mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:26/400)

Szaszłyki 156

takie szaszłyki można zrobić z dowolnymi dodatkami, piec na grillu, smażyć na patelni grillowej lub piec w piekarniku..Moje z powodu niezbyt pięknej pogody były pieczone w piekarniku...po prostu pycha.. mięso wieprzowe (np. schab lub polędwica) olej z awokado macerata grillowa papryka czerwona,zielona, żółta pieczarki Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.Mięso pokroić(...)wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.Papryki pokroić kostkę, pieczarki na połowę[ małe mogą być w całości].Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian mięso, papryki i pieczarki.Skropić olejem ,posypać przyprawą .Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków mięsa

Moje domowe kucharzenie
Tradycyjny schab ze śliwką 198

obkładamy nią schab. Jeśli zostało nam kilka śliwek, można również wykorzystać je do obłożenia mięsa. Całość zalewamy bulionem i zamykamy naczynie. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa (około godziny). W czasie pieczenia należy mięso w naczyniu kilka razy przewrócić. Podajemy pokrojone w plastry na półmisku, przykładowo z ulubionym sosem i surówką

Kuchenna Kontrrewolucya
Klasyka indyka, czyli udziec pieczony wg Mamy Hani 134

czosnku. Odstawiamy w chłodne miejsce na całą noc by mięso przeszło solą i przyprawami. Udziec najlepiej piec w prodiżu przez ok. 2 godz. po uprzednim podlaniu niewielką ilością wody. Co jakiś czas należy kontrolować miękkość mięsa i oblewać jego wierzch wytworzonym sosem. Jeśli nie mamy prodiża można piec w piekarniku, w rękawie w temperaturze ok. 180 stopni przez co najmniej(...)poprzek włókien mięsa) i ewentualnie dopiec w naczyniu żaroodpornym wraz z powstałym sosem. Mama większość mięs przygotowuje w prodiżu. Ten sposób pieczenia sprawia, że mięso staje się miękkie i soczyste. Ja takiego sprzętu nie posiadam dlatego ratuję się piekarnikiem - efekt troszkę gorszy, ale też smakuje - szczególnie mojemu Synciowi, któremu smakuje wszystko oprócz krewetek

Kuchnia po mojemu
Podudzia z kurczaka nadziewane jabłkami i porem. 166

spinamy wykałaczkami. Na samym końcu mięso nacieramy przyprawą do kurczaka. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy mięso, spięciem do dołu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy do miękkości około godz. W trakcie pieczenia mięso możemy podlać szklanką wody. A dodatkowo co jakiś czas łyżką polewać po wierzchu wytworzonym sosem. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Szynka pieczona w piwie 184

Aromatyczna, kruchutka szynka wieprzowa pieczona w piwie - świetna na ciepło (krojona w grubsze plastry i polana wytworzonym sosem) , jak i na zimno do kanapek. SKŁADNIKI 1 kg szynki wieprzowej 3 łyżki musztardy delikatesowej 3 łyżki suszonego majeranku 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżka octu balsamicznego  1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka płynnego miodu 3/4 szklanki piwa PRZYGOTOWANIE(...)myjemy i usuwamy tłuszcz i żyłki. Wszystkie składniki marynaty (oprócz piwa) mieszamy i zalewamy mięso. W zamkniętym pojemniku wstawiamy na noc do lodówki. Przed pieczeniem przekładamy do rękawa i wlewamy piwo. Wstawiamy zamknięty rękaw do naczynia żaroodpornego lub blaszki  i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Następnie rozcinamy rękaw, by mięso się zrumieniło a sos zredukował

Moje Kuchenne Rewelacje
Żeberka pieczone w Coca Coli 156

mało pracy ,polecam gorąco a do tego pyszne pieczone ziemniaczki z tymiankiem-mniam.... Składniki: 1,2 kg ładnych żeberek ok. 2 szklanki Coca-Coli marynata: 1-2 łyżki soli 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej Przygotowanie: Mięso oczyścić, osuszyć i pokroić na kawałki. Każdy kawałek dobrze(...)pozostałymi składnikami marynaty. Mieszanką posmarować mięso. Odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Mięso wyjąć z marynaty i obsmażyć na patelni z obu stron. Tak przygotowane kawałki mięsa umieścić w naczyniu do zapiekania i zalać Colą, tak by zakrywało mięso do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem  w temperaturze 180C

Swojskie jedzonko
Pierś z gęsi 236

stronę i smażymy jeszcze 3-5 minut. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20-30 min w piekarniku nastawionym na 160-180 stopni.. i tak z 1kg piersi wyszły 2 małe kawałki mięsa gęsiego:) Całość podana z przepyszną surówka z pora i pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego

MarciochaKucharzy
pieczeń z drobiem i cebulką 163

kanapce z kilkoma warzywnymi dodatkami. Mistrzynią takich pieczeni jest moja mama, która robi je zawsze "na oko" a wychodzą jej wspaniałe. Zresztą wszystko, co zrobione w domu jest smaczniejsze i przede wszystkim zdrowsze. W kolejnym poście pokaże Wam też do czego wykorzystałam taką pieczeń.  *keksówka 21 cm Składniki: kilogram mięsa mielonego z łopatki duża pierś z kurczaka(...)oleju. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso mielone umieścić w misce. Wbić jajka, dodać bułkę, rozdrobniony czosnek,, cebulkę przyprawy i sól. Wszystko razem wyrobić. Foremkę wysmarować olejem lub wyłożyć papierem do pieczenia.  Przełożyć mniejszą połowę mięsa. Na środku ułożyć pierś pokrojoną w kawałki i przykryć resztą masy mięsnej. Wstawić do piekarnika i piec około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pulled pork z szynki wieprzowej 331

zamrozić. Można zostawić mięso na dobę do zamarynowania, żeby jeszcze mocniej nawilgło i nabrało głębi smaku. Ale można piec je od razu. Wstawiamy zamknięte naczynie do piekarnika, 180⁰C, grzanie góra-dół. Pieczemy mięso pod przykryciem 1,45h. Po upływie tego czasu pokrywkę z naczynia zdejmujemy, a mięso pieczemy kolejną godzinę, co 10 minut mieszając. Część sosu odparuje i płyn

Karo in the Kitchen
Pasztet z kury/koguta 223

starłam na tarce), posiekany czosnek (pokroiłam w plasterki) i smalec. Całość ponownie wyrobić i doprawić do smaku. Formy wysmarować olejem (aluminiowej nie smarowałam) i napełnić mięsem - do 2/3 ich wysokości. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50-60 minut w 180 stopniach. Jeśli masa jest zbyt "sucha" - należy dodać odrobinę rosołu, w którym gotowało się mięso. U mnie akurat nie było takiej

Di gotuje
Filet indyczy pieczony w musztardzie francuskiej 260

kuchenną i włożyć do lodówki na 24 godziny. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Mięso umieścić w odpowiednio długim kawałku rękawa do pieczenia, oba jego końce dokładnie zawiązać, a wierzch kilkakrotnie nakłuć np. wykałaczką. Włożyć do foremki lub naczynia żaroodpornego. Piec 70 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekać kilka minut, następnie rozciąć rękaw i odstawić mięso do wystudzenia

Kuchenne zapiski Edyty
Łopatka z jelenia pieczona z grzybami 382

tłuszczu, dodać pokruszone grzyby. Razem przesmażyć i dusić około 5 minut. Przełożyć do naczynia do zapiekania, wlać bulion, włożyć mięso, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na 3 godziny. Podczas pieczenia mięso obrócić dwa razy. Kapustę pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Po tym czasie wyjąć mięso. Do sosu dodać kapustę i razem dusić 5 minut. Mięso pokroić

królestwo garów
Zraziki z łopatki, faszerowane boczkiem i jabłkiem 191

żeby docisnąć mięso do farszu i nadać mu ładny kształt . Zrazy obsmażamy na smalcu z obu stron , żeby porządnie się zrumieniły , dzięki temu sos nabierze smaku . Następnie dodajemy pokrojone w kawałki jabłka ( ja dodaję ze skórką ) , cebule , czosnek , miód , majeranek , sól , pieprz i cydr . Nie mieszamy , przykrywamy szczelnie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 C . Pieczemy około

Ogrodnik w podróży
Pieczony Boczek w Piwie 105

leciutko oprószamy solą, dosłownie tyci tyci. Kawał zrólowanego tudzież zawiniętego mięsa smarujemy musztardą, miodem, masełkiem i opsypujemy pozostałymi przyprawami. Mięsko bo brytwanki i tam leżakuje sobie całą noc. Proces pieczenia. - 200 --> 180 --> 150 stopni / góra i dół --> termoobieg 2,5 godziny. 1. Brytfankę umieszczamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni z opcją góra i dół(...)godziny. Pieczemy w brytfannie pod przykryciem - wtedy cały tłuszcz nam się zbiera. 2. Po upływie tego czasu, wyjmujemy brytfannę z mięsem z piekarnika i zdejmujemy pokrywę. Mięso oblewamy 400 ml piwa. Temp zmniejszamy do 150 i pieczemy z opcją góra i dół przez 45 minut, tak aby piwo nam wyparowało, jednocześnie co jakiś czas mięsko obracamy i polewamy tłuszczem

ClauditteMissCooking
Stek na aromatycznych grilowanych warzywach w towarzystwie ciabaty 191

rozmaryn i układam obok czosnek i szalotkę- smażę 1 minutę dokładam masło i smażę kolejną minutę polewając ja masłem- ja wyznaję zasadę, że na 1 cm wysokości  mięsa 1 minuta pieczenia (lubię wysmażenie medium)- po tym czasie układam na patelni paprykę, pomidorki, czosnek, szalotkę- oraz pod wołowinę kładę kawałek chleba, aby mięso się dalej nie smażyło, ale  doszło(...)piekarniku- dzięki grilowaniu czosnku i szalotki pozbędziemy się intensywności i nadamy im cudownego aromatu i konsystencji- piekę mięso 5 minut po tym czasie wyciągam mięso na 5 minut  i odkładam, aby sobie odpoczęło- a patelnie wraz z warzywami wkładam dalej do piekarnika, aby warzywa zmiękły- tak gotowe elementy składam w całość- mięso solę i pieprzę  - na talerzu układam

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania