mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:329/704)

Entliczek pentliczek malowany stoliczek 167

Bardzo ostra! Równie kolorowa! Żółta kukurydza, czerwona fasolka, zielona papryka. Treściwy dodatek w postaci mięsa mielonego. A do tego wszystkiego nie może zabraknąć chilli. Kuchnia meksykańska

bastalena
Kurczak "wszystko w jednym" 181

jednogarnkowe, ale z piekarnika. Można do tego dania wykorzystać całego kurczaka, albo tak jak ja zrobiłam i dałam podudzia. Wiem jestem szalona i włączyłam piekarnik. Jednak musiałam, bo na obiedzie miałam córkę z mężem i moją malutką wnusię. No dobra już nie taka mała, bo ma 16 miesięcy. Składniki: 8 podudzi z kurczaka 1/2 pęczka natki pietruszki 8 pomidorów koktajlowych(...)łyżki posiekanych zielonych oliwek 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Podudzia opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Oprószyć je solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym. Masło wymieszać z posiekaną natką pietruszki i solą i rozetrzeć na udkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30-40 minut, a następnie dodać

O kuchni z uczuciem
Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze 395

przyprawami, wstawiamy je do piekarnika na środkową półkę. Ja piekę żeberka na ruszcie w metalowej blaszce, ale możecie je spokojnie upiec na kratce piekarnika, wstawiając pod spód drugą blachę. Mięso piecze się długo – od 8-9 godzin, w zależności od tego jak grube są Wasze żeberka. Pieczemy je w 110⁰C, nie mniej, nie więcej. Najprościej ogarnąć(...)rzeźnika rano, zasypać żeberka suchą marynatą, zostawić do wieczora aż przejdą smakiem i dopiero przed snem wstawić je do piekarnika. Po upieczeniu dajemy im w piekarniku ostygnąć. Na obiad – można je zjeść na zimno, podgrzać w piekarniku zawinięte w folię aluminiową albo posmarować glazurą – np. sosem BBQ i wstawić pod górną grzałkę piekarnika. Albo pociąć na zgrabne kawałki z jedną

Karo in the Kitchen
Kotlety mielone z dynią, gorgonzolą i suszonymi pomidorami 165

Powoli wkraczam już w sezon dyniowy i na pierwszy rzut dynia wylądowała w naszym dzisiejszym obiedzie. Jako, że po nocnej zmianie nie palę się zbyt specjalnie do przygotowywania wymyślnych obiadów miałam zamiar zrobić po prosu mielone. Jednak spojrzałam najpierw na parapet. Patrzę - dynia. Otwieram lodówkę a w niej jeszcze w słoiku kilka suszonych pomidorów a na półce wyżej kawałek gorgonzoli(...)sposobem wyszły mielone w całkiem innej, jesiennej odsłonie. Pychota :) Podałam je jeszcze z sosem pomidorowym (którego nie ma na zdjęciu). Składniki (mi wyszło 8 mielonych): 400 g mięsa mielonego 1 szklanka startej na tarce dyni kilka suszonych pomidorów 1 jajko 1 mała cebula 3 łyżki kaszy manny bułka tarta do obtoczenia kawałek sera gorgonzla sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa

My simple kitchen
CZULENT DANIE JEDNOGARNKOWE 264

gulasz, przyrządzany z koszernego mięsa,  z fasolą,ciecierzycą, ziemniakami,cebulą, kaszą jęczmienną lub jaglaną.   Spożywany jest w szabat. W związku z tym, że w szabat nie wolno gotować na ogniu, czulent przygotowuje się przed jego rozpoczęciem, a następnie pozostawia w rozgrzanym piecu, aby dogotował się przez noc i był gotowy na sobotni obiad. Dawniej, w małych miejscowościach noszono(...)mąki i wody. Ciastem należy przykryć wierzch czulentu.  Tuż przed podaniem wyjąc z piekarnika, usunąć ciasto z wierzchu i od razu podawać.  Składniki: 1 kg. wołowego mięsa (może być tłustsze) 3-4 szt. ziemniaków 2 szt. cebuli 1 szt. marchewki 250 ml. pomidorów (przecier) 2-4 łyżki kaszy jęczmiennej (pęczak)  250 g. fasoli Piękny Jaś

potrawyregionalne
Rolowane mięso mielone w panierce z czosnku niedźwiedziego nadziewane serem 227

wiem, dlaczego, ale, gdy źle się czuję najchętniej spożywam tylko dania płynne lub półpłynne - wszelkie zupy, leczo, dania jednogarnkowe, gulasze. Skoro jest już lepiej, pokusiłam się o "normalny" obiad. :) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date(...)s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); ROLOWANE MIĘSO MIELONE Składniki: - 400 gramów mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 50 gramów żółtego sera - 1 jajko - 2 łyżki bułki tartej - papryka ostra - papryka słodka - chilli - pieprz kolorowy - sól - czosnek niedźwiedzi Przygotowanie: Mięso mielone

Życie zamknięte w smaku
Pyszna zapiekanka ze schabem i sosem porowo – serowym 206

Bardzo lubię zapiekanki, proste w wykonaniu i smaczne. Schab pokroić w słupki o grubości 1 cm i długości 5-6 cm. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką

Kuchnia Pokoleń
Klopsiki w sosie koperkowym 183

Klopsiki w sosie koperkowym to pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Ich smak zna pewnie większość z Was z dzieciństwa, albo sami je przygotowujecie własnym dzieciom. Są niesamowicie delikatne i jednocześnie aromatyczne. Danie jak najbardziej domowe. Polecam :) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowejpęczek koperku400 g śmietany 18%sól, pieprz, czosnek granulowanyolej rzepakowy

Krokusowy Dom
Dorsz o cytrusowej nucie 150

przeciwieństwie do mięsa, ryby mogłabym jeść codziennie. A nawet i kilka razy w ciągu dnia ;-) Szczególnie te pieczone i gotowane. Dorsz o cytrusowej nucie jest bardzo delikatny, lekko kwaskowaty. Warta spróbowania propozycja na lekki obiad. Brakowało mi tylko do niego surówki z czerwonej kapusty ;-) Przepis pochodzi z książki 'Dieta pielęgnacyjna. Zdrowa skóra, piękne włosy' wyd. Astrum. Składniki -50 dag filetów

Zielona Kuchnia
Chrupiące kopytka z papryką 372

Wspaniały dodatek do obiadu. Ziemniaki inaczej, tak mówiłam w dzieciństwie pomagając Babci wałkować rulony na stolnicy. Smakują prosto z wody, polane sosem lub gulaszem z dodatkiem surówki. Także odsmażone, szczególnie na chrupko i podane z mięsem lub z warzywami. Uwielbiam je z gulaszem, bitkami, pieczoną kaczką lub z kotletem de volaille. Najczęściej podaję z mięsem i ulubionymi dodatkami

Zasmakuj Kuchni
Fit roladki z indyka faszerowane porem 134

Obiad w wersji light, dla miłośników zdrowej diety :)  Składniki: ½ kg fileta z indyka 1 por sól i pieprz do smaku masło kokosowe (lub zwykłe) do smażenia 1,5 łyżeczki folia spożywcza Wykonanie: Mięso dokładnie oczyścić z żyłek, posypać solą i pieprzem do smaku i dokładni utłuc,  odstawić na pół godziny aby mięso trochę skruszało. W między czasie pora

Tradycyjna Kuchnia
Tarta z kurczakiem i buraczanym makaronem 215

tarty wystarczy tylko tortownica i patelnia do obsmażenia mięsa. Ciasto na spód, zamarynowanie mięsa to czynności, które można wykonać kilka godzin a nawet dzień wcześniej. Potem, po powrocie z pracy, wymieszajcie tylko składniki farszu i do pieca! Za mniej więcej godzinę wyciągacie z pieca gorący obiad dla całej rodziny bo taką zapiekanką najedzą się na pewno 4 dorosłe osoby. Tarta

Smaczna Pyza
Makaron z Sosem Śmietanowym i Klopsikami 344

Makaron z Sosem Ś mietanowym i Klopsikami to interesująca propozycja na codzienny obiad. Połączenie makaronu z sosem śmietanowym oraz klopsikami to dość ciekawa kombinacja, która idealnie ze sobą komponuje tworząc smaczne i pożywne danie. Makaron z Sosem Śmietanowym i Klopsikami - Składniki: Klopsiki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebula łyżka musztardy duże jajko  bułka namoczona

Słodka Strona
Zupa ogórkowa z mięsem i śmietaną 119

szybko warto przygotować pyszną zupę, by mieć coś w lodówce na obiad. Po ciężkich zakupach to świetna sprawa! Polecam! Składniki : * 500g żeberek wieprzowych  * włoszczyzna  * kilka ziemniaków  * 2-3 ogórki kiszone * 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany * sól, pieprz do smaku  Przygotowanie :  Włoszczyznę razem z mięsem ugotować do miękkości, wyciągnąć z wywaru. Przyprawić i d odać ziemniaki

Magiczne Życie Marty
Cukina nadziewana kurczakiem tikka masala i makaronem 248

już dawno. Pod koniec sierpnia przygotowałam  Paprykę nadziewaną kaszą gryczaną i mięsem  więc przyszła pora na cukinię.  Z kaszą.. akurat nie miałam ochoty. Więc padło na makaron. Oczywiście pełnoziarnisty, a nawet z dodatkiem orkiszu. Fajny, prawda? No. Więc raz dwa.. i obiad gotowy. Najadłam się po uszy, dostarczając każdego z makroskładników (w postaci tej "dobrej

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania