mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:252/400)

INDYK PIECZONY W CAŁOŚCI Z NADZIENIEM Z WARZYW 241

niej wytopi) i wstawiamy bez przykrycia do nagrzanego do 200*C piekarnika ( termoobieg) na 1 h. Po tym czasie brytfannę przykrywamy i pieczemy jeszcze 1h. Następnie całość wyciągamy z piekarnika. Najlepiej by lekko przestygło. (Ja podzieliłam sobie pieczenie na dwa etapy: pierwszego dnia podpiekłam indyczkę w piekarniku, pokroiłam ją następnie na kawałki i kilka minut podrumieniłam w garnku i wyłączyłam(...)przyrumienieniu podlewamy czerwonym winem i dusimy do miękkości ( ok.1-2h). Przyprawiamy także czosnkiem mielonym, najlepiej z młynka. Dodaję także pod koniec pieczenia świeży czosnek ok.3-4 ząbki i 1 łyżkę masła. Do gotowego ( miękkiego ) nadzienia dodajemy trochę tłuszczu z pieczenia mięsa ( nadaje mu smak) oraz resztę masła.Nadzienie z indyczki może nie wygląda zbyt apetycznie ale zapewniam Was, że w smaku jest

Smaczne Zdrowe
Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce 909

Dziś zapraszam Was na przepis na polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce. Tak przygotowane polędwiczki są domową wersją popularnego fast food’a. Idealnie smakują z

Słodkie okruszki
Orzechowe placuszki jaglane z piekarnika 244

Zapewne nieraz jedliście wszelkiego rodzaju placki, placuszki czy też naleśniki. A czy kiedykolwiek próbowaliście je upiec zamiast smażyć? Zajmie to może nieco więcej czasu, ale zdecydowanie

peanutbuttermonster
Kurczak pieczony 198

Oglądając ostatnio odcinek kuchennych rewolucji, naszła mnie ogromna ochota na pieczonego kurczaka. Nie czekałam  długo, tylko pobiegłam po kurczaka i go upiekłam J Składniki

The Sweet Damsel
Kurczaki z pieca 102

2 małe kurczaki po ok 1,5 kg marynata 4 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego 1 łyżka miodu 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego

Gotowanie jest łatwe
Golonka zapiekana na kapuście 99

pieprzu czarnego 8 ziaren ziela angielskiego 8 ziaren jałowca 2 duże cebule 1 łyżka smalcu sól pieprz Golonki myjemy, osuszamy wkładamy do średniego garnka, zalewamy wodą (tak aby pokryła mięso) i zagotowujemy. Po zagotowaniu usuwamy szumy i dodajemy pokrojoną w talarki cebulę. Następnie dorzucamy 4 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego oraz 8 ziaren pieprzu. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy(...)czasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Duże żaroodporne naczynie smarujemy smalcem. Wykładamy kapustę, a na kapuście układamy golonki (wcześniej usuwamy z nich kości). Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 20-30 minut. Golonka zapiekana na kapuście Golonka zapiekana na kapuście SMACZNEGO

peggiwkuchni
Zapiekanka z makaronem, kurczakiem i serem pod beszamelem 2456

ziołami i solą do smaku. Na patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy mięso, oraz pokrojonego pora i cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę chili, całość przesmażamy 5 minut. Do podduszonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, mieszamy. Sos beszamelowy: W rondelku rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę i chwilę przesmażamy, powoli wlewamy mleko cały czas mieszając aż do zagotowania, gdyby okazał się(...)resztą sosu beszamelowego-należy pamiętać aby sos był ciepły. Wierzch posypujemy pokrojonym w kostkę serem żółtym i camembertem , wkładamy na nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiekamy 20-25 minut. Podajemy po wyjęciu z pieca

Wanilia i Kardamon
Gołąbki z kapusty włoskiej 218

kroimy na plasterki, na patelni rozgrzewamy olej, dajemy pieczarki i dusimy, aż pieczarki będą miękkie. Dodajemy do ryżu.3. Cebulę siekamy, rumienimy na patelni, dodajemy do ryżu. 4. Mięso smażymy na patelni, aż straci surowość. Dodajemy do ryżu, przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem i mieszamy całość.5. Przygotowujemy kapustę. Ściągamy wierzchnie liście, zostawiamy je do wyłożenia naczynia, wycinamy głąb(...)dość ciasno.6. Brytfankę wykładamy odłożonymi liściami, ciasno układamy gołąbki. 1,5 szklanki wody mieszamy z połową kostki rosołowej, zalewamy gołąbki. Układamy liście na wierzch. Garnek przykrywamy pokrywką i pieczemy w piekarniku przez 1 godzinę w 170 st. C.7. Gołąbki podajemy z ulubionym sosem, np. pieczarkowym lub pomidorowym.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kransekake 231

połączenia otrzymując gęstą masę migdałową. Jeżeli migdały nie były w formie cukru pudru masę należy przepuścić przez maszynkę do mięsa otrzymując jednolitą masę. Całość schładzamy w lodówce przez co najmniej 12 godzin. Jeżeli posiadamy specjalne formy do pieczenia Kransekake smarujemy je masłem i opruszamy mąką. Z ciasta formułujemy krążki, rolując na blacie lekko oprószonym cukrem pudrem, umieszczamy w foremce(...)użyciu linijki ok. 20cm ( wielkość zależy od pożądanej wielkości krążków), następne krążki odmierzamy o 3cm dłuższe od poprzednich. Na blaszce układamy papier do pieczenia. Krążki delikatnie układamy na papierze delikatnie formułując idealne okręgi. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do 15 min- trzeba uważać, jeżeli krążki się zarumienią od razu wyciągamy, ponieważ zbyt długie pieczenia utwardzi krążki

Pudełko rozmaitości
Sajgonki - spring rolls 175

idzie już szybciej. Z podanych składników wyszło 50 sztuk. Składniki: papier ryżowy (około 50 sztuk) 300 g pieczonego indyka, kurczaka lub innego mięsa raczej chudego ( u mnie pieczony indyk ) 1 duża papryka czerwona 1/2 szklanki ryżu jaśminowego 2 średnie marchewki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka pasty(...)zbyt dużo oleju, a papier ryżowy nie popęka. Po wyjęciu osuszyć papierowym ręcznikiem. Podawać z sosem sojowym. Aby zmniejszyć ilość oleju sajgonki można zapiec chwilę w piekarniku, tyle by były chrupiące. Jeśli będziemy piec, to wystarczy sajgonki tylko lekko olejem posmarować. Farsz do sajgonek Papier ryżowy do sajgonek

Kuchcik gotuje
Białe enchiladas z kurczakiem 193

Cebulę obrać, drobno posiekać. Papryczki jalapeno odcedzić na sicie. Drobno pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Kolendrę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Ugotowane mięso z kurczaka obrać ze skóry i kości i podzielić (rozszarpać dwoma widelcami) na mniejsze kawałki. Na rozgrzany na patelni olej (2 łyżki) kłaść pojedynczo tortille i krótko podsmażać (przez około(...)szklanki) zawijać i układać zlepieniem do dołu w naczyniu do zapiekania (żaroodpornym). Wierzch enchiladas równomiernie polać przygotowanym, białym sosem. Enchiladas wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec przez 30 minut, aż sos zacznie bulgotać. Podawać gorące, bezpośrednio po upieczeniu, obficie oprószone posiekaną kolendrą. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi

Gospodyni Miejska
Duszki jogurtowo waniliowe 175

suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy (nic nie szkodzi jeżeli pozostaną drobne grudki). Foremki silikonowe „duszki” wypełniamy ciastem (można to zrobić łyżką do lodów). Ciasto równomiernie rozprowadzamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 25 minut(...)nazwać – smaku to nie zmienia. Są wilgotne, puszyste, waniliowe i bardzo smaczne. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Halloween na blogu: Bezowe duszki Paluchy wiedźmy Kalafior faszerowany mięsem Wydrukuj przepis The post Duszki jogurtowo waniliowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Pieczone skrzydełka z kurczaka 149

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W zasadzie obiad idealny…dzień wcześniej wystarczy zrobić tę marynatę, później wstawiamy do lodówki. Następnego dnia wstawiamy do piekarnika, wstawiamy ziemniaki, która nota bene można też obrać dzień wcześniej i…obiad gotowy ;) Serio, zajmuje to (z ziemniakami) nie więcej niż 6 min (dzień przed ofkors). Świetny pomysł nie tylko(...)kurczaka moczymy w zimnej wodzie, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Śmietanę łączymy z przyprawą i sosem. Mięso przekładamy do miski, dodajemy marynatę i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na min 1 godz. Po tym czasie skrzydełka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 min ( w zależności od wielkości skrzydełek ) w temperaturze 190°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui

R'n'G Kitchen
Pieczone pierogi z mięsem 173

kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler, zalać wodą i gotować, aż mięso będzie miękkie.  Ugotowane warzywa i mięso wyjąć wywaru. Wywar zachować do ugotowania zupy. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.  Mięso oddzielić od kości i zmielić wraz z gotowanymi warzywami i zeszkloną cebulą, przy pomocy maszynki do mięsa. Dodać do farszu masło i doprawić do smaku solą, pieprzem(...)Składać ciasto na pół, zlepić dokładnie brzegi i za pomocą widelca docisnąć brzegi pierogów. Pierogi układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odległości między nimi.  Pierogi posmarować rozkłóconym żółtkiem. Pierogi piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Rokiel biały z ziołami 130

Rokiel biały - White bass, ryba słodkowodna z gatunku okoniokształtnych. Ma białe, zwarte mięso. Jest delikatna w smaku, podobna do okonia i sandacza. Wydłużone, smukłe ciało. Kolor srebrno biały, przechodzący do jasnozielonego. 1 ryba, 3 łyżki posiekanych ziół (koperek, natka pietruszki, mięta), 1 ząbek czosnku, skórka otarta z 1 cytryny, sok z 1/2 cytryny, pieprz, oliwa, Rybę czyścić, oskrobać, wypatroszyć, usunąć(...)cytryny. Czosnek posiekać, wymieszać z ziołami i skórką cytrynowa. W nacięcia i do środka ryby włożyć zioła. Odstawić na 3-4 godziny. Naczynie do pieczenia wysmarować oliwą, ułożyć rybę, skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut (zależy od wielkości ryby). Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona należy metalowym szpikulcem ją nakłuć. Jeżeli szpikulec

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania