PIERŚ KACZKI Z KARMELIZOWANĄ DYNIĄ I JABŁKIEM
PIERŚ KACZKI Z KARMELIZOWANĄ DYNIĄ I JABŁKIEM
Przepis na : obiad
Upieczone w ten sposób piersi są soczyste, aromatyczne i pyszne. Sekretem jest wcześniejsze zamarynowanie ich w sosie sojowym, czosnku i imbirze, a także długie i powolne smażenie od strony ponacinanej "w kratkę" skórki, a następnie krótkie podsmażenie na drugiej stronie. Dzięki temu podczas pieczenia soki nie wydostaną się na zewnątrz i kaczka będzie nieprzesuszona. Zanim pokroicie upieczone w ten sposób piersi, koniecznie dajcie im odpocząć około 5 minut. Karmelizowana dynia i jabłka to idealny... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu cool and minty
Warto przeczytać

Dieta jabłkowa
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...
Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
COOL AND MINTY
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, dynia, piersi, pierś, kaczki, imbir, sosy, marynaty, mięso, piersi z kaczki, obiad, pierś w marynacie, mięsa pieczone, dynia pieczona, jabłka pieczone, drugie danie, bez pieczenia, dania bez mięsa, dania na gorąco
Inne przepisy z cool and minty
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję