wzbogacony smakowitymi dodatkami. Taki bigos jest bardzo treściwy, doskonale nadaje się na obiad jak i na kolację. Smakuje najlepiej z pajdą świeżego chleba. Polecam :) Składniki ( porcja dla 4-5 głodnych osób ) - dwie główki młodej kapusty - 30 dkg. dobrej cienkiej kiełbasy - 20 dkg. boczku wędzonego - kawałek pieczonego mięsa ( niekoniecznie ) - 25 dkg. pieczarek - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - ziele angielskie,listek laurowy, kminek
Kuchnia z widokiem na ogródpracy! Sprawdzą się nie tylko na obiad , ale np. jako ” coś na ciepło ” podczas przyjęcia! SKŁADNIKI:NALEŚNIKI:- mąka – 1,5 szklanki– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– sól – 1 łyżeczka– mleko – 1 szklanka– jajka – 2 szt– olej – 3 łyżkiFARSZ:- podsmażone mięso mielone
Ostra na SłodkoSmaczny pomysł na obiad...polędwiczki pokrojone w plastry i zanurzone w marynacie z jogurtu, jajek i gotowej mieszanki przypraw,pyszne były.. schab lub polędwiczki jogurt naturalny jajka marynata klasyczna Prymat bułka tarta Wszystkie składniki marynaty wymieszać.Mięso pokroić na plastry i rozbić .Przełożyć do pojemnika z marynatą i dokładnie w niej obtoczyć. Przykryć folią spożywczą i odstawić
Moje domowe kucharzenieTrochę Polskiej kuchni zawitało w naszym domu, bo dziś na obiad były gołąbki. Pyszne, smaczne i jak już napisałem w tytule bardzo proste w przygotowaniu, po prostu takie, które udadzą się każdemu. Bardzo gorąco polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: Średnia główka kapusty1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowegoszklanka ryżu2 duże cebule5 średnich marchwi2 l bulionu drobiowegosól, pierzłyżka majeranku Przygotowanie
Kuchnia Łukaszasię co to za dziwne (niemieckie*!) połączenie mięsa i goździków (za którymi nie przepadałam) i zero przypraw, poza solą... No, krótko mówiąc - nie widziałam tego. Ale że przepis był dziwny i zapadł mi w pamięć, postanowiłam się przekonać, czy podzielę zachwyt sąsiadki. Długo po tej wizycie zrobiłam wołowinę z goździkami na obiad. Robię od tamtej pory regularnie. Zawsze widząc(...)goździków (w zależności, jaki stopień natężenia goździkowego aromatu lubicie, ale zapewniam, że przy 7 aromat jest i tak ledwo wyczuwalny sól, czarny pieprz (najlepiej grubo mielony) woda do podlewania mięsa, najlepiej przefitrowana 1. Mięso myjemy i dokładnie osuszamy. Oczyszczamy z błon, ścięgien, kroimy w dużą kostkę (ok. 2x2 cm) lub kawałki. 2. W szerokim garnku o grubym dnie (ważne
Kuchnia PrezydentowejDań świątecznych mi przybywa - mam nadzieję, że Wam również! Moja kolejna propozycja na świąteczny obiad to rolady drobiowe. Wypełniłam je farszem pieczarkowo - pomidorowym, a sos zrobiłam na pietruszce korzeniowej. Podczas gotowania rolad wywar nabrał subtelnego aromatu pomidorów, co miało duże znaczenie dla jego końcowego smaku. Rolady smakują fantastycznie polane sosem i obficie posypane posiekaną zieloną pietruszką. Jako dodatek(...)maleńki plasterek zimnego masła rolady zwijaj z pomocą woreczka foliowego, jak na zdjęciach poniżej po zwinięciu, każdą roladę obwiąż sznureczkiem - nie ściskaj jej mocno, gdyż podczas gotowania mięso spęcznieje i sznureczek może je poprzecinać Gotowanie rolad Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 4 min 10 sek Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj
Szybko SzybkowarSkładniki 4 plastry schabu bez kości pół puszki groszku sól, pieprz szczypta tymianku, rozarynu 2 ząbki czosnku sos sojowy ciemny grzybowy Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć, pokroić
Gaździnka warzyCzy są tutaj wielbiciele łososia? 😊 Dzisiaj zachęcam do przygotowania łososia pieczonego pod serową pierzynką wraz z dodatkiem świeżych malin. Uwielbiam połączenia mięsa i owoców, więc taka
UgotowaćPyszna i sycąca zupka-do tego przygotujesz ją w 30 min i naje się cała rodzina-polecam gorąco Składniki: 600g mięsa mielonego z szynki lub łopatki
Swojskie jedzonkoSoczysta, mięciutka, rozpływająca się w ustach, aromatyczna... mogłabym tu wiele pisać. Karkówka, bo właśnie o niej mowa to moja propozycja na pyszny obiad. Co prawda samo
Zrób to smacznieInna wersja rosołu, super dla naszych pociech. Można przemycić trochę świeżej pietruszki. Wykonanie rosołu – do garnka wlać wodę, wrzucić mięso, zagotować. Zdjąć szumy, dodać obraną
Kuchnia PokoleńDanie bardzo proste i szybkie - właściwie szybsze niż zasmażane buraczki czy marchewka. A smak naprawdę fajny. No i trochę inny dodatek do mięsa... Składniki: kapusta
Ze smakiem bez glutenuDzisiaj chciaam wam pokazać schab, który nie tylko jest pyszny, ale i ładnie się prezentuje. Idealnie sprawdzi się na rodzinnym obiedzie, dużej imprezie, a jeśli coś
Polska ZupaSkładniki: - 600 g łopatki wieprzowej - 2 czerwone papryki - biała część pora - marchewka - korzeń pietruszki - 4 ząbki czosnku - woda (tyle aby pokryć mięso) - sól, pieprz, ziele angielskie
Cook&LoveDoskonały pomysł na użycie resztek chleba, ja wykorzystałam jasne, ciemne, ziarniste, a nawet chleb na zakwasie. Bardzo smacznie danie, dobre zarówno na obiad jak i ciepłą
Czerwony Gupik