mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:27/400)

Zraziki z łopatki, faszerowane boczkiem i jabłkiem 157

żeby docisnąć mięso do farszu i nadać mu ładny kształt . Zrazy obsmażamy na smalcu z obu stron , żeby porządnie się zrumieniły , dzięki temu sos nabierze smaku . Następnie dodajemy pokrojone w kawałki jabłka ( ja dodaję ze skórką ) , cebule , czosnek , miód , majeranek , sól , pieprz i cydr . Nie mieszamy , przykrywamy szczelnie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 C . Pieczemy około

Ogrodnik w podróży
Pieczony Boczek w Piwie 88

leciutko oprószamy solą, dosłownie tyci tyci. Kawał zrólowanego tudzież zawiniętego mięsa smarujemy musztardą, miodem, masełkiem i opsypujemy pozostałymi przyprawami. Mięsko bo brytwanki i tam leżakuje sobie całą noc. Proces pieczenia. - 200 --> 180 --> 150 stopni / góra i dół --> termoobieg 2,5 godziny. 1. Brytfankę umieszczamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni z opcją góra i dół(...)godziny. Pieczemy w brytfannie pod przykryciem - wtedy cały tłuszcz nam się zbiera. 2. Po upływie tego czasu, wyjmujemy brytfannę z mięsem z piekarnika i zdejmujemy pokrywę. Mięso oblewamy 400 ml piwa. Temp zmniejszamy do 150 i pieczemy z opcją góra i dół przez 45 minut, tak aby piwo nam wyparowało, jednocześnie co jakiś czas mięsko obracamy i polewamy tłuszczem

ClauditteMissCooking
Stek na aromatycznych grilowanych warzywach w towarzystwie ciabaty 164

rozmaryn i układam obok czosnek i szalotkę- smażę 1 minutę dokładam masło i smażę kolejną minutę polewając ja masłem- ja wyznaję zasadę, że na 1 cm wysokości  mięsa 1 minuta pieczenia (lubię wysmażenie medium)- po tym czasie układam na patelni paprykę, pomidorki, czosnek, szalotkę- oraz pod wołowinę kładę kawałek chleba, aby mięso się dalej nie smażyło, ale  doszło(...)piekarniku- dzięki grilowaniu czosnku i szalotki pozbędziemy się intensywności i nadamy im cudownego aromatu i konsystencji- piekę mięso 5 minut po tym czasie wyciągam mięso na 5 minut  i odkładam, aby sobie odpoczęło- a patelnie wraz z warzywami wkładam dalej do piekarnika, aby warzywa zmiękły- tak gotowe elementy składam w całość- mięso solę i pieprzę  - na talerzu układam

Basia w kuchni
Kurczak w miodzie 100

modyfikować w zależności od upodobań) i ścieramy odrobinę gałki muszkatołowej.  Kiedy masło i miód będą już płynne polewamy takim sosem kurczaka.  Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.  Pieczemy, aż mięso będzie zrumienione i miękkie.  Podajemy z ryżem

Sto kolorów kuchni
Schab z białą kiełbasą podany na sałatce z fiołków 190

krótko obsmażamy mięso z każdej strony by zamknąć pory mięsa. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelnię po smażeniu wlewamy odrobinę wody, zagotowujemy i polewamy tym mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C., pieczemy około godziny pod przykryciem. zasada jest jedna na 1 kg mięsa pieczemy go 1 h. Po upieczeniu odstawiamy mięso na 10 - 15  minut

Bon Appetit Małgorzaty
Filety z kurczaka w śliwkowo-miodowej glazurze 301

Piersi z kurczaka wyjmujemy z woreczka (marynatę zachowujemy), umieszczamy w małym naczyniu żaroodpornym, polewamy 2 łyżkami marynaty i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut, w między czasie polewamy mięso pozostałą marynatą 2-3 razy.4. Mięso wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 7 minut, żeby "odetchnęło". W między czasie marynatę wlewamy do garnuszka i mocno redukujemy. Polewamy z powrotem mięso

My Culinary Art
Filety z kurczaka w śliwkowo-miodowej glazurze 408

Piersi z kurczaka wyjmujemy z woreczka (marynatę zachowujemy), umieszczamy w małym naczyniu żaroodpornym, polewamy 2 łyżkami marynaty i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut, w między czasie polewamy mięso pozostałą marynatą 2-3 razy.4. Mięso wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 7 minut, żeby "odetchnęło". W między czasie marynatę wlewamy do garnuszka i mocno redukujemy. Polewamy z powrotem mięso

My Culinary Art
Ale pasztet! 244

czarny sól 4-5 łyżek bułki tartej Konfitura: 240 gramów konfitury śliwkowej 2,5 łyżeczki żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody Wykonanie: Wykorzystujemy mięso pozostałe z rosołu lub gotujemy wywar mięsno - warzywny (rosół). Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy z wywaru, odstawiamy do wystygnięcia. Wątróbkę drobiową myjemy, oczyszczamy z błon. Obtaczamy w mące i smażymy na oliwie, aż się zarumieni(...)chmurka - radzę wyrabiać mięso rękami.  Formę wykładamy pergaminem, wzdłuż i w poprzek. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, program góra/dół. Mięso przekładamy do formy. Każda Mama i Babcia poradzą, aby stukać formą kilkukrotnie w stół, aby pozbyć się z mięsa powietrza.  Pieczemy pasztet 70 minut.  Następnie wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do wystygnięcia.  Na końcu

Garniec Magalie
Zrazy wieprzowe z ogórkiem kiszonym zapiekane z warzywami 117

posypujemy ziołami prowansalskimi Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki lub paski. U mnie i plasterki i paski:) Chwilę podgotowujemy i przekładamy do naczynia Podgrzewamy piekarnik do 200 st. C i pieczemy mięso przez ok. 20 minut. Nastęnie zmniejszamy temperaturę do 180 st. C, skrapiamy wszystko z wierzchu odrobiną oleju i pieczemy przez kolejne 20 minut Podajemy:) Na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Żeberka w sosie słodko – pikantnym 170

garnka. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Mięso przełożyłam do naczynia żaroodpornego, zalałam sosem, przykryłam srebrną folią i wstawiłam do piekarnika na 45 minut. 15 minut przed końcem pieczenia poodwracałam żeberka na drugą stronę i ponownie wstawiłam do pieczenia. Sprawdziłam czy mięso jest miękkie.  Żeberka wymagały dopieczenia, więc wstawiłam je do piekarnika jeszcze na 15 minut, tym razem

Kuchnia u Krysi
Szaszłyki drobiowe z ananasem 171

całą noc). Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Ananasa obieramy i kroimy w grubsze plastry, następnie w kostkę. Nadziewamy na patyczki, naprzemiennie z zamarynowanym mięsem drobiowym. Pieczemy na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 190° C  przez ok. 30 minut. W połowie tego czasu szaszłyki obracamy.Słowo szaszłyk wywodzi się z kultury tatarskiej i oznacza „coś na rożnie”. Najpopularniejsza

mojewypiekiinietylko
Pikantny gulasz wieprzowo-anansowy 115

efekcie mamy pyszne mięso, fajny sos z ciekawym dodatkiem w postaci ananasa. Jednak ostrzegam danie jest naprawdę pikantne!:) Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 30 minut +  2 godz pieczenia Składniki: 8 płatów karkówki 500ml bulionu 350g ananasa Ok. 50g brązowego cukru 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 papryczki chili 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu sojowego Pęczek natki pietruszki(...)wszystko razem dokładnie się wymiesza dokładamy ponownie mięso i ananasa pokrojonego na kawałki. Trzymamy na ogniu do momentu wrzenia, przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni. Pieczemy około 2 godzin aż mięso będzie miękkie, ale nie będzie się rozpadać. Wówczas wyciągamy i odstawiamy na 5 minut. Nakładamy na talerze i obsypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego :)   Do przygotowania

Kolizje Smaków
Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami 125

chleby, różne rodzaje ciasta, mięsa i zapiekanki, oraz oczywiście pizzę. Piekarnik spisuje się doskonale i  z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. Oto cechy, które go charakteryzują: kształt  HomeMade , co oznacza, że piekarnik posiada zaokrąglony kształt, co pozwala gorącemu powietrzu swobodnie się poruszać. Posiada on wszystkie cechy pieczenia w piecu opalanym drewnem SilverMatte ,  czyli

Kulinarne przygody Gatity
kaczka z wiśniami, na nalewce pieczona 131

wiśni, polewamy  kieliszkiem nalewki i przykrywamy brytfankę, piekąc przez kolejne 60 minut. W tym czasie jeszcze dwu, trzykrotnie zaglądamy do brytfanki,   oblewając mięso ptaka sosem  z  pieczenia. Po godzinie wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim kaczkę jeszcze na 20 minut. Następnie kaczkę wyjmujemy z piekarnika, wykładamy  na półmisek, kroimy i podajemy razem z owocami wiśni

Miód i pieprz
Goleń wołowaz czerwonym winem w garnku rzymskim 173

kością) 1/2 łyżeczki pieprzu sól oliwa z oliwek do pieczenia: 2 cebule - 120 g główka  czosnku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 liści szałwii 2 gałązki rozmarynu 2 gałązki tymianku 1/2 szklanki czerwonego wina 1/2 szklanki bulionu wołowego łyżka masła śmietana  tłuszcz do smażenia  przygotowanie Mięso umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć. Obsmażyć ze wszystkich stron(...)oliwie, posypać kminem.   Garnek rzymski namoczyć przez ok 30 minut. Włożyć do niego pokrojoną w piórka cebulę, na niej ząbki czosnku, obsmażone mięso, zioła, podlać winem i bulionem i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 2 godziny od chwili gdy piekarnik nagrzeje  się  do 200 st. C. Po upieczeniu mięso wyjąć z sosu,  sos przetrzeć przez sito

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania