady przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podlewamy odrobiną wody. Rolady pieczemy w piekarniku w temp

e-PrzepisyKulinarne
Słodko-pikantna pieczeń z szynki 178

pilnując, żeby się nie zrumieniły, aż będą półmiękkie (mają zostać lekko chrupiące). Sos: Po upieczeniu wyjmujemy szynkę z piekarnika i naczynia, w którym się piekła. Umieszczamy w pojemniku z pokrywką i odstawiamy na 15 min. W tym czasie sos z pieczenia zlewamy do rondelka i redukujemy. Większość cebuli powinna się rozpaść i stworzyć gęsty sos. Dodajemy do niego mascarpone(...)doprawiamy ostrą papryką. Jeśli sos wyjdzie zbyt gęsty, dolewamy 2-3 łyżki wody. Podanie: Szynkę dzielimy na kawałki za pomocą dwóch widelców. Mięso będzie bardzo miękkie, więc nie da się go kroić, ale taki urok tej pieczeni. Podajemy z glazurowanymi marchewkami oraz ugotowanymi ziemniakami polanymi stopionym masłem (spod marchewek) i gęstym słodko-pikantnym sosem miodowo-cebulowym. Smacznego

Ratunku obiad
Jak wybrać odpowiedni piekarnik 95

poziomach równocześnie mechaniczną blokadę drzwi Piekarnik mam już od ponad miesiąca i już dziś wiem, że była to słuszna decyzja. Piekłam już w nim chleby, różne rodzaje ciasta, mięsa i zapiekanki, oraz oczywiście pizzę. Piekarnik spisuje się doskonale  z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. "Piekarniki Gorenje to w istocie osobiści asystenci gotowania: innowacyjny kształt, który

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety mielone z czosnkiem niedźwiedzim i sezamem 175

chleb - wystarczy zawinąć główkę w folię i włożyć do piekarnika na 30 minut, podczas pieczenia innej potrawy. Kotlety wyszły bardzo smaczne a panierka z bułki i sezamu warta jest polecenia. Składniki 8 szt 500 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 30 g liści czosnku niedźwiedzego 1 cebula 2 jajka główka pieczonego czosnku (opcjonalnie) pieprz młotkowany z kolendrą - do smaku sól(...)folię, piec przez 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st C,  Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu,czosnek wycisnąć z łupinek. Odstawić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, na małym ogniu, aż się lekko zezłoci. Liście czosnku opłukać, osuszyć,drobno posiekać - można w blenderze. W misce wymieszać mięso, jajka, posiekany czosnek niedźwiedzi, pieczony czosnek, cebulę

Stare Gary
Szybki obiad 302

mięsa/ uniwersalnejpieprz czarny mielonypół łyżeczki papryki czerwonej mielonejziele angielskieliść laurowySkładniki marynaty mieszam, mięso dokładnie myję i ściągam skórę, wiem, że niektórzy mogą pomyśleć, że mięso bez skóry jest mniej smaczne (co nie jest prawdą), ale głównie ze względu na mojego smakosza, który nienawidzi udek ze skórą z supermarketu pozbywam się jej ( z polskim kurczakiem nie jest to konieczne :). Mięso dokładnie(...)kilka godzin, ale pół godziny w lodówce też wystarczy). Cebulę kroję w pół plasterki, ząbki czosnku miażdżę. Wszystko wrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku ok. 50 minut (30 minut pod przykryciem, później polewam mięso marynatą i ściągam pokrywkę). Podawać można z ryżem, ziemniakami i ulubioną sałatką. Pozostałą marynatę można wykorzystać do bazy sosu, dodać pół opakowania śmietany

NA MOIM TALERZU
Roladki drobiowe w sosie sojowym nadziewane kaszą gryczaną i mięsem mielonym 139

mieszając. Dopraw niewielką ilością pieprzu mielonego i po ok pół łyżeczki ziół prowansalskich i papryki mielonej. Gotowym sosem polej roladki. Zrzuć z mięsa cebulkę, bo może się przypalić przy pieczeniu. Wstaw do nagrzanego do 170-180stC piekarnika. Piecz ok 25 minut. Po 10 minutach obróć roladki, żeby ładnie zrumieniły się z obu stron. Do garnka po sosie wlej resztę

Anioszek w kuchni
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS 107

patelnię (uwaga – będzie strzelać), przesmażamy ze wszystkich stron ok 30-60 sekund. Formę do pieczenia delikatnie smarujemy olejem, żeby mięso nie przywarło podczas pieczenia. Podsmażone mięso z każdej strony przekładamy do naczynia i wstawiamy do piekarnika. Czekamy 20 minut i gotowe! Mięso wyjmujemy na deskę. Dajemy mu chwilę odpocząć, rozcinamy sznurki, kroimy na dość szerokie plastry, minimum 1 cm. Cook(...)parts. Place it on the cutting board, let it lay flat and cut it almost into half, cut just to be able to open it to make one big piece of meat. Smack it with pestle a bit. Put freshly ground salt and pepper on it, on both sides. Cover one side of the meat with hummus (recipe soon

Martyna Cooks
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS 111

patelnię (uwaga – będzie strzelać), przesmażamy ze wszystkich stron ok 30-60 sekund. Formę do pieczenia delikatnie smarujemy olejem, żeby mięso nie przywarło podczas pieczenia. Podsmażone mięso z każdej strony przekładamy do naczynia i wstawiamy do piekarnika. Czekamy 20 minut i gotowe! Mięso wyjmujemy na deskę. Dajemy mu chwilę odpocząć, rozcinamy sznurki, kroimy na dość szerokie plastry, minimum 1 cm. Cook(...)parts. Place it on the cutting board, let it lay flat and cut it almost into half, cut just to be able to open it to make one big piece of meat. Smack it with pestle a bit. Put freshly ground salt and pepper on it, on both sides. Cover one side of the meat with hummus (recipe soon

Martyna Cooks
Pierś gęsia pieczona II 134

zaczynając od strony skóry, by wytopić jak najwięcej tłuszczu ( docisnęłam żeliwną patelnią ). Przełożyć piersi do naczynia żaroodpornego, dodać wytopiony tłuszcz i wstawić do piekarnika nagrzanego do 110 st. C. Piec ok. 1,5 godz. Temperatura wewnątrz mięsa powinna osiągnąć 78 - 80 st C.  Wyjąć, odczekać 2 min i pokroić mięso w plastry.Uwagi: Przez pierwsze 40 minut piekłam

Stare Gary
Szaszłyki drobiowe z frytkami z batatów. 165

akurat miałam pod ręką. Można tworzyć dowolne kombinacje. Do tego ciekawe w smaku frytki z batatów i obowiązkowo coś "zielonego" :) Szaszłyki i frytki powędrowały razem do piekarnika. Po około trzydziestu minutach wyjęłam mięso i jeszcze chwilę zapiekałam bataty, ustawiając funkcję grilla. Powoli rozkręcamy się po świątecznym leniuchowaniu. Pogoda nas rozpieszczała :) Pora wyciągnąć rower z piwnicy, odkurzyć kijki do nordic walkingu(...)warzywa. Bataty obrać, umyć i pokroić w paski. Dodać dwie łyżki oliwy, sól, pieprz i tymianek, wymieszać. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyć frytki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C, powyżej na kratce wstawić mięso (patyki z szaszłykami ułożyłam na prostokątnym naczyniu żaroodpornym, do którego kapał sok z mięsa i warzyw). Zapiekać około 30 minut. Po tym czasie

zadanie-gotowanie
Udziec jagnięcy I 79

końcówka dochodziła do środka. Termometr wbijamy pod kątem. Tak zapakowany udziec odstawić na co najmniej dwie godziny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni. Piec aż temperatura wewnątrz osiągnie 62 stopnie. Wyjąć i odstawić na 10 minut aby mięso odpoczęło. W tym czasie temperatura wewnątrz mięsa podniesie się do 65-66 stopni. Otrzymamy mięso lekko różowe w środku. Jeżeli wolimy

królestwo garów
Udziec jagnięcy II 67

końcówka dochodziła do środka. Termometr wbijamy pod kątem. Tak zapakowany udziec odstawić na co najmniej dwie godziny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni. Piec aż temperatura wewnątrz osiągnie 62 stopnie. Wyjąć i odstawić na 10 minut aby mięso odpoczęło. W tym czasie temperatura wewnątrz mięsa podniesie się do 65-66 stopni. Otrzymamy mięso lekko różowe w środku. Jeżeli wolimy

królestwo garów