mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:149/704)

Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto / Christmas roast duck with port and cherry sauce 223

Przepyszna, soczysta, kaczka z chrupiącą skórką dzięki glazurze z miodu i wina doskonale będzie prezentowała się na świątecznym stole. Podana z doskonałym sosem z wiśni i

karmelowy
Kasztany jadalne z brukselką 189

Ciekawa propozycja na lunch, lekki obiad lub dodatek do mięsa :) Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kuchnia Miłosna. Zapraszam do pieczenia!Składniki dla dwóch osób (lub 4 osób jako dodatek do mięsa):20 brukselek10 kasztanów jadalnych1 marchewka2 szalotkikawałek boczku (opcjonalnie)2 ząbki czosnku2 liście laurowe2 łyżki masła3 łyżki miodu lub syropu klonowego4 ziarna ziela angielskiegogałka muszkatołowasól, pieprzoliwa z oliwekCZAS PRZYGOTOWANIA

My Culinary Art
Kottbullar w sosie śmietanowo - musztardowym 188

 Dziś zapraszam Was do spróbowania specjału kuchni szwedzkiej. Mimo licznych opinii przeciw, jestem zdania, że kuchnia ta zasługuje na szansę. Kottbullar, czyli klopsiki, są bardzo

W poszukiwaniu inspiracji
Pieczone kacze udka w sosie piwno-miodowym z wiśniami / Roasted duck legs with honey beer sauce with cherries 187

Jakiś czas temu zostałam zaproszona do udziału w konkursie organizowanym przez piwo Książęce. Tym razem należało przygotować potrawę z udziałem piwa Miodowo Chlebowego. Jak tylko usłyszałam

karmelowy
Piersi kurczaka zapiekane z bakłażanem, cukinią i pomidorami / Baked chicken with aubergine, courgette and tomatoes 315

Dziś przedstawiam przepis na proste, łatwe i bardzo przyjemne danie obiadowe z rewelacyjnej książki Gordona Ramsay’a „Ramsay’s best menus”. Piersi z kurczaka

karmelowy
Sałatka caprese w wersji dla mężczyzn 348

Dzisiaj przedstawię "męską", treściwą wersję wariacji na temat sałatki caprese. Tą potrawę wymyślił mój W. i zajada się nią na obiad/kolację. Składniki: pomidory koktajlowe lub

Taste Of My Day
Quiche z bakłażanem 201

Quiche to pyszne danie, idealne na każdą okazję, które możemy przyrządzić o każdej porze roku, modyfikując je w zależności od aktualnie dostępnych produktów oraz naszych potrzeb

Taste Of My Day
Burgery 100% homemade 187

Od jakiegoś czasu w Warszawie wszyscy obserwujemy modne na burgery. Jak grzyby po deszczu wyrastają hipsterskie knajpki, serwujące ten specjał, wg własnych receptur. Wraz z Ukochanym

Taste Of My Day
Nadziewana dynia makaronowa / Stuffed spaghetti squash 519

Dziś przedstawiam moje najnowsze odkrycie – dynię makaronową. Jest ona na tyle specyficzna, że po ugotowaniu lub upieczeniu miąższ rozpada się na pasemka, które wyglądają jak

karmelowy
Indyk faszerowany Papryką 216

Wartość Odżywcze 1 Porcji . Wychodzi 5 porcji po 100 g mięsa mielonego 40 g papryki, 60 g ryżu Przepis : CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
Pierogi z gorgonzolą i gruszką 180

Słodko - słony? Mój ulubiony! Uwielbiam takie połączenia, ta wersja zdecydowanie rozpieści wasze podniebienia. Zrobiłam te pierogi na obiad i mimo braku mięsa, wszyscy byli zadowoleni i najedzeni :) Składniki:  ciasto 560 g mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 1,25 szklanki  gorącej wody farsz 3 duże gruszki 200 g sera gorgonzoli sos 100 g sera gorgonzoli 1 łyżka masła

Niezły Młynek
Filet z kurczaka w pesto 325

Przepis dostałam od znajomej Pani Agnieszki, ona też pewnie dostała go od znajomej...:) Składniki: 1 pierś z kurczaka 2- 3 łyżki przyprawa typu vegeta brokuł mała

Proste Potrawy
Wątróbka smażona z cebulą 176

Składniki : około 30 -40 dag świeżej, wątróbki wieprzowej 1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz, mąka Przygotowanie : Wątróbkę w całości umyć pod bieżącą wodą , jeśli

Proste Potrawy
Knedle ze śliwkami 180

 Tradycyjne knedle ze śliwkami, gotowane kluski z ciasta ziemniaczanego ze słodkimi węgierkami.Składniki: 1 kg ziemniaków (ugotowanych) szklanka mąki 2 jajka sól śliwki (bez pestek

prawdziwe jedzenie
Leczo z klopsikami 283

Kolejna klasyczna propozycja nieklasycznie. W sklepach pojawiaj się tańsze papryki, pomidory, warzywny raj, dlatego warto zrobić pachnące, aromatyczne leczo, ale wzbogacić je o element bardziej treściwy

Bernika - moj kulinarny pamietnik