Papryka faszerowana i zapiekana

Papryka faszerowana i zapiekana

Papryka faszerowana i zapiekana

Na targu kupiłam małe kolorowe papryki idealne do nadziewania. Papryka faszerowana to takie jedno z moich ulubionych dań. Farsz z mięsa i ryżu do tego wszystko zapieczone w papryce, polane pomidorowym sosem. Cóż można chcieć lepszego. Składniki 12 szt mniejszych papryk (czerwone, zielone i żółte) 500 g  mięsa mielonego 200 g ryżu 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 2 puszki pomidorów 1,2 szklanki wody 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii słodka papryka sól pieprz   Wykonanie: P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mięso, ryż, mielone, papryka faszerowana, mięso mielone, zupa pomidorowa, sosy, cebula, sos pomidorowy, warzywa, sos do ryżu, mięsa pieczone, sos do mielonego , ryż z warzywami, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, mielone z warzywami, dania na gorąco

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.