mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:264/400)

Egzotyczna zupa krem pomarańczowo-dyniowa 150

Bardzo aromatyczna zupa krem z dyni z dominującym smakiem pomarańczy. Wyraźny dodatek przypraw i łagodny, słodki posmak ananasa. Coś dla amatorów pikantnych połączeń. Rozgrzewa, a mi

W kuchni wieczorem
Nadziewane pieczarki z orzechami i parmezanem 135

przez cały rok. Bardzo lubię nadziewane pieczarki. Tym razem przyrządziłam je z włoskimi orzechami i parmezanem. Są wspaniałe! Nadziewane pieczarki to świetne danie bufetowe lub dodatek do mięsa. Wybieram małe grzyby , takie na jeden kęs. Oczyszczam je pędzelkiem i nadziewam, za każdym razem czymś innym. Tym razem spróbowałam nadziać pieczarki orzechami i parmezanem. Dokonałam więc kolejnego kulinarnego odkrycie, że pieczarki(...)maśle, dodając również natkę pietruszki. Smaż przeż 30 sekund. Zdejmij patelnię z kuchni i dodaj parmezan. Wymieszaj masę i nadziej kapelusze pieczarek. Wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika i piecz pieczarki przez 15 minut. Wyjmij, ułóż na półmisku i gorące posyp resztą parmezanu. Podawaj na ciepło lub zimne. Spara Spara Spara Spara The post Nadziewane pieczarki z orzechami i parmezanem

codojedzenia
Spring rolls z pieczonym łososiem 181

rollsy układamy na macie lub papierze do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 15 minut, aż się lekko zrumienią. Spring rolls z pieczonym łososiem – wyśmienite na lekki obiad, kolację, czy przystawkę. Można podać „na surowo” lub pieczone. U mnie wersja jedna i druga. Zaletą tej potrawy jest możliwość różnorodnych kombinacji(...)smażymy uważając, aby nie rozgotować warzyw i mamy obiad gotowy w 5 minut. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również : Spring rolls z nasionami chia Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka Wydrukuj przepis The post Spring rolls z pieczonym łososiem appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Gniazda makaronowe z kulkami mięsnymi 169

Pomysł na to danie zaczerpnęłam z bloga  Kuchnia Broni . Lekko go zmodyfikowałam według własnego smaku. Składniki: Kulki mięsne: 400g mięsa mielonego, 1 jajko, 1/2 cebuli, 1 łyżka musztardy, 2 płaskie łyżki bułki tartej, 2 łyżki mleka,  sól, pieprz, majeranek. Sos śmietanowy: 500ml śmietanki 30%, 250ml zimnej wody, 2 łyżki śmietany 18%, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu pikantnego(...)wymieszać i zalać makaron. Gdyby makaron był mocno nie przykryty sosem, można dolać jeszcze troszkę wody.  Na górę położyć plastry sera żółtego lub starty ser żółty. Piec pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C. Piec 50minut lecz 15minut przed końcem piec bez przykrycia. Gdyby wcześniej sos mocno zaczął bulgotać, odkryć wcześniej naczynie by nie wykipiał sos. Smacznego

W kuchni u Moniki
Zapiekanka ryżowa z pulpecikami i warzywami 119

naczyniu żaroodpornym, zalać zalewą i wstawić do piekarnika. Danie idealne do odgrzewania. Poniższa zapiekanka jest naprawdę bardzo smaczna i sycąca. Pamiętajcie, aby zalewę dosyć mocno doprawić, ponieważ zostanie ona wchłonięta przez ryż i warzywa, które wcześniej nie były przyprawione.  Składniki na 4 porcje: 1 szklanka ryżu 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowe, np. z szynki 1/2 puszki kukurydzy(...)mięsa mielonego wsypać sól, pieprz cayenne i słodką paprykę. Przyprawy połączyć z mięsem. Wylepić małe pulpeciki, które umieścić na suchym ryżu, a na sam koniec dodać mrożone warzywa.  Przygotować zalewę. Masło rozpuścić.  Do 2 szklanek wody dodać rozpuszczone masło. Przygotowana zalewę przyprawić solą i pieprzem. Na sam koniec wlać ją do naczynia żaroodpornego. Całość piec bez przykrycia około

Ugotować
Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i kurczakiem 482

tartego sera - sok z cytryny do skropienia i natka pietruszki Przygotowanie: Kaszę jaglaną ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Odstawić. Pierś z kurczaka drobno posiekać i posolić.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Cukinie umyć, osuszyć, przekroić poziomo na 2 części. Wydrążyć środek. Miąższ posiekać na desce, przełożyć do miski średniej wielkości. Marchew obrać i zetrzeć na tarce(...)mięso, szybko podsmażyć, przyprawić curry, papryką, chilli, pieprzem i czosnkiem, Pod koniec dodać ugotowaną kaszę, serek kremowy, skropić sokiem z cytryny. Całość dokładnie przemieszać i trzymać jeszcze chwilę na dużym ogniu do czasu, aż mleko odparuje.  Wydrążone cukinie natrzeć solą i pieprzem, następnie ostrożnie wypełnić farszem. Posypać tartym serem. Zapiekać na blasze wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia

Kuchnia Ellie
SZKŁO... z dużych liter pisane... u mnie testowane! 131

bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika czy z kuchenki. No i ten cały słynny GRILL&DROP Innowacyjny system Grill&Drop to unikalna, opatentowana przez TERMISILtechnologia, która chroni potrawę przed przywieraniem oraz zapewnia jej odpowiednie nawilżenie. Dzięki równomiernie rozłożonym na pokrywce kroplom szkła, parująca woda wymusza termoobieg i równomierne nawilżenie potrawy. To sprawia, iż grillowane mięso oraz warzywa są aromatyczne(...)szkła boro-krzemowego zwiększa się w nieznacznym stopniu. Naczynia żaroodporne TERMISIL możesz stosować w lodówce i zamrażarce, piekarniku, kuchence mikrofalowej oraz na kuchenkach elektrycznych. Wysoka odporność na szok termiczny, czyli nagłe zmiany temperatur. Możesz używać naczyń żaroodpornych TERMISIL do pieczenia nawet w najwyższych temperaturach. Gładka powierzchnia szkła boro-krzemowego TERMISIL, ułatwia utrzymanie produktów w czystości. Z łatwością utrzymasz naczynia TERMISIL

Z Kuchni Do Kuchni
Obiad na niedzielę: pieczone ziemniaki i gołąbki 204

ewentualnie szklanka bulionu drobiowego i/lub sos pomidorowy Składniki na pieczone ziemniaki: 1-2 kg ziemniaków kilka cebul majeranek, sól, pieprz, olej Najlepsze mięso do gołąbków to wieprzowina, mieszanka wieprzowiny i wołowiny lub wieprzowiny i mięsa z kurczaka. Mięso mielimy a gdy kupujemy zmielone trzeba uważać na tzw. mięso garmażeryjne (jest już posolone i może zawierać różne inne dodatki(...)zakrywamy pojemnik. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 1-1,5 godziny. Podlewamy co jakiś czas sosem żeby sie nie przypaliły. Ewentualnie pod koniec dodajemy sos pomidorowy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kawałki podobnej wielkości. Mieszamy z solą, pieprzem, majerankiem i krążkami z cebuli. Przekładamy do pojemnika do pieczenia i polewamy olejem. Naczynie wstawiamy do piekarnika obok gołąbków. Pieczemy

prawdziwe jedzenie
Kurczak sezamowo-cytrusowy 156

poleży w marynacie przez noc.  Gotowe do dalszej obróbki wyłóżcie na blaszkę i posypcie jeszcze obficie sezamem, który po upieczeniu będzie fajnie chrupał.  A kiedy mięso wyląduje już w piekarniku, zachwyci was nie tylko smakiem, ale  również cudownym zapachem, który będzie unosił się po całym domu...Na stówę! :) Kurczak w sezamie z pomarańczami i limoniami - 6 podudzi(...)sobą ;) Następnego dnia kurczaka wyjąć z marynaty, obsypać sezamem i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Sparzyć pomarańczę i limonkę, pokroić, po czym ułożyć między podudzia - dowolnie. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około półtorej godziny... Znakomitym dopełnieniem będą złociste pieczone ziemniaczki, opruszone  tymiankiem i suszonymi płatkami chili, a na talerzu dodatkowo skropione oliwą... Smacznego

Sajkofanka smaku
Kacza pierś w jabłkach 123

Miękka, soczysta pierś z kaczki otulona jabłkami. Kto się skusi? Powinnam raczej zapytać, kto odmówi? Jakiś czas temu dostaliśmy w prezencie od pani Alfredy z Głuska

IzaGotuje
Perliczka w pomarańczach 101

Nawet nie pamiętam czy kiedyś jadłam Perliczkę, dlatego pojawiła się na niedzielnym obiedzie. Przygotowana w pomarańczach, z chrupiącą skórką. Składniki: - 1 perliczka ok 1 kg - 1/4

Kulinarne życie
Orzechowy bulgur z jabłkiem i truskawkami 118

Ten przepis przypadnie do gustu, tym którzy szukają nowych pomysłów na śniadanie. To bardzo ciekawy zamiennik owsianki, który doda energii. Doskonały smak i prosty przepis - to

My Chcemy Jeść
Pikantne szaszłyki z kurczaka w sosie jogurtowym 175

Przed nami sezon grillowy, u nas na razie z piekarnika - drobiowe szaszłyki z ryżem sosem jogurtowym, nadającym daniu pysznego słodko-kwaśnego charakteru :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób - po 2 szaszłyki na osobę - 370kcal) 2-3 woreczki ryżu basmati lub jaśminowego 600 g piersi z kurczaka 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki rozgniecionych nasion kolendry 1/2 łyżeczki(...)gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Oliwę mieszamy z przyprawami. Mięso kroimy w kostkę (usuwamy błonki i tłuszcz) i mieszamy z oliwą. Papryki (po usunięciu gniazd nasiennych) kroimy w dużą kostkę. Nabijamy mięso i papryki na przemian na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków. Solimy szaszłyki przed pieczeniem. Grilujemy po około 5 minut z każdej strony. W czasie pieczenia

Moje Kuchenne Rewelacje
Lasagne z sosem pomidorowo - kaparowym 151

mąki pszennej sól Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie:  Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę, dodajemy sprasowany czosnek i wszystko podsmażany, następnie dodajemy mięso - wszystko razem obsmażamy. Dodajemy wodę, sos węgierski, paprykę, pomidory i bazylię porwaną na mniejsze części smażymy ok 15-20 minut na małym ogniu aby woda wyparowała. Dodajemy kapary i doprawiamy(...)pięknie zgęstnieje.  W naczyniu przeznaczonym do pieczenia dno smaruję oliwą, układam warstwę makaronu, sosu, połowę sosu beszamelowego - następnie przekładam makaronem, sosem i posypuje serem. Czynność powtarzamy i na sam koniec zalewamy wszystko beszamelem. Naczynie odstawiam na 20-30 minut tak aby makaron zmiękł ( jeżeli od razu chcecie wstawić do piekarnika, makaron sparzcie w gorącej wodzie, żeby nie był twardy

Niezły Młynek
Dorada pieczona z batatami 171

uwagi na swój delikatny smak i soczyste, ale zwarte mięso. Jej zaletą jest też to, że posiada łatwe do oddzielenia ości. Jej delikatne mięso nie wymaga wielu przypraw. Wystarczy odrobina cytryny, tymianek, czosnek. Pieczona z batatami jest przepyszna! Efekt przerósł moje oczekiwania dlatego gorąco polecam Wam ten przepis! Składniki: 1 dorada oczyszczona i wypatroszone 1 duży batat (około(...)około 1/2 godziny. Bataty obieramy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i przez 10 minut podsmażamy plastry batatów często mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (góra i dół bez termoobiegu). Doradę wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Obok ryby układamy podsmażone bataty, cebulę pokrojoną w ćwiartki i ząbki czosnku w łupinkach oraz

Kuchnia bezglutenowa Loli

Proponowane wyszukiwania