mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:46/400)

Schab domowy pieczony 161

wybieram to drugie. Wtedy wiem co jem i czym karmie moją rodzinę. Oczywiście nie zawsze mamy czas na domowe pieczenie, ale przynajmniej starajmy się. Polecam dzisiaj schab pieczony, który można jeść na gorąco i później na zimno do kanapek. Miękki, jednak się nie kruszy. Polecam.SKŁADNIKI1,5- 2 kg. schabu bez kości po łyżce ziół  typu: majeranek(...)marynaty i chwilę obsmażamy  na gorącym tłuszczu. Do miski, w której mieliśmy marynatę wsypujemy  papryką i część wyciśniętego czosnku. Obtaczamy jeszcze raz mięso i wkładamy do  piekarnika nagrzanego, do 200 stopni. Pieczemy ok. 30 min w takiej temperaturze. Następne 30 min w 180 stopniach. Po tym czasie posypujemy pieczeń resztą czosnku i pieczemy jeszcze

W kuchennym oknie Ewy
Pieczone pałki z kurczaka 177

rozprowadzić marynatę i dobrze wmasować w mięso. Miskę zakryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.* Następnego dnia nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, układamy pałki na blaszce i pieczemy ok. 50-60 minut.  Smacznego.  * Marynuje mięso zawsze wieczorem - koło 20-21 i piekę mięso w porze obiadowej - przez ten czas mięso idealnie się zamarynuje

Plate of Joy
Pieczone udo z indyka babci Basi 118

NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Polecam pieczone udo z indyka , smaczne i dietetyczne . SKŁADNIKI : ok. 1 kg udo z indyka, vegeta, przyprawa do pieczonego kurczaka Kotanyi , czosnek granulowany, słodka papryka w proszku, 1/2 kostki mięsnej Winiary, lub kostka rosołowa. 1 szklanka wody. opcjonalnie(...)żaroodpornego, wlać wodę(obok mięsa) i wkruszyć pól kostki mięsnej lub rosołowej. 3. Naczynie przykryć i włożyć do zimnego piekarnika. Piec w temp. 190-200 st C. przez 1 godzinę . Po tym czasie zdjąć przykrycie i piec kolejną godzinę odkryte mięso, polewając je dość często powstałym sosem. 4. Po upieczeniu podawać gorące. Udko znakomicie smakuje też na zimno. 5. Powstały

Pysznosci Babci Basi
Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami i papryką. Szybkie danie 2w1 z piekarnika. 252

Dziś zapraszam na bardzo szybkie, bardzo smaczne danie obiadowe. Piersi z kurczaka pieczone  z ziemniakami i papryką. Polecam :) Składniki - 3 filety z piersi z kurczaka - 1-1,5 kg ziemniaków - 2 mniejsze kolorowe papryki - sól, domowa wegeta , czosnek mielony, papryka czerwona mielona, majeranek, - 3-4 łyżki oleju Wykonanie Ziemniaki obieram, dokładnie myję, osuszam papierowym ręczniczkiem i kroję(...)dokładnie każdy kawałek w niej obtaczam. Tak przygotowane piersi układam na blaszce pomiędzy ziemniakami i papryką. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 40-45 minut w 170 stopniach z termoobiegiem. Kiedy ziemniaki są chrupiace, a mięso zarumienione, ale jeszcze soczyste potrawa jest gotowa. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Piersi kurczaka- pieczone w chipsach 24826

podobny do Zingera. Dodatkowo- kalorie których nie zaoszczędzimy na chipsowej panierce, zaoszczędzimy pieczeniem bez tłuszczu. Nastawcie piekarnik na 180⁰C i naszykujcie sobie blaszkę z rusztem lub papier do pieczenia. Kurczaka umyjcie, osuszcie i pozbawcie błonek, żyłek, tłuszczyków. Lekko rozbijcie piersi tłuczkiem do mięsa (wygodnie to zrobić przez folię spożywczą- ściana i ubranie zostaną czyste). Pamiętajcie, żeby koniecznie sparzyć później(...)grube i sztywne. Spróbujcie dociskać mocno i ile się da.   Po opanierowaniu kurczaka układamy na ruszcie, w środkowej części piekarnika, ustawiamy zegar na 25 minut. Ostatnie 5 minut pieczemy z termoobiegiem. Chipsy staną się ultrachrupiące, a mięso w środku zostanie soczyste. Jak na szybki obiad przystało i sałatka będzie błyskawiczna. Przyznaję- jestem fanką gotowych mieszanek sałat. Szczególnie kiedy się

Karo in the Kitchen
"Spaghetti" z dyni makaronowej z klopsami ze słonecznikiem i płatkami owsianymi 94

ciepłą kolację. Nie ma tu ziemniaków, makaronu, ryżu, tak więc danie śmiało uznać można za dietetyczne ;-) Mimo braku "typowej" porcji węglowodanów, danie jest bardzo syte dzięki obecności mięsa. Zapraszam do wykonania! :-) SKŁADNIKI: "Spaghetti" - 1 dynia makaronowa - olej słonecznikowy - trochę wody Klopsy - 500 gram mielonej wieprzowiny - 2 małe cebule - 4 ząbki czosnku - garść słonecznika - 1/2 szklanki płatków owsianych - 2 jajka - przyprawy(...)pół, wyciągam pestki, układam na blaszce płaskimi częściami do dołu, wlewam ok. 1 cm wody. Umieszczam w piekarniku rozgrzanym do ok. 200'C (termoobieg). Piekę ok. 45 minut.  Przygotowuję klopsy: Drobno kroję cebulę i czosnek. Łączę z mielonym mięsem, dodaję jaja, słonecznik, płatki owsiane i przyprawy. Formuję klopsy wielkości piłeczki ping-pongowej. Umieszczam na blaszce i układam w piekarniku

Wielopokoleniowo
Burgery z miodowym pulled pork 187

się z tym rodzajem piwa. Domyślam się, że niektórych może przerazić czas przygotowania potrawy (kilka godzin marynowania i 8 godzin pieczenia mięsa) ale tak naprawdę wystarczy zagnieść bułki i natrzeć marynatą mięso. Nic łatwiejszego a resztę zrobi za Was piekarnik ;) Do dzieła!1 kg łopatki wieprzowejmarynata:4 kopiaste łyżki miodu lipowego1 łyżka sosu z octem balsamicznym2 łyżki powidła śliwkowego2 łyżki(...)kapusta i szczypiorekSkładniki na marynatę mieszamy ze sobą.Umyte mięso przekładamy do miski i dokładnie nacieramy powstałą mieszankąSzczelnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny ( tym razem marynowałam mięso ponad 20 godzin).Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego (takiego z przykrywką), polewamy resztą marynaty, przykrywamy i pieczemy w 90 stopniach przez 8 godzin. W między czasie

Mienta blog
I... Indyk z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym. 333

Każdy ma czasem dłuższą bądź krótszą fazę na jakieś warzywo, mięso czy... deser. U mnie ostatnio nie może zabraknąć suszonych pomidorów i sera pleśniowego. Dziś proponuję Wam aromatyczną, bazyliową pierś z indyka z właśnie tymi dodatkami.Składniki:2 x pierś z indyka4 pomidory suszone6 kostek sera pleśniowego (resztę użyłam do sałatki)1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, bazylia, oregano(...)Mieszamy i zostawiamy w marynacie na ok. 30minut.Nagrzewamy piekarnik do 180'C.Mięso przekładamy na papier do pieczenia i pieczemy przez 17 minut.W tym czasie robimy salsę: do miski wrzucamy opłukane pod letnią wodą i pokrojone w kostkę pomidory oraz ser. Mieszamy. Gdy czas pieczenia dobiegnie końca, układamy salsę na mięso i pieczemy kolejne 5 minut w temp

Kitchens Alphabet
Kąski z kurczaka 214

Bardzo smaczne kawałeczki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. Pieczone w piekarniku, więc bez dodatkowego tłuszczu. Idealne na przekąskę, ciepłą kolację, spotkania w gronie przyjaciół. Podawać z salsami warzywnymi lub domowymi dipami. 2 filety z kurczaka 1 jajko płatki kukurydziane MARYNATA: 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka(...)nich każdy kawałek kurczaka. Układać na blachę jeden przy drugim tak, aby się nie dotykały. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 20min. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego :)   Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Przystawki Tagged: filet z kurczaka , płatki śniadaniowe

https:KKuchniaMniam
Naleśniki - krokiety z mięsem 124

całości. Ja wolę pokroić, wtedy szybciej się upiecze.Przyprawami z olejem nacieramy mięso i odstawiamy na trochę (przynajmniej pół godziny), żeby się przegryzło. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni w odkrytym naczyniu. Jak zacznie się rumienić, wtedy wyjmujemy z piecyka i dodajemy wątróbkę, którą mieszamy z pieczonym mięsem. Przykrywamy i wstawiamy do piecyka z powrotem. Wszystko pieczemy do miękkości

Codzienna kuchnia niecodzienna
PIERSI Z GĘSI Z JABŁKAMI I CYDREM 136

posypać majerankiem, dodać pokrojone w ósemki jabłka i całość polać cydrem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 20 - 25 minut. Po upieczeniu mięso wyciągnąć i pozostawić na kilka minut żeby "odpoczęło". Kroić w plastry i podawać z jabłkami. Osobiście lubię, podawać je z pieczonymi ziemniakami

Kuchnia w opałach
Szynka wieprzowa z siatki faszerowana jabłkami 167

Szynka pieczona z piekarnika - nie trzeba się wiele napracować, by podać na obiad kawałek pysznego pieczystego. Mięso robi się samo, a podać możesz na ciepło lub na zimno, jako wędlinę do kanapek. Jako urozmaicenie proponuję naszpikowanie mięsa farszem jabłkowo- cebulowym. Doda pieczeni miłego, bardzo smacznego aromatu. Mięso z nadzieniem możesz zawiązać sznurkiem kuchennym lub dużo łatwiej - po prostu(...)Jedna osoba trzyma przyciętą rozciągniętą siatkę, druga fiksuje w niej pieczeń. Pod siatkę włóż listki szałwi. Mięso ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej bulionem. Ułóż resztę jabłek. Przykryj naczynie pokrywką i piecz w 180`C około 1,5 godziny. Polewaj od czasu do czasu ciepłym bulionem. Wyjmij z piekarnika i odstaw na 15 minut przed pokrojeniem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak pieczony z cytryną i rozmarynem oraz duszona marchewka 217

absorbował. Wystarczy zajrzeć do niego co 30 minut i polać sokami wypływającymi z mięsa. Właściwie obiad zrobi się sam ;).Tym razem do kurczaka podałam duszoną marchewkę i purée ziemniaczane, ale równie dobrze będzie smakował z pieczonym ziemniakami i mizerią albo Waszą ulubioną sałatką. Polecam! Kurczak pieczony z cytryną i rozmarynem oraz marchewka duszona Składniki na 4 duże porcje(...)natrzeć kurczaka z każdej strony (również od wewnątrz). Do środka kurczaka włożyć obydwie połówki cytryny.Kurę umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC. Piec przez ok. 90 minut, co 30 min. polewając mięso sokami, które z niego wypływają. Można je też odwracać w trakcie pieczenia, nie jest to jednak konieczne.Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć

Obiad za dychę
Kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo-szpinakowym 139

naciąć tak aby zrobić kieszonkę w środku. Oprószyć solą, pieprzem . Do każdej kieszonki nałożyć usmażony szpinak i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić całość olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż mięso będzie upieczone. Pozostałą część szpinaku która nam została ponownie zagrzać na patelni. Dodać śmietanę i doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Chwilę smażyć. Mięso podawać

O kuchni z uczuciem