mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:34/400)

Kurczak pieczony na 40 ząbkach czosnku 119

Był już kurczak pieczony na soli na blogu, teraz pora na kurczaka pieczonego na 40 ząbkach czosnku. Składniki: 1 kurczak opłukany od środka i osuszony 4 łyżki oliwy 40 nieobranych ząbków czosnku opakowanie suszonego tymianku 2 gałązki świeżej natki pietruszki 1 listek laurowy sól i pieprz 200 ml wywaru z warzyw lub gorącej wody Przygotowanie: zwiąż razem nogi(...)żaroodporne, włóż do niego rękaw do pieczenia, na dnie rękawa połóż pietruszkę, na to posyp tymianek, a następnie połóż na wierzchu ząbki czosnku kurczaka włóż do rękawa cycuszkami do góry, natrzyj solą i pieprzem na wierzchu i zawiąż rękaw piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny ( 1 kg mięsa = 1 godzina pieczenia) po tym czasie wyjmij

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
PAŁKI Z KURCZAKA Z ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKĄ PIECZONE W RĘKAWIE 204

Pogoda za oknem typowo jesienna i chyba dopadło mnie jesienne lenistwo, więc wczoraj obiad, który piekł się praktycznie sam. Wystarczyło mięso i warzywa umieścić w rękawie i wstawić do piekarnika :) Mięso wyszło kruche i soczyste a warzywa przepyszne :) Polecam :) Składniki: * 7 ziemniaków * 2-3 większe marchewki * 6-7 pałek z kurczaka * oliwa z oliwek * ulubione przyprawy i zioła * sól(...)między czasie ziemniaki obrać ze skóry, pokroić na mniejsze, równe kawałki, tak samo marchewkę. Posypać solą i przyprawami, wymieszać. W rękawie umieścić mięso i warzywa. Szczelnie zamknąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C i piec około godziny. Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze około 20 minut ( do momentu aż warzywa będą miękkie

Zrób to smacznie
Kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa 203

też wołowiny – ja użyłam naszej polskiej wieprzowiny. Ważne w tym przypadku jest porządne doprawienie mięsa, należy też pamiętać, że nie dodaje się  do mięsa jajek. Kofty nadziewa się na patyki do szaszłyków, grilluje lub piecze w piekarniku. Ja polecam Wam przygotować grillowane aromatyczne kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa z pietruszką, oregano, czerwoną cebulą, czosnkiem, tłuczoną w moździerzu kolendrą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karkówka pieczona z czosnkiem 473

lodówki. Po tym czasie karkówkę posypać na wierzchu przyprawą Kamis i przełożyć do woreczka do pieczenia. Skropić odrobinką oleju, zamknąć woreczek i mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 2 godzin. Mięsko będzie dobrze się kroiło po schłodzeniu

Monia miesza i gotuje
Policzki wołowe w winie 241

marchew i odcedzone z marynaty zioła i przyprawy  i owoce. Przykryć i wstawić do piekarnika na 3 i1/2 godziny. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest już gotowe - nakłuć wykałaczką, jeśli wejdzie z łatwością  to znaczy ,że mięso jest gotowe. Jeśli nie - piec kolejne 30 minut. Wyjąć z piekarnika, wyłowić z sosu kawałki pomarańczy i tymianek. Wyjąć delikatnie

Stare Gary
Indyk po brazylijsku 214

Wigilię polskie stoły uginają się od pierogów, karpia czy też kapusty z grochem. W Brazylii zaś stoły uginają się pod ciężarem przede wszystkim pieczonego indyka. W brazylijskich domach w ten dzień nie może go zabraknąć. U nas go zabrakło gdyż w tym roku to nie Brasileiro królował w kuchni lecz Ukochana Teściowa. Dlatego też i post spóźniony. Tę piękne(...)mieliśmy pokrywki do naszego naczynia żaroodpornego, więc przykryliśmy je folią aluminiową i wystawiliśmy na zimną noc na balkon. Pieczemy w piekarniku 1,5 godziny (przykryty) w temperaturze 150 stopni. Później nie zmieniając temperatury(co zapobiega wyschnięciu mięsa) pieczemy przez następne 1,5 godziny, tym razem bez przykrywki, nie zapominając obracać mięsa od czasu do czasu i polewać go sosem własnym

Smaki Brazylii
Zapiekanka z chleba 145

kiełbasy lub innego mięsa (u mnie pół na pół z duszonym kurczakiem) pokrojonego w kostkę 1 na 1 cm 2 garści kukurydzy z puszki 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki soki 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki nie dodawałam) 1 opakowanie mozzarelli (125 g) Naczynie do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. Chleb(...)dużej miski wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-40 min, do momentu aż masa jajeczna zetnie się, a wierzch zapiekanki zarumieni się. Smacznego! Zapiekanka z chleba Zapiekanka z chleba listonic_type='fooddrink';listonic_theme

moj przepis na
Schab pieczony z warzywami 169

posmarować olejem i obsypać przyprawami.Schab ułożyć w brytfannie, wlać 1/2 szklanki wody i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Piec w temp. 180 stopni, ok.90 minut.W między czasie przygotować warzywa, pokroić je na  mniejsze kawałki.Po około 30 minutach pieczenia mięsa, warzywa ułożyć wokół mięsa i wlać ok. 1/2 szklanki gorącej wody. Wierzch mięsa od czasu(...)razie potrzeby uzupełnić ilość płynu. Po ok. 50 min. wierzch schabu można przykryć folią aluminiową, aby nie był zbyt spieczony.Po zakończeniu pieczenia, wyjąć brytfannę, wyjąć mięso, zawinąć dokładnie w folię aluminiową i włożyć do jeszcze gorącego piekarnika ( wyłączonego).Warzywa z sosem przełożyć do rondelka i wszystko razem zmiksować w celu uzyskania jednolitego gęstego sosu do mięsa. Można tez sos zagęścić

Mix smaku
Zupa z pieczonej kaczki 181

selera 2 pietruszki 1 cebula ząbek czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek natka pietruszki sól i pieprz Pozostałe po podzieleniu pieczonej kaczki skrawki mięsa i kości włożyć do naczynia żaroodpornego i polać oliwą. Piekarnik rozgrzać do 200 °C, włączyć funkcję grilla.  Wstawić kaczkę i piec, aż mocno się zrumieni. Co pewien czas wymieszać

Atlas Smaków
Karkówka w majonezie 235

warstwa majonezu, warstwa cebuli i tak do wyczerpania składników. Warstwa majonezu powinna być dość gruba. Naczynia nie trzeba smarować tłuszczem, gdyż podczas pieczenia i tak wycieknie z mięsa i majonezu sporo płynu.  Mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 1,5 godziny. Przez pierwszą godzinę piec bez przykrycia, ostatnie pół godziny naczynie przykryć pokrywką, bądź folią

na moim stole...
Pieczone żeberka z dzika. 189

marynatę i włożyć do niej pokrojone na porcje mięso ( ja włożyłam do rękawa ) - najlepiej na noc, pozostawić w chłodnym  miejscu Dnia następnego piekłam w piekarniku przez około 80 min. w temp. 180 -190 *C- mięso musi odchodzić od kości.                           Lampka dobrego wina będzie tu wskazana, smacznego

Proste Potrawy
Pieczony kurczak po portugalsku? 177

minutach obracamy kurczaka i ziemniaki. Kawałki papryki układamy na ziemniakach i kurczaku. Nie mogą leżeć na blasze, bo się spalą. Wstawiamy ponownie do piekarnika. Podkręcamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze kwadrans lub dłużej - mięso powinno rozpadać się przy byle dotknięciu widelcem. Po wyjęciu z piekarnika polewamy całość (jeszcze na blasze) sokiem wyciskanym z pomarańczy. Podajemy np. z pomidorami

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak zagrodowy pieczony na płasko, z masłem czosnkowym i pomarańczami 207

już tego kurczaka w sklepie upolujecie, cała reszta to jakieś 20 minut roboty, lekko ponad godzina pieczenia i pyszny obiad wjeżdża z piekarnika na stół. Upolujcie zagrodowego kurczaka. Naprawdę warto!   SPATCHCOOK Technika pieczenia mięsa na płasko, tzw. ‘spatchcook’, jest szczególnie przydatna właśnie wtedy, gdy pieczemy drób. Pozwala skrócić czas pieczenia, a tym samym zachować soczyste mięso i wytworzyć(...)Pieczemy w tej temperaturze przez 50 minut, po 25 minutach kolejny raz smarujemy go z wierzchu rozpuszczonym masłem. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180⁰C, włączamy w piekarniku termoobieg, znowu kurczaka smarujemy masłem i dopiekamy go kolejne 20-25 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy kurczaka na 5 minut żeby soki w mięsie przestały buzować. Odciągamy i odcinamy uda, resztę mięsa

Karo in the Kitchen
Gulasz z baraniny 212

tyle niedużą, że szkoda było ją piec, lepszym pomysłem było duszenie. Gulasz duszony w dużej ilości pomidorów i białego wina, z dużą ilością ziół i czosnku, wyszedł na prawdę smaczny. U nas dodatkiem była kasza bulgur, którą ostatnio  jemy często. Baranina  to  chyba moje ulubione mięso. Pomysł z dodaniem fety okazał się  świetny(...)kilku minutach , gdy poczujemy zapach czosnku i ziół,  dodać mięso, liście laurowe, marchew, pomidory i wino. Płyn powinien zakrywać mięso ( można uzupełnić bulionem). Doprowadzić do wrzenia, pogotować  na około 3 minuty. Przykryć, przenieść do piekarnika i piec przez około 2 do 2 1/2 godziny, lub gotować na kuchence na bardzo małym ogniu. Po tym czasie mięso powinno być

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania