Schab w sosie pieczarkowym

Schab w sosie pieczarkowym

Schab w sosie pieczarkowym

Przepis na : obiad

Składniki: 8 plastrów schabu, 300g pieczarek, 0,8l bulionu, 2 cebule, sól, pieprz, mąka pszenna, olej. Przygotowanie: Plastry schabu posolić i popieprzyć (mięsa nie rozbijać), obtoczyć w mące. Podsmażyć do zarumienienia na rozgrzanym oleju. Przełożyć do głębszej patelni lub garnka i zalać bulionem. Przykryć pokrywką i pozostawić na średnim ogniu. Pieczarki pokroić w plastry, a cebulę w półksiężyce. Podsmażyć na oleju, z odrobiną soli i pieprzu ( uważać z przyprawami by nie było ich dużo, gdyż po dodaniu do mięs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.