mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:36/400)

Polędwiczki glazurowane miodem 129

glazury natarłem mięso, ułożyłem w formie do zapiekania. Zapiekałem 10 minut w temperaturze 220 stopni C. Następnie mięso odwróciłem, posmarowałem glazurą, posypałem sezamem, Piekłem jeszcze 8 minut w tej samej temperaturze. Wyłączyłem piekarnik, pozostawiając w nim mięso jeszcze 5 minut, a potem wyjąłem. Upieczone polędwiczki pokroiłem w plastry. Pozostały sos w formie wlałem do oddzielnej miseczki. Podałem z korniszonami , oliwkami

R'n'G Kitchen
Żeberka pieczone 133

Solidna porcja " mięcha " dla mężczyzny czyli pieczone żeberka w miodowej marynacie to moja propozycja dzisiejszej niedzieli. Bardzo smaczne i proste danie, podane z ziemniakami i surówką stanowi syty obiad . składniki na 5 porcji 1 kg żeberek 1 łyżka masła ząbek czosnku 5 łyżek sosu sojowego szczypta płatków chili szczypta papryki słodkiej szczypta imbiru w proszku 1/2 szklanki miodu(...)pieprzem . Żeberka kroimy na mniejsze kawałki , zanurzamy w marynacie i odstawiamy do lodówki na 2 godziny , obracając je co jakiś czas aby całość mięsa się marynowała . Żeberka przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i pieczemy w piekarniku w 180 st. C. około 1,5 godziny. Co jakiś czas obracamy mięso i polewamy pozostałym sosem z marynaty

Smakowite Dania
Pieczony udziec jagnięcy 346

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy przez 30 minut, następnie mięso polewamy powstałym sosem i pieczemy dalej przez 30 minut. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy mięso dalej przez godzinę, w między czasie polewamy mięso sosem. Następnie jeśli sosu jest zbyt mało dolewamy jeszcze wina lub wody, zmniejszamy ponownie temperaturę i dopiekamy mięso jeszcze(...)minut w 170 stopniach. Mięso podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami. Smacznego

Plate of Joy
DELIKATNA PIECZEŃ Z ŁOPATKI + FILMIK 141

zalewy. Mięso myjemy i przekładamy do garnka, zalewamy peklówką, ( mięso powinno być pod wodą ), odkładamy w chłodne miejsce na 12- 24 godziny. Wyjmujemy je z peklówki i odkładamy aby mięso obciekło, czosnek z zostawiamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z pieprzem, papryką i majerankiem. Nacieramy mięso z każdej strony. Dokładnie i ciasno zwijamy mięso aby powstała pieczeń. Przekładamy(...)naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia, przykrywamy i pieczemy około 2 godziny w temperaturze 180 % C, lub trochę mniejszej. Po 1,5 godzinie zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy mięsu się podpiec. Wyjmujemy z piekarnika, mięsu pozwalamy ostygnąć, odwijamy nić i kroimy na plastry. Pieczeń nadaje się do podania na ciepło jako danie obiadowe, lub na zimno jako dodatek do pieczywa. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczone mięso w słoiku wg Aleex 270

przygotowania: 1. Mięso opłukać, pokroić w dużą kostkę. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Oprószyć przyprawami. Dodać czosnek przeciśnięty przeez praskę. Dokładnie natrzeć nim i przyprawami kawałki mięsa. 2. Między kawałki mięsa włożyć plastry cebuli. Przykryć. Odstawić do lodówki przynajmniej na 12 godzin. 3. Tuż przed pieczeniem do naczynia wlać 1 szklankę wody. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 2 godziny(...)jest to konieczne. 5. Temperaturę pieczenia obniżyć do 160 st. C. Piec mięso dalej, znów pod przykryciem, przez kolejną godzinę. 6. Dodać kostkę smalcu, wymieszać z mięsem, aż się rozpuści. 7. Po tym czasie wyjąć naczynie. Mięso rozdzielić na włókna widelcami. 8. Znów wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C na godzinę, tym razem bez przykrycia. 9. Naczynie wyjąć

W mojej kuchni
Boczek pieczony 207

odstawić na 2 doby w zimne miejsce do zamarynowania. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni, boczek odwrócić skórką do góry, wstawić do piekarnika i piec 25 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni, przykrywamy naczynie i pieczemy mięso przez 70 minut. Kroimy po przestudzeniu. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Lekkie, pieczone kotlety mielone 136

Kajzerki namoczyć w mleku, wycisnąć. Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Cebulę, czosnek obrać. Mięso, cebule, czosnek, bułki zmielić. W maszynce z drobnymi oczkami. Dodać jajka, przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszać. Formować kulki z mięsa wielkości około 4-5 cm, następnie lekko je spłaszczać w dłoniach. Obtaczać w bułce tartej, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Na każdego kotleta nałożyć(...)podzielcie się ze mną przepisem * Można oczywiście wykorzystać swój ulubiony i sprawdzony przepis na kotlety i również je upiec. ** Im większy udział mięsa tłustego, tym kotlety będę mniej suche. *** Czas pieczenia uzależniony jest od piekarnika oraz od wielkości kotletów, im większe kotlety, tym odrobinę większy czas pieczenia

moj przepis na
Karkówka w sosie pomidorowym 152

podsmażyć mięso z każdej strony na rumiany kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posypać papryką słodką, wlać 1 szklankę wody i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 1,5 godziny.(bez przykrycia) Od czasu do czasu polewać mięso sosem, który powstał podczas pieczenia. Karkówkę wyjąć, a sos zlać do małego garnka. Do sosu dodać puszkę pomidorów

O kuchni z uczuciem
Steak medium rare (i parę słów o wołowinie) 163

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C.Składniki:kawał dobrej wołowiny (u mnie o grubości 4 cm) sól, pieprzolej rzepakowy (albo smalec)łyżką masłaskładniki na sos: 4 łyżki musztardy6 łyżek gęstego jogurtu  1 ząbek czosnku. Wykonanie:Mięso smarujemy tłuszczami. Ostrożnie kładziemy mięso na bardzo rozgrzanej patelni. Ma skwierczeć! Jeśli mięso jest grube(...)minuty z obu stron. Mięso musi zbrązowieć z wierzchu. Ja soliłam i doprawiłam pieprzem dopiero po usmażeniu a przed pieczeniem go w piekarniku. Więc jeśli chcecie zrobić tak samo jak ja, najpierw mięso obsmażcie a potem doprawcie a następnie włóżcie do piekarnika.Wsadzamy patelnię ze stekiem do środka nagrzanego piekarnika w 180 stopniach. (patelnia

Bon Appetit Małgorzaty
PIECZONA KACZKA 192

którym będzie pieczone,przykryć i odstawić najlepiej na noc w zimne miejsce (lodówka). Następnego dnia przed pieczeniem nagrzewamy piekarnik na 200 st C. Kaczkę wyjąć z lodówki,ułożyć piersiami do dołu,dodać łyżkę masła,olej i wlać wodę...masło ma się znaleźć pod kaczuszką.Żaroodporne naczynie przykryć,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 2-2,5 godziny(...)pieczona bez podnoszenia przykrycia,potem należy kaczkę przewrócić na drugą stronę,przykryć...co jakiś czas (co 15 min) podnosić pokrywkę i polewać powstałym sosem mięso by nie było suche.Po około 2 godz należy sprawdzić kaczkę...mięso musi odchodzić od kości...wszystko zależy od naszej kaczki,jej wielkości.U Nas piekła się ok 2,5 godziny. Jeśli uznamy,ze mięso

Niespełnione zdolności kulinarne
Zapiekanka ziemniaczana à la kebab 261

śmietany 18% 200 g startego żółtego sera 100 ml zimnej wody Zapiekanka ziemniaczana à la kebab, to ciekawa forma połączenia ziemniaków i mięsa drobiowego. Aromat dania podczas pieczenia jest tak wyjątkowy, że po wstawieniu zapiekanki do piekarnika cała rodzina, w jakiś magiczny sposób - nagle znajdzie się w pobliżu kuchni :). Sprawdźcie sami :) Mięso z piersi z kurczaka zmielić w maszynce(...)połową z niej polać ziemniaki (resztę zostawić na drugą warstwę ziemniaków). Mielone mięso z kurczaka wyjąć z lodówki i równomiernie rozłożyć na ziemniakach. Przykryć resztą ziemniaków. Polać śmietaną z dipem czosnkowym. Posypać tartym żółtym serem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Wstawić zapiekankę i piec pod przykryciem przez 45 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę

Świat Domowej Kuchni
Pieczone devolaye w chrupiącej panierce 259

piersi położyć ser żółty, masło i troszkę pietruszki. Mięso zwinąć i obtoczyć najpierw w cieście, a następnie w płatkach kukurydzianych. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200stopni C i piec 40min. W czasie połowie pieczenia odwrócić mięso na drugą stronę

W kuchni u Moniki
Karczek na kanapki (domowa wędlina) 229

słodką papryką i majerankiem. Mięso przekładamy na blachę do pieczenia, na wierzch kładziemy pokrojoną w piórka cebulę, którą również posypujemy majerankiem Karkówkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy 1,5-2 h. Mięso kroimy na kanapki dopiero jak ostygnie. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Karkówka z cynamonem 173

jedno jabłko pokrojone w ćwiartki Obficie posypujemy wierzch cynamonem, dokładamy kilkanaście ( tak ) ziaren jałowca, można tez posypać umiarkowanie pieprzem, podlać winem Tak przygotowane mięso wstawiamy do gorącego piekarnika i w temp. 200 stopni C pieczemy pod przykryciem około 2 godzin Od czasu do czasu zaglądamy i podlewamy mięso winem Mięso pięknie pachnie, jest soczyste i miękkie Jeśli kroimy

Proste Potrawy
Udziec jeleni z czosnkiem 144

wyjęciu z marynaty natrzeć czosnkiem roztartym z solą, naszpikować słoniną, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, obłożyć cebulą i czosnkiem z marynaty, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika, piec ok 2 godzin, często skrapiając roztopionym masłem i polewając winem.Miękką(...)pieczeń wyjąć, sos przetrzeć przez sito, Pieczeń włożyć do sosu, polać śmietaną rozkłóconą z mąką wstawić na kilka minut do piekarnika, zapiec. Smacznego!Uwagi: Mój kawałek mięsa ważył ok 1 kg, przed pieczeniem pieczeń obwiązałam sznurkiem.  Użyłam zdecydowani więcej czosnku, czyli 6 dużych ząbków na 1 kg mięsa. Piekłam w temperaturze 160 st C z termoobiegiem

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania