Karczek na kanapki (domowa wędlina)
Karczek na kanapki (domowa wędlina)
Tak przyrządzona karkówka jest doskonałą alternatywą dla kupnych wędlin. Można ją również podawać na obiad pokrojoną w grubsze plastry i polaną sosem. Nie przejmujmy się że nastrzykujemy mięso woda z przyprawami... woda wyparuje, a smak pozostanie i do tego mięso jest bardziej soczyste Składniki: 2 kg karkówki bez kości główka czosnku 2 cebule 3 łyżki majeranku sól, pieprz, słodka papryka w proszku Solanka: 1 l wody 10 g soli peklowej 1 łyżka cukru 2 łyżki maggi Wykonanie: Mięso wkładamy do miski lub żaroodpo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU
Autor
Izabela Furmańczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
karczek, mięso, karkówka, papryka, kanapka, kanapki, sosy, obiad, pasta, dania mięsne, pasty, karkówka w cebuli, mięsa pieczone, pieczona karkówka, karkówka pieczona, sos mięsny, karkówka na obiad, dania bez mięsa, bez pieczenia
Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję