Składniki karkówka, 1 kg cebula, 2 średnie sztuki keczup, około 1l majeranek, 1 łyżeczka Przygotowanie Mięso płukamy i suszymy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie plastry, solimy
Gotowanie moimi oczamiK olejny przepis Joanny Jakubiuk sprawdzony podczas ziemniaczanych warsztatów kulinarnych zorganizowanych przez Europlant . Podlaskie kartacze faszerowane dwoma rodzajami mięsa podane z wysmażonym boczkiem. Możecie je
SzczyptaSmaQpiekarniku z marchewką i porami. Prosty pomysł na bardzo smaczny i dość dietetyczny obiad. Poniżej podaję przepis na 4 porcje. 4 porcje filetów z dorsza bez skóry (po. ok. 150-200 g) 3 duże marchewki 2 pory (tylko biała część) sól (do natarcia mięsa z ryby oraz do przyprawienia warzyw) szczypta pieprzu ok. 4 łyżek oleju Dodatkowo: gotowane ziemniaki Filety
BullioMoja wersja tego klasyka to wersja nieco lżejsza. Zamiast wołowiny użyłam delikatniejszego kurczaka. Zastosowanie tego właśnie mięsa wymaga większej ilości przypraw i warzyw. Sekretem tego dania
Kulinarne Inspiracjeręką, tak aby uzyskać typowego burgera. Podczas formowania kotletów, ręce zwilżamy wodą, aby mięso nie kleiło się do rąk. Tak przygotowane burgery smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Burgery możemy wykorzystać na danie w bułce lub jako dodatek do typowego obiadu. SMACZNEGO
Smaki EwyZupa powstała na bazie kolacji i obiadu z poprzedniego dnia. Pamiętajcie ,jedzenia nie należy marnować. Składniki 400 ml przecieru pomidorowego ( u mnie z malinowych) 2 pomidory biała część pora 2 marchewki 200 g pieczarek 200 g mięsa mielonego z karkówki 2 ząbki czosnku 600 ml bulionu warzywnego masło łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej mielona kozieradka (do smaku) łyżeczka bazylii łyżeczka
R'n'G KitchenZachciało się nam coś całkowicie zwyczajnego :) Kotlety mielone z mizerią i młodymi ziemniakami SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 3 kromki chleba z amarantusem
MarciochaKucharzyPapryka to warzywo bardzo uniwersalne, smakuje w każdej postaci i w towarzystwie wielu dodatków. Mój mąż uwielbia faszerowaną mięsem i ryżem, więc staram się dogodzić jego
Kuchenne zapiski Edytyjeść skoro są pyszne a jak jeszcze takie zdrowe to sama radość na talerzu. Obiad tak podany pasuje również do ogrodowych biesiad i pikników. Ryba pieczona w papilotach jest jędrna i soczysta, przechodzi zapachem warzyw z jakimi ją pieczemy. To fajny sposób obróbki także mięsa. Czarniak a papilotach z fasolką i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJuż od dawna chodził mi pogłowie pomysł na jakąś kiełbaskę ;) wczoraj kupiłam mięso mielone z indyka więc dziś zaraz po zajęciach zabrałam się do roboty, którą
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDzisiaj na obiad pieczony karczek w kombiwarze. Składniki: - 1,5 kg karczku - sól, pieprz, kolendra, majeranek, zioła prowansalskie - ząbek czosnku - 1 mała cebula - łyżki oleju Wykonanie: Zioła wymieszać, natrzeć umyte i osuszone mięso pokroić cebulę w krążki i odstawić w miseczce przykryte do lodówki na 2/3 dni. Po tym czasie polać mięso olejem i ułożyć na ruszcie w kombiwarze
Tanio szybko zdrowoCiecierzyca należy do (niestety zapomnianych) roślin strączkowych. Jest świetnym źródłem białka, dzięki czemu bardzo dobrze służy jako zamiennik mięsa. Zawiera także znaczne ilości błonnika, który m.in
Powiedz dietom niePyszne i proste danie z dzieciństwa. Wystarczy ugotować ryż na mleku i polać słodkimi truskawkami. Pyszne jedzonko, i na obiad i na deser. Zamiast truskawek można
Monia miesza i gotujeudźca indyka. Propozycja na niedzielny /lub inny okazjonalny / obiad. Danie nie wymagające wiele zachodu , a z odpowiednio dobranymi /ulubionymi /dodatkami zadowoli z pewnością naszych domowników lub gości. Moje danie z serduszkowymi elementami powstało z oczywistej okazji............. Zamarynowane , zrolowane mięso wystarczy upiec w tradycyjny sposób lub w rękawie . Ponieważ pieczenie w rękawie
Zakamarki mojej kuchniGorące potrawki są idealnym obiadem bądź ciepłą kolacją na obecną porę roku. Świetnie rozgrzewają nas od środka i są pożywne. Ta, którą dzisiaj przygotowałam jest paprykową potrawką z dodatkiem patisonów, ugotowana została z dodatkiem mięsa z udka kurczaka i przyprawiona na pikantnie. Paprykowa potrawka z marynowanym patisonem SKŁADNIKI: mięso z 1 udka kurczaka 1 duża
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki