mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:334/704)

Kurczak mole 130

Czekoladowy ( ale nie słodki ) sos mole pochodzi z kuchni meksykańskiej. W połączeniu z mięsem drobiowym doskonale się sprawdza.  Składniki 4 piersi kurczaka świeża kolendra Sos

R'n'G Kitchen
Sałata MIMOZA z kurczakiem wg Aleex 144

sałatki, która doskonale pasuje na drugie śniadanie, a nawet może zastąpić lekki obiad. Wystarczy tylko kilka składników, aby otrzymać naprawdę pyszne danie. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 2 główki sałaty świeżutkiej masłowej • 3 jajka ugotowane na twardo • ulubione zioła: szczypiorek, pietruszka, estragon • pierś z kurczaka • przyprawy do mięsa: czosnek, papryka, inne ulubione • olej do grillowania Sos: • ½ łyżki szalotki lub młodej cebulki • ½ łyżki

W mojej kuchni
KURCZAK FASZEROWANY KASZĄ OWSIANĄ 175

tydzień w niedzielę ten sam dylemat: co podać na obiad, by zachwycić bliskich i się zbytnio nie napracować. Idealnym rozwiązaniem jest faszerowany kurczak. Przygotuje się można by powiedzieć, że sam a dodatek kaszy sprawi że za jednym zamachem mamy od razu dodatek mięsa.     Składniki: 1 tuszka kurczaka sól, słodka papryka do natarcia 1 por biała część

Z Majeczką w kuchni
Filety z udek po cygańsku. 94

Kurczak po cygańsku jest jednym z ulubionych dań mojego męża. Często znajduje się w moim imprezowym menu. Podsmażone kawałki mięsa zalewa się sosem pomidorowym z dodatkiem

zadanie-gotowanie
Sałatka z pieczonych buraków do obiadu 165

przepisem na prostą szybką sałatkę z pieczonych buraków, którą najczęściej podaję do obiadu. O tej porze roku królują u nas w kuchni warzywa korzeniowe: marchew, seler i buraki. Te pierwsze zwykle spożywamy na surowo. Za to buraki najczęściej lądują w piekarniku. Zazwyczaj gdy piekę jakieś mięso obok wstawiam drugie naczynie z burakami. Lubię je mieć pod ręką zawsze gdy przyjdzie

Wiem co jem
Quiche z kurczakiem i mascarpone 471

Chodząc po przeróżnych klubokawiarniach, bardzo często możecie spotkać, jako propozycję przekąski na ciepło, quiche. To rodzaj wytrawnej tarty z masą jajeczno-serową, warzywami i mięsem. Uwielbiam

Ania i Marcin gotują
Steki - Rostbef. 125

Składniki: 2 steki wołowe (1,5 cm grubość) 4 łyżki oliwy  2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżka rozmarynu 4 ząbki czosnku Mięso płuczemy i suszymy

Moje-pitraszenie
Patisony faszerowane mięsem mielonym i ryżem. Patisony a'la gołąbki. 264

Bardzo lubię faszerowane warzywa, wiec faszeruję co tylko się da :))). Dziś zapraszam na patisony faszerowane tradycyjnym farszem gołąbkowym czyli  mięsem i ryżem. Niestety moje patisony

Kuchnia z widokiem na ogród
Udka z kurczaka duszone w ziołach. 126

Dziś chcę się z Wami podzielić pysznymi udkami w ziołach. Trzeba poszukiwać nowych smaków, a kurczak to wdzięczne mięso. Świeży rozmaryn, lubczyk kawałki suszonych pomidorów to

Kuchnia Beaty
Mielone jak kłębki włóczki 128

Mielone z piekarnika, które pięknie prezentują się na półmisku. Na pewno zaskoczycie nimi swoich gości :) Składniki: 500–600g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo – wołowe), 1 średniej

Nie tylko w kuchni
Tatar – klasyczny befsztyk tatarski z sardynką i włoskimi dodatkami 268

Mielony, skrobany, siekany. Tatara albo się nienawidzi, albo się kocha. To najbardziej bliski naturze sposób jedzenia mięsa – dla jednych zupełnie nie do przyjęcia, dla innych – przysmak

Karo in the Kitchen
Lecho a może Leczo 134

Lecho a może jednak Leczo... jak kto by tego nie nazwał, wszyscy wiemy o co chodzi, warzywny gulasz z mięsem. Co prawda odnośnie lecza, jest jedna

Kuba Gotuje
Fit sałatka z grillowanej cukinii i trochę o patelniach grillowych 195

Uwielbiam grillowaną cukinię. Często zdarza mi się zjeść jej na plenerowej imprezie zdecydowanie więcej niż mięsa. Odpowiednio zamarynowana, mocno przypieczona, zostaje słodkawa i chrupiąca. A co

Karo in the Kitchen
Mussaka, musaka czyli zapiekanka grecka z bakłażanem 275

Moje ulubione greckie danie Mussaka, musaka czyli zapiekanka grecka z bakłażanem SKŁADNIKI: 2 szt. bakłażana  kilka ziemniaków 1 kg mięsa mielonego ( oryginalnie powinna być jagnięcina

MarciochaKucharzy
Gołąbki w liściach botwinki 142

Zeszłoroczny przepis inspirowany artykułem Magda Gessler: Pani Botwina ok 20 dużych liści młodych buraczków ( wielkości dłoni ) 0,5 kg mielonego mięsa cielęcego ( lub drobiowego ) 1/4 szklanki

Atlas Smaków

Proponowane wyszukiwania