mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:89/400)

Gołąbki 139

Gołąbki 2016-04-08 13:15:32 Ilość porcji: 14 Klasyka polskiej kuchni – tradycyjne gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, zawinięte w liście kapusty i polane sosem pomidorowym. Można spotkać także gołąbki z kapusty włoskiej, pieczone w piekarniku, gotowane bez sosu, czy oszukane. Gołąbki to danie, które niewątpliwie wszyscy chętnie zajadają. Jednak nie każdy chętnie je robi, gdyż(...)przepis Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 2 hr Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 2 hr Składniki 700 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g ryżu 1 duża główka kapusty 2 jajka czarny pieprz sól Sos pomidorowy 3 litry bulionu mięsnego 200 g koncentratu pomidorowego 30% 5 listków laurowych 5 ziaren

Wędrówki po kuchni
Obiad za 10 złotych - Wołowe hamburgery w bułce pełnoziarnistej w sosie z miodem i musztardą francuską. 227

wyniesie 8,95zł Kosz potrzebnych zakupów, z których wszystkie produkty będą do wykorzystania wyniesie 30,94zł. Nie liczę 350 gram mięsa, z którego można zrobić jeszcze wiele. Przygotowanie kotletów. Mięso mielone łączymy z jajkiem i drobno posiekaną cebulą. Dodajemy soli i pieprzu i zgnieciony ząbek czosnku. Wyrabiamy chwilę, kształtujemy na kotlet i grillujemy przez około 5 minut z każdej strony(...)łyżeczkę musztardy francuskiej, miodu oraz łyżkę majonezu. Gotowe. Na połówkę bułki wykładamy ser, na drugiej umieszczamy kotlet i zapiekamy w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 180 stopni termoobieg. Po wyciągnięciu z pieca na połówkę bułki z serem wykładamy mięso, polewamy sosem, przykrywamy sałatą i pomidorem, znowu polewamy sosem i zamykamy. Gotowe, zdrowe i przepyszne

BaRepas
Świąteczna pieczeń schabowa 292

soczyste. Do tego sos z grzybową nutą oraz z dodatkiem wędzonej śliwki- MNIAM! :)A zapach podczas pieczenia, po prostu bomba !:)Mięso warto upiec dzień wcześniej, według mnie jest jeszcze smaczniejsze niż pierwszego dnia. Łatwiej też jest na zimno pokroić roladę i podgrzać w piekarniku. Składniki:Schab:600g-1000g schabusól, pieprz, papryka słodka3 ząbki czosnkułyżka musztardyłyżka olejurozmaryn200g wędzonego boczku w plasterkachFarsz(...)200g suszonej żurawiny 80g suszonych grzybów150g wędzonego boczku3 łyżki posiekanej natki pietruszki2 łyżki bułki tartejpieprzDodatkowo:200g pieczarekpieprz, sólkilka wędzonych śliwekłyżka śmietany 18% Dzień przed pieczeniem mięso rozcinamy na pół, ale nie do końca, tak aby dało się je później zawinąć w roladę. Rozbijamy lekko, nacieramy przyprawami, musztardą i olejem. Dodajemy pokrojone ząbki czosnku.Wstawiamy na noc do lodówki.Grzyby zalewamy wrzątkiem

Czerwona Porzeczka
Schab z mozzarellą oliwkami i pomidorem pieczony w mleku kokosowym 143

plastry pomidorów. Zwiń w roladki i podsmaż na oleju z wszystkich stron na brązowo. Włącz piekarnik na 200 ° C termo obieg i piecz roladki zanurzone w mleku kokosowym wymieszanym z curry tak do mniej niż do połowy. Po 15 minutach odwróć mięso i piecz kolejne 15 -20 aż się podrumienią. Sos kokosowy możesz zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w połowie

Pasje Jolki
Kaczka nadziewana farszem z borowików 190

duże kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Obydwa składniki wrzucić na rozgrzany olej i smażyć do czasu zeszklenia się cebuli. Zdjąć z ognia, wystudzić. Przełożyć do miski, dodać mięso mielone, jajko, bułkę tartą, przyprawić i wymieszać. Kaczkę wypełnić farszem  i dokładnie spiąć wykałaczkami lub zszyć nicią. Przełożyć do dużego żaroodpornego naczynia piersią do dołu. Przygotować warzywa. Obrać, umyć(...)czosnek ułożyć po bokach kaczki, dodać ziele angielskie, liść laurowy i podlać bulionem. Wstawić do nagrzanego do 180 – 190 stopni piekarnika i piec około 2 godzin, odwracając kaczkę co jakiś czas. Kaczka jest gotowa, gdy skóra jest przyrumieniona a mięso łatwo odchodzi od kości.  Smacznego

Nie tylko w kuchni
Rolada drobiowo - wieprzowa na zimno 337

korzystam z jej pomysłów. Tym razem pieczona rolada do chleba. Mięsa miałam takie same, nieco zmieniłam proporcje przypraw, ale niewiele. Warto upiec taką roladę, pracy przy niej mało, a efekt na prawdę świetny. Kroiła się znakomicie na cieniutkie plasterki - kapitalna wędlina, polecam, a Danusi dziękuję za przepis !składniki ( na 1 kg mięsa)ok 1100 g udek drobiowych - po oczyszczeniu(...)błyszczącą stroną do góry i posmarować olejem. Na folię przenieść mięso wstępnie uformowane w roladę. Zawinąć szczelnie i dośc ściśle  w folię, a następnie tak owiniętą roladę zawinąć w drugi kawałek folii. Piekarnik nagrzać do 180 st. C z termoobiegiem, roladę położyć na blaszce z piekarnika i piec ok 50 -55 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do ostudzenia

Stare Gary
Pieczona karkówka – na zimno do kanapek i nie tylko 155

czasu do czasu robię takie mięsa na zimno do kanapek, wówczas wiem co w nich jest i co je moja rodzina. Mój syn zawsze mówił, że to jego ulubiona potrawa, a tak naprawdę wszyscy w mojej rodzinie bardzo lubią karkówkę w takiej formie. Składniki: 1 cała karkówka ( nie ma co robić mniej ) OK. 50 ml oleju 1 łyżeczka vegety(...)Przygotowaną mieszanką nacieramy z obu stron karkówkę. Pozostawiamy do zamarynowania. Najlepiej na kilka godzin. Po upływie tego czasu pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C  w zależności od wagi 1kg = 1 godzina. Podczas pieczenia obracamy karkówkę. Gdy mięso będzie z każdej strony zarumienione przykrywamy folią aluminiową aby nie wyschło. I pieczemy przykryte folią. Na ciepło może być daniem

Smaki Ewy
Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona 355

zakonserwowana i możemy ją śmiało piec już po 5 dniach. Szynkę już po zapeklowaniu płuczemy pod bieżącą wodą z przypraw i peklosoli. Wkładamy ją do specjalnego rękawa masarskiego, który nada jej odpowiednią formę lub ciasno obwiązujemy bawełnianym, białym sznurkiem. Takie ściśnięcie stworzy zgrabną, elegancką a przede wszystkim łatwą i wygodną do pokrojenia wędlinę. Mięso samo w sobie nie jest(...)gorące powietrze musi mieć którędy się wydostać żeby nie rozsadziło rękawa. Szynkę wstawiamy do rozgrzanego na 200⁰C piekarnika i na środkowej półce pieczemy ją w tej temperaturze 30minut. Zmniejszamy temperaturę do 150⁰C i pieczemy szynkę jeszcze 1,30h. Mięso w tym czasie powinno osiągnąć w środku temperaturę 75-80⁰C. Jeśli Wasza szynka ma powyżej 1,5kg – pieczcie

Karo in the Kitchen
Hamburgery z kotletem indyczym i piklami 126

roztrzepane z mlekiem - sezam Kotlety: - mięso mielone indycze - drobno posiekana cebula - jajko - czerstwa bułka - mleko - sól, czarny pieprz mielony - majeranek - ewentualnie bułka tarta   dodatki: - musztarda, majonez, ketchup - pomidor - sałata - cebula - konserwowe ogórki (u mnie pikle z ogórków ) Forma:  blacha od piekarnika   Przygotowanie: Bułki przygotowuję według przepisu. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 15 minut

Kuchnia co dnia
Kebab z kurczaka w wersji domowej 169

pozostawiamy na około 15 – 20 minut, by lekko wyrosły. Następnie bułki wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 15 – 20 minut. Filet z kurczaka kroimy w podłużne paski i smaży na oleju bez przypraw, do czasu gdy mięso zmięknie (około 5 – 7 minut), następnie dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze około 2 minuty, po czym zdejmujemy z ognia

Smakowy Raj
Kacze udka, aromatyczne z majerankiem i czosnkiem. Soczyste z patelni. 164

Kaczkę, czy kacze udka zawsze piekłam w piekarniku. Ale ostatnio zakupiłam tylko cztery sztuki udek, więc uznałam, że przygotuję je na patelni. I był to bardzo

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczony schab z czosnkiem i ziołami. 121

odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnie schab przełożyć do formy żaroodpornej i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180C i piec ok. 1,5 godz. Im większy kawałek schabu tym dłużej go pieczemy. Podczas pieczenia co jakiś czas polewamy mięso powstałym sosem. Jeśli natomiast sos nam wyparował wtedy mięso podlewamy  ciepłą wodą. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Żeberka w sosie barbecue 189

ostawiamy na 12 godzin, a najlepiej na całą noc. Mięso wyjmujemy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na początku pieczenia naczynie najlepiej przykryć i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut. Po tym czasie możemy zdjąć przykrycie. Żeberka smarujemy pozostałym sosem BBQ i wstawiamy ponownie do piekarnika na kolejne 30 minut. W trakcie pieczenia najlepiej co jakiś

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Faszerowana papryka wg Aleex 149

potrawki i inne tradycyjne dania tym razem sobie odpuściłam. Zrobiłam dla nas paprykę faszerowaną mięsem – bardzo pożywną i bardzo, bardzo smaczną. Nadzienie jest tradycyjne, ale daje mnóstwo możliwości do wprowadzania modyfikacji. Możecie je zmieniać dowolnie – tak, jak Wam się podoba. Natomiast papryka pieczona w piekarniku jest soczysta, jędrna, ale nie za twarda, taka w sam raz. W mojej kuchni

W mojej kuchni