przepisem na bigos z kapusty białej i kiszonej z dodatkiem mięsa, kiełbasy i suszonych grzybów. Sekretem na udany bigos jest długie gotowanie... im dłużej gotowany tym lepszy. A najlepszy jest po kilku dniach. Nie wyobrażam sobie świąt bez bigosu. Doskonale sprawdza się także na imprezach czy na obiad. Przygotowanie bigosu jest dość czasochłonne, jednak u mnie zazwyczaj(...)czasie wyjąć z bigosu żeberko.Dodać do garnka koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu, ewentualnie sól i pieprz. Na samym końcu dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę śląską i mięso skrojone z żeberka. Gotować Wszystko razem kolejną godzinę co jakiś czas mieszając, by bigos się nie przypalił, podlewać wodą w razie potrzeby. Bigos w garnku wystudzić i odstawić w chłodne
Zrób to smacznieprostu mało smaczny, jednak efekt mnie zachwycił, przede wszystkim kurczak jest mięciutki, soczysty, aromatyczny, zdrowy z minimalną ilością tłuszczu. Pierwszy raz jadłam taki pyszny kawałek kurczaka, zrobienie obiadu zajęło mi mniej niż 30 minut. Dałam dużą ilość przypraw, co bardzo przypadło do gustu mojemu smakoszowi. Oto kurczak smażony w pergaminie! Składniki:pierś z kurczaka (ilość dowolna)ulubione przyprawy(...)sprawdzałam czy mięso jest usmażone każdy kawałek krojąc na pół, następnym razem będę jednak wiedziała, że spokojnie mogę smażyć kilka minut i mięsu nic nie grozi :). Można podać z wieloma składnikami i wyjdzie nam wspaniały obiad (frytki, ryż, ziemniaki, sałatka
NA MOIM TALERZUNa wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy zostaje wiele mięsa do wykorzystania. Co z nim zrobić? Pomysłów jest wiele. Potrawka z kurczaka
R'n'G KitchenKlopsiki w sosie pomidorowym to błyskawiczne danie, które jest uwielbiane przez małe dzieci. Mięso jest soczyste i delikatne, a sos wyrazisty. Tak przygotowanego klopsika, po rozdrobnieniu
Dieta bez mlekaOstatnio na blogu trochę zasłodziłam i zasypałam Was słodkimi przepisami. Dziś zaproponuję coś na obiad. Duszona polędwiczka wieprzowa z sosem chrzanowo-żurawinowym to świetny przepis nie
Ana Mari's worldCepeliny z mięsem i lubczykiem Ostatnie podrygi, ciężkiej, zimowej kuchni , to właśnie cepeliny " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style
Ogrodnik w podróżyKotlet z karkówki po argentyńsku Karkówka , to bardzo wdzięczny kawałek mięsa , smakuje dobrze w każdym przepisie . Tym razem wykorzystany zamiast wołowiny , w wariacji argentyńskiej . Wiadomo najlepszy
Ogrodnik w podróżyPrzepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy jęczmiennej W aksamitnym sosie pomidorowym Składniki • 1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej • 500 g mięsa mielonego z karczku • 1 cebula
W królestwie smaków BeatyNie wiem jak u Was, ale u nas rosół gości bardzo często na stole, nie tylko w niedzielę. Uważam, że mięso z perliczki jest jednym z
Nie tylko w kuchniCiąg dalszy eksperymentów:) Kopytka z bobu z sosem mięsnym SKŁADNIKI: 0,5 kg bobu mąka pszenna zielona pietruszka mięso mielone pomidory z puszki śmietana sól, pieprz
MarciochaKucharzyLubię porządny rosół, nagotowany na "prawdziwej" kurze. Niestety, po jego ugotowaniu zostaję z problemem co zrobić z kurzym mięsem, które po nawet kilkugodzinnym gotowaniu
Kuchenne zapiski EdytyJak zrobić pizze bez spodu z ciasta? Pizza bolońska na spodzie z bakłażana SKŁADNIKI: 2 średnie bakłażany 500g mięsa mielonego pomidory krojone 1 pomidor 2
MarciochaKucharzyLato powolutku dobiega końca... ale właśnie teraz najlepsze są bakłażany cukinie czy dynie Zapiekany bakłażan faszerowany kaszą z mięsem mielonym SKŁADNIKI: 2 bakłażany 1 łyżka oliwy
MarciochaKucharzyW dzisiejszym poście, chcielibyśmy przedstawić Wam pomysł na przystawkę, jaką będą małże gotowane w białym winie. Te cudowne mięczaki można podawać również w formie dania
Wspólne smaki