mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:49/400)

Pyszne Pałki z Kurczaka w Sosie Sojowym 237

przez około 8 minut z każdej strony do miękkości mięsa – długość smażenia zależy od wielkości płomienia. Pałki lub udka możemy również upiec w piekarniku: Blachę lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy kurczaka i zalewamy marynatą. Naczynie lub blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i pieczemy do miękkości mięsa, w międzyczasie przewracając na drugą stronę. Pałki

Uwaga Babcia Gotuje
Roladki drobiowe z papryką i rukolą 209

smażeniaDzisiaj ponownie danie z drobiu. Już od dawna miałam ochotę na jakieś danie z wykorzystaniem rukoli. Jej orzechowy aromat, doskonale komponuje się z mięsem drobiowym.Paprykę zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20 minut. Wystudzić i obrać ze skóry, oczyścić z pestek i pokroić na małe kawałki. Piersi z kurczaka pokroić

Świat Domowej Kuchni
Schab pieczony 200

wkładamy do foremki lub żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika.                                       Pieczemy 30 minut w temperaturze 190 stopni C, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 C i kolejne 40 minut. Jeśli chcemy by mięso było przypieczone(...)minut przed końcem folię rozchylić i np. włączyć termoobieg. Po wyłączeniu piekarnika mięso zostawiamy w nim jeszcze na około 10 minut, aby odpoczęło. Tak przygotowane mięso jest soczyste, można podawać na ciepło, a po wystudzeniu na drugi dzień jako wędlinę. Powstały sok z pieczenia można użyć do przygotowania sosu, lub jako wywar mięsny do zupy

Kuchcik gotuje
Nuggetsy w krakersach 240

Krakersy pokruszyć w malakserze lub włożyć krakersy do woreczka strunowego i za pomocą wałka rozkruszyć je (mój 4 letni synek za mnie rozkrusza). Odsączone mięso panierować w pokruszonych krakersach. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i kłaść nuggetsy.  Piec w 180C na złoty kolor

Amatorka kuchenna
Polędwica kebabowa 171

oraz przyprawą z dodatkiem soli. Zawinąć w folię i odstawić na noc do lodówki.Na drugi dzień naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Mięso wyjąc z folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35-40 minut, co jakiś czas podlewać powstającym sosem [ ja przełożyłam mięso do rękawa i pod koniec pieczenia rozcięłam

Moje domowe kucharzenie
domowa konserwa ze słoika 168

drzwiczki piekarnika). Na tym etapie nasza konserwa jest gotowa do tego, aby ją spożyć w przeciągu kilku następnych dni. Jeżeli mamy zamiar przechowywać mięso 2-3 miesiące, to kolejnego dnia znów pieczemy ( pasteryzujemy) słoje w piekarniku, w temperaturze 80-85 stopni przez 2 godziny

Miód i pieprz
Kurczak cytrynowy z kaszą gryczaną niepaloną 204

czosnek, chili w plasterkach i igiełki rozmarynu.  Wlewamy 100 ml bulionu.  Brytfankę przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 40  min w temp. 180°C. W połowie pieczenia odwracamy mięso, a cebulę przesuwamy do sosu jaki nam się wytworzył. Filety pieczemy już bez przykrycia do uzyskania złotawego koloru. Co jakiś czas odwracamy mięso

Moniki Smakołyki
Grillowane nogi z kurczaka z cytryną i rozmarynem 229

wymieszanie oliwy z sokiem z cytryny i przyprawami. Dokładnie nacieramy mięso marynatą i pozostawiamy wraz z nią w misce w warunkach chłodniczych na kilka, a najlepiej kilkanaście godzin. W międzyczasie kilka razy przekładamy mięso na drugą stronę, aby zawsze było dobrze przeszło składnikami marynaty. Jeżeli mięso przygotowujemy w piekarniku, najpierw obsmażamy je z obu stron, łącznie przez 5-6 minut(...)silnym ogniu na patelni grillowej, aż do zrumieniania (nie jest potrzebny dodatkowy tłuszcz). Niezwłocznie wkładamy je następnie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy bez przykrycia przez do miękkości przez około 20-25 minut. Jeśli po nakłuciu cienkim szpikulcem mięso jest miękkie i wypływa z niego przezroczysty (tj. nie krwisty płyn), znaczy to że jest gotowe. Jeśli mięso przygotowujemy

Kulinarna Pokusa
Piersi kurze z pysznym nadzieniem 127

przypieczony. Na patelnię wlać odrobinę wody i zagotować. Wymieszać i wylać wszystko do żaroodpornego naczynia. Cały smak z patelni będzie dodany do potrawy. Tak obsmażone mięso włożyć do żaroodpornego naczynia i piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 30 minut. Podawać z ziemniakami, kaszą i warzywami. Obiadek naprawdę pyszny

Kuchnia Pokoleń
Pasztet z kaczki z pistacjami 146

całość dobrze wymieszać ręką. Najlepiej sprawdzić mięso czy jest wystarczająco doprawione. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę do pasztetów wysmarować tłuszczem i umieścić w niej mięso. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 2 godziny. minut przed końcem zdjąć folię. Całkowicie ostudzić przed wyjęciem z formy i pokrojeniem ( najlepiej zostawić na noc w lodówce). 3.5.3229 Artykuł Pasztet

Cooking for Emily
Cebulowe kąski kurczaka 177

godziny do lodówki, po tym czasie kąski panierować w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych wymieszanych w równych proporcjach z bułką tartą, docisnąć dobrze panierkę do mięsa, układać na blasze wyłożonej pergaminem, piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez 40 minut aż panierka stanie się chrupiąca. Podawać ciepłe z dowolnymi dodatkami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
KARKÓWKA Z OGÓRKAMI KISZONYMI 158

naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami karkówkę, pieczarki z cebulą, pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Kwas z ogórków kiszonych wymieszać z keczupem i koncentratem i zalać mięso z dodatkami. Piec przez 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. Artykuł KARKÓWKA Z OGÓRKAMI KISZONYMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak pieczony 126

przygotowałam także kurczaka pieczonego. Przepis znajdziecie poniżej. Ja takiego kurczaka najczęściej przygotowuję na blaszce z rusztem i często na jej dno wlewam trochę wody.  Kurczak pieczony Przygotuj blachę do pieczenia, nóż i deskę do krojenia, miskę, łyżeczkę, łyżkę, papierowe ręczniki, folię spożywczą. Przygotuj składniki: 1 tuszkę sprawionego kurczaka, 2 łyżeczki soli, 1-2 łyżki mielonej czerwonej papryki(...)wszystkich stron kurczaka. Kurczaka przełóż do miski. Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Zamarynowane mięso ułóż na blasze i piecz w średnio nagrzanym piekarniku przez 60-90 minut

blog.moje-pasje.info
Skrzydełka a'la BBQ 190

nacieramy solą. Czosnek miażdżymy. Wszystkie składniki dodajemy do kurczaka i mieszamy tak aby cały był obtoczony marynatą. Odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Układamy mięso na dużej blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 30 minut w temp

Qchnia po prostu
karkówka - najprostszy sposób 164

naczyniu żaroodpornym warstwę mięsa, doprawiam solą i pieprzem. Na wierzchu układam cebulę pokrojoną w piórka i marchewkę pokrojoną w słupki. Na to kolejna warstwa mięsa, przyprawy, cebula i marchewka. Wstawiam do piekarnika i piekę około półtorej godziny w temperaturze 180 stopni

babka w formie
Filet z kurczaka ze szpinakiem i serem feta 127

otwór spięłam wykałaczką.     Na patelni   rozgrzałam pozostały olej i przełożyłam filety. Smażyłam krótko z każdej strony, żeby tylko ścięło się białko mięsa.   Piekarnik włóczyłam na 180°C. Przygotowałam rękaw do pieczenia i włożyłam do niego wszystkie filety. Zamknęłam klipsami otwory. Rękaw z filetami przeniosłam do naczynia do zapiekania i wstawiłam do piekarnika na około 30 minut

Kuchnia u Krysi
Królik pieczony - klasyka Badylarki i "Moje córki krowy" 151

dobę. W połowie "leżakowania" obrócić mięso. Wstawiając królika do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C., ponownie odwrócić mięso. Piec ok. 1,5 godziny w naczyniu żaroodpornym z pokrywką. W połowie czasu pieczenia odwrócić mięso. Na ostatni kwadrans podwyższyć temperaturę do 240 stopni. Królik jest gotowy, gdy mięso odchodzi od kości. Mięso dobrze się przechowuje w lodówce, jeśli nie zjecie(...)razu. Następnego dnia można je odgrzać w garnku z sosem z pieczenia. Tak, jak napisałam na początku, aktualnym sezonowym dodatkiem do tego królika są szparagi, np. gotowane na parze i posypane solą morską. ----- Podobne: Pieczony królik maślany Królik w piwie i miodzie Szaszłyki z królika i szparagów Ponieważ ostatnio wybrane zachodnie lektury mocno mnie rozczarowały, sięgnęłam po polską literaturę

Weekendy w domu i ogrodzie
WYTRAWNE CRUMBLE Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 122

pieprzem, dodajemy listki rozmarynu. Foremki smarujemy masłem i dodajemy mięso z cukinią. W drugiej miseczce z mąki, masła, słonecznika i parmezanu formujemy kruszonkę. Kruszonką posypujemy mięso i cukinię i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (z termoobiegiem) . Wyjmujemy i  cieszymy się niezwykłym smakiem :) SMACZNEGO

WYSPA SZCZĘSLIWA
Pałki z kurczaka z miodem. 161

wszystkie składniki na marynatę i natrzyj ją dokładnie wszystkie pałki z kurczaka. Odstaw na całą noc w chłodnym miejscu, niechaj mięso nasiąknie przyprawami. Zamarynowane mięso włóż do rękawa do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 C. Podawaj gorące z ziemniakami i surówką

Przepisy i porady kulinarne
Pieczeń z porem i jabłkiem 132

obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić drobno. Mięso włożyć do miski i wymieszać wszystko bardzo dokładnie z z pozostałymi składnikami. Mięso przełożyć do  foremki lekko uciskając i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. pieczeń z porem i jabłkiem

O kuchni z uczuciem
PIECZEŃ RZYMSKA W BOCZKU 150

wyłożony boczek wykładamy połowę mięsa mielonego, a na nie wciskamy jajka- po długości pieczeni, jedno za drugim. Na wierzch wykładamy resztę mięsa mielonego, dobrze dociskamy. Wierzch pieczeni wyrównujemy mokrą łyżką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st ok 40-50 minut. Odstawiamy do wystudzenia, chłodzimy w lodówce, dopiero potem kroimy. Na moim blogu znajdziecie prosty KONKURS Z FIRMĄ

Z Majeczką w kuchni
Suszona Wołowina 155

Następnie plastry mięsa wyłóż do suszarki (takiej jak suszymy owoce) i suszymy ok 6h co jakiś czas przekręcając. Jeżeli nie macie suszarki wyłóżcie mięso na kratkę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym i pieczemy w 70 C termoobieg ok 5-7 h. Sprawdźcie jak będą dobrze wysuszone to znaczy, że koniec suszenia :)   Smacznego

Niezły Młynek
Muffinki mięsno - ryżowe z fetą zapiekane w kokilkach. Fajna przekąska lub obiad. 176

grube prostokąty. Kokilki smaruje wewnątrz przy pomocy pędzelka olejem. Następnie do każdej kokilki przekładam połowę mięsa, na mięso układam kostkę sera feta i przykrywam reszta mięsa z pagórkiem. Muffinki piekę ok. 30 minut w piekarniku w temperaturze ok. 180 stopni z termoobiegiem. Stan upieczenia sprawdzam przy pomocy patyczka... jak w przypadku ciasta. Wierzch ma być rumiany i chrupiący, wnętrze suche

Kuchnia z widokiem na ogród
kurczak pieczony w marchewce 140

łyżeczki słodkiej papryki ostra papryka (według uznania) sól pieprz 3 ząbki czosnku Składniki marynaty wymieszać i natrzeć kurczaka. Odstawić do lodówki na na godzinę. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika. Piec w 200*C około godziny, podlewając wytapiającym się tłuszczem.. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
łopatka z rękawa 106

rozgnieciony czosnek wymieszać z olejem i mieszanką natrzeć mięso. Umieścić je w rękawie do pieczenia i odstawić do lodówki na noc. Następnego dnia rękaw z mięsem umieścić w blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec około 90 minut. Kwadrans przed zakończeniem pieczenia rozciąć worek, żeby mięsko się zarumieniło

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kaczka w pomarańczach 140

pierś, którą właśnie zrobiłam. Udka i skrzydełka osobno, a cały korpus został przeznaczony na rosół. Na moim blogu są już dwa przepisy na pierś z kaczki np kaczka na pieczonych  buraczkach (przepis)  . A teraz nowy sposób na pyszną kaczuszkę. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kaczki ze skórą 2 łyżki masła klarowanego 2 pomarańcze 3 łyżki cukru(...)klarowanego  i ułożyć piersi kacze skórą do dołu. Smażyć na średnim ogniu 4 minuty, a następnie obrócić pierś i smażyć 2 minuty. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego  posypać rozmarynem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15 minut. W tym czasie na patelnię wsypać cukier, wlać wodę i czekać aż powstanie karmel. Dodać łyżkę masła

O kuchni z uczuciem
Pieczone piersi z kaczki z jabłkami 152

posypujemy majerankiem. Na dno naczynia do pieczenia kładziemy połowę jabłek na to piersi z kaczki i kolejną warstwę jabłek. Dobrze jest aby tak przygotowane mięso marynowało się ok 1 godziny. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. ok 190 o C przez 30-40 minut. ( warto sprawdzić widelcem, czy jest dla nas odpowiednia ) Pod koniec pieczenia ( ok 10 min ) przykrywamy naczynie

Smaki Ewy
Zapiekane pulpeciki wieprzowe z ananasem i rabarbarem 132

kawałki rabarbaru. Natomiast na pulpetach układamy podsmażoną cebulę. W szklance mieszamy śmietanę, curry i sól, polewamy nią pulpety. naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Nie dolewamy wody, ponieważ owoce puszczą sok. Mięso pieczemy przez 40 minut. Podajemy z kaszą lub ryżem, wedle gustu, posypane koperkiem

Kulinarne przygody Gatity
Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem 248

mięsa, układamy suszone pomidory, grzyby z cebulką i ziołowy ser. Przykrywamy drugim płatem mięsa. Formujemy roladę (boki zakładamy do środka). Mięso posypujemy przyprawą do mięsa. Roladę szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 40 minut

VioletoweKucharzenie
490 kcal - frytki z batatów, indyk i ciecierzyca z pomidorami 151

skórki) i pokrój w grube słupki, jak na frytki. 3. W misce wymieszaj olej z przyprawami, wrzuć do tego frytki i ponownie wymieszaj. 4. Piecz około 30 minut w piekarniku. GRILLOWANY INDYK 1. Mięso dokładnie umyj, pokrój w plastry ok. 1,5 cm grubości. 2. Każdy kawałek posyp solą i pieprzem. Trzymaj   minimum 30 minut poza lodówką, powinno mieć

Powiedz dietom nie
Schab duszony z limonką 107

salaterki, dolewam ocet, wkładam mięso, zakrywam folią spożywczą i wstawiam do lodówki co najmniej na godzinę. Najlepiej zostawić na całą noc. Po tym czasie mięso przekładam do rękawa do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 1 1/2- 2 godzin. Wyjmuję i zabezpieczam przed wystygnięciem.  Na patelni rozgrzewam olej, dodaję cebulę z duszenia, podsmażam, zagęszczam mąką

Bea(u)ty kitchen
Pulled pork czyli całkiem poszarpana wieprzowina 143

Pulled pork to metoda gotowania wieprzowiny długo i namiętnie. Zwłaszcza jak pachnie w całym domu to jest bardzo namiętnie aby nie otworzyć piekarnika i zjeść chociaż kawałek. Mięso po tak długim pieczeniu jest delikatne, oddziela się na poszczególne włókna szarpane widelcem. Myślę że mięso lepiej piec nocą a ja teraz piekąc pierwszy raz chciałam mieć niejako kontrolę nad pieczeniem. Niepotrzebnie

Moje Małe Czarowanie
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 197

mięsa po upieczeniu. Następnie wszystkie boki złożyć do środka (zapobiegnie to wyciekaniu farszu) i zrolować. Obwiązać nitką lub sznurkiem. Schować do lodówki. Mocno schłodzone mięso włożyć do nagrzanego piekarnika  (180-200 stopni) i piec ( w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem) przez  ok 45-60 minut. Podawać gorące. Roladki świetnie smakują też na zimno - można je wykorzystać na różnorakie przyjęcia

Szybko Tanio Smacznie
Pieczeń z szynki wieprzowej. 102

chłodnym miejscu. Przełożyć mięso wraz z marynatą  do naczynia żaroodpornego, dodać liść laurowy, ziele angielskie i piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Czas pieczenia to około 1,5 godziny, co jakiś czas polewać mięso zalewą

O kuchni z uczuciem
Jagnięce kotleciki bez kości 174

rozgrzać pozostałą oliwę. Położyć  jagnięcinę. Smażyć, aż zbrązowieje, około 3 minut z każdej strony. Wstawić  patelnię z mięsem  do piekarnika (lub blaszkę z przełożonym na nią  mięsem ) i piec jeszcze ok  około 10 minut  - mięso średnio wysmażone.  Przełożyć kotleciki na  talerz, przykryć  i niech odpoczną

Stare Gary
Ciasteczka cytrynowo-pomarańczowe 133

włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować na około 0,5 cm i wycinać ciasteczka. Każde ciasteczko przycisnąć oprószonym mąką tłuczkiem do mięsa, aby powstała ładna kratka lub paski. Piec w piekarniku nagrzanym do 175-180’C przez około 10 minut. Smacznego

Oryginalny smak